trinnov - הכריזו על עדכון SW גדול במיוחד .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

העדכון הוא בעצם שדרוג של ה - SW עבור כל המכשירים [ 16/32 ] והוא כרגיל חינם ללא עלות .
קישור לכל הפרטים לגבי השדרוג .
https://drive.google.com/file/d/1gw47wy ... TYHiD/view
קישור להוראות בצוע העדכון.
https://drive.google.com/file/d/1jnljtE ... cbvJ7/view

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

העדכון כרגע לא זמין להורדה. מדובר כרגע בשלב הבטא.
העידכון ישוחרר, לפי דברי החברה, בעוד כ- שבועיים ימים.

לפני יומיים, יצאה אזהרה חריפה של החברה במייל לכל משתמשי הבטא, לפיה אין לשתף בשום צורה חוויות כלשהן הקשורות לתוכנה החדשה וכל מי שיפר הנחיה זו יגרע מהתוכנית.
אני מניח שזה רצון לשמור על אלמנט של הפתעה, בתוספת העובדה הברורה כי הדברים עדיין עוברים דיוק.
ולכן, אין באפשרותי לכתוב על ההתרשמות שלי מהתוכנה שנמצאת ברשותי כבר כ-שבועיים ימים, אבל כן אפשר לספר מהי מכילה, כי הקובץ כבר פורסם:

* ראשית, מדובר על שידרוג מהותי ומשמעותי של כל ה- Bass Module.

כעת יבצעו האלגוריתמים השונים התאמה לכל שינוי שיבצע המשתמש במערך הבאס, בין אם מדובר בקרוסים, בסלופים, ב Routing, בדאבל באס וכיוצ"ב.

זה אומר שאם לצורך הדוגמא בלבד, המשתמש ירצה לבצע באס כפול, לפיו הסאב יתחיל ב- 80 ומטה עם סלופים מסוימים והרמקולים יתחילו ב- 50 ומעלה עם סלופים אחרים והאטמוסים יעבירו מ 150 ל-100 לסראונד והסראונד יעביר מ 100 ל 80 לקדמי והקדמי יעביר לסאב מ 60 ומטה , כל אותם תהליכים ילקחו בחשבון והמערכת תבצע בגינם חישובים.

שוב, לאור המייל, אין באפשרותי לחוות דיעה בכל הקשור לשוני ולאפקט שנוצר בגלל האמור.

* כל החברות משתמשות בפילטרים מסוג FIR או IIR ברמה כזו או אחרת. התופעה הבעייתית הנגרמת כתוצאה משימוש בפילטרים האמורים, נקראת Ringing, תופעה זה יש בה בכדי להשפיע על התוצאה הסונית המתקבלת על ידי המשתמש.
זו פעם ראשונה שחברה נותנת את דעתה על התופעה הזו ומתייחסת אליה באופן בו תופעה זו לא תבוא לידי ביטוי במהלך השמע.

* עקומות מטרה. עד היום החברה לא שחררה ולא המליצה על עקומות כלשהן והמשתמשים השתמשו בעקומות שונות ומשונות ממקורות שונים. עם שחרור גרסה זו, יוצגו 4 עקומות חדשות, 3 מהן מותאמות לקולנוע ועקומה מעניינת במיוחד למוזיקה.

4. ולמעשה בראש הרשימה, הוא חשיפה של מוצר שפותח כבר מספר שנים, הנוגע למדידה חדשה ושונה שתתבצע על ידי המשתמש, הלוקחת בחשבון לראשונה ובאופן מאוד ייחודי את רעש הרקע המצוי, ברמה כזאת או אחרת, בכל חדר וחדר.

עד היום כל החברות העוסקות ב RC, לרבות טרינוב התיחסו לרעש הרקע כנתון מסוים אשר יש להתעלם ממנו, כאשר המערכת (כל אחת בשיטתה היא) מסבירה למשתמש כי רעש הרקע בחדר גבוה מדיי ויש לנסות לצמצם אותו לפני תחילת המדידה, או כמו שדירק עושים, חוזרים לרמקול השמאלי.
כל חברה כאמור מתיחסת לרעש הרקע באופן שונה הן ברמת ההתראה שהמערכת נותנת למשתמש והן לחישוב של עוצמת הרעש עצמו.

הרעיון כאן הוא שונה בתכלית השינוי.

טרינוב תבצע מדידה לפני תחילת הכיול ולא תמדוד רק את עוצמת רעש הרקע, אלא למעשה תנתח אותו לגורמים, על מנת להבין מה מרכיב את אותו רעש רקע וזאת לכל רמקול ורמקול בנפרד.

כך שלא מעניינת רק העובדה שיש לך 50DB בחדר כתוצאה מרעש רקע, אלא חשוב להבין לפרטי פרטים מהם התדרים המאוד ספציפיים המרכיבים את אותם 50DB, על מנת לבצע חישוב מדויק, איך האמור מסתדר עם הרמקולים הנמדדים.

את האינפורמציה הספציפית הזאת, עבור כל רמקול, היא תקח בחשבון כאשר היא מבצעת את התיקון, כל זאת בזמן שהיא תציג למשתמש תבניות גרפיות (שנראות קצת מוזר) המעידות איפה בדיוק בטווח הנמדד (10-20K) מצוי הרעש ואיפה בטווח הנמדד מצוי הרמקול .

ההפרדה הסופר ספציפית הזאת תאפשר להם, עבור כל רמקול בנפרד, לבצע מדידה ולבסוף כיול מאוד מדויקים, הקשורים אך ורק לתדרים היוצאים ספציפית מהרמקול עצמו, תוך שהם מנטרלים לחלוטין את המצוי בחדר באותה עת, או לחילופין דואגים לכייל את הרמקול ולא לחשוב שמדובר ברעש רקע.

בסופו של יום, למשתמש גם תהיה האופציה, בלחיצת כפתור, להשוות בין התוצאה הסופית "הרגילה" לפיה טרינוב לא ביצעה את אותם חישובים מסובכים, לבין תוצאה החדשה, הכוללת את אותם חישובים מסובכים וכמובן להשאר עם המצב אותו הוא מעדיף.

לאור המייל המאוד נחרץ שנשלח, אין באפשרותי לשתף את מחשבותיי לגביי עניין זה והתוצאה המתקבלת ואיך זה בעצם משפיע על התוצאה, אבל זה בהחלט יפתיע אנשים עם קבלת התוכנה....:)

חשוב לציין כי העדכון האמור אינו קשור לטכנולוגיה הייחודית שהחברה הציגה ב- ISE לפני מספר חודשים, כאשר עידכון זה צפוי לצאת לקראת סוף השנה.

רן

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #3 

אין דבר כזה רעש רקע לכל רמקול בנפרד. רעש רקע זה רעש קיים בחדר והוא יכול להשתנות על סמך מיקום מיקרופון המדידה אבל לא על סמך הרמקול שבשימוש. הם מנסים להקדים את DIRAC עם ה ART שלהם. כנראה התחילו להלחץ ולהרגיש שהם כבר לא מובילים אלא נגררים. אם מדובר בשדרוג חינמי לכלל המשתמשים הקיימים, אז זה יאמר לזכותם כדבר טוב. כי דיראק מנסים לסחוט כל דולר מהמשתמשים שלהם. אגב, קשה לי להאמין שהחברה מטרינוב מודעים לקיומו של הפורום הזה...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יתכן והניסוח לא הובן כהלכה.

מדובר בפילטר אדאפטיבי, אשר יופעל על כל רמקול בנפרד, בהתאם למדידה של הרמקול, ביחס למדידה המדוקדקת של רעש הרקע בחדר.
הרעש בחדר הוא כמובן קבוע, ביחס למיקום המיקרופון.

בהודעה הראשונה פורסם לינק עם הסבר וגרפים , אולי זה יבהיר לך יותר על הטכנולוגיה המדוברת ואיך קיימת התיחסות שונה לגמרי לכל רמקול ורמקול ביישום הפילטר.

העידכונים של טרינוב הם תמיד חינמיים גם לבעלי ה-16 וגם לבעלי ה-32.

לטרינוב יש פיתוח שלהם לאקוסטיקה אקטיבית שאינו קשור למה שתציג דירק ועובד על עקרונות שונים.
פרסמתי על כך הסבר וסקירה מתוך תערוכת ISE בה ביקרתי ויש על כך גם המון חומר ברשת. פיתוח שארך מספר שנים והפטנט עליו נרשם יומיים לפני פתיחת אותה תערוכה.

לא יודע לגבי נגררים או מובילים.
דירק וטרינוב במהות שלהם, מכוונים ל 2 קהלים שונים לגמרי.
דירק מוכרת את הטכנולוגיה שלה למספר גדול של חברות, שמטמיעות את הטכנולוגיה במוצרים שונים ומשונים ומכוונת לשוק הביתי בעיקר.

טרינוב בכלל מכוונת לשוק ה- PRO ולשוק ה CI ולא תמצא את הטכנולוגיה שלה בשום מקום מלבד מכשירים שלהם, עם חריג בדמות פרוססור העל של JBL, שיוצר על ידי טרינוב עצמה והוא פחות מי יותר, אלטיטיוד 32 נכה.

באשר לחשיפת הפורום הזה למקומות אחרים, זו הערה שהיא אינה רלוונטית בכלל. קיבלתי מייל ואני פועל לפיו.

רן

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #5 

שלום רן,
לגבי רעש רקע לא ברור לי מה הם יכולים או מתכוונים לעשות. האם הם רוצים להגביר את התדרים של הרעש בהתאם לעוצמת הרעש בסביבת כול רמקול? לא מבין איך זה יכול לעזור להתגבר על רעש הרקע.
האם הכוונה לרעשי רקע קבועים שבאים מחוץ לבית? כמו רעש מכוניות וכו? אז זה משתנה בשעות היום והלילה. יהיה צריך לשמור הגדרה לפי שעות היום ו/או שבתות?
הרי זה לא כמו ביטול רעשי רקע באוזניות, או שכן?
אשמח לפירוט של הכוונות שלהם

קצת מעלה רעיונות של התגברות על אור סביבתי בבית עם מקרן. האם הגברת עוצמת הארה במקרן פותרת אור סביבתי בבית? לא

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #6 

04/04/2023 18:22  
י-א כתב:
שלום רן,
לגבי רעש רקע לא ברור לי מה הם יכולים או מתכוונים לעשות. האם הם רוצים להגביר את התדרים של הרעש בהתאם לעוצמת הרעש בסביבת כול רמקול? לא מבין איך זה יכול לעזור להתגבר על רעש הרקע.
...
זה בטוח שלא כי זה יהיה בזבוז עצום ומיותר של משאבי המעבד. ככל הנראה מנסים ההיפך, לדעת להבחין בין רעש רקע לבעיות בחדר ולבצע תיקונים רק לבעיות אקוסטיקה ללא השפעה של הרעש או ליצור עקומת מטרה בהתחשב ברעש רקע. הם בכל מקרה יהיו חייבים להוסיף איזו זווית משלהם על הרעיון המקורי של DIRAC שמשתמש בכל הרמקולים בכדי לתקן כל אחד מהרמקולים בכל נקודת האזנה שנבדקה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

04/04/2023 19:12  
יהלי ב כתב:
זה בטוח שלא כי זה יהיה בזבוז עצום ומיותר של משאבי המעבד. ככל הנראה מנסים ההיפך, לדעת להבחין בין רעש רקע לבעיות בחדר ולבצע תיקונים רק לבעיות אקוסטיקה ללא השפעה של הרעש או ליצור עקומת מטרה בהתחשב ברעש רקע. הם בכל מקרה יהיו חייבים להוסיף איזו זווית משלהם על הרעיון המקורי של DIRAC שמשתמש בכל הרמקולים בכדי לתקן כל אחד מהרמקולים בכל נקודת האזנה שנבדקה.
...
אתה מדבר על אקוסטיקה אקטיבית.

כפי שציינתי , לטרינוב יש גישה שונה ויישום שונה לאקוסטיקה אקטיבית עליה הם הסבירו ואותה הם הדגימו ב ISE האחרון בברצלונה.

נכחתי ב 2 הדגמות שונות כאלה במהלך התערוכה וזה היה אולי הדבר הכי מרשים ששמעתי, בכל הקשור לשליטה על תדרים נמוכים והכוונתם.

עידכון לטכנולוגיה האמורה תצא לקראת סוף שנה, כאשר גם טכנולוגיה זו תהיה חינמית.

ככל וזה מעניין אותך להבין יותר על הטכנולוגיה, אתה מוזמן לצפות בזה:

https://www.youtube.com/live/gvt9ooUoIZ0?feature=share

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

04/04/2023 18:22  
י-א כתב:
שלום רן,
האם הכוונה לרעשי רקע קבועים שבאים מחוץ לבית? כמו רעש מכוניות וכו? אז זה משתנה בשעות היום והלילה. יהיה צריך לשמור הגדרה לפי שעות היום ו/או שבתות?
הרי זה לא כמו ביטול רעשי רקע באוזניות, או שכן?
אשמח לפירוט של הכוונות שלהם

קצת מעלה רעיונות של התגברות על אור סביבתי בבית עם מקרן. האם הגברת עוצמת הארה במקרן פותרת אור סביבתי בבית? לא
...
היי ישראל.

הרבה זמן

צריך להבין שטרינוב כרגע קצת מקמצת במידע והסברים, לאור העובדה שהעידכון טרם הוצג רשמית ודף המידע שלו זלג לאינטרנט ולא הייתה להם ברירה אלא להציגו גם באתר.

עם זאת, אין כרגע הסברים מעמיקים על הטכנולוגיה שלהבנתי לקח מספר שנים לפתח.

כרגיל עם טרינוב, יהיה וובינר מסודר, ככל הנראה במהלך החודש הבא, במהלכו הם יכנסו ליותר פרטים.

להבנתי ומהמעט שהצלחתי ללקט, הרעיון הוא לא שליטה ברעש , או הגברתו, או הנמכתו , אלא ניתוח שלו.
מה מרכיב את הרעש.

מדידה ראשונית מודדת את הרעש בחדר שלך.
הרעש בחדר שלך, תתפלא, יכול לנוע בין 40DB ל 60DB ונובע מרעשי רקע בחוץ, תנועה, רוח, המקרר שלך , המזגן שלך, דימרים... ווטאבר.

עד היום מערכות מדדו את הרעש וככל והרעש היה גבוה מדיי, הם נתנו התראה שיש לנסות ולהשקיט ככל היותר את הרעש בחדר ולהתחיל שוב.
כל החברות עושות את זה.

כאן, המטרה היא לנתח את המרכיב של הרעש, מה הם בעצם התדרים הספציפיים המרכיבים את אותם 50DB שהם רעש הרקע שלך.
זה מורכב מ 80 הרץ, אולי 43 הרץ, אולי שילוב של 143 ועוד כל מיני תדרים אחרים...

ברגע שאתה יודע לנתח מה הם אותם תדרים ספציפים, אתה יודע שהם קשורים לרעש והם לא באים לדוגמא מהסאבוופר.

ולכן, אתה לא מתקן את הסאבוופר בתדר של 42 הרץ, לדוגמא, כי התדר הזה בכלל קשור לרעש סביביתי.

זה המצב להבנתי. שוב, צריך לחכות להסבר מעמיק.

הגרפים שהם מציגים, מראים כי בעקבות הרעש, כל רמקול זוכה להתייחסות אחרת, פתאום טווח התיקון לרמקול ימין שונה מרמקול שמאל ופתאום טווח הטיפול של הסאב הוא פתאום חלקי ולא מלא, כי חלק מהטווח מיוחס בכלל לרעש ולא לסאב.

היתרון בזה שהמדידה היא הרבה יותר אמינה, אתה מודד רמקול ומתקן רמקול ולא מודד רמקול פלוס רעש ומתקן את שניהם מבלי לאבחן מי זה מי.

כאמור, אני לא אתיחס לחוויות שלי , ללא קשר לחשיפה של פורום זה לעולם החיצון, אבל אפשר להניח שבעידכון מהותי שכזה, בה הציגה טרינוב לא מעט שיפורים, אז ככל ועניין המדידה הוצג כסעיף ראשון ומרכזי, אז האימפקט שלו לא מבוטל.

רן

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

רן, אכן זמן רב..

אסכם את הבנתי מדבריך שרב הנסתר על המובן.

השאלה אם הם לא ייזמו שינויים רק לשם השינוי באקוסטיקה למען היוקרה שלהם.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

04/04/2023 21:20  
י-א כתב:
רן, אכן זמן רב..

אסכם את הבנתי מדבריך שרב הנסתר על המובן.

השאלה אם הם לא ייזמו שינויים רק לשם השינוי באקוסטיקה למען היוקרה שלהם.
...

היות ואני לא נמצא בחדרי הישיבות שלהם, אז אני לא יכול לענות על זה..:)

אתה כן צריך להבין שכל הפיתוחים הללו, בין אם הם מוצגים על ידי טרינוב, או כל חברה אחרת, הם תולדה של פיתוח שאורך שנים רבות, הם לא מבוצעים כתוצאה ממהלך של מישהו, או משהו אחר.

הטכנולוגיה של טרינוב לאקוסטיקה אקטיבית היא תולדה של מחקר של שנים רבות ורק חלק מזערי מאותה טכנולוגיה הוצגה בתערוכה האחרונה. סדר גודל של 20% מהיכולות והפוטנציאל של הפיתוח כהגדרתם.

נושא ניתוח רעש הרקע שאנחנו מדברים עליו עכשיו וביצוע מדידה עם רמת אמינות שונה ממה שאנחנו מכירים, זה אחרי פיתוח של למעלה משנתיים.

בכל הקשור ליוקרה של החברה ואם פעולות מסוימות נועדו לשמר אותה, אלו הן שאלות שכמובן לא ניתן להשיב עליהן, אבל ההנחה היא שכל חברה מובילה, בכל תחום, יוזמת ועושה הכל על מנת להשאר בקצה ולא נחה על זרי הדפנה.

מספיק להסתכל בהיקף הדיונים ב AVS בתת הפורום של מוצרים של 20,000 דולר ומעלה, על מנת להבין מה חושבים, מי חושב, מה ההיקף העצום והעומק של הדיונים, ומי הדמויות שמשתתפות בדיונים הללו, כדי להבין איך התעשייה מתייחסת לטרינוב ולטכנולוגיה שלה.

עם זאת צריך להבין את הפוקוס המרכזי של החברה והטכנולוגיה שהם מפתחים , בהתאם לאותו פוקוס.

החברה אומנם מוציאה מכשירים לשוק הביתי, אבל היא לא מכוונת את הטכנולוגיה שלה דווקא לאיזה רן שיש לו 6 רמקולים באיזה סלון שפתוח למטבח, ולא רוצה לשים עוד סאבוופרים, כי הוא חרד ל Look של החלל שלו.
החברה "תדאג לו", תוודא שהוא נמצא בקצה של החזית הטכנולוגית, אבל זה לא קהל היעד המרכזי שלה.

בחור כזה יהנה מהטכנולוגיה, אבל הוא לא הלחם והחמאה שלהם.

המטרה שלהם היא קודם כל להמשיך ולשלוט ביד רמה בשוק ה PRO ובשוק ה Custom Installers,
באופן בו המכשירים שלהם יוצבו בחדרי מוזיקה וקולנוע מטופלים, שנבנו על ידי מקצוענים.

מכשירים שיוצבו בעשרות רבות של אולפני הקלטה, שאחראים לכל המוזיקה שאתה שומע.

מכשירים שיוצבו בחברות הפקה שאחראיות על כל התוכן שאתה רואה.

זה הקהל יעד שלהם, לא Mass Market בייתי ולכן, לא תמצא לעולם את הטכנולוגיה שלהם אצל צדדי ג'.

רן

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני עדיין ברמת הכיול של אודיסי שאגב עבורי נותן לי תוצאה שאני נהנה ממנה. אני עדיין עם סאב אחד ולא חושב להוסיף.

אז די ברור שמערכת כיול ברמה שנבנית עבור שוק המאד היי-אנד ואולפני הקלטות זה ודאי גדול עלי.

אני הוספתי את דעתי/תהיותיי לשרשור כי אני אוהב שדברים טכנולגיים יש להם היגיון.

והתייחסתי מנקודת מבט של קולנוע בייתי אייכותי ולא מעבר לכך.

קשה לי להאמין שחברה תשקיע כאלו משאבים בפיתוח הזה מבלי שיהיה היבט מוחשי לרוכשים. ויודע שככול שעולים ברמה אז כמות ההשקעה הכספית בעבור כול טיפת שיפור הוא אקספוננצלית. כנראה שכך גם לגבי הכיול.

אתה תמיד אהבהת את קידמת התחום ואתה לא מאכזב.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #12 

אני מנסה לחשוב מה היישום בפועל של ניתוח רעשי רקע.
זה נעשה בזמן הכיול? זה פעיל בזמן האזנה/צפיה ?
אם היעד של טרינוב הוא חדרים יעודיים, אולפנים , אולמות קולנוע וכו', הסיכוי לרעש רקע משמעותי הוא לא גדול, אפילו די אפסי.
בדרך כלל אלה חללים מטופלים ומבודדים היטב מרעש חיצוני, ובאופן הגיוני גם לא אמורים להיות בהם דברים שיכולים להגביר ממש את רצפת הרעש באופן שמפריע לכיול /האזנה /צפיה/עבודה.

באופן כללי תיקון אקוסטי אקטיבי זה נושא מעניין. עד כמה הוא יחולל מהפכה, נמתין ונראה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הרעיון שעומד בבסיס הפיתוח הזה הוא האינטגריטי של תהליך המדידה וכתוצאה מזה תהליך התיקון.

מה בעצם המיקרופון קולט בזמן שאנחנו שולחים לו את אותם Test Signals?

האם הוא קולט את הרמקולים בלבד, או שמא גם רעשים מהסביבה, או מהחדר.

רעש הרצפה שלנו בכל הדירות/בתים בהם אנחנו גרים, הוא רעש לא מבוטל והמיקרופונים קולטים גם אותו..
האוזניים שלנו לא ערות לעובדה הזאת.

אז נשאלת השאלה כמה באמת מדויקת המדידה הזאת..
וכמה באמת נכון הכיול/תיקון שמבוצע בעקבות אותה מדידה...
מה בעצם המערכת מתקנת...?

האם המערכת בעצם מתקנת תדרים שהיא בכלל לא אמורה לגעת בהם, כי הם בכלל קשורים לרעש ולא לרמקולים, או לחילופין האם המערכת לא מתקנת תדרים מסוימים, כי היא חושבת שזה רעש, אבל זה בעצם קשור לרמקול.

הרעיון מאחורי הפיתוח הוא לבצע מדידה מדויקת ומאובחנת יותר, אשר תבודד את מרכיבי הרעש הסביבתי/ביתי מהרעש שיוצא הרמקול ובהתאם, לתקן את מה שנדרש ולא לתקן את מה שלא נדרש.

המערכת כרגע הורידה 3DB בתדר של 57 הרץ מהסאב בעקבות מדידה שבוצעה?

שיטת המדידה החדשה תאבחן את אותו תדר כרעש הקשור בכלל לחדר ולא לסאבוופר ולפיכך לא תוריד מהסאב 3DB בתדר של 57 הרץ..

זה יוביל לשינוי משמעותי בתוצאה.

במקרה האמור, הטכנולוגיה לא פותחה עבור אולפנים, או חדרי הפקה שהם חסינים לרעש, אלא לבתים/דירות הסובלים מרעש רקע לא מבוטל

מנסיון של שבועיים, האפקט של זה על התוצאה הסופית הוא לא מבוטל ולגמרי שמיע..

איך זה בא לידי ביטוי...נכנס לזה שיסירו את המגבלה..

רן

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #14 

פשששששש לטוס לירח כבר יותר קל .
Sony 1040
Monitor mass

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

כפי שכבר אמרתי, רעשי רקע בבית הם מאד משתנים אם אפילו שבדיוק שאתה כיול השכן מזיז רהיט או אלפי דברים שאינם קבועים.

קשה לי לראות איך הם מתמודדים עם רעשים משתנים

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #16 

04/04/2023 17:18  
RanMoyal כתב:
טרינוב בכלל מכוונת לשוק ה- PRO ולשוק ה CI ולא תמצא את הטכנולוגיה שלה בשום מקום מלבד מכשירים שלהם, עם חריג בדמות פרוססור העל של JBL, שיוצר על ידי טרינוב עצמה והוא פחות מי יותר, אלטיטיוד 32 נכה.

רן
...
אתה טועה . אבל זה לא מפתיע היות ולא הרבה מודעים .
מניח שזה עניין של וותק .
Sherwood Newcastle R-972 A/V Receiver - אחד המכשירים הנדירים לרכישה .
https://hometheaterhifi.com/reviews/rec ... h-trinnov/

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אני מכיר את השרווד...ואפילו שיחקתי איתו...:)

זה משהו אבל פרה היסטורי והמערכת שם הייתה נכה וחלקית ולכן לא ציינתי אותו.

זכה להרבה אהדה בזמנו בAVS.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

05/04/2023 12:24  
י-א כתב:
כפי שכבר אמרתי, רעשי רקע בבית הם מאד משתנים אם אפילו שבדיוק שאתה כיול השכן מזיז רהיט או אלפי דברים שאינם קבועים.

קשה לי לראות איך הם מתמודדים עם רעשים משתנים
...
ישראל.

הרעשים המשתנים הם לא מעניינים...::)

אנחנו מדברים על מדידה ספציפית, ברגע ובשנייה ספציפית.

הנכונות והדיוק של המדידה שאתה עושה באותה שנייה..
לא משנה מה קורה אחרי זה..

אותה מדידה..היא זו שתקבע איך המערכת תתקן..

זה לא משנה אם אחרי המדידה יטוסו מטוסים בשמים.

הרעיון שאותה מדידה שביצעת, באותה שנייה, רעש הרקע ינותח וינוטרל ממנה.

הבוקר היו אצלי שני חברים להקשיב לזה..והם שניהם, בהקשבה עיוורת, ידעו לאבחן בקלילות בין שני המצבים

ובאופן עקבי....
בחרו במדידה שלוקחת ומאבחנת את רעשי הרקע.

רן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #19 

אני הפסקתי לכייל בזמן שאני מנקה עם הדייסון .

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

05/04/2023 13:03  
RanMoyal כתב:
ישראל.

הרעשים המשתנים הם לא מעניינים...::)

אנחנו מדברים על מדידה ספציפית, ברגע ובשנייה ספציפית.

הנכונות והדיוק של המדידה שאתה עושה באותה שנייה..
לא משנה מה קורה אחרי זה..

אותה מדידה..היא זו שתקבע איך המערכת תתקן..

זה לא משנה אם אחרי המדידה יטוסו מטוסים בשמים.

הרעיון שאותה מדידה שביצעת, באותה שנייה, רעש הרקע ינותח וינוטרל ממנה.

הבוקר היו אצלי שני חברים להקשיב לזה..והם שניהם, בהקשבה עיוורת, ידעו לאבחן בקלילות בין שני המצבים

ובאופן עקבי....
בחרו במדידה שלוקחת ומאבחנת את רעשי הרקע.

רן
...
אבל רן, איך הם יכולים למדוד ברגע נתון גם את רעש הרקע וגם את האותות שמשודרים ברמקול ולהבדיל ביניהם? נשמע לי לא ניתן לביצוע

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”