תגובות לסקירת מבחן הפונוסטייג'ים הגדול : EAR 834P DELUXE

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לסקירה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1047

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

(Y)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

סקירה מושקעת ומרשימה, אבל יש שני דברים משמעותיים שהפריעו לי וגרעו מהרושם הכללי, ציטוט:

(1) "השקעה במגבר הפונו הזה תצריך (וזאת המלצה!) מקור מתח מיוצב, כפי שהענקתי ל-STAGELINE ע"י FLATCAP של NAIM."

מוטב היה למחוק את המשפט הזה, שכן הוא מראה על חוסר הבנה מוחלט - הפונקציה שמבצע ה-FLAT-CAP היא הספקת מתח DC מיוצב למגבר שתוכנן מראש לעבוד בצורה כזו. לא ראיתי שום אופציה כזו ב-EAR.

(2) "כבל רמקולים של NAIM דגם:NACA5, ורמקולים של NAIM מדגם ARIVA."

זהו ללא ספק הסט-אפ הכי מוזר שראיתי אי פעם באיזשהו מאמר השוואתי: הכבל הספציפי מהווה פילטר החוסם תדרים גבוהים, והרמקול הספציפי לא שונה משמעותית מרמקולים ממוצעים של מחשב, לא ברור לי איך אפשר לקבל איזשהן מסקנות אובייקטיויות על סמך שניהם.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

רועי,
נהניתי לקרוא! אחלה סקירה (Y)
עושה רושם שלמרות תג המחיר היקר הוא דורש כל מני התאמות ושיפצורים שלא היינו מצפים ממגבר כזה...
ה MC הוא בעצם MM שצריך להתאים ווליום, בלי מקור מתח מיוצב נפרד וכו'...
בסקאלה הזו של הפונו סטייג'ים ניתן היה לצפות לטוב ביותר כלומר אם ידועה ה"בעיה" הזו של ראשי MC אז היצרן היה צריך לבצע
את ההתאמות כך שהשימוש בקדם הזה יהיה "נוח" ולא ידרוש עוד השקעות.
יובל.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

yairf:
בעוד ש-STAGELINE דורש או מתוכנן לעבוד עם מתח DC, מגבר ה-EAR מחובר עם כבל חשמלי ישירות לקיר. הכוונה היתה שיש לספק למגבר מקור מתח AC הכי PURE שניתן, וזה לא נעשה בבדיקה הזו.
השדרוג הבא אצלי במערכת יהיה נושא הטיפול החשמלי ואני בודק אפשרויות של ספקי מתח AC יציבים, כיוון שכל המערכת בכלל, והמגבר הספציפי הזה בפרט, רגישים מאוד לשינויים החשמליים אפילו כשמזגן פועל בבית.
באשר לרמקולים של NAIM:
חוות דעתך וביקורת בכלל הם דבר מבורך, אך אל לנו להיכנס לפינות של השמצות.
רמקולים מצויינים לרמות המחיר שלהם, למעט הפטפון המאוד יקר, מדובר במערכת מאוזנת ביחס למגבר ולרמקולים.
בדרך כלל בסט-אפ לא מקובל להשקיע ברמקולי על כשהסטאפ לא מאוזן להשקעה כזו. רמקולים אלו נבחנו מול רמקולים אחרים ונמצאו לטעמי, מתאימים ומאוזנים לסטאפ הקיים.
אודיופילים מטבעם שואפים לשיפור מתמיד ובבוא היום גם הם וגם המגבר ישודרגו.
אתה יוצר רושם כאילו לכלל חברי האתר קיימים סטאפים טובים בהרבה, המציאות הוכיחה כי אין זה כך.
הרפרנס לבדיקות של מגברים נוספים יתבצע באותו סט-אפ ועובדה שההבדלים נשמעים בבירור.
הכבל של NAIM הושווה מול מספר כבלים בעלי אותו תקציב ונשמע לאוזן שלי כמתאים ביותר לסטאפ הזה.
בכל מקרה יאיר: "מסקנות אובייקטיביות" זו אגדה ואין דבר כזה. שום דבר הוא לא אובייקטיבי לחלוטין ומעולם לא התיימר להיות כזה.
כל עוד הסובייקט מבצע את ההאזנה, הרי המושא הפך סובייקטיבי מעצם היותו נכתב או מחושב על ידי סובייקט.

אני ממש לא מתכוון עכשיו להיכנס איתך לדיון פילוסופי מעמיק, אך זו דעתי והיא מקובלת על מנהלי האתר, העוסקים בתחום אשר בחרו לשתף עמנו פעולה וכן זה מקובל על שאר הגורמים הרלוונטיים.
אתה מוזמן לתרום מהידע שלך ולערוך מבחנים וחוות דעת ככל העולה על רוחך, איש לא חסם אותך מלעשות זאת.

באשר ליובל: אין צורך בשום שיפצור, הדגשתי שהסטאפ שלי ספציפית, והראש שאני עובד איתו הם נצילים "מידי" ולכן התעוררה בעייה זו שהיא כלל איננה בעייה!
כל מגבר פונו טוב ידרוש טיפול חשמלי כלשהו, בין אם AC או DC נקי יותר, או ספק יעודי אחר או אף סוללות! אין כאן דבר שלא היה ידוע ולא הומצא כאן שום גלגל.
The Black Wax

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

(Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

שוב שתי הערות:
1. מייצב מתח AC זה הפתרון האחרון כששום דבר אחר לא עובד בהקשר של שיפור מתח הרשת. לפני זה יש שפע של פתרונות זולים ופשוטים בהרבה, והיו על זה מספיק דיונים כאן.
2. הרמקולים של NAIM Ariva "מצויינים לרמות המחיר שלהם" - זה רע גם בתור בדיחה, הרמקולים האלה הם לא מדד לכלום, בטח לא לאיכות באס של משהו.
בברכה, יאיר

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

כתבה טובה, רק שני דברים קטנים:

שליחה #8 

[interest]
הודעה מעוסק בתחום
[/interest]
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

audiofreak:
מסכים איתך. זהו רכיב רגיש מאוד באופן כללי, ולמרות שנעשה שימוש בכבל חשמל איכותי, זה לא מספיק טוב. חייב להיות מקור AC מיוצב יותר, וזה בדיוק מה שאני חוזר ומדגיש כל הזמן. זו לא בעייה של המגבר, זו בעייה שלי אישית שבבדיקה לא הצטיידתי במיצב כזה.
לגבי שיפור שפורפרות - מסכים איתך, יש מקום רב לשיפור אך המחיר של המגבר כבר לא יהיה בטווח שציינתי, כיוון שמנורות כאלו עשויות להגיע למאות דולארים, ובבדיקה רצינו לראות מה ניתן AS IS.
ככלל, אופנת שדרוג המנורות, ובעיקר מנורות משנות ה-40 היא נושא בפני עצמו שלא נכתב עליו כאן מספיק, וזה מאפיין כל רכיב שפורפרתי, מ-CD ועד מגבר.
The Black Wax

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

כמה דברים

שליחה #10 

קודם כל- כתבה הסוקרת פונוסטייג' שונים- תמיד מבורכת.
הרמקול הזה של ניים הקשבתי בעבר לא לעומק בבית של לא אודיופיל. לא התלהבתי בלשון המעטה (ללא קשר לכבלים כאילו או אחרים שהיו שם).אבל אין לי שום ניסיון שמעתי עם הרמקול. השאלה היא האם לא כדאי בסקירה כזו להתרשם מהפונו ביותר ממערכת אחת כדי לקבל דיעה יותר מבוססת ופחות תלויה בסטאפ נתון וספציפי?
אתה מציין שהמערכת בכללותה מאוזנת. למה הכוונה? רוב האנשים יטענו שהמערכת שלהם מאוזנת, למרות שיש כאילו ויש כאילו.
לגבי הפונו הזה- הבנתי מכל מיני משתמשים בו שקיים סט של שידרוגים פנימיים (שלא מבוצע בחברה)שמקפיץ אותו לרמות גבוהות יותר מאשר היצרן התכוון. כדאי אולי היה להתייחס רעיונית לעניין הזה.
לגבי שפופרות- רוב יצרני ציוד אודיו השפופרתי משתמשים בשפופרות "זולות" כאשר אחד הדברים שמנחים אותם זה עלות רכיב לא גבוהה מידי , יכולת להשיג בקלות את הרכיב . בעבר כתבתי טיפה על ה 12AX7
ניתן לשדרג לשפופרות הרבה הרבה יותר טובות בעלויות נומינאליות סבירות.
השפופרות הללו משנות יצור של סוף שנות החמישים במיוחד האירופאיות מסדרות ייצור MC1 עולות עד 100$ לאחד ויכול לגרום לשיפור צלילי מאוד משמעותי על זה הקיים כרגע , שכשלעצמו לא רע.
כמות והנגישות של מכשירי פונו בארץ מאוד מוגבלת ולהבנתי ה EAR הזה הוא אחד מסוסי העבודה היחידים שנמכרים בארץ בטווחי מחיר כאילו.

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

yairf,

תוכל להרחיב בנושא ה NACA5 ? האם באמת מדובר בכבלים שמסננים תדרים גבוהים ?
למיטב ידיעתי זה הכבל המומלץ על ידי naim (כולל חץ הכיוון :P )
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

זה נכון, כל עוד יש לך מגבר של NAIM (במצבו המקורי :wink: ), בכל מקרה אחר זה לא רלוונטי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

diz1,

כמובן שלבדוק כל רכיב על יותר ממערכת אחת ועם יותר מבוחן אחד ולאורך זמן ואז לחזור למשהו שאתה רגיל וכו' וכו', זה עדיף, אבל גם צריך להיות פרקטיים.
היבואנים/סוחרים משאילים את הציוד לזמן מאוד מוגבל ואנחנו מנסים לעשות את המיטב בזמן ובמשאבים הנותנים.
האם זה יותר טוב מכלום? לדעתי כן.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה #14 

yairf כתב:זה נכון, כל עוד יש לך מגבר של NAIM (במצבו המקורי :wink: ), בכל מקרה אחר זה לא רלוונטי.
...
כידוע לך - זה המצב אצלי....
נו, אולי הגיע זמן להשוות את ה NACA ל VDH ששוכבים אצלי.

אגב, תתחדש על ה SB.
אני יכול להניח שאתה כבר עם המברג ביד ? :D
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #15 

מאמר בהחלט יפה ומשקע , אהבתי את העריכה כל הכבוד על הביצוע .
ולגבי התוכן העניינים בשרשור
diz1 כתב: השאלה היא האם לא כדאי בסקירה כזו להתרשם מהפונו ביותר ממערכת אחת כדי לקבל דיעה יותר מבוססת ופחות תלויה בסטאפ נתון וספציפי?

אתה מציין שהמערכת בכללותה מאוזנת. למה הכוונה? רוב האנשים יטענו שהמערכת שלהם מאוזנת, למרות שיש כאילו ויש כאילו.
...
אין שיטה אחרת לבדוק ציוד , כל כתבי המגזינים השונים אינן עורכים בדיקות ע"ג סטאפים שונים וכך גם אנחנו .
האופציה תמיד קיימת לבחון בסטאפ שונה אך האם זה באמת רלוונטי? שהרי כל רכיב הניבדק , ניבדק לעומת שאר רכיבי המערכת והסינרגיה בינהם , אין יכולת להעריך רכיב כזה או אחר באופן אבסולוטי מבלי לקחת בחשבון את הסינרגיה עם שאר הרכיבים .

ולגבי הערתך השניה , אכן ההגדרה שלך למאוזן יכולה להיות שונה לחלוטין מהגדרתי אך מה שברור לחלוטין שטעמו של הבודק
אינו מושפע והוא תמיד ביחס זהה לכל ציוד אשר יבחן על הסטאפ שלו .
מה שכל אדם צריך לנסות להבין הוא האם טעמו של הסוקר תואם את טעמו האישי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה #16 

אהבת לקרא את הכתבה , (Y)
שמעתי רבות על הפונוסטייז הזה ולא יצא לי עדיין לשמע.
הכתבה כתובה באופן ברור ונעים לקריאה

ממתין להמשך...
:D

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #17 

Eyal_W כתב:מאמר בהחלט יפה ומשקע , אהבתי את העריכה כל הכבוד על הביצוע .
ולגבי התוכן העניינים בשרשור
אין שיטה אחרת לבדוק ציוד , כל כתבי המגזינים השונים אינן עורכים בדיקות ע"ג סטאפים שונים וכך גם אנחנו .
האופציה תמיד קיימת לבחון בסטאפ שונה אך האם זה באמת רלוונטי? שהרי כל רכיב הניבדק , ניבדק לעומת שאר רכיבי המערכת והסינרגיה בינהם , אין יכולת להעריך רכיב כזה או אחר באופן אבסולוטי מבלי לקחת בחשבון את הסינרגיה עם שאר הרכיבים .

ולגבי הערתך השניה , אכן ההגדרה שלך למאוזן יכולה להיות שונה לחלוטין מהגדרתי אך מה שברור לחלוטין שטעמו של הבודק
אינו מושפע והוא תמיד ביחס זהה לכל ציוד אשר יבחן על הסטאפ שלו .
מה שכל אדם צריך לנסות להבין הוא האם טעמו של הסוקר תואם את טעמו האישי .
...
כן, זה רלוונטי ואפילו מאוד.
לגבי הסוביקטיביות הנובעת מהעדפות שונות של אנשים שונים- זה ברור ומובן. אני שואל לגבי המושג של סינרגיה עם יתר הציוד. כדי לדעת לומר על מכשיר שיש לו צליל מסויים- רצוי לנסות לבדוק בסטאפ טיפונת שונה, למשל להחליף באותו סטאפ את המגבר למגבר אחר שהמאזין מכיר את השפעתו על הצליל או לשנות רמקול. לנוכח זאת לבדוק שוב את הפונו (למשל) ולראות שגם הפעם הוא נשמע לאותו מאזין X Y או אפילו Z.אני אפילו לא נכנס לעניין של התאמה של פונו לראש וכו'.
כשזה לא קורה- מה שניתן לומר על ההתרשמות היא שהיא מאוד סוביקטיבית ולא רק בגלל הסוביקטיביות של הבודק( נכון לכולנו) אלא גם בגלל הטייה שנובעת מסטאפ מאוד מסויים.
אני לא קובע איך צריך לבדוק או לדווח. עבורי, אם הייתי יודע שמאפיני צליל מסויימים נשמעו דומים בסטאפים שונים, היה מחזק (עבורי) את התרשמות הבודק.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #18 

אהלן,

רועי,
קודם כל מזל טוב והרבה הצלחה בתפקיד החדש..

בקשר לקדם, מישהו יודע מה ההבדלים בן הקדם הזה לבן זה של קוואד? סך הכל שניהם תוכננו על ידי אותו האיש.. יש למישהו אולי צילום של הקדם הזה מבפנים?

תודה

.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אתה מדבר על QUAD 24P. הוא תוכנן ע"י הבארון טים דה פאראווינצ'י, אך אין זה אומר שיש זהות עם ה-EAR. הוא יקר מה-EAR, הוא שפורפרתי, מתאים כמעט לכל סוגי הראשים אך לא ברור לי אם ניתן להשיגו בארץ או אם יש יבוא שלו על מנת לבחון אותו מקרוב. אני בטוח שרע הוא לא נשמע...
The Black Wax

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”