למה אודיופיל עוצם עיניים כשהוא מאזין למוסיקה ??
אומנם הצתה מאוחרת שלי - אבל רק אתמול ראיתי את הסירטון על חבורת האודיופילים היווניים.
http://youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
הסירטון הציב לי מראה אכזרית מול העיניים - אותי אישית זה הצחיק משום מה לראות את הבעות הפנים של החברה שם בסירטון כשהם עוצמים עיניים ומתענגים על המוסיקה.
אני מתאר לעצמי איך אני נראה עיני אחרים באותה סיטואציה - אם כי אני לא תמיד עוצם עיניים.
יש עוד קטעים משעשעים בסירטון - כמו הבעות הפנים של ההנהלות של החברה שם (הנשים הבנות המשפחה) - גם שם הנשים מנידות ראש בתימהון, מהול ברחמים וב"השתתפות בצער" ובשעשוע כשבן זוגן מדבר בלהט על התחביב ה"מוזר" שלו.
אבל אהבתי את המשפט המצטדק של אחד האודיופילים שם (זה שלא דובר אנגלית) שאמר משהו כמו:
"אני לא משוגע שאני משקיע את כל כספי בציוד אודיו, בעיני משוגע הוא מי שמשקיע את כל כספו במכונית מרצדס"
נחזור לשאלה - למה באמת עוצמים עיניים בהאזנה למוסיקה ?? עוזר להתרכז ?? נהנים יותר ??
איך אתם מאזינים ? יש למי שהוא הסבר לתופעה ?
שלמה
http://youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
הסירטון הציב לי מראה אכזרית מול העיניים - אותי אישית זה הצחיק משום מה לראות את הבעות הפנים של החברה שם בסירטון כשהם עוצמים עיניים ומתענגים על המוסיקה.
אני מתאר לעצמי איך אני נראה עיני אחרים באותה סיטואציה - אם כי אני לא תמיד עוצם עיניים.
יש עוד קטעים משעשעים בסירטון - כמו הבעות הפנים של ההנהלות של החברה שם (הנשים הבנות המשפחה) - גם שם הנשים מנידות ראש בתימהון, מהול ברחמים וב"השתתפות בצער" ובשעשוע כשבן זוגן מדבר בלהט על התחביב ה"מוזר" שלו.
אבל אהבתי את המשפט המצטדק של אחד האודיופילים שם (זה שלא דובר אנגלית) שאמר משהו כמו:
"אני לא משוגע שאני משקיע את כל כספי בציוד אודיו, בעיני משוגע הוא מי שמשקיע את כל כספו במכונית מרצדס"
נחזור לשאלה - למה באמת עוצמים עיניים בהאזנה למוסיקה ?? עוזר להתרכז ?? נהנים יותר ??
איך אתם מאזינים ? יש למי שהוא הסבר לתופעה ?
שלמה
לי זה עוזר להתרכז במוסיקה...
(פחות I\O CHANELLS
)
(פחות I\O CHANELLS
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אני יודע שאני עוצם את העיניים מידי פעם בשביל להרגיש את הבמה.
כשהעיניים שלי פקוחות אני יודע בוודאות מאיפה הסאונד מגיע, אך כשהן עצומות אני אשכרה שומע את הסאונד מגיע ממקומות שונים, ואני יכול "להרשות לעצמי" לדעת שהסאונד מגיע משם.
כשהעיניים שלי פקוחות אני יודע בוודאות מאיפה הסאונד מגיע, אך כשהן עצומות אני אשכרה שומע את הסאונד מגיע ממקומות שונים, ואני יכול "להרשות לעצמי" לדעת שהסאונד מגיע משם.
כאשר אתה עוצם עניים חוש השמיעה מתחדד מכיוון שיש דבר אחד פחות לעבד במוח והוא מתפנה לעיבוד השמיעה כמו כן עובד גם הפן הפסיכוליוגי שגורם לנו לדמיין דברים דבר שמאוד משפיע בעולם הסאונד
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
עיניים פקוחות לרווחה
אני עוצם עיניים כדי שאוכל לדמיין ,ביתר תוקף ובבהירות מוצקה, שהמערכת שלי מורכבת מקונפיגורציות שונות של רכיבי סטראו שלעולם לא אוכל לרכוש.
אורי_ו כתב:מאותה סיבה שאתה מנמיך את הרדיו שכאתה חונה....
ולעצם השאלה- אני מאזין עם עניים פקוחות הן בבית והן בהופעות חיות, נכון- בבית אין את ההתבוננות באמנים ולכן התחליף הינו, לרוב, עלעול בעתונים או בהיה בטבע.....
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')אני דווקא הרבה פעמים עוצם עיניים בהופעות חיות, כדי לנטרל את הסחות הדעת שגורמים כל האנשים שמסביב. לפעמים (ולצערי זה די נדיר), כשההופעה טובה במיוחד ומצליחה להכניס אותי לטראנס ממש - אני יושב (טוב, לא ממש יושב אלא יותר מתנודד ויש שיאמרו: מתפלל) בעיניים עצומות משך רוב ההופעה.
כך היה בהופעה של צ'רלס לויד (עם ג'רי אלן) באילת. בסוף ההופעה פקחתי עיניים לאחר חצי שעה בה הן היו עצומות בחוזקה, וממש כאב לי האור בעיניים.
כך היה בהופעה של צ'רלס לויד (עם ג'רי אלן) באילת. בסוף ההופעה פקחתי עיניים לאחר חצי שעה בה הן היו עצומות בחוזקה, וממש כאב לי האור בעיניים.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
בהחלט מזדהה עם העניין, בפרוש קורה לי בהאזנה בבית כשהמוסיקה מעולהyairjazz כתב: לפעמים (ולצערי זה די נדיר), כשההופעה טובה במיוחד ומצליחה להכניס אותי לטראנס ממש - אני יושב (טוב, לא ממש יושב אלא יותר מתנודד ויש שיאמרו: מתפלל) בעיניים עצומות משך רוב ההופעה....
הדגש על "קורה לי"-> זו לא פעולה רצונית על מנת להפיק יותר, זו בפרוש הסחפות לתוך החוויה (מי שלא התעורר מחוויה כזו בסוף A LOVE SUPREME , בין היתר..לא יבין
javascript:emoticon('
')
')