היי חברים,
אני גר בדירה שכורה ויש השחלה של כבלים לרמקולים האחוריים.
הבעיה שאני חווה כל הזמן ניתוקים ברמקולים הללו, וזה נראה שהכבל שמושחל שם ברמה ממש נמוכה, מתפורר, ובתכלס כבר קצר מידי אז יש עליו מתח כל הזמן מהרמקולים.
הייתי רוצה להחליף את הכבל (יש לי כבלים AWG16 שנראה שנראה שיכנסו, אפשר לראות בתמונה), זה משהו שאפשר לעשות לבד?
אני צריך מכשור מיוחד (סטהלבנד?), עדיף למשוך עם הכבל הקיים (איך אני מחבר בינהם?) או להוציא את הקיים ואז לדחוף(?) את החדש?
תודה מראש לעוזרים!
איך להחליף כבלי רמקולים מושחלים?
הכי טוב להוריד 10 ס"מ מהבידוד בשני הכבלים לחבר בניהם כמו צמה ולהדביק עם איזולירבנד.
2 אנשים - אחד מושך את הישן מצד אחד והשני דוחף את החדש עד שעובר לצד השני (רצוי לשים מעט סבון כלים על הכבל )
אם נתקע לנסות לשחק מעט עם הכבל - ןלהשתדל לא למשוך חזק מידי שלא יקרע באמצע
2 אנשים - אחד מושך את הישן מצד אחד והשני דוחף את החדש עד שעובר לצד השני (רצוי לשים מעט סבון כלים על הכבל )
אם נתקע לנסות לשחק מעט עם הכבל - ןלהשתדל לא למשוך חזק מידי שלא יקרע באמצע
לדעתי הכי בטוח במקרה שלא ברור טיב וחוזק הכבל הקיים להשתמש בחוט משיכה. תקנה חבילה בטמבוריה, עולה גרושים ויהיה לך מספיק מעל ומעבר. היתרון הוא שהחוזק שלו ידוע וקל מאוד לקשור אותו לכבל. בקצה הקשירה לכבל החדש תכסה באיזולירבנד כך שלא יהיו נקודות עם בליטה משמעותית בתחילת הכבל אלא מעבר מדורג מחוט דק לכבל עבה כדי שלא יהיו תקיעות. אם הולך קשה תיעזר בג׳ל משיכה או סבון כלים. אחד מושך ובקצה השני מישהו מזין את הכבל עושה חיים קלים יותר מאשר רק משיכה.