מזגן VRF תדיראן - 4 חדרים
-
vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
היי חברים
סלון-מטבח + מסדרון + אמבטיה 50 מטר
+ 3 חדרים (10 מטר + 10 מטר + 14 מטר)
חשובה לי צריכת חשמל נמוכה, אמינות לטווח ארוך ושקט,
מקריאה אני מבין ש-VRF זה מה שאני מחפש למרות המחיר ולמרות שלכל הבית יש מנוע אחד.
מבחינת מחיר אני בסדר ואני סומך על זה ש-VRF הוא אמין יותר לטווח ארוך.
מישהו חושב אחרת?
אני מתכנן מיני מרכזי בסלון-מטבח + מסדרון ומזגן נפרד בכל חדר
איזה דגמים אני מחפש? באיזו תפוקה?
אינוורטר דירוג A או משהו מה מומלץ?
אני מבין שמיצובשי וכאלה הם באיזור 40,000 צפונה ולכן אני נוטה לתדיראן שאפשר להשיג באיזור ה-30,000+
תודה לעוזרים וכל טיפ יתקבל בברכה
סלון-מטבח + מסדרון + אמבטיה 50 מטר
+ 3 חדרים (10 מטר + 10 מטר + 14 מטר)
חשובה לי צריכת חשמל נמוכה, אמינות לטווח ארוך ושקט,
מקריאה אני מבין ש-VRF זה מה שאני מחפש למרות המחיר ולמרות שלכל הבית יש מנוע אחד.
מבחינת מחיר אני בסדר ואני סומך על זה ש-VRF הוא אמין יותר לטווח ארוך.
מישהו חושב אחרת?
אני מתכנן מיני מרכזי בסלון-מטבח + מסדרון ומזגן נפרד בכל חדר
איזה דגמים אני מחפש? באיזו תפוקה?
אינוורטר דירוג A או משהו מה מומלץ?
אני מבין שמיצובשי וכאלה הם באיזור 40,000 צפונה ולכן אני נוטה לתדיראן שאפשר להשיג באיזור ה-30,000+
תודה לעוזרים וכל טיפ יתקבל בברכה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 213
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אם אתה מתכנן לעשות מזגן נפרד בכל חדר אז למה ללכת גם על VRF ולא מיני מרכזי? היתרון העיקרי של VRF זו היכולת למזג את כל הבית עם יחידה חיצונית אחת ולשלוט בכל חדר בטמפרטורה (תוך כדי ניצול יעיל של היחידה החיצונית - אם המזגן עובד רק בחדר אחד אז היחידה החיצונית תעבוד פחות אם המזגן עובד בכמה חדרים). אם אתה כבר שם מזגנים נפרדים בכל חדר שינה אז בעצם אין ל-VRF כל יתרון עבורך כי הוא ישמש רק לחלל המרכזי.
אני אישית מתחבר לגישה של מזגן בכל חדר, בעיקר אם הילדים גדולים יחסית ולכל אחד יש העדפה לגבי הטמפרטורה בחדר. אם גם ככה אתה לא מתכוון לקנות מזגן מחברה יפנית ומתכוון ללכת על תדיראן או אלקטרה אז לחלל המרכזי שלך יספיק אינוורטר מיני מרכזי של תדיראן/אלקטרה.
אני אישית מתחבר לגישה של מזגן בכל חדר, בעיקר אם הילדים גדולים יחסית ולכל אחד יש העדפה לגבי הטמפרטורה בחדר. אם גם ככה אתה לא מתכוון לקנות מזגן מחברה יפנית ומתכוון ללכת על תדיראן או אלקטרה אז לחלל המרכזי שלך יספיק אינוורטר מיני מרכזי של תדיראן/אלקטרה.
-
vivi
- חבר מביא חבר

הכוונה כמובן מנוע אחד VRF שנותן כח לחדרים + סלון (מעבה אחד ומאיידים עיליים).אם אתה מתכנן לעשות מזגן נפרד בכל חדר אז למה ללכת גם על VRF ולא מיני מרכזי? היתרון העיקרי של VRF זו היכולת למזג את כל הבית עם יחידה חיצונית אחת ולשלוט בכל חדר בטמפרטורה (תוך כדי ניצול יעיל של היחידה החיצונית - אם המזגן עובד רק בחדר אחד אז היחידה החיצונית תעבוד פחות אם המזגן עובד בכמה חדרים). אם אתה כבר שם מזגנים נפרדים בכל חדר שינה אז בעצם אין ל-VRF כל יתרון עבורך כי הוא ישמש רק לחלל המרכזי....
אני מבין מהצעות שקיבלנו שזה עובד כך:
"אספקת מערכת vrf תדיראן הכוללת מעבה 54600
2 מאיידים עיליים 9600btu
מאייד עילי 12300btu,
מאייד נסתר 40000btu נמוך לסלון – מטבח."
לגבי חברה יפנית אני כנראה אוותר משיקולי תקציבאני אישית מתחבר לגישה של מזגן בכל חדר, בעיקר אם הילדים גדולים יחסית ולכל אחד יש העדפה לגבי הטמפרטורה בחדר. אם גם ככה אתה לא מתכוון לקנות מזגן מחברה יפנית ומתכוון ללכת על תדיראן או אלקטרה אז לחלל המרכזי שלך יספיק אינוורטר מיני מרכזי של תדיראן/אלקטרה....
אבל אני כן מבין ש-VRF של תדיראן\אלקטרה ייתן את השקט\חיסכון בחשמל\איכות מיזוג טובה יותר מ-"יספיק אינוורטר מיני מרכזי של תדיראן/אלקטרה."
מה אתה חושב?
ועוד שאלה, חלק מהטכנאים שנותנים הצעה כותבים "מיני-VRF של תדיראן" וחלק כותבים "VRF"
איזה מהם עדיף?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 213
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
לגבי חיסכון בחשמל תבדוק מה תצורת השימוש העיקרית שלך במהלך היום ובמהלך הלילה. זה נכון ש-VRF יכול לווסת את הפעולה של היחידה החיצונית עפ"י כמות החדרים המופעלים אבל עדיין יש לו צריכה מינימלית, כך שאם בלילה אתה בדרך כלל ממזג רק חדר בודד אז אולי מבחינת צריכת חשמל עדיף מזגן 1 כוח סוס.
אנחנו גם שנכנסו לתהליך הבניה הלכנו לכיוון של VR, אבל לבסוף לנו הכי התאים מיני מרכזי אינוורטר לחלל המרכזי ובנוסף מזגן אינוורטר עילי לכל חדר.
השיקולים שהנחו אותי בהחלטה:
1. לא הייתי מוכן שלא יהיה מיזוג בכל הבית במידה והיחידה החיצונית מתקלקלת.
2. בלילות אם המזגן יהיה דלוק אז זה בחדר שינה בודד או מקסימום 2 חדרים, ככה שמזגן עילי בכל חדר יהיה יותר יעיל מבחינת צריכת חשמל.
3. VRF איכותי ואמין דורש רכישה של מוצר יפני והמחיר מאוד גבוה. מההתרשמות שלי בזמנו המיני VRF של אלקטרה/תדיראן זה לא באמת VRF.
4. אצלנו מדובר בבית פרטי ככה שלא היתה בעיה של מיקום עבור מספר יחידות חיצוניות על הגג.
אנחנו גם שנכנסו לתהליך הבניה הלכנו לכיוון של VR, אבל לבסוף לנו הכי התאים מיני מרכזי אינוורטר לחלל המרכזי ובנוסף מזגן אינוורטר עילי לכל חדר.
השיקולים שהנחו אותי בהחלטה:
1. לא הייתי מוכן שלא יהיה מיזוג בכל הבית במידה והיחידה החיצונית מתקלקלת.
2. בלילות אם המזגן יהיה דלוק אז זה בחדר שינה בודד או מקסימום 2 חדרים, ככה שמזגן עילי בכל חדר יהיה יותר יעיל מבחינת צריכת חשמל.
3. VRF איכותי ואמין דורש רכישה של מוצר יפני והמחיר מאוד גבוה. מההתרשמות שלי בזמנו המיני VRF של אלקטרה/תדיראן זה לא באמת VRF.
4. אצלנו מדובר בבית פרטי ככה שלא היתה בעיה של מיקום עבור מספר יחידות חיצוניות על הגג.
-
vivi
- חבר מביא חבר

קיבלתי הצעה ממישהו מקצועי היום שאמר משהו דומה למה שאתה אומר.
הוא ישב על השרטוט וראה את גודל הבית (110 מטר)
והמליץ על התצורה הבאה:
לסלון-מטבח:
מזגן מיני מרכזי LG Inverter 40 3PH
דרוג אנרגטי: A
תפוקת קירור: 36,300 (13,640-37,530) BTU/h
תפוקת חימום: 39,615 (15,280-47,080) BTU/h
לחדרים:
מזגן מולטי אינוורטר Multi i 1:3 תדיראן
+ 3 יחידות עיליות תדיראן מולטי אלפא 100/100/150
2 מנועים בחדר מסתור (מפזר את הסיכון בתקלות)
דירוג אנרגטי A (הוא אומר שבשימושים הממוצעים לפי גודל הדירה לא יורגש הבדל בצריכת החשמל אל מול VRF)
עלות תיקון נמוכה למערכת הזו לעומת VRF
האם נשמע טוב או שמישהו חולק על ההמלצה שקיבלתי?
רעיון אחר?
חוות דעת על הדגמים המומלצים?
הוא ישב על השרטוט וראה את גודל הבית (110 מטר)
והמליץ על התצורה הבאה:
לסלון-מטבח:
מזגן מיני מרכזי LG Inverter 40 3PH
דרוג אנרגטי: A
תפוקת קירור: 36,300 (13,640-37,530) BTU/h
תפוקת חימום: 39,615 (15,280-47,080) BTU/h
לחדרים:
מזגן מולטי אינוורטר Multi i 1:3 תדיראן
+ 3 יחידות עיליות תדיראן מולטי אלפא 100/100/150
2 מנועים בחדר מסתור (מפזר את הסיכון בתקלות)
דירוג אנרגטי A (הוא אומר שבשימושים הממוצעים לפי גודל הדירה לא יורגש הבדל בצריכת החשמל אל מול VRF)
עלות תיקון נמוכה למערכת הזו לעומת VRF
האם נשמע טוב או שמישהו חולק על ההמלצה שקיבלתי?
רעיון אחר?
חוות דעת על הדגמים המומלצים?
אם אין בעיה של זרימת אויר חם החוצה, אפשר לשים מיני מרכזי + מולטי. חשוב לוודא שיחידות מעבה יהיו צמודות לרפפה ולא מרוחקות ממנה, אחרת שלבי התריסים מחזירים חלק מהאויר החם לתוך המיסתור וזה יפגע ביעילות.
הפיתרון הכי מיטבי, בדיוק כמו ביפן, תמיד היה ויישאר התקנה של יחידות חיצוניות קטנות נפרדות במספר זהה למספר חדרי השינה על ריצפת מרפסת השמש, אבל בארץ המתקינים לא מתלהבים מהנושא, כי הם לא מקבלים ניקוד גבוה במשיכת הזמנות ליחידות כאלה. VRF או מולטי מספקים להם ניקוד גבוה מוכפל, וככל שהם מוכרים מהם יותר הדבר מקרב אותם לטיול הנכסף לחו"ל, מכאן מובן מאליו למה הם נמרצים כל כך לשווק אותם.
הפיתרון הכי מיטבי, בדיוק כמו ביפן, תמיד היה ויישאר התקנה של יחידות חיצוניות קטנות נפרדות במספר זהה למספר חדרי השינה על ריצפת מרפסת השמש, אבל בארץ המתקינים לא מתלהבים מהנושא, כי הם לא מקבלים ניקוד גבוה במשיכת הזמנות ליחידות כאלה. VRF או מולטי מספקים להם ניקוד גבוה מוכפל, וככל שהם מוכרים מהם יותר הדבר מקרב אותם לטיול הנכסף לחו"ל, מכאן מובן מאליו למה הם נמרצים כל כך לשווק אותם.
-
vivi
- חבר מביא חבר

חברים, התייעצות נוספת בעניין ה-BTU הנכון לשטח הבית.
כך נראה הבית:

במספר שיחות עם המתקינים השונים חלק הציעו את התצורה הבאה:
מעבה - 54,600
סלון- 27,300
חדרים- 12,300 X2
חדר הורים - 15,400
וחלק את זה:
מעבה - 76,400
סלון- 30,700
ממד- 9,600
חדר ילדים-12,300
חדר הורים - 15,400
1. איזה מהם נכון יותר מבחינת שטח הבית? [עבודה נכונה יותר וחיסכון בחשמל]
הבחנתי שבתצורה הראשונה כל המזגנים לא יוכלו לעבוד יחד מבחינת ההספק, מה יקרה אם יהיה מצב נדיר (אני לא צופה כזה) שכל החדרים + הסלון יעבדו יחד?
2. העלתי את השרטוט [בתמונה] לתכנון ההתקנה לאחר פגישה עם המתקין וסיעור מוחות שעשינו בבית, האם למישהו יש טיפים נוספים?
3. בניגוד למה שכתבתי מעלה, ככל שאני מקבל הצעות אני מבין שהמחיר לתצורה של מיני מרכזי לסלון + מולטי לחדרים כפי שכתבתי מעלה עולה כמו מערכת VRF [ואף יותר] ואני כרגע נוטה ל-VRF של תדיראן, דגם GMV160WL עם התקנה מתקדמת יותר [מזגנים נסתרים בחדרים וכו].
-האם מישהו מכיר את ה-VRF של תדיראן? האם הוא מומלץ כפי שאני שומע מרוב טכנאי המזגנים? [לא בהשוואה למזגנים היפנים]
תודה מראש וחג שמח!!
כך נראה הבית:

במספר שיחות עם המתקינים השונים חלק הציעו את התצורה הבאה:
מעבה - 54,600
סלון- 27,300
חדרים- 12,300 X2
חדר הורים - 15,400
וחלק את זה:
מעבה - 76,400
סלון- 30,700
ממד- 9,600
חדר ילדים-12,300
חדר הורים - 15,400
1. איזה מהם נכון יותר מבחינת שטח הבית? [עבודה נכונה יותר וחיסכון בחשמל]
הבחנתי שבתצורה הראשונה כל המזגנים לא יוכלו לעבוד יחד מבחינת ההספק, מה יקרה אם יהיה מצב נדיר (אני לא צופה כזה) שכל החדרים + הסלון יעבדו יחד?
2. העלתי את השרטוט [בתמונה] לתכנון ההתקנה לאחר פגישה עם המתקין וסיעור מוחות שעשינו בבית, האם למישהו יש טיפים נוספים?
3. בניגוד למה שכתבתי מעלה, ככל שאני מקבל הצעות אני מבין שהמחיר לתצורה של מיני מרכזי לסלון + מולטי לחדרים כפי שכתבתי מעלה עולה כמו מערכת VRF [ואף יותר] ואני כרגע נוטה ל-VRF של תדיראן, דגם GMV160WL עם התקנה מתקדמת יותר [מזגנים נסתרים בחדרים וכו].
-האם מישהו מכיר את ה-VRF של תדיראן? האם הוא מומלץ כפי שאני שומע מרוב טכנאי המזגנים? [לא בהשוואה למזגנים היפנים]
תודה מראש וחג שמח!!
-
vivi
- חבר מביא חבר

הקפצה, אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
1. לרוב הייתי הולך על התצורה השנייה (תמיד עדיף שיהיה רזרווה) בעיקר בגלל הסלון , אבל... לאחר שבחנתי את השרטוט -החלל המשותף (סלון + מטבח) לא גדולים במיוחד כך שאפשר להסתפק בתצורה הראשונה
לחדרים בהחלט יספיק 10-12K (גם לחדר הורים)
למה אתה צריך מזגנים נסתרים בחדרים? נכון שזה יותר יפה אבל יש גם חסרונות: מצריך הנמכה של תקרה והגישה למזגן הרבה יותר מסובכת.
לחדרים בהחלט יספיק 10-12K (גם לחדר הורים)
למה אתה צריך מזגנים נסתרים בחדרים? נכון שזה יותר יפה אבל יש גם חסרונות: מצריך הנמכה של תקרה והגישה למזגן הרבה יותר מסובכת.
-
vivi
- חבר מביא חבר

תודה על המענה,07/04/2023 17:10BreezeNET כתב: למה אתה צריך מזגנים נסתרים בחדרים? נכון שזה יותר יפה אבל יש גם חסרונות: מצריך הנמכה של תקרה והגישה למזגן הרבה יותר מסובכת....
לגבי ההנמכה האמת שזה משיקולי אסתטיקה.
נניח במסדרון בכל מקרה יש הנמכה אז קל יחסית לשים שם מנוע נסתר ולפתוח פתח בחדר ילדים.
לגבי החדר הורים ההנמכה תהיה במקלחון.
אני אשאל כך, בהנחה והמחיר זהה ל-2 ההתקנות
האם היית הולך על הנמכה+נסתר בחדר ילדים + הורים (ממ"ד מזגן עילי רגיל)
או שהיית מנמיך רק בסלון ובכל החדרים מזגן עילי?
אנחנו היינו בהתלבטות הזו לפני תשע שנים. לא רצינו מצב שבו מדחס יחיד מקרר את כל הבית, כי זו קטסטרופה במקרה של תקלה בקיץ. בחרנו במזגן מיני מרכזי לסלון, מטבח ופינת האוכל, ומולטי אינוורטר לחדרים. בגדול אני מרוצה אם כי הייתי בדיעבד עושה את המיני מרכזי אינוורטר גם, כדי שיהיה יותר שקט. אבל היו שיקולי תקציב...
כל ההנמכות בשרטוט שלך קצת מבאסות לדעתי. בעיני המאיידים המודרניים הם קומפקטיים ולא מפריעים בחדר, לשים מאייד נסתר בתוך הנמכת גבס זה גם יקר, גם מקשה על השירות וגם מקטין לך מנפח החדרים, זה דבר שמרגישים אותו אפילו אם מדובר במקלחות או מעברים.
לשאלתך האחרונה, הייתי שם מזגן עילי בכל חדר ומאייד נסתר רק עבור החלק הציבורי - וגם שם מנסה לצמצם הנמכות תקרה למינימום האפשרי.
כל ההנמכות בשרטוט שלך קצת מבאסות לדעתי. בעיני המאיידים המודרניים הם קומפקטיים ולא מפריעים בחדר, לשים מאייד נסתר בתוך הנמכת גבס זה גם יקר, גם מקשה על השירות וגם מקטין לך מנפח החדרים, זה דבר שמרגישים אותו אפילו אם מדובר במקלחות או מעברים.
לשאלתך האחרונה, הייתי שם מזגן עילי בכל חדר ומאייד נסתר רק עבור החלק הציבורי - וגם שם מנסה לצמצם הנמכות תקרה למינימום האפשרי.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אני שקלתי אצלי לעשות הנמחה רק ביחידת הורים ורק באזור שמעל הארון (וכתוצאה מזה הארון היה נמוך מהסטנדרט), ולבסוף שמתי מאיידים חיצוניים בכל החדרים ומאייד נסתר עבור המרחב המשותף.
כמובן שמחיר ההתקנה לא זהה, בנוסף להנמכות גבס , יש גם צורך לתעלות גדולות יותר בין החדרים למסדרון - מאוד בעייתי עם קירות ביטון (במידה וקיימים).
לא מומלץ על התקנת מאייד במקלחת, גם כך זה מקום קטן , הנמכה תגרום לו להיות יותר קטן. דבר
נוסף מאיפה הוא ישאב את האויר?
כמובן שמחיר ההתקנה לא זהה, בנוסף להנמכות גבס , יש גם צורך לתעלות גדולות יותר בין החדרים למסדרון - מאוד בעייתי עם קירות ביטון (במידה וקיימים).
לא מומלץ על התקנת מאייד במקלחת, גם כך זה מקום קטן , הנמכה תגרום לו להיות יותר קטן. דבר
נוסף מאיפה הוא ישאב את האויר?
אני בהתלבטות דומה לגבי דירה דומה, הצעות שקיבלתי היו או VRF לכל הדירה או מיני מרכזי On/Off - שום דבר באמצע, המתקינים טוענים שמיני מרכזי אינוורטר קרוב במחיר ל-VRF וזה לא משתלם. האם זה נכון או שפשוט יש להם אינטרסט לדחוף VRF ?
ב-VRF היו כאלו שהציעו יחידה בהנמכה בחדר אמבטיה עבור המטבח והסלון ואחרים הציעו למקם 2 יחידות פנימיות בהנמכה בסלון, מה עדיף ?
לחדר הורים אני מעדיף יחידה נסתרת מכיוון שזה מגביל אותי פחות במיקום הרהיטים בחדר. הבנתי גם שיחידה נסתרת שקטה יותר וזה עדיף בחדר שינה, האם זה נכון ?
Vivi, האם כבר התקנת מזגנים בדירה ? אם כן אילו ?
ואגב, תשובה קצת באיחור ל-BreezNET מעליי - שאלתי את המתקינים ומאייד שמותקן בחדר רחצה שואב את האויר מחוץ לחדר הרחצה, צריך להקפיד גם שהגבס יהיה כזה שמתאים לחדרים רטובים.
ב-VRF היו כאלו שהציעו יחידה בהנמכה בחדר אמבטיה עבור המטבח והסלון ואחרים הציעו למקם 2 יחידות פנימיות בהנמכה בסלון, מה עדיף ?
לחדר הורים אני מעדיף יחידה נסתרת מכיוון שזה מגביל אותי פחות במיקום הרהיטים בחדר. הבנתי גם שיחידה נסתרת שקטה יותר וזה עדיף בחדר שינה, האם זה נכון ?
Vivi, האם כבר התקנת מזגנים בדירה ? אם כן אילו ?
ואגב, תשובה קצת באיחור ל-BreezNET מעליי - שאלתי את המתקינים ומאייד שמותקן בחדר רחצה שואב את האויר מחוץ לחדר הרחצה, צריך להקפיד גם שהגבס יהיה כזה שמתאים לחדרים רטובים.