שאלה לגבי חיבור קומפוננט מדיוידי לטלויזיה
לצערי לא ירדת לסוף דעתיmaxim880 כתב:עדיף דרך קומפוננט לחבר דיוידי מאשר קומפוזיט....
אני אסביר שוב - הרי קומפוננט זה שלושה כבלים עם חיבור RCA? אז יש לי שלושה כבלים עם חיבור RCA, רק שהם לא נועדו במקור לחיבור קומפוננט אלא לחיבור אחר, אבל זה עדיין שלושה כבלים עם חיבור RCA. השאלה היא האם אפשר להשתמש בשלושה כבלים האלה גם לחיבור קומפוננט, או שזה לא יעבוד כי לחיבור קומפוננט לא מספיק שלושה כבלים עם חיבור RCA אלא הם צריכים להיות כבלים מסוג מיוחד.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אפשר, מניסיון. לא מומלץ, כי אלה כבלים אנלוגיים, ועדיף משהו איכותי יותר, מיועד לוידאו, עם עכבה של 75 אוהם. קפיש?
Silence speaks louder than words
יש לי 100 בבגרות בפיזיקה עם התמחות בחשמל (אמנם מלפני 15 שנה) ואף פעם לא ידעתי שהתנגדות זה עכבה
איזו התנגדות אם ככה יש לכבלים שיש לי כרגע בבית (צהוב אדום ולבן)?
ושאלה נוספת - ראיתי בחנות האלקטרוניקה השכונתית כבלים של MONSTER (בהנחה שזה לא חיקוי זול מעזה) - אז שלשת כבלי קומפוננט כזאת עולה 69 ש"ח, ושלשת כבלים זהה לחלוטין רק עם "ראשים" בצבעים צהוב-לבן-שחור עולה גם 69 ש"ח. אז ברור שאם אני אקנה אני אקנה את זה של הקומפוננט, השאלה היא האם המחיר הזה נשמע סביר.
ושאלה נוספת - ראיתי בחנות האלקטרוניקה השכונתית כבלים של MONSTER (בהנחה שזה לא חיקוי זול מעזה) - אז שלשת כבלי קומפוננט כזאת עולה 69 ש"ח, ושלשת כבלים זהה לחלוטין רק עם "ראשים" בצבעים צהוב-לבן-שחור עולה גם 69 ש"ח. אז ברור שאם אני אקנה אני אקנה את זה של הקומפוננט, השאלה היא האם המחיר הזה נשמע סביר.
ורואים אצלך טוב עם השיטה הזאת? כי אני חיברתי וראו עם צבעים לא טובים, אבל אני חושב שזה בגלל שאולי היה מכוון לדיוידי להוא RGB ולא YUV ובטלויזיה זה היה מכוון על YUV.eldad_z כתב:לי אישית זה עבד ואפילו הכבל הצהוב היה קצר בערך פי 2 מהזוג של אדום/לבן....
מבחינה עקרונית הכבל שנמצא אצלך כעת הוא כבל בעל התנגדות של 50 אוהם וכמו שציינו להעברת אות וידיאו עדיף כבל בעל התנגדות של 75 אוהם.eranlotan כתב:יש לי 100 בבגרות בפיזיקה עם התמחות בחשמל (אמנם מלפני 15 שנה) ואף פעם לא ידעתי שהתנגדות זה עכבה
ושאלה נוספת - ראיתי בחנות האלקטרוניקה השכונתית כבלים של MONSTER (בהנחה שזה לא חיקוי זול מעזה) - אז שלשת כבלי קומפוננט כזאת עולה 69 ש"ח, ושלשת כבלים זהה לחלוטין רק עם "ראשים" בצבעים צהוב-לבן-שחור עולה גם 69 ש"ח. אז ברור שאם אני אקנה אני אקנה את זה של הקומפוננט, השאלה היא האם המחיר הזה נשמע סביר....
עדיין ניתן להעביר את אות הוידיאו באמצעות הכבלים הפשוטים, כלומר ניתן להשתמש בהם לחיבור קומפוננט.
שימוש בכבל יעודי לקומפוננט ישפר מן הסתם במעט את התמונה, ואם מצאת במחיר זול כזה תקנה ותהנה. לא נראה לי שתבחין בשיפור רציני הנראה לעין, בין כבל קומפוננט פשוט לאחד שעולה כפליים.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עכבה זה impedance. זה כמו התנגדות (resistance) - רק בזרם חלופין. אני בספק אם הזרם על ה component הוא זרם חילופין אבל אני לא מבין בזה יותר מדי.eranlotan כתב:יש לי 100 בבגרות בפיזיקה עם התמחות בחשמל (אמנם מלפני 15 שנה) ואף פעם לא ידעתי שהתנגדות זה עכבה...