תזכירו לי כבר, בשביל מה אנחנו צריכים בדיוק HD DVD ובלו ריי?
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שאני מנסה להעביר אליך זה שמתי מעט המשתמשים בטכנולוגיה זו או אחרת עדיין לא הופכים את אותה טכנולוגיה לרלוונטית, ולא חשוב כמה אתה קשור אליה רגשית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
Catskinner
אני אכן קשור רגשית לתקליטים,
אבל כל עוד שמשתמשים בטכנולוגיה מסוימת ויש לרכוש מוצרים חדשים לאותה טכנולוגיה אזי הטכנולוגיה רלוונטית אבל לא בהכרח לפלח שוק גדול.
לדוגמה עדיין מבצעים היום בבתי חולים בארץ מיפוי עצמות באמצעות איזוטופים למרות שיש כבר טכנולוגיה חדשה הרבה יותר.
גם בתחום הביתי DVD ו CD (וכן גם תקליטים בכמויות קטנות)ילוו אותנו עוד תקופה ארוכה אבל אני בהחלט מאמין ש HD-DVD וBD כטכנולוגיית אחסון הן המדיות האחרונות שניקנה המסתובבות על ציר.
אני אכן קשור רגשית לתקליטים,
אבל כל עוד שמשתמשים בטכנולוגיה מסוימת ויש לרכוש מוצרים חדשים לאותה טכנולוגיה אזי הטכנולוגיה רלוונטית אבל לא בהכרח לפלח שוק גדול.
לדוגמה עדיין מבצעים היום בבתי חולים בארץ מיפוי עצמות באמצעות איזוטופים למרות שיש כבר טכנולוגיה חדשה הרבה יותר.
גם בתחום הביתי DVD ו CD (וכן גם תקליטים בכמויות קטנות)ילוו אותנו עוד תקופה ארוכה אבל אני בהחלט מאמין ש HD-DVD וBD כטכנולוגיית אחסון הן המדיות האחרונות שניקנה המסתובבות על ציר.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Catskinner,
תראה אף אחד לא אמר שהעתיד עובר להורדות,להפך,זה הרי ברור לכולנו שבעשור הקרוב אם לא הבא אחריו,הדבר יהיה בכל בית אב,אבל,ואבל גדול,הטיעון היה שבלוקבסטר לא מכתיבה כלום,בטח שלא בישראל.
בארה"ב זה סיפור שונה לחלוטין,אבל פה בארץ?
בכל מקרה,הוויכוח הזה מזכיר לי שבתחילת עידן האינטרנט עם צאתם של כתבי העט המקוונים,שלא לדבר על העיתונים המקוונים,אנשים צפו את מותם של אלו המודפסים,האם כך הדבר?!
האם אנשים הפסיקו לקרוא ולקנות ספרים בגלל שהמדיה התחלפה ועברה פאזה?
שלילי בזנט"י,ויקח עוד שנים רבות בכדי לשנות תפיסה זו,לפחות לדעתי.
כך גם יהיה עם עניין המדיות,כמו שעופר ציין לא מעט,אני גם בדעה שרוב הסיכויים הם שאנו עדים למדיה האחרונה שבהחלט שהולכת לפקוד אותנו,זה עם נוציא כמובן את ההצהרות על המדיות הגרפיות העתידיות,שגורלן כרגע לא ידוע,לכן בואו לא נרתום את הסוסים לפני העגלה,ונמתין בסבלנות.
תראה אף אחד לא אמר שהעתיד עובר להורדות,להפך,זה הרי ברור לכולנו שבעשור הקרוב אם לא הבא אחריו,הדבר יהיה בכל בית אב,אבל,ואבל גדול,הטיעון היה שבלוקבסטר לא מכתיבה כלום,בטח שלא בישראל.
בארה"ב זה סיפור שונה לחלוטין,אבל פה בארץ?
בכל מקרה,הוויכוח הזה מזכיר לי שבתחילת עידן האינטרנט עם צאתם של כתבי העט המקוונים,שלא לדבר על העיתונים המקוונים,אנשים צפו את מותם של אלו המודפסים,האם כך הדבר?!
האם אנשים הפסיקו לקרוא ולקנות ספרים בגלל שהמדיה התחלפה ועברה פאזה?
שלילי בזנט"י,ויקח עוד שנים רבות בכדי לשנות תפיסה זו,לפחות לדעתי.
כך גם יהיה עם עניין המדיות,כמו שעופר ציין לא מעט,אני גם בדעה שרוב הסיכויים הם שאנו עדים למדיה האחרונה שבהחלט שהולכת לפקוד אותנו,זה עם נוציא כמובן את ההצהרות על המדיות הגרפיות העתידיות,שגורלן כרגע לא ידוע,לכן בואו לא נרתום את הסוסים לפני העגלה,ונמתין בסבלנות.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

מה שאני לא אוהב במטפורות זה שהן מתפרקות ברגע שמוציאים אותן מההקשר הצר שלהן ולפעמים הרבה לפני כן. מזל שהבאת אחת מעולם הרפואה ולא מעולם המכוניות.
להיות רלוונטי לפלח שוק הצר מ 2.5% זה לא להיות רלוונטי בכלל. אין לזה שום קשר לטיב הטכנולוגיה מאחורי זה ולכן ההשוואה שלך למיפוי עצמות שגויה.
אתה מאמין ש HD DVD ובלו ריי יהיו המדיות הפיזיות הסובבות על ציר האחרונות שנקנה. אני מאמין שהן יהפכו ללא רלוונטיות לפני שנגיע בכלל למצב שהשוק בכללותו יהיה מעוניין לקנות את המדיות. בוא נשאיר את זה כך כי על אמונה אין טעם להתווכח.
להיות רלוונטי לפלח שוק הצר מ 2.5% זה לא להיות רלוונטי בכלל. אין לזה שום קשר לטיב הטכנולוגיה מאחורי זה ולכן ההשוואה שלך למיפוי עצמות שגויה.
אתה מאמין ש HD DVD ובלו ריי יהיו המדיות הפיזיות הסובבות על ציר האחרונות שנקנה. אני מאמין שהן יהפכו ללא רלוונטיות לפני שנגיע בכלל למצב שהשוק בכללותו יהיה מעוניין לקנות את המדיות. בוא נשאיר את זה כך כי על אמונה אין טעם להתווכח.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

crusader, ההשוואה שלך שגויה ואין טעם להאחז בה. המילה הכתובה והמודפסת על הנייר לא פסה מהעולם בגלל האינטרנט היות ויש יתרונות ברורים וידועים לספר ומגזין על פני מחשב ומסך. אין טעם גם לעבור על אותם יתרונות בגלל שהם רלוונטים לוויכוח הנוכחי כמו מצב החסה בשטחים.
אם אתה רוצה לדון במצב של בלוקבסטר אז אתה צודק. הם הופכים ללא רלוונטיים בדיוק כמו המדיה הפיזית וזה כנראה מה שדוחף אותם למצוא מודל עיסקי חדש. האם הם יצליחו בזה? אני בספק רב. ההיסטוריה מראה שבהתחלף טכנולוגיה רוב החברות המובילות לא מצליחות לעשות את המעבר ולהפך לגורם בר משמעות בשוק החדש.
אתה נותן הערכה של עשור כדי ששוק ההורדות המכוונות יתפוס תאוצה ויהפוך למשמעותי? אז כאן לפחות אנחנו מסכימים. הוא יהפוך למשמעותי הרבה לפני שהמדיות HD בכלל יהוו גורם בשוק.
אם אתה רוצה לדון במצב של בלוקבסטר אז אתה צודק. הם הופכים ללא רלוונטיים בדיוק כמו המדיה הפיזית וזה כנראה מה שדוחף אותם למצוא מודל עיסקי חדש. האם הם יצליחו בזה? אני בספק רב. ההיסטוריה מראה שבהתחלף טכנולוגיה רוב החברות המובילות לא מצליחות לעשות את המעבר ולהפך לגורם בר משמעות בשוק החדש.
אתה נותן הערכה של עשור כדי ששוק ההורדות המכוונות יתפוס תאוצה ויהפוך למשמעותי? אז כאן לפחות אנחנו מסכימים. הוא יהפוך למשמעותי הרבה לפני שהמדיות HD בכלל יהוו גורם בשוק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
עופר ,oferlaor כתב:10M נמוך לי מאוד בשביל HD....
מי אמר שצריכים קצבים של 20M ומעלה עבור VC1 ואו H.264 ?
גם היום ניתן עםH.D MPEG2 איכות תמונה לא רעה בקצבים של 10M (תלוי כמובן באיכות המקור וכמה הדחיסה חכמה)
זה שהתרגלנו ללוקסוס עם חומר BD שמגיע ל 20G קובץ לא אומר שבדחיסה חכמה יותר לא ניתן להגיע לתוצאות מספיק טובות שמישהו פחות משוגע על איכות מאיתנו יראה בכלל.
1. להערכתי ההוצאות היום של HD-DVD ו BD פשוט מתרחבות על כל השטח האפשרי כדי לחפות על בעיות קידוד+פענוח חומרה בעיקר שדחיסה חזקה מידי תדרוש חומרת פענוח חזקה יותר שתעלה יותר מידי ליצרני החומרה. גם ככה הרבה מכוח המחשוב של המכשירים צריך לטפל בפענוח ההצפנה.
כבר היום עד שמכשירי החומרה מעלים את הסרט אפשר להכין כוס קפה וגם להתחיל לשתות את הקפה.
2. בתור אודיופיל אני לא מסוגל להבחין בין סרטים שמקודדים ב DTS לבין סרטים שמקודדים ב 6 ערוצי PCM מלאים.
בגירסא החדשה לדוגמה של האלמנט החמישי כבר מתחילים לראות את המגבלות של ה FILM ואת הארטיפקטים שלו.
אגב יהי מעניין לראות כמה YES יקציבו לכל ערוץ H.D כידוע רוחב פס = כסף
אשמח לקרוא את דעותיכם בנושא.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Catskinner
אנחנו גולשים פה לנושא של Technology Lifecycle בלי שום קשר לנושא דנן לכל טכנולוגיה יש מחזור חיים שיכול לפעמים להיות מוכתב על ידי רגשות ועובדה שטכנולוגיית התקליטים לה לא פסה מין העולם בדיוק בגלל אנשים כמוני שעדיין קונים אותה וכנראה שגם אחוז קטן בשוק העולמי מספיק כדי להשאיר אותה חיה.
מכאן אנו מגיעים לנושא הכסף בדוגמה שנתתני לעניין המיפוי יש סיבה כלכלית גרידא
כמה עולה להחליף את הטכנולוגייה? כמה עולה בדיקה של מיפוי עצמות בהשוואה לMRI(פי 3 עד 4לבדיקת MRI) ?
כמה עולה לצרכנים להחליף את כל ציוד הניגון וההצגה ,מתי הטכנולוגיה זולה מספיק כדי שתרצה להחליף את הציוד הקודם שלך?
ובנוסף יש לך 2 טכנולוגיות מתחרות ושאף צרכן לא רוצה להישאר עם הBETAMAX ביד
.
נושא ההורדות דורש השקעה לא מבוטלת של חברות התקשורת והתשתית בעולם השקעות אדירות שלא בהכרך כלכליות, כבר היום לדוגמה חברות הסלולר בכל העולם מנסות להצדיק את המיליארדים שהשקיעו בתדרי וטכנולוגיית דור שלישי.
ובארץ חברת בזק שכעת בבעלות פרטית לא ממהרת לשדרג את רשת התקשורת שלה, ובלי השדרוג הזה לא ניתן יהיה להעלות את הקצב של ה ADSL לי ולך.
ועל תצפה שמהכבלים תבוא הישועה.
לסיכום אין זה משנה מה אני מאמין או מה כולנו חושבים זה הכסף הקובע.
אנחנו גולשים פה לנושא של Technology Lifecycle בלי שום קשר לנושא דנן לכל טכנולוגיה יש מחזור חיים שיכול לפעמים להיות מוכתב על ידי רגשות ועובדה שטכנולוגיית התקליטים לה לא פסה מין העולם בדיוק בגלל אנשים כמוני שעדיין קונים אותה וכנראה שגם אחוז קטן בשוק העולמי מספיק כדי להשאיר אותה חיה.
מכאן אנו מגיעים לנושא הכסף בדוגמה שנתתני לעניין המיפוי יש סיבה כלכלית גרידא
כמה עולה להחליף את הטכנולוגייה? כמה עולה בדיקה של מיפוי עצמות בהשוואה לMRI(פי 3 עד 4לבדיקת MRI) ?
כמה עולה לצרכנים להחליף את כל ציוד הניגון וההצגה ,מתי הטכנולוגיה זולה מספיק כדי שתרצה להחליף את הציוד הקודם שלך?
ובנוסף יש לך 2 טכנולוגיות מתחרות ושאף צרכן לא רוצה להישאר עם הBETAMAX ביד
.
נושא ההורדות דורש השקעה לא מבוטלת של חברות התקשורת והתשתית בעולם השקעות אדירות שלא בהכרך כלכליות, כבר היום לדוגמה חברות הסלולר בכל העולם מנסות להצדיק את המיליארדים שהשקיעו בתדרי וטכנולוגיית דור שלישי.
ובארץ חברת בזק שכעת בבעלות פרטית לא ממהרת לשדרג את רשת התקשורת שלה, ובלי השדרוג הזה לא ניתן יהיה להעלות את הקצב של ה ADSL לי ולך.
ועל תצפה שמהכבלים תבוא הישועה.
לסיכום אין זה משנה מה אני מאמין או מה כולנו חושבים זה הכסף הקובע.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

arotman, אני לא ממש בטוח שאני מצליח לעקוב אחרי הטיעונים שלך אבל אני מאוד מעריך את העברית הרהוטה.
כל ההסברים שלך על MRI ועלותו למערכת אינם נוגעים לויכוח שלנו ולו רק שמערכת הבריאות אינה מתנהלת כעסק שאמור להרוויח אלא כמרכז הוצאות ולכן השיקולים המנחים את המדיניות של מתן שרותים ושדרוג ציוד שונים לחלוטין.
בנוסף, זה יתחיל להיות רלוונטי לעינייננו רק כששראל יפרסמו מכרז חדש שהציוד הבא חייב לעבור תנאי סף של צבירת מידע על HD DVD.
כל ההסברים שלך על MRI ועלותו למערכת אינם נוגעים לויכוח שלנו ולו רק שמערכת הבריאות אינה מתנהלת כעסק שאמור להרוויח אלא כמרכז הוצאות ולכן השיקולים המנחים את המדיניות של מתן שרותים ושדרוג ציוד שונים לחלוטין.
בנוסף, זה יתחיל להיות רלוונטי לעינייננו רק כששראל יפרסמו מכרז חדש שהציוד הבא חייב לעבור תנאי סף של צבירת מידע על HD DVD.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Catskinner
אני מתנצל ,קצת נסחפתי ולא ארגנתי את הטיעונים בצורה מספיק ברורה.
הטענה המרכזית שלי היא שכדי שחזון ההורדות של חומר באיכות H.D לכל אמצעי ניגון
בזמן אמת יתקיים ,רשת התקשורת הכלל אינטרנטית זקוקה לשדרוג מרמת ספקי התוכן ועד אליך הביתה. שדרוג זה עולה ממון רב שכרגע לא בטוח שהוא כלכלי.
נושא נוסף הוא חוסר התאימות של המדיות השונות, ומכיוון שאנו כצרכנים לא מעוניינים להשקיע ברכישה בציוד זה או אחר מחשש להישאר עם נגנים ומדיות ללא תמיכה ועתיד כמו במקרה ה BETAMAX אזי אימוץ המדיות ל H.D מתעכב.
נושא האימוץ של כל טכנולוגיה חדשה תלוי בעיקר בעלויות הראשונית ומתי הטכנולוגיה הופכת ליהיות כלכלית.
"בנוסף, זה יתחיל להיות רלוונטי לעינייננו רק כששראל יפרסמו מכרז חדש שהציוד הבא חייב לעבור תנאי סף של צבירת מידע על HD DVD."
לא הבנתי את המשפט הזה , תוכל להסביר למה הכוונה.
אני מתנצל ,קצת נסחפתי ולא ארגנתי את הטיעונים בצורה מספיק ברורה.
הטענה המרכזית שלי היא שכדי שחזון ההורדות של חומר באיכות H.D לכל אמצעי ניגון
בזמן אמת יתקיים ,רשת התקשורת הכלל אינטרנטית זקוקה לשדרוג מרמת ספקי התוכן ועד אליך הביתה. שדרוג זה עולה ממון רב שכרגע לא בטוח שהוא כלכלי.
נושא נוסף הוא חוסר התאימות של המדיות השונות, ומכיוון שאנו כצרכנים לא מעוניינים להשקיע ברכישה בציוד זה או אחר מחשש להישאר עם נגנים ומדיות ללא תמיכה ועתיד כמו במקרה ה BETAMAX אזי אימוץ המדיות ל H.D מתעכב.
נושא האימוץ של כל טכנולוגיה חדשה תלוי בעיקר בעלויות הראשונית ומתי הטכנולוגיה הופכת ליהיות כלכלית.
"בנוסף, זה יתחיל להיות רלוונטי לעינייננו רק כששראל יפרסמו מכרז חדש שהציוד הבא חייב לעבור תנאי סף של צבירת מידע על HD DVD."
לא הבנתי את המשפט הזה , תוכל להסביר למה הכוונה.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Catskinner,
כוונתי היתה אחת וברורה, להביא דוגמאות לניסים ונפלאות שאנשים חשבו שיעלמו מן העולם, אך לא כך הדבר.
לי הדבר ברור,הרי לכל אחד אספקלריה שונה,אתה טוען לאמונה בדבר אחד, מצד שני אתה מנסה להוכיח את תענותיו העתידיות, אז אל תשכח שהנבואה ניתנה לשוטים.
שכן לפסוק החלטות שגם אם היה לך את כל המידע הסטטיסטי בעולם, היה קצת קשה לקבוע כי דעת קהל,מיצוב ודרישות שוק, אלו דברים שכמעט בלתי אפשרי לקבוע באופן חד משמעי.
לדעתי הכנה,לבלוקבסטר ישראל, לא תהיה דריסת רגל אחת,ולו הקטנה ביותר בנושא הנ"ל.
כוונתי היתה אחת וברורה, להביא דוגמאות לניסים ונפלאות שאנשים חשבו שיעלמו מן העולם, אך לא כך הדבר.
לי הדבר ברור,הרי לכל אחד אספקלריה שונה,אתה טוען לאמונה בדבר אחד, מצד שני אתה מנסה להוכיח את תענותיו העתידיות, אז אל תשכח שהנבואה ניתנה לשוטים.
שכן לפסוק החלטות שגם אם היה לך את כל המידע הסטטיסטי בעולם, היה קצת קשה לקבוע כי דעת קהל,מיצוב ודרישות שוק, אלו דברים שכמעט בלתי אפשרי לקבוע באופן חד משמעי.
לדעתי הכנה,לבלוקבסטר ישראל, לא תהיה דריסת רגל אחת,ולו הקטנה ביותר בנושא הנ"ל.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money