תזכירו לי כבר, בשביל מה אנחנו צריכים בדיוק HD DVD ובלו ריי?
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
היות שזה נושא שאני מאוד אוהב לנער ממנו את האבק פעם בחודשיים כדי להתחיל מלחמה מילולית חדשה:
האם העובדה שאפילו בלוקבסטר ישראל החליטה לפתוח שרות הורדה מכוון של סרטים ב HD לא מצדיקה את טענתי שכל העסק של מלחמת פורמטים בין HD DVD לבלו ריי יהפוך תוך שנים ספורות לרלוונטי כמו השאלה האם הקשת המצולבת היא נשק טוב יותר מרוגטקה?
האם העובדה שאפילו בלוקבסטר ישראל החליטה לפתוח שרות הורדה מכוון של סרטים ב HD לא מצדיקה את טענתי שכל העסק של מלחמת פורמטים בין HD DVD לבלו ריי יהפוך תוך שנים ספורות לרלוונטי כמו השאלה האם הקשת המצולבת היא נשק טוב יותר מרוגטקה?
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אם בלוקבאסטר אכן תפתח את השירות והוא יהיה ללא DRM שנמצא בתהליכי גסיסה מוקדמים ובמחירים זהים לשרות השכרות ה DVD שלהם אני חושב שאני מבחינתי מוותר על רכישה של HDDDVD או Blue Ray. לא רואה שום סיבה ברורה לעין להוציא על זה כסף אם המחשב שלי יוכל לעשות את העבודה.
Need more cowbell
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
פשוט מאוד, כי לשים דיסק במכשיר יותר פשוט מלחכות שעה עד שזה ירד באינטרנט.
עם החלפת הדורות לדור צעיר יותר שמבין שזה לא משנה מאיפה הביט מגיע ועם כניסה של תוכנות וספריות מכוונות טובות יותר, אכן לא נזדקק עוד לשירותיהם של מדיות פיזיות יותר.
עם החלפת הדורות לדור צעיר יותר שמבין שזה לא משנה מאיפה הביט מגיע ועם כניסה של תוכנות וספריות מכוונות טובות יותר, אכן לא נזדקק עוד לשירותיהם של מדיות פיזיות יותר.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים עם נועם. לכל היותר נקבל גירסת HD דחוסה ביותר שתוריד לפחות לטעמי משמעותית מחווית הצפייה. האינטרנט בישראל רחוק כ 3-5 שנים מכזה שיוכל לספק חווית HD מלאה בזמן סביר
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
שמים לב על מה אתם מדברים?
בלוקבסטר ישראל....ממתי ישראל היוותה פקטור בהכתבת תקן כלשהו לגבי הרגלי צפיה?
מי בכלל סופר אותנו בתור שוק שמהווה הכנסה או דריסת רגל ל HD? בייחוד במקום בו אנשים קונים מסך ב 4000 ש"ח ומצפים לראות כמו בקולנוע?!
הרי על אותו משקל,יכולת לאמר שלפני שנה וחצי ש HOT יצאו בשידורי ה VOD,יכולת לזרוק את ה DVD לזבל?
האם כך הדבר?
הרי בלוקבסטר חיה על אותם אנשים שלא מודעים כמעט בכלל לאופצית ההורדות,וגם אם מודעים,הם לא מסוגלים/לא רוצים להתעסק בזה.
אתה באמת מצפה מישראלי שישלם על משהו שהוא יכול להוריד חינם
בלוקבסטר ישראל....ממתי ישראל היוותה פקטור בהכתבת תקן כלשהו לגבי הרגלי צפיה?
מי בכלל סופר אותנו בתור שוק שמהווה הכנסה או דריסת רגל ל HD? בייחוד במקום בו אנשים קונים מסך ב 4000 ש"ח ומצפים לראות כמו בקולנוע?!
הרי על אותו משקל,יכולת לאמר שלפני שנה וחצי ש HOT יצאו בשידורי ה VOD,יכולת לזרוק את ה DVD לזבל?
האם כך הדבר?
הרי בלוקבסטר חיה על אותם אנשים שלא מודעים כמעט בכלל לאופצית ההורדות,וגם אם מודעים,הם לא מסוגלים/לא רוצים להתעסק בזה.
אתה באמת מצפה מישראלי שישלם על משהו שהוא יכול להוריד חינם
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

לא, אני מצפה ממך לקצת יותר השקעה בטיעוני נגד כי אחרת זה לא וויכוח מעניין. 
1. בלוקבסטר ישראל רק ממשיכה את מה שבולקבסטר ארה"ב עושה. אנא ממך, בדוק איזו חברה נרכשה על ידה השנה. זה לא קשה, זה בדיווחים שלהם לרשויות ניירות הערך בארה"ב.
2. אם אפילו בלוקבסטר רואים את הכתובת על הקיר אז כדאי לשים לב. ואתה מדבר על אותו קהל יעד שבזמנו טענו שהוא בחיים לא יקנה DVD כי זה מסובך לחבר (פתאום צריך 3 כבלים במקום RF או קומפוזיט פשוט), לא רוצה להתעסק עם זה, אי אפשר להעתיק ועוד 1001 טענות למה אי אפשר.
3. מה כל כך מסובך בשרות הורדה מהאינטרנט? זו בטח לא הטכנולוגיה. ולמה אתה שבוי בקונספציה שזה חייב להיות דרך מחשב? הבעיה היחידה הייתה שחברות ההפצה לא רצו להיכנס לתחום ולכן השרות היה פיראטי ברובו ובאיכות נחותה ודרש העברות והמרות
4. על עובדה אחת אי אפשר להתווכח. מכירות ה DVD + HD DVD + Blue Ray נמוכות ב 2007 ממה שהיה בתקופה המקבילה ב 2006. המדיה הפיזית נכנסת לתהליך של מחיקה והפורמטים החדשים לא יצילו אותה.
5. אני לא מדבר על העבר ועלVOD HOT. מאותה סיבה אני גם לא מדבר על MAX MOVIE. הטענה שלי היא שההתקדמות בתחום תהייה כל כך מהירה ששהשרות יבשיל ויהיה רחב היקף הרבה לפני שמלחמת הפורמטים בדיסקים תגיע לכדי הכרעה. ההורדות הזמינות הופכות ל Disruptive Technology שיהפכו את כל מודל ההפצה על מדיה פיזית ללא רלוונטי.
1. בלוקבסטר ישראל רק ממשיכה את מה שבולקבסטר ארה"ב עושה. אנא ממך, בדוק איזו חברה נרכשה על ידה השנה. זה לא קשה, זה בדיווחים שלהם לרשויות ניירות הערך בארה"ב.
2. אם אפילו בלוקבסטר רואים את הכתובת על הקיר אז כדאי לשים לב. ואתה מדבר על אותו קהל יעד שבזמנו טענו שהוא בחיים לא יקנה DVD כי זה מסובך לחבר (פתאום צריך 3 כבלים במקום RF או קומפוזיט פשוט), לא רוצה להתעסק עם זה, אי אפשר להעתיק ועוד 1001 טענות למה אי אפשר.
3. מה כל כך מסובך בשרות הורדה מהאינטרנט? זו בטח לא הטכנולוגיה. ולמה אתה שבוי בקונספציה שזה חייב להיות דרך מחשב? הבעיה היחידה הייתה שחברות ההפצה לא רצו להיכנס לתחום ולכן השרות היה פיראטי ברובו ובאיכות נחותה ודרש העברות והמרות
4. על עובדה אחת אי אפשר להתווכח. מכירות ה DVD + HD DVD + Blue Ray נמוכות ב 2007 ממה שהיה בתקופה המקבילה ב 2006. המדיה הפיזית נכנסת לתהליך של מחיקה והפורמטים החדשים לא יצילו אותה.
5. אני לא מדבר על העבר ועלVOD HOT. מאותה סיבה אני גם לא מדבר על MAX MOVIE. הטענה שלי היא שההתקדמות בתחום תהייה כל כך מהירה ששהשרות יבשיל ויהיה רחב היקף הרבה לפני שמלחמת הפורמטים בדיסקים תגיע לכדי הכרעה. ההורדות הזמינות הופכות ל Disruptive Technology שיהפכו את כל מודל ההפצה על מדיה פיזית ללא רלוונטי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
יש אפשרות ללינק שיגבה את הטענה הזאת?Catskinner כתב: 4. על עובדה אחת אי אפשר להתווכח. מכירות ה DVD + HD DVD + Blue Ray נמוכות ב 2007 ממה שהיה בתקופה המקבילה ב 2006. המדיה הפיזית נכנסת לתהליך של מחיקה והפורמטים החדשים לא יצילו אותה.
....
Need more cowbell
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

מצטער, חשבתי שזו עובדה הידועה כבר לכולם. זו מגמה שכבר נחזתה ב 2005 כאשר מכירות ה DVD הגיעו לשיאן בארה"ב אבל אם צריך קישור אז הנה אחד שמצאתי תוך חיפוש קצרצר: http://www.imdb.com/news/sb/2007-07-06
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
Catskinner,
זה מדבר רק על מכירות DVD...
לגבי בלוקבסטר, הם הראשונים שמרגישים את המגמה כי שכירות סרטים זה האינדיקטור הראשון לשינויי צריכה בתחום.
זה מדבר רק על מכירות DVD...
לגבי בלוקבסטר, הם הראשונים שמרגישים את המגמה כי שכירות סרטים זה האינדיקטור הראשון לשינויי צריכה בתחום.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

מספר כותרי ה HD DVD והבלו ריי שנמכרו בארה"ב במחצית הראשונה של 2007 הוא פחות מ 2.5 מיליון בסה"כ. על זה נאמר "בטל בשישים".
שלא לדבר על מספר הנגנים שנמכרו שבקושי עושה נקודה על הגראף. ולפני שישלפו לי עוד פעם את דחליל ה PS3 וינערו ממנו את האבק כדי שיתן הופעה חוזרת, אז: http://arstechnica.com/news.ars/post/20 ... ities.html
בסה"כ רק כ 20% מבעלי ה PS3 השתמשו אי פעם בקונסולה שלהם לניגון סרטים, מספר שהוא פחות או יותר תואם לאחוזי בעלי ה XBOX 360 שרכשו את תוספת ה HD DVD.
שלא לדבר על מספר הנגנים שנמכרו שבקושי עושה נקודה על הגראף. ולפני שישלפו לי עוד פעם את דחליל ה PS3 וינערו ממנו את האבק כדי שיתן הופעה חוזרת, אז: http://arstechnica.com/news.ars/post/20 ... ities.html
בסה"כ רק כ 20% מבעלי ה PS3 השתמשו אי פעם בקונסולה שלהם לניגון סרטים, מספר שהוא פחות או יותר תואם לאחוזי בעלי ה XBOX 360 שרכשו את תוספת ה HD DVD.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
Catskinner
אתה צודק מאד,
ברגע שישדרגו את האינטרנט הארץ לקצבים של 10Mפלוס אז כבר אפשר יהיה להעביר סרטים ישר למכשיר כלשהוא: ממיר,מחשב,נגן וכו'.
היום עם H264 וקצב של 10 MBIT אפשר לקבל אחלה HD.
למרות שאני באופן אישי עדיין נהנה לפעמים לקנות מדיה בקופסה מהודרת, הריח החדש הספרון המצורף והאריזה החדשה עושים לי את זה
מה גם שתמיד נחמד לתת ולקבל מתנה כזאת , בקר פעם בחנות צליל ברמת השרון ביום שישי או בערב חג ותבין למה אני מתכוון.
אתה צודק מאד,
ברגע שישדרגו את האינטרנט הארץ לקצבים של 10Mפלוס אז כבר אפשר יהיה להעביר סרטים ישר למכשיר כלשהוא: ממיר,מחשב,נגן וכו'.
היום עם H264 וקצב של 10 MBIT אפשר לקבל אחלה HD.
למרות שאני באופן אישי עדיין נהנה לפעמים לקנות מדיה בקופסה מהודרת, הריח החדש הספרון המצורף והאריזה החדשה עושים לי את זה
מה גם שתמיד נחמד לתת ולקבל מתנה כזאת , בקר פעם בחנות צליל ברמת השרון ביום שישי או בערב חג ותבין למה אני מתכוון.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

arotman, תתפלא אבל אני מכיר היטב את החנות ושנים רבות גרתי במרחק הליכה ממנה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
CatskinnerCatskinner כתב:arotman, תתפלא אבל אני מכיר היטב את החנות ושנים רבות גרתי במרחק הליכה ממנה....
אני בהחלט לא מתפלא (אגב אני עדיין גר במרחק הליכה קצר משם) ,נתתי את צליל כדוגמה לזה שעם כל ההורדות החוקיות ולא כל כך חוקיות
ברשותי מערכת קולנוע ביתי אבל אני עדיין נהנה לעתים רחוקות ללכת לקולנוע.
ברשותי תקליטים ישנים שמידי פעם אני שומע בפטיפון חדש אגב.
אני מוריד הרבה מוזיקה אבל ברשותי מאות CD מקוריים.
אני מוריד הרבה סרטים אבל ברשותי עשרות DVD מקוריים.
אני מחזיק במנוי לבלוקבאסטר למרות שאני מגיע לשם לעתים רחוקות.
לסיכום נושא המדיות הפיזיות לא נעלם ולא יעלם כל כך מהר אבל כנראה שייחלש.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

מזל שאתה לא הוספת שיש לך גם טייפ סלילים ולכן זו הוכחה שגם מדיה זו לא נעלמה, רק "נחלשה".
דרך אגב, אתה לא יכול לעשות השוואה חד ערכית בין המצב בשוק המוזיקה למגזר הסרטים. במוזיקה יש גורמים אחרים המשפיעים על הירידה במכירות ה CD. אחד מהם זה הרדידיות הנוראית של התכנים והשני זו תופעת ה singles שאין להם מקבילה במגזר הסרטים.
דרך אגב, אתה לא יכול לעשות השוואה חד ערכית בין המצב בשוק המוזיקה למגזר הסרטים. במוזיקה יש גורמים אחרים המשפיעים על הירידה במכירות ה CD. אחד מהם זה הרדידיות הנוראית של התכנים והשני זו תופעת ה singles שאין להם מקבילה במגזר הסרטים.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
טייפ סלילים בבית זה קצת לפני הזמן שלי (אני יליד אמצע שנות השבעים)
מהטייפ דק ומהלייזר דיסק כבר נפטרתי.
אבל תקליטים עדיין ממשיכים לייצר למרות שהספידו אותם פעמים רבות.
אגב לא מזמן בדואר ברחוב ריינס ברמת השרון ראיתי להפתעתי סלילי טייפ עבור עיוורים כנראה לא שמעו עדיין על נגני MP3
מהטייפ דק ומהלייזר דיסק כבר נפטרתי.
אבל תקליטים עדיין ממשיכים לייצר למרות שהספידו אותם פעמים רבות.
אגב לא מזמן בדואר ברחוב ריינס ברמת השרון ראיתי להפתעתי סלילי טייפ עבור עיוורים כנראה לא שמעו עדיין על נגני MP3