מכונת קפה סטון Stone

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Dino13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: דור י
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי!
התחלתי את דרכי עם מליטה אוטומטית ורוצה לעבור לעולם הידני, שקלתי לקנות את פרופיטק גו החדשה שיש לה ביקורות טובות בעולם, כרגע תוהה אם להוסיף עוד אלפיה עבור מכונת stone החדשה שהיא חברת אחות של רוקט - עיקר השיקול הוא האם תתקבל איכות חליטה גבוהה יותר בסטון לעומת הגו.

הצלחתי לשנורר כמה ביקורות של אנשים שקנו אותה ומאוד מרוצים אבל אני לא מבין למה יש כמעט 0 ביקורות על המכונה בעולם ובארץ, על פניו טכנולוגיה חדשה שאמורה להיות חלופה לראש אי61 עם זמן חימום מהיר..

אשמח לכל תובנה ממי שמכירים את המכונה או חקרו עליה קצת.
אני יודע שמבחינת פיצרים היא לא מאפשרת המון משחק כי אין שליטה על חום החליטה אלא החום מבוקר ע"י pid פנימי, בכנות נראה לי שאם הסט אפ שעשו טוב אז אני לא רואה סיבה לשחק עם זה.
להבנתי גם אין שליטה על לחץ החליטה אבל אני צריך לאמת את זה.

עזרו בבקשה:)
תודה!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

הפוך. ל-Go יש יתרון בחליטה, בזכות יציבות טמפרטורה טובה יותר ואפשרות נוחה לשלוט על לחץ ועל טמפרטורה. ל-Stone יש רק יתרון בהקצפה במקביל לחליטה, אבל לא חסרות מכונות אחרות שעושות את זה. באופן אישי הייתי כבר הולך על מכונה עם דוד כפול ולא מחליף חום. הסבר מדוע כאן:

viewtopic.php?f=71&t=371460

Dino13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מפתיע, כי הקטע של הסטון הוא pid עם גוף חימום שיושב על הראש, אז הייתי חושב שדווקא היציבות טמפרטורה שם צריכה להיות טובה יותר.. לא?

אז לדעתך מנת אספרסו איכותית יותר תצא דווקא בגו הזולה יותר?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

היא עדיין מכונה עם מחליף חום, וזו טכנולוגיה שבבסיסה מוגבלת מבחינת יציבות טמפרטורה. יש משמעות רבה מתי היה השוט האחרון. ראש מחומם חשמלית יכול לעזור, אבל ראש צמוד לדוד שלא חושף מאסת מתכת גדולה לאוויר (כמו ב-Go) הוא פתרון טוב יותר. אני אופתע מאוד אם ל-Stone יש יתרון כלשהו באיכות החליטה, ולא אופתע בכלל אם ה-Go תתן תוצאות טובות יותר. אבל לא יצא לי להשתמש במכונות האלה, אז אני לא יכול להגיד בוודאות. רק מההערכה שמבוססת על הטכונולגיות שבהן שתי המכונות משתמשות.

Dino13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הבנתי.
אוקיי, מעניין עד כמה ואם בכלל הטכנולוגיה החדשה שלהם כן עושה אימפקט, מקווה שיהיה כאן מישהו שהתנסה😅
תודה!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ראש עם חימום חשמלי זה לא פתרון חדש. הוא קיים במכונות של חברות אחרות. הבעיה שראש כזה לא יכול לפתור בעיות שקשורות בטמפרטורה הלא יציבה של המים שמגיעים ממחליף החום.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”