פוסט שיתוף והתייעצות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5168
נתן תודות: 1066 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #1 

רציתי לשתף את המסע שעברתי בשנתיים האחרונות
ולבסוף גם להתייעץ פה בפורום

הרבה זמן לא כתבתי פוסט ושיתפתי, והחלטתי שהגיע הזמן.
רכשנו דירה חדשה, נכנסנו לגור והרכבתי את המערכת שכוללת מקור-מחשב נייד, מסך 83 אינץ של lg c1, פרוססור anthem avm70, מגבר כוח mcintosh 8207 רב ערוצי
שלישיה של רמקולים klipsch kl650, וסב וופר של psa 18אינץ ipal, (ישנם הכנות לזוג סראונדים ולזוג רמקולי אטמוס, טרם רכשתי)
נהנתי מהסטאפ כמה חודשים ואז הייתי חייב למכור את הפרוססור והמגבר על מנת לפנות תקציב לדברים יותר משמעותיים בחיים, מכרתי את הפרוססור והמגבר ונשארתי עם הרמקולים הסב והמסך בלבד, חייתי ללא מערכת כמה שבועות עד שהכנסתי רסיבר מרנץ sr7007 של חבר באופן זמני, ורכשתי מקור, זידו z1000, שהחליף את המקור מחשב נייד.

זה לגמרי לא פשוט לשנמך ככה סטאפ, לא משנה מאיזה בחינה, תמיד החסרונות יבלטו בייחס למה שהיה קיים לפני, אבל לפעמים צריך לדעת לעשות בחירות נכונות אחרות ולדעת לוותר.... אני בטוח שזה עניין של זמן עד שארכוש סט פנומנלי עבורי

מחוסר מקום והעדר תקציב וחוסר רצון להתחייב, החלטתי להשקיע ברסיבר ביניים פלוס עד אשר המצב יתאפשר, ואז כמובן ככול הנראה שאחזור לפרוססור ומגבר נפרד כנ"ל

המרנץ הגיע אלי בלי מיקרופון כיול, הגדרתי באופן ידני מרחקים עוצמות וקרוס, התוצאה טובה כבר לפני כיול, הסידור רמקולים שלי בחלל/סלון ממוקמים רחוק מקירות צדדים וטרינה או קירות אחורים, אין מאחורי קיר, החלל פתוח לכיון המטבח פינת אוכל ומבואת החדרים, המרנץ ביצועיסת ונותן עבודה טובה בקולנוע, במוזיקה גם נשמע נחמד, פשוט הדגם שיש לי מאוד ישן וכנראה הוא סובל מכל מיני זליגות מההגברה/מכשיר שנשמעות דרך הרמקולים וזה בילתי נסבל עבורי ויש לו עוד כמה תופעות מחמת גילו, בכל מקרה אין לי רצון להמשיך לשמוע איתו, אני מתכון לרכוש בשבוע הבא רסיבר מיינסטרים חשבתי על הדנון x4800H חשוב לי מאוד התמיכה ב hdmi 2.1 (4k120hz) לחיבור עתידי של סוני פלסטיישן 5 אבל אני פתוח לרעיונות חדשים במסגרת התקציב, אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במצב שלי

בברכה ויקטור
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 683
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אם אתה לא ממש חייב דיראק (שגם עולה עוד כסף), אתה יכול לחסוך הרבה כסף אם תלך דור אחורה ל-4700 (או אפילו 3700, בהתחשב שזה רסיבר "זמני"... יעלה סביב 4100 באילת לפני קופונים).

יש לי את ה-4700, מחוברים אליו PS5 (בכניסה של 2.1), שילד וממיר של פרטנר tv. השילד גם מזרים Plex משרת שיושב על מחשב נייח בחדר אחר ברשת הביתית.

אגב, אם אתה מעוניין, אני יכול להשאיל לך מיקרופון כיול umik-1 שיכול לעזור לך לכייל את החדר.
בדיוק תכננתי הסופש לבחון את ה Spatial Audio Toolkit של technodad, יכול להיות שהוא יכול לעזור גם לך לעשות אופטימיזציה למיקום של הרמקולים פיזית בחדר.

בגדול יש ל-4800 שלושה יתרונות על הדור הקודם -
1. דיראק (לא גרסת ארט), בתוספת תשלום, וממה שראיתי הביקורות חלוקות כמה זה עדיף מהאודיסי.
2. תמיכה ב-4 סאבים במקום 2
3. ממשק משתמש "יפה" יותר על הטלוויזיה.

הסיפור של כניסות HDMI 2.1 פחות קריטי בעיני, אלא אם אתה רוצה לחבר גם PC היי-אנד וגם קונסולה (אגב, בפעם האחרונה שבדקתי אין באמת משחקים שרצים 4K120), וגם במקרה כזה אתה יכול לחבר אותם ישירות לטלוויזיה ולהחזיר את האודיו ב eArc לרסיבר.

מבחינתי זה לא היה שווה את ההפרש (בעיקר בגלל שגם אני מתכנן מתישהו בעתיד הקרוב לשדרג)

בקיצור -
לדעתי קודם נסה "לחלוב" את המקסימום ממה שיש לך עם כיול קצת יותר טוב לפני שאתה מוציא כסף. ואם כבר החלטת להוציא כסף "זמנית" - תוציא את המינימום.
נערך לאחרונה על ידי emage ב 12/05/2023 15:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #3 

אולי הOnkyo TX-RZ50 (או הדגמים המקבילים של פיוניר ואינטגרה) שכבר מגיע עם דיראק מובנה. אחת החנויות הפעילות כאן בפורום פירסמה שיש להם כמה יחידות במלאי. כפי שכבר הוזכר, בדנון/מרנץ דיראק דורש תשלום נוסף והתמיכה בDLBC תגיע (או שלא) רק בשנה הבאה וכמובן בתשלום נוסף. באונקיו אין מסלול לשדרוג לDLBC בדגם הזה, אבל יש וכבר זמין, לדגם החדש יותר TX-RZ70 שאני לא חושב שהגיע לישראל עדיין.
Jack of some trades, master of none

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7401
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

אהלן ויקטור אח יקר . שיהיה בהצלחה
Sony 1040
Monitor mass

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #5 

ה x4800H זה ממש לא רסיבר בניים מבחינת הביצועים. עם כיול טוב יש מצב שתקבל תוצאות טובות לא פחות מהאנטם וההגברה החיצונית שהיו לך. מה גם שה x4800H עתיד לקבל אפשרות שדרוג ל DIRAC ART ב 2024, והוא יכול לבטל את ההגברה הפנימית ולהפוך ל PRE של 11.4 ערוצים לכל דבר. אם התקציב לחוץ, ההיתי ממתין שה x4800H יגיע ליבוא מקבילי (נאמר לי לאחרונה שזה יקרה באוגוסט לכל המאוחר)

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

קניתי את הdenon X4800h לפני שבועיים
רסיבר טוב מאוד נהנה ממנו
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

30/05/2023 14:43  
יהלי ב כתב:
עם כיול טוב יש מצב שתקבל תוצאות טובות לא פחות מהאנטם וההגברה החיצונית שהיו לך.
...
הדנון מעולה ואני מבסוט אבל, האנתם עם המקינטוש שהיה לי מתעלה בכמה רמות מהאיכות של הדנון וזה לא פלא זה גם לא השוואה

התכנון לשלב מגבר סטריאו אינטגרייטד, הדנון יגביר רק סנטר, זוג סראונדים וזוג אטמוסים

אגב יש לדנון אינטגרייטד עם htdypass?
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”