שדרוג ממכונה מחליפת חום

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
zvir26 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב
הנה שאלה למומחי הקפה בעלי הנסיון והידע, יפה הבלורית ובעלי חיך מעודן…..
יש לי רוקט אפרטמנטו יפה (בת שנה בשימוש ֶעדין של שתי כוסות ליום) שעושה עבודה מצוינת בהכנת אספרסו ואמריקנו אותם אני שותה בעיקר.
כמעט ולא שותה משקאות מבוססי חלב ועדיין לא ניסיתי תחליפי חלב כמו סויה כך שאני נצמד למשקה הכהה
היו בפורום דיונים רבים על יציבות טמפרטורה בראש חליטה של E61 ואני חייב להגיד מנסיון שאני מרגיש הבדל בטעם הקפה כשהוא נחלט בטמפרטורה של 96 מעלות לבין הקפה שנחלט בטמפרטורה של 92 מעלות.
לא הבדל משמעותי כמו הרפורמה המשפטית, אבל בהחלט הבדל.
חשבתי לנסות טכנולוגיה אחרת כמו של מכונת ה Bezzera Duo DE שמשמרת את הטמפרטורה בראש החליטה בעזרת גוף חימום יעודי וגם, לשדרג כי קצת מדגדג לי :)
אז הנה השאלה: האם המכונה המוצעת היא overkill עבורי או שישנן מכונות צנועות יותר (הנראות חשובה בשביל ההנהלה!) ובכלל, איך המכונה שציינתי ? מומלצת? איך היא מבחינת יציבות טמפרטורה ונוחות שימוש?
תודה ושבת שלום

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

לדעתי, גם המכונה שיש לך היא overkill. כדי להכין שתי מנות אספרסו ביום ובהנחה שאתה לא מכין את שתי המנות ברצף, לדעתי תוכל להכין בדיוק את אותו האספרסו במכונה עם דוד אחד ו pid אמין. בלי e61, בלי משאבה רוטורית, בלי ניקל, כרום, רעש וצלצולים. גם אם אחד המשקאות שלך היה מבוסס חלב, יש מכונות עם דוד אחד שהיו יכולות לספק את הסחורה בצורה טובה, אבל בגלל שאין לך צורך ביכולת הקצפה, אני לא חושב ששני דודים יתרמו לך משהו בעל ערך מדיד (לא מתכוון להרגשה טובה של בעלות על מוצר יקר ויפה).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #3 

אם אתה מרוצה אז אין טעם לשדרג רק בשביל טמפרטורה יותר יציבה. בשביל לשפר עקביות אתה יכול להוסיף מד חום בראש (אם לא עשית את זה עדיין).

תריץ חיפוש בגוגל על B07G72C6YG

zvir26 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי
תודה על התשובות.
אכן הוספתי מד חום לראש החליטה ואני מזרים מים עד לירידת הטמפרטורה ורק אז מתחיל את החליטה.
כנראה שקצת משעמם לי 😀
תודה ושבת שלום

guy_g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הי,
בעקרון, מסכים עם המגיבים הקודמים.

לשאלתך לגבי המכונה:
יש לי Bezzera Duo DE.

גוף החימום בראש BZ מאפשר חימום מאוד מהיר (10-15 דק', תלוי אם מחממים את 2 הדודים במקביל או אחד אחרי השני כדי להוריד את צריכת החשמל).
אבל, ה-shower screen יושב יותר נמוך בראש, ויש לזה השלכות - כתבתי על זה ב-בכמה להפחית את כמות הקפה ב-basket בראש בזרה (BZ group head)
אם תרצה, אתה מוזמן לקפוץ להתרשם.

seidel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

כאילו, למה לא דוד יחיד?
אני במצב דומה, עם אוסקר 2 ושותה בעיקר אספרסו. מסתכל להחליף דווקא לדוד יחיד עם pid ואולי flow control
למשל Bezzera unica או ecm classsika
עם תוספת flow control

zvir26 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שבוע טוב
תודות לתגובות!
אם לתמצת את הסיבות מדוע אני חושב על שידרוג אז ישנן שתי סיבות עקריות מלבד דגדוג השדרוג:
1 - זמן חימום ארוך
2 - שליטה בטמפרטורה
אני מתגבר על שתי הבעיות האלה די בקלות רק שהשליטה בחום ראש החליטה בעזרת הזרמה של מים בראש עד לירידת הטמפרטורה מצריכה מילוי תכוף של מיכל המים. לא קריטי אבל קצת מטריד.
קראתי את הפוסט של guy_g
שמתאר אתגר במכונה של Bezzera לכמות הקפה בסלסלה, אני מניח שלכל מכונה יש חסרונות.
אין לי אפשרות להזנה ישירה, זה ידרוש קידוח בשייש ולכך ההנהלה לא תיתן אישור ולכן די ברור שאשאר עם מיכל מים מובנה בכל מכונה שאקנה (אם אקנה)
היתה לי מכונה של ברוויל אורקל שהיתה מוכנה לשימוש מהר מאוד אבל אין להשוות לאיכות החליטה אל מול הרוקט.
הלוואי ואלה יהיו הבעיות שלנו בעתיד :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”