חשמל בדירת 4 חדרים חדשה - עזרתכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dmoses
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 214
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #21 

הייתי בדיוק במצב שלך לפני 3 חודשים.
הכנתי תשתיות תקשורת עוד בשלב " שינוי דיירים"
ממליץ להכין קוברה 50 מ"מ אחרי טלויזיה עבור כבלים (חשמל +תקשורת)
גובה טלויזיה מומלץ, בגובה עניים בישיבה.מרכז טלויזיה בין 110 ל 130 ס"מ מהרצפה.
לכל חדר תכין 2 נקודות תקשורת ע"י כבל CAT6A. אפשר לרכוש מתג Gigabit של Netgear או TP-Link.
התחברתי לסלקום אופטי. יציאת אטרנט מחובר למתג ו WiFi מהנתב עובר לכל הבית. (בתדר 5G ו 2.4G)
אם לממ"ד לא מגיע תקשורת WiFi, אפשר להוסיף AP מחובר לתשתיך קוית.

בהצלחה.

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #22 

6 לרוב יותר נוח לעבודה (לוודא שנחושת. במיוחד אם רוצים למתח ציודים בPOE).
ללחוץ נקבות וזכרים לפי הצורך ולחתום למתקין כנגד בדיקה עם טסטר. אם התשתית תקינה עם טסטר, בדיקת מהירות שלא נותנת תוצאה רצויה לא קשורה לכבלים (ככה שאין מה לבקש מהפורס תשתית לעשות בדיקת מהירות ולהסתבך עם זה).

טסטר:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 4DcQDaRIJl

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #23 

10/05/2023 21:18  
hsafra כתב:
אתה יכול גם לעשות את מה שהצעת ולעבור עם הלפטופ. אם מהירות החיבור מתאימה למה שאתה מצפה (ככל הנראה ג׳יגה) אז הכל בסדר. לא צריך אינטרנט פעיל בשביל זה.
...
תודה, אז אני בעצם מחבר כבל רשת בין הלפטופ לבין הנקודה בקיר, איפה אני בודק שהמהירות המתקבלת היא ג'יגה ותקינה?
בנוסף, יש אפשרות להעביר מידע ברשת הקווית בין 2 מכשירים מחוברים קווית (נניח באמצעות סוויץ') וכך להיות בטוח שהכל עובד תקין? (עד לשלב שיהיה אינטרנט בעוד חודשיים?)
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #24 

10/05/2023 22:47  
dmoses כתב:
הייתי בדיוק במצב שלך לפני 3 חודשים.
הכנתי תשתיות תקשורת עוד בשלב " שינוי דיירים"
ממליץ להכין קוברה 50 מ"מ אחרי טלויזיה עבור כבלים (חשמל +תקשורת)
גובה טלויזיה מומלץ, בגובה עניים בישיבה.מרכז טלויזיה בין 110 ל 130 ס"מ מהרצפה.
לכל חדר תכין 2 נקודות תקשורת ע"י כבל CAT6A. אפשר לרכוש מתג Gigabit של Netgear או TP-Link.
התחברתי לסלקום אופטי. יציאת אטרנט מחובר למתג ו WiFi מהנתב עובר לכל הבית. (בתדר 5G ו 2.4G)
אם לממ"ד לא מגיע תקשורת WiFi, אפשר להוסיף AP מחובר לתשתיך קוית.

בהצלחה.
...
קוברה טופל העניין. גובה טלוויזיה אחלה, אנחנו משדרים על אותו הגל.

למה להכין 2 נקודות תקשורת לכל חדר ולא אחת? (יש כרגע הכנה ואני מבצע בפועל השחלה של CAT6A מהארון תקשורת לכל חדר כולל ממ"ד)
"מתג Gigabit של Netgear או TP-Link"
...
כל אחד מהם שתומך ב-1GB יעשה את העבודה?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 213
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #25 

11/05/2023 19:05  
vivi כתב:
תודה, אז אני בעצם מחבר כבל רשת בין הלפטופ לבין הנקודה בקיר, איפה אני בודק שהמהירות המתקבלת היא ג'יגה ותקינה?
בנוסף, יש אפשרות להעביר מידע ברשת הקווית בין 2 מכשירים מחוברים קווית (נניח באמצעות סוויץ') וכך להיות בטוח שהכל עובד תקין? (עד לשלב שיהיה אינטרנט בעוד חודשיים?)
...
כמעט לכל סוויץ' יש נורה ליד כל port. אם החיבור תקין תראה אור ירוק (1Gbit), אם האור כתום אז הסנכרון הוא רק על 100/10Mbit (ואז כנראה יש בעיה בחיווט בהנחה שכל השרשרת תומכת 1Gbit)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #26 

עדיף בהרבה להשתמש בטסטר כמו ש-@maorti הציע. עולה גרושים, ומראה לך אם כל החוטים מחוברים כמו שצריך. חיבור של סוויץ׳ יגיד לך אם זה עובד. אבל לא תדע מה לא בסדר אם לא.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #27 

11/05/2023 19:05  
vivi כתב:
...
בפרטים של חיבור הרשת. משתנה בין גרסאות של מערכות ההפעלה אבל בגדול ללחוץ על החיבור ולחפש link speed או משהו בסגנון.
כן, אפשר גם להעביר קבצים בין שני מכשירים. אם יש רק switch רגיל תצטרך להגדיר כתובות ip ידנית כדי שהמחשבים יוכלו לראות אחד את השני

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”