חשמלית טובה עד 150K - יש חיה כזו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
שלום חברים.
מתחיל לחשוב להחליף את הרכב ששירת אותי נאמנה בעשור האחרון.
החלום כמובן הוא טסלה, המציאות היא שהתקציב המקסימלי הוא עד 150K, ככה ש 200K לטסלה לא רלוונטי.
יש חיה כזו חשמלית איכותית בתקציב הנ"ל?
החלום כמובן הוא טסלה, המציאות היא שהתקציב המקסימלי הוא עד 150K, ככה ש 200K לטסלה לא רלוונטי.
יש חיה כזו חשמלית איכותית בתקציב הנ"ל?
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אח של אשתי רכש את הסינית SERES E3 בפחות מ 150 למודל 2023. הוא רווק ונוסע לבד או לכל היותר עם נוסע נוסף. נוסע איתה כל יום לעבודה מירושלים לבאר שבע וחזרה. הוא מרוצה ממנה (יש לו עמדת טעינה בבית).
הרכב הוא SUV ומאד מרווח. מהירות מקסימלית 160 קמ"ש בכביש ישר. בטעינה מלאה אפשר להגיע מתל אביב\ירושליים לאילת בכיוון אחד אבל זה מאד גבולי ולכן עדיף עצירה לטעינה מהירה של 20 דקות בבאר שבע. כמובן שאי אפשר להסיק כלום לגבי עמידות הרכב לאורך זמן. יש אחריות לשנתיים בארץ אבל עם הגבלות שונות
https://www.carzone.co.il/SERES/E3/
הרכב הוא SUV ומאד מרווח. מהירות מקסימלית 160 קמ"ש בכביש ישר. בטעינה מלאה אפשר להגיע מתל אביב\ירושליים לאילת בכיוון אחד אבל זה מאד גבולי ולכן עדיף עצירה לטעינה מהירה של 20 דקות בבאר שבע. כמובן שאי אפשר להסיק כלום לגבי עמידות הרכב לאורך זמן. יש אחריות לשנתיים בארץ אבל עם הגבלות שונות
https://www.carzone.co.il/SERES/E3/
-
Huber
- חבר במועדון HT

יהלי ב - אני צופה כרגע בסקירות עליו. אין בקרת שיוט אדפטיבית, משהו שדי הייתי רוצה (שימושי בפקקים בהם אני פוגש כל יום בדרך לעבודה ובחזרה).
טוב, צפיתי ב 2-3 סקירות, יותר מידיי דברים שלא אהבתי, החל מתא מטען קטן, אופציות בטיחות מוגבלות, מהירות מקסימלית של 155 קמ"ש (כן, אני אף פעם לא אגיע לזה, אבל אני מניח שאם 155 זה המקסימום קשה לי להאמין שהוא יתפקד היטב באיזור ה 130 שזה לא ממש יוצא מהכלל), אין תמיכה ב CAR PLAY ועוד.
טוב, צפיתי ב 2-3 סקירות, יותר מידיי דברים שלא אהבתי, החל מתא מטען קטן, אופציות בטיחות מוגבלות, מהירות מקסימלית של 155 קמ"ש (כן, אני אף פעם לא אגיע לזה, אבל אני מניח שאם 155 זה המקסימום קשה לי להאמין שהוא יתפקד היטב באיזור ה 130 שזה לא ממש יוצא מהכלל), אין תמיכה ב CAR PLAY ועוד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

לא כל אחד מאלו בפני עצמו הוא "דיל ברייקר". אני יודע שאין רכב שיענה לגמרי על כל הדרישות שלי. פה היו יותר מידיי דברים שהצטברו והביאו לפסילה של הדגם הנ"ל....
אולי בכלל אבין שאין חשמלי בטווח הזה שיתאים לי ואחזור להיברידיים שעברו לי בראש (סונטה למשל).
באזור ה 150 בעיקר רכבים סיניים
אתה צריך לראות אם אתה מסתפק באזור ה 300 ק"מ ואז במחיר הזה יש את הקונה או את ה ORA CAT
ה ORA לדעתי רכב טוב יותר עם חיסרון גדול של תא מטען קטן (מאוד)
אבל עדיין אפשר למצוא את הרמת אבזור הנמוכה (שהיא ממש לא נמוכה) ב 138K חדש
בעיקרון המחיר הזה עד שיגמר המלאי של הרכבים ששוחררו מהמכס ב 2022 ולאחר מכן יעלה ב 7K יותר
גילוי נאות - זה הרכב שקנינו כרכב שני - יש לנו שבועיים ובינתיים ממש סבבה
הרמת אבזור הבאה הייתה 145 ועלתה עכשיו לאזור ה 152
אם אתה רוצה טווח גדול יותר אז המדרגה הבאה זה הג'ילי או ה BYD
ה BYD גדול יותר , מרגיש טכנולוגי יותר - טווח מוצהר 420 בפועל 350-370
אני עם ג'ילי - ואני סופר מרוצה מהרכב - במיוחד מהטווח שאני מקבל ממנו (מעל 500)
תא מטען של הג'ילי קטן יותר אבל העיצוב סולידי יותר.
הג'ילי כרגע במבצע ממש טוב לדעתי - מקבלים עמדת טעינה (רק משלמים על התקנה), מקבל 1000 ש"ח לטעינה ציבורית
ומקבלים הארכת אחריות על הסוללה - ויש גם מבצע מימון ללא ריבית לחלק מהסכום
יכול לאפשר לך לשלם עכשיו מ 150 ואת השאר ללא ריבית שתחזיר מהחסכון בדלק
אם אתה רוצה לראות את הג'ילי או ה ORA מוזמן לבקר
תוספות - כרגע לאף אחד אין carplay
ל BYD ו ORA אמור להגיע (לא יודע מתי)
בג'ילי יש WAZE מובנה ולי זה מספיק (והמערכת שם הכי טובה לדעתי)
מבחינת בטיחות בשונה מה SERES לכולם יש מערכות מתקדמות
הג'ילי עוד לא עבר מבחני ריסוק אירופאים - אבל בסין קיבל ציון 5 כוכבים (והסינים העתיקו גם את המבחנים מאירופה)
ה ORA וה BYD עם 5 כוכבים במבחני ריסוק אירופאי
ה ORA אפילו הרכב המצטיין לגודלו
תוספת נוספת - לדעתי מעל זה פשוט ללכת על טסלה
המחירים פשוט עלו בצורה לא הגיונית
אתה צריך לראות אם אתה מסתפק באזור ה 300 ק"מ ואז במחיר הזה יש את הקונה או את ה ORA CAT
ה ORA לדעתי רכב טוב יותר עם חיסרון גדול של תא מטען קטן (מאוד)
אבל עדיין אפשר למצוא את הרמת אבזור הנמוכה (שהיא ממש לא נמוכה) ב 138K חדש
בעיקרון המחיר הזה עד שיגמר המלאי של הרכבים ששוחררו מהמכס ב 2022 ולאחר מכן יעלה ב 7K יותר
גילוי נאות - זה הרכב שקנינו כרכב שני - יש לנו שבועיים ובינתיים ממש סבבה
הרמת אבזור הבאה הייתה 145 ועלתה עכשיו לאזור ה 152
אם אתה רוצה טווח גדול יותר אז המדרגה הבאה זה הג'ילי או ה BYD
ה BYD גדול יותר , מרגיש טכנולוגי יותר - טווח מוצהר 420 בפועל 350-370
אני עם ג'ילי - ואני סופר מרוצה מהרכב - במיוחד מהטווח שאני מקבל ממנו (מעל 500)
תא מטען של הג'ילי קטן יותר אבל העיצוב סולידי יותר.
הג'ילי כרגע במבצע ממש טוב לדעתי - מקבלים עמדת טעינה (רק משלמים על התקנה), מקבל 1000 ש"ח לטעינה ציבורית
ומקבלים הארכת אחריות על הסוללה - ויש גם מבצע מימון ללא ריבית לחלק מהסכום
יכול לאפשר לך לשלם עכשיו מ 150 ואת השאר ללא ריבית שתחזיר מהחסכון בדלק
אם אתה רוצה לראות את הג'ילי או ה ORA מוזמן לבקר
תוספות - כרגע לאף אחד אין carplay
ל BYD ו ORA אמור להגיע (לא יודע מתי)
בג'ילי יש WAZE מובנה ולי זה מספיק (והמערכת שם הכי טובה לדעתי)
מבחינת בטיחות בשונה מה SERES לכולם יש מערכות מתקדמות
הג'ילי עוד לא עבר מבחני ריסוק אירופאים - אבל בסין קיבל ציון 5 כוכבים (והסינים העתיקו גם את המבחנים מאירופה)
ה ORA וה BYD עם 5 כוכבים במבחני ריסוק אירופאי
ה ORA אפילו הרכב המצטיין לגודלו
תוספת נוספת - לדעתי מעל זה פשוט ללכת על טסלה
המחירים פשוט עלו בצורה לא הגיונית
עם עליות הריבית והמצב הכלכלי שעלול להדרדר כתוצאה מפעילות הממשלה יש סיכוי שבטווח אולי קצת יותר ארוך מכירות רכב בכללי ירדו כתוצאה מביקוש שירד ויבואנים שיתקעו עם מלאים.14/03/2023 11:10Huber כתב: שלום חברים.
יש חיה כזו חשמלית איכותית בתקציב הנ"ל?...
אם אתה יכול לסחוב עוד שנה עם הרכב הנוכחי עדיף לחכות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כרגע יכול, הרכב הנוכחי עדיין תקין ולא עושה בעיות טכניות, זה יותר ברמת הרוצה.
אם אמתין כנראה שכבר יהיה תקציב לטסלה וזהו.
אם אמתין כנראה שכבר יהיה תקציב לטסלה וזהו.
BYD Atto 3 רכב מעולה, אמנם עם עליית המחירים זה כבר קצת גבולי לך אבל עדיין מומלץ, בגז' גדול, מסך דיי גדול (בגרסא היותר יקרה מגיע בגודל של 15.6 אינץ), נוח בכביש, מהיר, צבעים מיוחדים, כמו שציינו 5 כוכבי בטיחות, הטווח נע בין 300 ל420 תלוי בעומס של הרגל ושל הרכב, הטווח פה לדעתי לא בעייתי 300+ זה מספיק לכולם, יתרון מבחינתי זה שיש OTA ככה שתמיד ניתן להוסיף אופציות, כרגע כבר הוסיפו אפל קארפליי ובהמשך יהיה אנדרואיד אוטו ועוד.. יש בקרת שיוט אדפטיבית אבל לא לפקקים אלא לנסיעות מעל 60+ קמ"ש, טעינה קצת יותר מהירה משל ג'ילי (בDC) אחריות של 8 שנים או 200K על הסוללה מראש בלי תוספות.
לדעתי אם אתה לא לחוץ כדאי לחכות חצי שנה שהתוכנה של BYD תהיה פרופר לגמרי ואז לבדוק, אולי חברות אחרות גם יורידו מחירים לאט לאט.
לדעתי אם אתה לא לחוץ כדאי לחכות חצי שנה שהתוכנה של BYD תהיה פרופר לגמרי ואז לבדוק, אולי חברות אחרות גם יורידו מחירים לאט לאט.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ל-BYD יש בעיות חלודה מוזרות (לפחות מפוסטים שמגיעים מאוסטרליה).
לא יודע אם זה רלוונטי לכל הרכבים שלהם.
הייתי אומר שאם אתה רוצה טסלה, שווה לחכות קצת, במיוחד אם הרכב הקיים תקין ואין דחיפות בהחלפה.
בנוסף, אולי עם הזמן ייצא מידע נוסף על הדגמים העתידיים.
לא יודע אם זה רלוונטי לכל הרכבים שלהם.
הייתי אומר שאם אתה רוצה טסלה, שווה לחכות קצת, במיוחד אם הרכב הקיים תקין ואין דחיפות בהחלפה.
בנוסף, אולי עם הזמן ייצא מידע נוסף על הדגמים העתידיים.
כן ראיתי את הפוסטים והייתי לוקח אותם בערבון מוגבל,אחד הצילומים זה של BYD שעשתה תאונה (טוטאל לוס), אחרי חודש במגרש גרוטאות מישהו קנה אותה ורק חודש אחרי הקנייה הוא התחיל לפרק אותה ופרסם והחלודה שם נראית חדשה. עד כמה שראיתי בתהליך הייצור של BYD (והאמת משנות ה90 כולם כבר עושים את זה) כל חלקי המתכת ברכב מגולוונות ולכן לחלודה שמצאנו אין משמעות אמיתית כי היא לא יכולה להתפשט ולפגוע בבטיחות או ביצועי הרכב.