מה עושים עם ה-TAPE DECK

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
j4richter פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש למשהו רעיון מקורי מה עושים עם ה tape deck חוץ מאשר לתת לילדים מברג ופטיש או למכור אותו לכל המרבה מחיר ובלבד שהמוכר משלם :D

YBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תוציא לו את הקרביים ותבנה בתוכו מחשב HTPC :)

זה נקרא MODDING
http://www.tuxmachines.org/images/pumpkincomputer.jpg

סתם רעיון (i)
אודיופיליה היא המחלה היחידה שניתן לטפל בה ע"י חשבון בנק מנופח...

j4richter פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

וואו, נדלקתי על הרעיון :wink: סה"כ אצטרך קצט פחחות וצבע...
במחשבה שניה הכלב עלול לקחת מזה ביס
אולי נעשה מזה עוגה?

YBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה #4 

גם אפשר :lol:
אודיופיליה היא המחלה היחידה שניתן לטפל בה ע"י חשבון בנק מנופח...

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297

שליחה #5 

אם זה טייפ-דק ממש ממש איכותי, תמכור.
אם לא - תשים במחסן, אולי זה יחזור לאופנה. :)

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

קצת צבע כחול והיידה לים :twisted:

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #7 

Savta כתב:אם זה טייפ-דק ממש ממש איכותי, תמכור.
אם לא - תשים במחסן, אולי זה יחזור לאופנה. :)
...
כן הא, כמו שהתקליטים חזרו? :wink:

יכול להיות שהוא טוב, תנסה למכור...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

למה שלא תפרט איזה טייפ זה (חברה, דגם)? ייתכן שיימצא מישהו מעוניין.

j4richter פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

זה טייפ של SONY עם מקום לTAPE אחד עם ראש מתהפך. כשקניתי היה לי בראש איכות הקלטה ואפשרות שמיעת שתי הצדדים. אם זה עדיין מעניין משהו אז שיגיד. כרגע פרקתי את המנגנון להחלפת הרצועה. כשהתחלתי לפרק עלתה השאלה בשביל מה להרכיב 8O 8O 8O !

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

תראה....לטעמי זו עדיין מדיה.....

שליחה #10 

מעולה. אל תזלזל בטייפ היעני מעפן הזה.

אני חושב שזו מדיה מעולה ואצלי עד היום יש הרבה אוצרות בהקלטות איכות שאני לא בטוח שסי די ישמע טוב יותר.. ואני מדבר על קלטות בנות למעלה מ20 שנה....נכון שהם היו האיכותיות ביותר בזמנו ( maxell XL IIS או denon -HD8)

תמיד אהבתי את המדיה הזו וגם היום , גם אם עבר זמנה ו,הזמן חיפוש איטי לכאורה.

אספר לך משהו שלפני כמה חודשים טובים עשיתי העברה של הקלטות המאסטר של ארץ טרופית יפה (יהודית רביץ ומתי כספי) למחשב לשמירה בפורמט סי די.

עבדתי עם בחור לא צעיר שקצת מבין במוסיקה כי הוא ממש במקרה היה גם המעבד והמפיק של המופע ,ואני אומר לו...שמע זה נישמע מצויין....והוא מוסיף ואומר לי כן ,היית מאמין שסרט מגנטי אחרי 25 שנה יכול להישמע כל כך טוב ???? נכון ,אלה היו סרטי אמפקס אבל שוב. הקלטות סלילים שנישמעו ניפלא.
מלבד איזה drop out קטן מקימוט הסרט ונגד זה אין מה לעשות אני יכול להגיד שאלה היו הקלטות אנאלוגיות על ציוד אנלוגי שגם אחרי 25 שנה עדיין נישמעו מעולה.

אם הטייפ תקין אני מוכן בשמחה לקבל אותו. האקאי שלי שנראה חדש אבל עם בעיית גומיות פנימיות שזה סיפור לפרק ולהרכיב ולא שווה לי לתקן בגלל המחיר היקר.

רפי א

רפי_א
גורו
גורו

מרטין...

שליחה #11 

תעיף את ההודעות המיותרות.....הייתה איזו תקלה באתר והוא לא נתן לי לשלוח....ואז כנראה הפציץ 4 במכה......

מצטער על ה"הפצצה" המיותרת

רפי א

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

בוצע לפני שביקשת... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: תראה....לטעמי זו עדיין מדיה.....

שליחה #13 

רפי_א כתב:עבדתי עם בחור לא צעיר שקצת מבין במוסיקה כי הוא ממש במקרה היה גם המעבד והמפיק של המופע ,ואני אומר לו...שמע זה נישמע מצויין....והוא מוסיף ואומר לי כן ,היית מאמין שסרט מגנטי אחרי 25 שנה יכול להישמע כל כך טוב ???? נכון ,אלה היו סרטי אמפקס אבל שוב. הקלטות סלילים שנישמעו ניפלא.
מלבד איזה drop out קטן מקימוט הסרט ונגד זה אין מה לעשות אני יכול להגיד שאלה היו הקלטות אנאלוגיות על ציוד אנלוגי שגם אחרי 25 שנה עדיין נישמעו מעולה.

אם הטייפ תקין אני מוכן בשמחה לקבל אותו. האקאי שלי שנראה חדש אבל עם בעיית גומיות פנימיות שזה סיפור לפרק ולהרכיב ולא שווה לי לתקן בגלל המחיר היקר.

רפי א
...
אם יש לך את האקאי עם שלושה ראשים , אז אני יכול לומר לך שהוא היה השני רק לנקאמיצ'י . דרך אגב נרקאמיצ'י קיבלו את המוניטין שלהם נדמה לי רק בגלל הדראגון .
היה לי את האקאי הזה , אבל בגלל יושנו ובגלל שהוא תוחזק גרוע הוא התקלקל עד כדי כך שמכרתי אותו בפרוטות לפני כעשור . אז יש לי עדיין קלטות , אבל אין לי מה שישמיע אותן . לי כרגע זה לא חסר . אבל אם אמצא נקאמיצ'י במצב מעולה בפרוטות אולי אקנה ואראה איך הן נשמרו

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #14 

אני עדיין מחזיק אוסף קלטות משנות השמונים, שהוקלטו מתכניות רדיו של מיכל ניב ז"ל. מיכל הייתה האורים ותומים שלי בהתפתחות הטעם המוזיקלי ואני זוכר לה חסד נעורים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #15 

איך אתה יודע על איזה אקאי עם 3 ראשים הוא דיבר? אמנם כולם היו טובים, אבל לא כולם באותה רמה.
ואגב, נקמיצ'י זכו למוניטין לא רק בזכות הדראגון, אלא הרבה לפניו. הדראגון אמנם נחשב בעיני רבים לטוב ביותר, אבל יש גם אחרים הסבורים שמוצרים של תאנדברג ורווקס עלו אפילו עליו.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

אצלי טייפ דק של NAKAMICHI דגם DR10, ומידי פעם, אני עושה בו שימוש. בפוטנציאל שלו הוא יכול להיות מקור אנלוגי לא רע, ולמזלי, החל משנת 1985, כל ההקלטות שביצעתי היו על קלטות כרום ומשנת 1988 - קלטות מטאל בלבד (TYPE IV). עדיין קימות אצלי הקלטות רבות ונדירות שאין לי שום דרך אחרת לשמוע אותן אלא בקלטות אלו.
הנה סיפור קצר לדוגמא:
בשנת 1985, הוציא המלחין והיוצר ממוצא צרפתי, הנרי בראטר, סינגל לרדיו תחת השם "לימוזין". סינגל זה לא הופיע עד היום מעולם בשום צורה וכל מאמצי להשיג אותו עלו בתוהו.
למזלי יש לי הקלטה באיכות טובה מהרדיו על גבי קלטת כרום, ואחרי 22 שנים זה נשמע עדיין מצויין.
אות התוכנית הרדיו המיתולוגית "הלילה הוא שירים" ששודרה ברשת ג' בשנות ה-80, למרות חיפושים של שנים אחר יוצר האות, עדיין הדרך היחידה שלי לשמוע אות זה הוא בקלטת מטאל שהוקלטה ביום העצמאות של שנת 1986 .
ולא חסרות לי דוגמאות נוספות..
במילים אחרות: אם במשך שנים אספת קלטות והן באיכות טובה, טייפ דק הוא מוצר יקר ערך, וזו הסיבה שלפני כעשור החלטתי להשקיע בטייפ דק כלכך יקר כי הבנתי שזו מדייה שעתידה להיעלם וכי טייפים איכותיים יישארו בקרוב פריט של מוזיאון.
The Black Wax

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #17 

גם לי יש DR 10 וגם DR 8.
בכל אופן לא ניראה כי המדיה המגנטית תעלם בקרוב:

http://www.rmgi.nl/
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

חשבתי על עוד פתרון: קיים באינטרנט אתר שנקרא "פרוייקט אגורה", ושם ניתן לתרום או להחליף כל דבר העולה על דעתך.. לרוב ללא עלויות, וכך גם תעשה למישהו את היום אולי...
The Black Wax

רפי_א
גורו
גורו

truejoker....אני לא עשיתי

שליחה #19 

תחרות למי יותר גדול (וזה נאמר בחיוך).

כמו שאמר דראגון. לא כתבתי איזה אקאי היה לי. ותאמין לי שאני מכיר את נאקמיצ'י מצויין.....וניסיתי להיות בזמנו בעליו הגאה של ה- BX-300 המהולל (שאלמור עוד ישבו בכיכר המדינה) שנחשב לדגם "זול " יחסית אבל ידי לא השיגה אותו לצערי. לכן התפשרתי על אקאי שהייתה להם בזמנו את סידרת ראשי ה GX המצויינת. ונהנתי מהסאונד הנהדר שלו שנים. לטעמי אמינותו הייתה קצת פחות כי לא טחנתי אותו והוא נישמר כמו אוצר בכספת.

ושוב אני מסכים עם דראגון שאני לא חושב שנקאמיצ'י היו הטובים ביותר. אין ספק שהם היו באמת מהשורה הראשונה......אבל טאנדברג ( הנורבגית נדמה לי) ורבוקס ( החטיבה הבייתית של סטודר ) היו לפחות באותה רמה ולטעמי מבחינת אמינות עוד יותר טובות.

אין ספק שהמדיה הזו פשוט נעלמת לאט לאט.....ואני גם חושב שהיא לא גוועת עדיין מכוון שהיא הייתה מדייה מאוד מוצלחת מבחינת סאונד ( אם הקלטת מאסטרים ולא העברות מטייפ לטייפ ששם יש דבר שניקרא.....איבוד "דור" ) ויש רבים כמוני למשל שמחזיקים אוצרות על הסרטים וידעו להעריך את המדיה הזו וקשה להם להיפרד ממנה חחחחחחח

רפי א

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה #20 

לפני זמן לא רב החלטנו בצער רב כי לא נשמור את אוסף הקלטות.
זאת בשום פנים לא מסיבת איכות הקלטות נמוכה או לא מעימה...
ככול הנראה החלטתנו להתרכז במדיה דיגיטלית אחת ומדיה אנלוגית אחת ולא להתפרס על מספר מדיות שונות הן מבחינת מקום לציוד ושמירת המדיות, והן מבחינת ההשקעה ברכישת ציוד ההשקעה בטיפולו - שכן כאשר עברנו דירה היה צורך לתכנן ארון למדיות ולקנות מערכת שמע.
איני יודע לפרט בדיוק את כלל הסיבות שהביאו אותנו לבחור במדיה האנלוגית - פטיפון -אולי עקב אהבה ליופי בתקליטים והפטיפונים , אולי מספר חנויות מוזיקה קרובות לבית שמוכרות תקליטים,..
עד היום אני עדיין מתגעגע ללא מעט קלטות מוזיקה אהובות.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”