העברת כבל HDMI 1.3 מהקיר של המסך לחלק האחורי של המקרן.איך..?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני אעבור דירה בעוד כחודשיים לאחר שיפוץ. שידרוג הדירה כולל שידרוג חדר הטלויזיה שיהיה בגודל 4.90X2.80 מטר. בהתחלה יהיה פלזמה 50" שכנרא אחבר לממיר/רסיבר בעמצאות תעלה שתסתיר את הכבלים.

בעתיד אני מתכוון לקנות מקרן (לא סגור כעת איזה) והמשפץ אומר שכדאי שיהיה לי כבר עכשיו הכבל אם אני רוצה להעביר אותו בחציבה או דרך קורניז גבס כי להעביר אותו כאשר הכל יהיה בנוי זה בעייתי מאוד.

אני מאוד לא הייתי רוצה לחצוב מאחורי רהיט מכשירי הוידאו/אודיו עד לאחורי המקרן העתידי.
אני גם לא יודע האם אפשר היום לקנות בארץ כבלים HDMI 1.3a .יש כבר?

גם נשאלת השאלה האם אפשר לדעת כמה מרחק להשאיר מהקיר האחורי בלי לדעת איזה מקרן יהיה?

אני הייתי רוצה לקבל עצות מחברים שכבר עברו את זה שיגידו לי מה לדעתם הדרך הפחות פרובלמטי לעשות את זה, אם אפשר, בלי חציבה.

מדובר בחדר בגובה 2.54 מטר. יהיו שני קורניזים עם ספוטים בשני צידי החדר לאורך שני הקירות הצדדים.

המשפץ אמר שדרך הקורניזים אפשר להעביר כבלים ,גם של הרמקולים האחוריים (אולי ארבע...). הוא גם העלה את האפשרות להנמיך את התיקרה.

:מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

[interest]נערך על ידי ziv_r: הודעה מסחרית מעוסק בתחום.[/interest]

יש להם כבלי DVI-DVI ו-DVI-HDMI (יש גם HDMI-HDMI אבל זה לא רלוונטי להעברה בקיר) עם קונקטור DVI מתפרק (הברגה).

אני משתמש בכבל DVI-DVI שלהם עם מתאמי DVI נקבה ל-HDMI זכר מ-2 הצדדים של הכבל ומצליח להעביר 1080p60 ללא בעיה.

מבחינת אורך, כשקניתי את הכבל אמרו לי שהאורך המקסימלי שניתן להשיג בארץ הוא 15 מ', לא יודע איך קרה שסידרו לי בסוף 20 מטר.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Vemp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131

שליחה #3 

אני קניתי מEBAY
DVI TO HDMI
10 מטר ב 60$ כולל משלוח לאותה המטרה.

הסיגנל שאני מעביר הוא 1080P.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

lito,

בהחלט יש כבלים רבים בארץ שיכולים להתאים. כמה אורך כבל אתה צריך?

אם הצינור מספיק גדול, אפשר יהיה להעביר ראש של HDMI בלי בעיה גדולה.

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אנסה לדייק בשאלהו:

1) צינור ברוחב ZOLL 1 יספיק כדי להעביר כבל HDMI 1.3a? לפי הרוחב (2.12 ס"מ) של הקונקטור זה נרא דחוק. איך מעבירים/דוחקים כבל כזה?

2) האם יש הגיון לחצוב בקיר המסך עד לתיקרה (גובה 2.54 מטר) ולהמשיך בתיקרה עד לנקודה מאחורי החלק האחרוי של המקרן העתידי? להזכירכם, מדובר בחדר של 4.90 מטר אורך.

3) באיזה מרחק מהקיר האחורי צריך להיות המקרן?

4) כדאי להתקין נקודת חשמל בתיקרה מאחורי המקרן או להעביר כבל חשמל מקיר המסך? ז.א. אז לחצוב תעלה שניה.

יש פיתרון אלטרנטיבי כדאי יותר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #6 

1. נשמע צפוף מאוד, עלול לפגום בכבל בעת משיכה אגרסיבית.
2. למה לא? אפשר לחצוב לאורך כל הבית...
3. מה רשום ב Manual?
4. עדיף להתקין את נקודת החשמל כמה שיותר קרוב למקרן.

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כנראה ש 1. פוסל את 2. כי המשפץ אמר שכבל 2 צול רחב מדי. כנראה הכי פרקטי יהיה להעביר הכבלים בתעלות חיצוניות.

אין MANUAL עדיין, המקרן עוד לא משווק ואוד לא החלטתי איזה (מהלא משווקים עדיין), אני עובר דירה ובשיפוץ הדירה החדשה אני רוצה להכין חדר ק"ב עם פלזמה ומקרן.

4. אקח בחשבון, תודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #8 

רחב מידי? שיתקין תעלות העצלן :)
אם זה שיפוץ, אל תתפשר על תעלות חיצוניות!

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הבנתי.

איך אני מתגבר על הנתונים הלא ידועים עדיין (מרחק מינימלי מהקיר האחורי, מרחק הקרנה...)? אורך הקבל תלוי במשתנים אלה...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

Re: העברת כבל HDMI 1.3 מהקיר של המסך לחלק האחורי של המקרן.אי

שליחה #10 

lito כתב:אני גם לא יודע האם אפשר היום לקנות בארץ כבלים HDMI 1.3a .יש כבר?
...
אין דבר כזה "כבל 1.3a".

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: העברת כבל HDMI 1.3 מהקיר של המסך לחלק האחורי של המקרן.אי

שליחה #11 

israeli2k כתב:
lito כתב:אני גם לא יודע האם אפשר היום לקנות בארץ כבלים HDMI 1.3a .יש כבר?
...
אין דבר כזה "כבל 1.3a".
...
ישראל, למה אתה אומר? יש קונטור HDMI 1.3a. מה הכוונה?

http://en.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... e#Versions

HDMI 1.3
Released 22 June 2006.[6][7]

Increases single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbit/s)
Optionally supports 30-bit, 36-bit, and 48-bit xvYCC with Deep Color or over one billion colors, up from 24-bit sRGB or YCbCr in previous versions.
Incorporates automatic audio syncing (Audio video sync) capability.
Optionally supports output of Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio streams for external decoding by AV receivers.[8] TrueHD and DTS-HD are lossless audio codec formats used on HD DVDs and Blu-ray Discs. If the disc player can decode these streams into uncompressed audio, then HDMI 1.3 is not necessary, as all versions of HDMI can transport uncompressed audio.
Availability of a new mini connector for devices such as camcorders.[9]

[edit] HDMI 1.3a
Released 10 November 2006.[10]

Cable and Sink modifications for Type C
Source termination recommendation
Removed undershoot and maximum rise/fall time limits.
CEC capacitance limits changed
RGB video quantization range clarification
CEC commands for timer control brought back in an altered form, audio control commands added.
Concurrently released compliance test specification included.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #12 

השאלה שלך מאד בעייתית בגלל שאין לך מיקום של המקרן בחדר. גם הנמכת תקרה לא תעזור .
כשיהיה מקרן תצטרך לעשות חור בגבס בתקרה בנקודת ההתקנה רחב מספיק כדי להעביר את כל בסיס הזרוע ולקדוח חורים בתקרה. ואחר כך למשוך אליו את הכבלים חשמל ו HDMI.
יהיה בעייתי מאד. לא נראה לי אסטטי.

מה שנשאר זה להכין כבלים בתוך הקרניז ולמשוך אותם לנקודת ההתקנה. אז יהיו לך כבלים לאורך התקרה. שוב לא אסטטי. או שתחצוב עבורם את התקרה שוב... שוב שיפוץ...
Enjoy the Silence

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

lito- דווקא הפסקה הבאה יותר מעניינת בהקשר של כבלים:

[left]Cable length
The HDMI specification does not define a maximum cable length. As with all cables, signal attenuation becomes too high at a certain length. Instead, HDMI specifies a minimum performance standard. Any cable meeting that specification is compliant. Different construction quality and materials will enable cables of different lengths. In addition, higher performance requirements must be met to support video formats with higher resolutions and/or frame rates than the standard HDTV formats.

The signal attenuation and intersymbol interference caused by the cables can be compensated by using Adaptive Equalization.

HDMI 1.3 defined two categories of cables: Category 1 (standard or HDTV) and Category 2 (high-speed or greater than HDTV) to reduce the confusion about which cables support which video formats. Using 28 AWG, a cable of about 5 metres (~16 ft) can be manufactured easily and inexpensively to Category 1 specifications. Higher-quality construction (24 AWG, tighter construction tolerances, etc.) can reach lengths of 12 to 15 metres (~39 to 49 ft). In addition, active cables (fiber optic or dual Cat-5 cables instead of standard copper) can be used to extend HDMI to 100 metres or more. Some companies also offer amplifiers, equalizers and repeaters that can string several standard (non-active) HDMI cables together.[/left]

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עופר:
מיקדת יפה מאוד את המצב והאפשרויות. זה הבהיר לי את התמונה. צריך לחכות קצץ.
השיפוץ מתחיל באמתע אוקטובר, ומקרנים החדשים 1080P יוצאים באוקטובר. אז, ברגע שיוצא מקרן, נרא לי שדי מהר המחשבון של PROJECTOR CENTRAL מתעדכן ואני אוכל לעשות את החישוב של מרחק הקרנה ואורך הכבל הדרוש (אני מניח בין 8 ל 10 מטר.

ישראל:
קראתי. אני מבין שאין בעיה, 1.3a זה כבל רגיל (A), נכון? ובמרחק הזה לא אמור להיות בעיה, נרא לי.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

lito כתב:עופר:
מיקדת יפה מאוד את המצב והאפשרויות. זה הבהיר לי את התמונה. צריך לחכות קצץ.
השיפוץ מתחיל באמתע אוקטובר, ומקרנים החדשים 1080P יוצאים באוקטובר. אז, ברגע שיוצא מקרן, נרא לי שדי מהר המחשבון של PROJECTOR CENTRAL מתעדכן ואני אוכל לעשות את החישוב של מרחק הקרנה ואורך הכבל הדרוש (אני מניח בין 8 ל 10 מטר.
...
(Y)
Enjoy the Silence

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

lito כתב:ישראל:
קראתי. אני מבין שאין בעיה, 1.3a זה כבל רגיל (A), נכון? ובמרחק הזה לא אמור להיות בעיה, נרא לי.
...
אני במקומך הייתי קונה כבל 10 מטר פשוט וזול ממקום שנותן אחריות, ובודק אותו תחת עומס מכסימלי (1080i60 או 1080p60 - כתלות במה שהמקרן/פלאזמה מסוגלים להציג). למשל מכאן:
http://www.techmod.co.il/scripts/prodVi ... roduct=151

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ישראל, תודה. זה רעיון טוב מאוד כדי לבדוק האם יש בעיה במרחק. הבעיה היא שכעת אין לי מקרן או פלזמה עם HDMI כדי לבדוק. גם לא מקור...הכוונה שלי זה לקנות פלזמה חדשה, מקרן ומקור מתאים...הכל עתידי, אבל אני רוצה שהחדר יהיה מוכן כאשר אני אקנה מקרן בעוד כמה חודשים ולא להתחיל לחצוב אז בחדר שרק שופץ.

אני הבנתי שעד 10 מטר לא אמורים להיות בעיות?

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

גם 15 מ. אין בעיה
Enjoy the Silence

shalom_s
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

יש לחברת GEFEN בארה"ב פטנט מצויין

שליחה #19 

ישנה אפשרות לחבר סט מכשירים SENDER ן-RECIVER כאשר ביניהם ישנו חיבור של שני כבלי רשת רגילים שניתן להעביר בכל תשתית שאתה יכול להעלות בדעתך (תעלה,צינור וכו...)
ישנם מכשירים שונים לחיבורים שונים (HDMI,DVI,VGA,COMPONENT עם AUDIO ובלעדיו).
המחיר הוא לא זול אך אם אתה הולך להשקיע בשיפוץ ובמקרן טוב זה יהיה שווה.
מצ"ב הלינק [/url]http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=3872

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”