המלצה על טלוויזיה לסלון
היי,
אשמח לעזרה בבחירת טלוויזיה לסלון מואר יחסית בתקציב של 10-12k
אציין שמרחק הצפייה הוא 3.7 מטרים וכרגע קיימת טלוויזיה סמסונג UE60KS8000
לצערי הטלוויזיה הנ"ל עם המון זליגות אור שהלכו והחמירו ונמצאת כך כבר שנים (עוד מקנייתה) מכיוון שלא נמצא פתרון הולם עם אלקטרוניקס פרו במיוחד לאור העובדה שמדובר במסך יקר.
יש לי כמה התלבטויות עיקריות:
1. מה גודל הטלוויזיה המומלץ עבור מרחק שכזה? חשבתי על 75 אינץ' מכיוון שמסך 85 אינץ' עשוי להיות מעבר לתקציב שלי וייתכן שאצטרך לרדת
באיכות הטלוויזיה עבור גודל כזה.
2. מתלבט האם לקנות OLED או LED: מצד אחד הסלון מואר יחסית ואני מפחד לקחת טלוויזיה שהבהירות שלה לא תהיה מספקת עבורי
מצד שני, רוב הצפייה היא בשעות הערב אך לא רק ובנוסף קיימת נברשת גדולה במרכז הסלון שעלולה להשפיע על צפייה (אציין שהסמסונג
התמודדה ללא כל בעיה עם התאורה הזו).
כמו כן, הבנתי שיש את עניין הצריבות שלא קיים בטלוויזיות LED, הטלוויזיה נשארת פתוחה לרוב על ערוצי 12,13 ולעיתים על יוטיוב לכמה שעות.
האם זה יכול להוות בעיה?
3. מתלבט לגבי המותג והדגם הרלוונטי עבורי, אשמח למשהו שלא נופל מאיכות הטלוויזיה הנוכחית (למרות בעיית זליגות האור)
אני מודע לנותן השירות הגרוע של סמסונג אך נראה שבתקציב שלי אוכל ללכת על דגם מהסדרה הבכירה בניגוד למותגים אחרים
בנוגע לסוני, ראיתי שהמחירים קצת יקרים אבל אולי יש משהו שאני לא יודע
ובנוגע לLG, שוב עניין ה-OLED, אשמח שתאירו את עיניי בעניין
תודה רבה על העזרה!
אשמח לעזרה בבחירת טלוויזיה לסלון מואר יחסית בתקציב של 10-12k
אציין שמרחק הצפייה הוא 3.7 מטרים וכרגע קיימת טלוויזיה סמסונג UE60KS8000
לצערי הטלוויזיה הנ"ל עם המון זליגות אור שהלכו והחמירו ונמצאת כך כבר שנים (עוד מקנייתה) מכיוון שלא נמצא פתרון הולם עם אלקטרוניקס פרו במיוחד לאור העובדה שמדובר במסך יקר.
יש לי כמה התלבטויות עיקריות:
1. מה גודל הטלוויזיה המומלץ עבור מרחק שכזה? חשבתי על 75 אינץ' מכיוון שמסך 85 אינץ' עשוי להיות מעבר לתקציב שלי וייתכן שאצטרך לרדת
באיכות הטלוויזיה עבור גודל כזה.
2. מתלבט האם לקנות OLED או LED: מצד אחד הסלון מואר יחסית ואני מפחד לקחת טלוויזיה שהבהירות שלה לא תהיה מספקת עבורי
מצד שני, רוב הצפייה היא בשעות הערב אך לא רק ובנוסף קיימת נברשת גדולה במרכז הסלון שעלולה להשפיע על צפייה (אציין שהסמסונג
התמודדה ללא כל בעיה עם התאורה הזו).
כמו כן, הבנתי שיש את עניין הצריבות שלא קיים בטלוויזיות LED, הטלוויזיה נשארת פתוחה לרוב על ערוצי 12,13 ולעיתים על יוטיוב לכמה שעות.
האם זה יכול להוות בעיה?
3. מתלבט לגבי המותג והדגם הרלוונטי עבורי, אשמח למשהו שלא נופל מאיכות הטלוויזיה הנוכחית (למרות בעיית זליגות האור)
אני מודע לנותן השירות הגרוע של סמסונג אך נראה שבתקציב שלי אוכל ללכת על דגם מהסדרה הבכירה בניגוד למותגים אחרים
בנוגע לסוני, ראיתי שהמחירים קצת יקרים אבל אולי יש משהו שאני לא יודע
ובנוגע לLG, שוב עניין ה-OLED, אשמח שתאירו את עיניי בעניין
תודה רבה על העזרה!
1) בין 75 ל85 אינץ יתאים, OLED מגיע בגודל של 77
2) לגבי הנברשת - בשנים האחרונות סמסונג שמים בדגמים שלהם ציפוי נגיד השתקפויות אשר יכול לפעמים לעשות יותר גרוע מטוב - נקרא גם אפקט הקשת, הנה דוגמא מthread ברדיט:
לדעתי סמסונג פסול אצלך כי אתה לא יכול לדעת האם אצלך תקבל כזה אפקט או לא
אם תקח LG עניין הצריבות יהיה מינימלי ואם יש צריבות הם מחליפים פאנל בלי שאלות ואפשר אפילו להרחיב אחריות.
3) לדעתי במקרה שלך אתה יכול להביא 77 CS, שזה דגם עם פאנל של C1 ואלקטרוניקה של C2 במחיר של 10K ועוד יישאר לך עודף בלי חרטות, מה שכן זו גם טלויזיה דיי בהירה אז אתה לא תסבול יותר מידי מהשתקפויות, וגם אם כן אז לפחות זה לא יהיה כמו עם האפקט Rainbow של סמסונג שלדעתי ועוד רבים אחרים יותר גרוע ממה שהוא מנסה למנוע.
2) לגבי הנברשת - בשנים האחרונות סמסונג שמים בדגמים שלהם ציפוי נגיד השתקפויות אשר יכול לפעמים לעשות יותר גרוע מטוב - נקרא גם אפקט הקשת, הנה דוגמא מthread ברדיט:
אם תקח LG עניין הצריבות יהיה מינימלי ואם יש צריבות הם מחליפים פאנל בלי שאלות ואפשר אפילו להרחיב אחריות.
3) לדעתי במקרה שלך אתה יכול להביא 77 CS, שזה דגם עם פאנל של C1 ואלקטרוניקה של C2 במחיר של 10K ועוד יישאר לך עודף בלי חרטות, מה שכן זו גם טלויזיה דיי בהירה אז אתה לא תסבול יותר מידי מהשתקפויות, וגם אם כן אז לפחות זה לא יהיה כמו עם האפקט Rainbow של סמסונג שלדעתי ועוד רבים אחרים יותר גרוע ממה שהוא מנסה למנוע.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה ז"א? אם מדובר במסך עם פאנל VA ושכבה להרחבת זווית צפייה, אז יהיה את האפקט, אם לא אז לא.
מעבר לזה, OLED מגיעים גם בגודל "83, אמנם המחיר עובר את התקציב.
אם לא דחוף לך להחליף עכשיו הייתי מחכה לדור הבא של מסכי ה-OLED ורואה מה המצב איתם.
ה-G3 (אמנם דגם יקר יותר) אבל בגודל "77 היא תגיע לרמות הארה מטופרות שלא יפלו ממרבית מסכי הלד.
כדאי גם לראות מה יהיו השיפורים בדגם ה-C3.
אני חושב שהשנה יהיו שינויים ששווה לחכות עבורם כ-6-7 חודשים עד נובמבר (הנחות שישי השחור)
אם לא דחוף לך להחליף עכשיו הייתי מחכה לדור הבא של מסכי ה-OLED ורואה מה המצב איתם.
ה-G3 (אמנם דגם יקר יותר) אבל בגודל "77 היא תגיע לרמות הארה מטופרות שלא יפלו ממרבית מסכי הלד.
אני חושב שהשנה יהיו שינויים ששווה לחכות עבורם כ-6-7 חודשים עד נובמבר (הנחות שישי השחור)
תודה רבה על התשובה, האם זה הדגם המדובר: LG OLED77CS6LA04/04/2023 10:43Haimbin כתב: 1) בין 75 ל85 אינץ יתאים, OLED מגיע בגודל של 77
3) לדעתי במקרה שלך אתה יכול להביא 77 CS, שזה דגם עם פאנל של C1 ואלקטרוניקה של C2 במחיר של 10K ועוד יישאר לך עודף בלי חרטות, מה שכן זו גם טלויזיה דיי בהירה אז אתה לא תסבול יותר מידי מהשתקפויות, וגם אם כן אז לפחות זה לא יהיה כמו עם האפקט Rainbow של סמסונג שלדעתי ועוד רבים אחרים יותר גרוע ממה שהוא מנסה למנוע....
כמו כן, מה לגבי רמת בהירות בHDR בOLED, מבדיקה שערכתי רוב התוכן בHDR חשוך לעומת תוכן רגיל בהמון טלוויזיות וכך גם עם הטלוויזיה הנוכחית
לא יודע להגיד אם זה בגלל בעיה מסויימת או שכך אמור להיראות תוכן HDR
תודה רבה על המענה04/04/2023 13:24TheCoolest כתב: מה ז"א? אם מדובר במסך עם פאנל VA ושכבה להרחבת זווית צפייה, אז יהיה את האפקט, אם לא אז לא.
אני חושב שהשנה יהיו שינויים ששווה לחכות עבורם כ-6-7 חודשים עד נובמבר (הנחות שישי השחור)...
האמת שאני מאוד מתלבט בקשר לגודל המסך, רציתי לקחת מסך גדול יותר מ75 אינץ' אך אם אני מותח את התקציב במעט הטלוויזיה היחידה שעונה על כך היא הQN90B
אולי יש דגמים אחרים שאני לא מכיר, אני אומר זאת על סמך חיפוש קצר ברשת
הוא שאל לגבי טלויזיות סמסונג חדשות עם ציפוי נגד התשקפויות ועניתי, גם מניסיון בתור אחד שיש לו Q90T. הציפוי קיים גם בעוד חברות אבל בעיקר אצלם ובמיוחד בדגמים הגבוהים שהוא מתסכל עליהם.04/04/2023 13:24TheCoolest כתב: מה ז"א? אם מדובר במסך עם פאנל VA ושכבה להרחבת זווית צפייה, אז יהיה את האפקט, אם לא אז לא....
@ asafohana נכון זה הOLED שציינתי, CS יצאו בגרסא מיוחדת למונדיאל לכן אין אפשרות לטעות, רק לקחת יבואן רשמי.
טלויזיות ישנות יותר לא נותנות בהירות טובה בHDR אבל החדשות גם מגיעות לרמות טובות - גם OLED. הנה השוואה מקצועית שתתן לך קצת מושג בין C1 (ששווה בערך לCS והQ90B שכתבת):
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10
אישית אם תוכל להשיג C2 קרוב לתקציב שלך זה יהיה ממש מעולה והבהירות שם מתאימה גם למצבים בהירים יותר
נ.ב - באותו האתר יש את הטלויזיה שלך גם ככה שתוכל להשוות לפחות פרמטרים יבשים בין הדורות, לד תמיד בהיר יותר מOLED נכון להיום.
מאיפה מומלץ לקנות את הCS77?
ומה המחיר הזול ביותר עבור הטלוויזיה הזו?
מבחינת התקנה כרגע הטלוויזיה שיש לי נמצאת על זרוע צמודת קיר
האם יתקינו לי את הLG עליה או שאצטרך לשלם עבור מתקן מתאים
בכל אופן האם כדאי בכלל לבצע התקנה קירית או על זרוע כמו שכבר קיימת אצלי?
תודה
ומה המחיר הזול ביותר עבור הטלוויזיה הזו?
מבחינת התקנה כרגע הטלוויזיה שיש לי נמצאת על זרוע צמודת קיר
האם יתקינו לי את הLG עליה או שאצטרך לשלם עבור מתקן מתאים
בכל אופן האם כדאי בכלל לבצע התקנה קירית או על זרוע כמו שכבר קיימת אצלי?
תודה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
תקנה איפה שהכי זול (יבוא של ח.י). לא יודע איפה קיים במלאי. אחותי רכשה לפני כחודשיים ב-9000 שקל.
הטלוויזיה מגיעה עם מתקן צמוד קיר. מה עדיף ? תלוי בצרכים שלך ובחוש האסטטי שלך
הטלוויזיה מגיעה עם מתקן צמוד קיר. מה עדיף ? תלוי בצרכים שלך ובחוש האסטטי שלך
בעיקרון מעדיף צמוד קיר אבל הבנתי שכבל החשמל קצר וגם הראש שלו עבה ולא יעבור בשרשור קוברה שיש לי10/04/2023 8:42ChinggisKhan כתב: תקנה איפה שהכי זול (יבוא של ח.י). לא יודע איפה קיים במלאי. אחותי רכשה לפני כחודשיים ב-9000 שקל.
הטלוויזיה מגיעה עם מתקן צמוד קיר. מה עדיף ? תלוי בצרכים שלך ובחוש האסטטי שלך...
מה ניתן לעשות?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
אחותי התקינה צמוד קיר. הסתדר לה. אולי זה עניין של מיקומים והכנה.
קרוסאובר אכן משווקים מורשים
קרוסאובר אכן משווקים מורשים