חשמל בדירת 4 חדרים חדשה - עזרתכם
- dmoses
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 214
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
הייתי בדיוק במצב שלך לפני 3 חודשים.
הכנתי תשתיות תקשורת עוד בשלב " שינוי דיירים"
ממליץ להכין קוברה 50 מ"מ אחרי טלויזיה עבור כבלים (חשמל +תקשורת)
גובה טלויזיה מומלץ, בגובה עניים בישיבה.מרכז טלויזיה בין 110 ל 130 ס"מ מהרצפה.
לכל חדר תכין 2 נקודות תקשורת ע"י כבל CAT6A. אפשר לרכוש מתג Gigabit של Netgear או TP-Link.
התחברתי לסלקום אופטי. יציאת אטרנט מחובר למתג ו WiFi מהנתב עובר לכל הבית. (בתדר 5G ו 2.4G)
אם לממ"ד לא מגיע תקשורת WiFi, אפשר להוסיף AP מחובר לתשתיך קוית.
בהצלחה.
לכל חדר תכין 2 נקודות תקשורת ע"י כבל CAT6A. אפשר לרכוש מתג Gigabit של Netgear או TP-Link.
התחברתי לסלקום אופטי. יציאת אטרנט מחובר למתג ו WiFi מהנתב עובר לכל הבית. (בתדר 5G ו 2.4G)
בהצלחה.
6 לרוב יותר נוח לעבודה (לוודא שנחושת. במיוחד אם רוצים למתח ציודים בPOE).
ללחוץ נקבות וזכרים לפי הצורך ולחתום למתקין כנגד בדיקה עם טסטר. אם התשתית תקינה עם טסטר, בדיקת מהירות שלא נותנת תוצאה רצויה לא קשורה לכבלים (ככה שאין מה לבקש מהפורס תשתית לעשות בדיקת מהירות ולהסתבך עם זה).
טסטר:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 4DcQDaRIJl
ללחוץ נקבות וזכרים לפי הצורך ולחתום למתקין כנגד בדיקה עם טסטר. אם התשתית תקינה עם טסטר, בדיקת מהירות שלא נותנת תוצאה רצויה לא קשורה לכבלים (ככה שאין מה לבקש מהפורס תשתית לעשות בדיקת מהירות ולהסתבך עם זה).
טסטר:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 4DcQDaRIJl
-
vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
תודה, אז אני בעצם מחבר כבל רשת בין הלפטופ לבין הנקודה בקיר, איפה אני בודק שהמהירות המתקבלת היא ג'יגה ותקינה?10/05/2023 21:18hsafra כתב: אתה יכול גם לעשות את מה שהצעת ולעבור עם הלפטופ. אם מהירות החיבור מתאימה למה שאתה מצפה (ככל הנראה ג׳יגה) אז הכל בסדר. לא צריך אינטרנט פעיל בשביל זה....
בנוסף, יש אפשרות להעביר מידע ברשת הקווית בין 2 מכשירים מחוברים קווית (נניח באמצעות סוויץ') וכך להיות בטוח שהכל עובד תקין? (עד לשלב שיהיה אינטרנט בעוד חודשיים?)
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
קוברה טופל העניין. גובה טלוויזיה אחלה, אנחנו משדרים על אותו הגל.10/05/2023 22:47dmoses כתב: הייתי בדיוק במצב שלך לפני 3 חודשים.
בהצלחה....
למה להכין 2 נקודות תקשורת לכל חדר ולא אחת? (יש כרגע הכנה ואני מבצע בפועל השחלה של CAT6A מהארון תקשורת לכל חדר כולל ממ"ד)
כל אחד מהם שתומך ב-1GB יעשה את העבודה?"מתג Gigabit של Netgear או TP-Link"...
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 213
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
כמעט לכל סוויץ' יש נורה ליד כל port. אם החיבור תקין תראה אור ירוק (1Gbit), אם האור כתום אז הסנכרון הוא רק על 100/10Mbit (ואז כנראה יש בעיה בחיווט בהנחה שכל השרשרת תומכת 1Gbit)11/05/2023 19:05vivi כתב: תודה, אז אני בעצם מחבר כבל רשת בין הלפטופ לבין הנקודה בקיר, איפה אני בודק שהמהירות המתקבלת היא ג'יגה ותקינה?
בנוסף, יש אפשרות להעביר מידע ברשת הקווית בין 2 מכשירים מחוברים קווית (נניח באמצעות סוויץ') וכך להיות בטוח שהכל עובד תקין? (עד לשלב שיהיה אינטרנט בעוד חודשיים?)...
בפרטים של חיבור הרשת. משתנה בין גרסאות של מערכות ההפעלה אבל בגדול ללחוץ על החיבור ולחפש link speed או משהו בסגנון.11/05/2023 19:05vivi כתב: תודה, אז אני בעצם מחבר כבל רשת בין הלפטופ לבין הנקודה בקיר, איפה אני בודק שהמהירות המתקבלת היא ג'יגה ותקינה?
בנוסף, יש אפשרות להעביר מידע ברשת הקווית בין 2 מכשירים מחוברים קווית (נניח באמצעות סוויץ') וכך להיות בטוח שהכל עובד תקין? (עד לשלב שיהיה אינטרנט בעוד חודשיים?)...
כן, אפשר גם להעביר קבצים בין שני מכשירים. אם יש רק switch רגיל תצטרך להגדיר כתובות ip ידנית כדי שהמחשבים יוכלו לראות אחד את השני