מכונת קפה ומטחנה - עד 13,000 ₪
שלום חברים,
אני רוצה לרכוש בימים הקרובים מכונת קפה ומטחנה ובכך להגיד שלום למכונת הנספרסו שלי.
התקציב הכולל שלי הוא כ־13,000 ₪.
שוחחתי בהמלצת מרטין (ומרטין, תודה שאתה תמיד נכון לעזור ולתת עצה טובה - אחת לתקופה אני ״נוחת״ עליו =]) עם בעל עסק המחדש מכונות קפה יד שנייה, אבל אני כרגע שם את ההצעה שלו בעדיפות שנייה.
האמת היא שאני לא מבין כלום בתחום, ולנסות ללמוד ולהבין מי נגד מי, כמה, למה ומה ההבדלים במהלך השבוע הקרוב (רוצה לרכוש מבחינתי היום...) זאת משימה בלתי אפשרית.
אז קראתי על כמה מכונות:
la marzocco micra
Lelit Bianca PL162T
Rocket R Cinquantotto
אשמח לדעת אם למישהו מכם יש ניסיון עם הדגמים לעיל ובהינתן האפשרויות באיזה דגם הייתם בוחרים ולמה (אני מבין שהשאלה שלי הוא מאוד כללית ולא ממוקדת).
לגבי מטחנה - למישהו מכם יש ניסיון עם Eureka Single Dose?
אני רוצה לרכוש בימים הקרובים מכונת קפה ומטחנה ובכך להגיד שלום למכונת הנספרסו שלי.
התקציב הכולל שלי הוא כ־13,000 ₪.
שוחחתי בהמלצת מרטין (ומרטין, תודה שאתה תמיד נכון לעזור ולתת עצה טובה - אחת לתקופה אני ״נוחת״ עליו =]) עם בעל עסק המחדש מכונות קפה יד שנייה, אבל אני כרגע שם את ההצעה שלו בעדיפות שנייה.
האמת היא שאני לא מבין כלום בתחום, ולנסות ללמוד ולהבין מי נגד מי, כמה, למה ומה ההבדלים במהלך השבוע הקרוב (רוצה לרכוש מבחינתי היום...) זאת משימה בלתי אפשרית.
אז קראתי על כמה מכונות:
la marzocco micra
Lelit Bianca PL162T
Rocket R Cinquantotto
אשמח לדעת אם למישהו מכם יש ניסיון עם הדגמים לעיל ובהינתן האפשרויות באיזה דגם הייתם בוחרים ולמה (אני מבין שהשאלה שלי הוא מאוד כללית ולא ממוקדת).
לגבי מטחנה - למישהו מכם יש ניסיון עם Eureka Single Dose?
היי
תקציב מרשים!
שתף איזה קפה שותים.... הרבה משקאות מבוססי חלב?
כמה כוסות ליום בממוצע?
המבחר גדול ולעתים מבלבל.
כמה מקום על השיש?
חיבור ישיר או מיכל?
אני אישית לא אוהב את ההתעסקות במטחנת סינגל דוז, אבל יש כאלה שזה לא מטריד אותם. לי זה מזכיר בישול מולקולרי, כמו מעבדה
הייתי מוסיף לרשימה מכונות של ECM אולי הסינכרוניקה.
תקציב מרשים!
שתף איזה קפה שותים.... הרבה משקאות מבוססי חלב?
כמה כוסות ליום בממוצע?
המבחר גדול ולעתים מבלבל.
כמה מקום על השיש?
חיבור ישיר או מיכל?
אני אישית לא אוהב את ההתעסקות במטחנת סינגל דוז, אבל יש כאלה שזה לא מטריד אותם. לי זה מזכיר בישול מולקולרי, כמו מעבדה
הייתי מוסיף לרשימה מכונות של ECM אולי הסינכרוניקה.
אני שותה רק אספרסו (לעתים רחוקות קפוצ׳ינו). אישתי, מנגד, קפוצ׳ינו / אמריקנו.
לא חסר מקום על השיש.
אין חיבור מים ישיר (לא חשבתי על זה כשזה היה רלוונטי...)
כן, יש הרבה מבחר ובגלל החוסר ידע שלי אני באמת שלא יודע לאיזה כיוון ללכת. מצד אחד, אני רוצה לקנות עכשיו סט במטרה שילווה אותי ולא אתחיל לחשוב על השדרוג לאחר חמישה שישה חודשים. אני די בטוח שבמחיר הזה אין ״נפילות״, אבל עדיין, כן הייתי רוצה לדעת שאני בוחר נכון (ומה לבחור...)
לא חסר מקום על השיש.
אין חיבור מים ישיר (לא חשבתי על זה כשזה היה רלוונטי...)
כן, יש הרבה מבחר ובגלל החוסר ידע שלי אני באמת שלא יודע לאיזה כיוון ללכת. מצד אחד, אני רוצה לקנות עכשיו סט במטרה שילווה אותי ולא אתחיל לחשוב על השדרוג לאחר חמישה שישה חודשים. אני די בטוח שבמחיר הזה אין ״נפילות״, אבל עדיין, כן הייתי רוצה לדעת שאני בוחר נכון (ומה לבחור...)
היי,
אם משקאות מבוססי חלב בתפריט, אז מכונה עם שני דודים תתאים לצרכים שלך. יציבות טמפרטורה טובה יותר לעומת מכונה מבוססת מחליף חום.
לליט ביאנקה היא אופציה טובה וגם יפה לטעמי
ECM Synchronica היא אחלה מכונה
לגבי מטחנה, אולי יוריקה אטום 75 ?
ברמות האלה לא תטעה.
בדוק כאן אופציות:
https://30.coffee/
אם משקאות מבוססי חלב בתפריט, אז מכונה עם שני דודים תתאים לצרכים שלך. יציבות טמפרטורה טובה יותר לעומת מכונה מבוססת מחליף חום.
לליט ביאנקה היא אופציה טובה וגם יפה לטעמי
ECM Synchronica היא אחלה מכונה
לגבי מטחנה, אולי יוריקה אטום 75 ?
ברמות האלה לא תטעה.
בדוק כאן אופציות:
https://30.coffee/
נכנסתי לקישור - לא שולחים לישראל.
אני ממתין בינתיים למחיר של הלליט מהלקוח שלי. מה ש״קנה״ אותי בלהמרזוקו זה האפליקציה. כמו שבסטריאו אף פעם לא היה לי פטיפון כי אני עצלן, כך גם באספרסו, ואם אני יכול לכוון את המכונה באופן אוטומטי בלי שקעים חעמים חיצוניים - מה טוב.
אני ממתין בינתיים למחיר של הלליט מהלקוח שלי. מה ש״קנה״ אותי בלהמרזוקו זה האפליקציה. כמו שבסטריאו אף פעם לא היה לי פטיפון כי אני עצלן, כך גם באספרסו, ואם אני יכול לכוון את המכונה באופן אוטומטי בלי שקעים חעמים חיצוניים - מה טוב.
ההשוואה למערכת אנלוגית מעניינת אבל אני חושב שאם הבעיה היא "עצלות" בכיוון ותפעול את המכונה אז אולי הכיוון לא ממש מתאים לך!
מכונה אוטומטית לא תיתן לך תוצאה ברמת מכונה "אנלוגית" ותפעול באפליקציה לא מונע התעסקות עם כיוונים וניסיונות.
אני גם לא התחברתי לפטפון למרות שהמוזיקה נשמעת שונה ממדיה דיגיטלית ונוחות המדיה הדיגיטלית קנתה אותי, אבל בקפה לא היתה שאלה בכלל.
עברתי מנספרסו למכונה אוטומטית (ברוויל אורקל) ואז לרוקט אפרטמנטו והתוצאה מצדיקה את ההתעסקות.
תחשוב טוב לפני שאתה קונה!
מכונה אוטומטית לא תיתן לך תוצאה ברמת מכונה "אנלוגית" ותפעול באפליקציה לא מונע התעסקות עם כיוונים וניסיונות.
אני גם לא התחברתי לפטפון למרות שהמוזיקה נשמעת שונה ממדיה דיגיטלית ונוחות המדיה הדיגיטלית קנתה אותי, אבל בקפה לא היתה שאלה בכלל.
עברתי מנספרסו למכונה אוטומטית (ברוויל אורקל) ואז לרוקט אפרטמנטו והתוצאה מצדיקה את ההתעסקות.
תחשוב טוב לפני שאתה קונה!
רק לחדד, המכונה היא לא אוטומטית, האפליקציה היא רק לכיוונים כמו שעת הדלקה וכיסוי ועוד כיוונים כאלה ואחרים שגם ככה עובדים דיגיטלית במכונית אחרות להבנתי.
אני חושב שאקח את הלה מרזוקו והאוריקה אטום. ליפול כנראה שלא אפול.
אני חושב שאקח את הלה מרזוקו והאוריקה אטום. ליפול כנראה שלא אפול.
נערך לאחרונה על ידי cavi ב 09/03/2023 16:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה ללא ספק מכוון גבוה!
מכונה מדהימה וגם המטחנה נהדרת.
אם אתה לא מחליף סוגי קפה, אזי ישארו לך רק כיוונים עדינים מדי פעם וזהו.
אני בטוח שהתוצאה תהיה לטעמך!
אגב, אל תשכח את עניין ניקוי המכונה והזנה במים רכים!
בהצלחה!!!
מכונה מדהימה וגם המטחנה נהדרת.
אם אתה לא מחליף סוגי קפה, אזי ישארו לך רק כיוונים עדינים מדי פעם וזהו.
אני בטוח שהתוצאה תהיה לטעמך!
אגב, אל תשכח את עניין ניקוי המכונה והזנה במים רכים!
בהצלחה!!!
האמת היא שהיה לי עכשיו מקרה לא ברור. סיכמתי (כך חשבתי) עם חנות בחיפה על מחיר, הגעתי, ובעל החנות הבין מחיר אחר לגמרי (למרות שההודעה שלי הייתה מאוד ברורה לטעמי...).
אחפש חנות אחרת לרכוש בה את הסט שאני רוצה... אשמח לקבל המלצות.
אחפש חנות אחרת לרכוש בה את הסט שאני רוצה... אשמח לקבל המלצות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לא ברור לי איזו סיבה יש להשקיע סכום כזה כשהרקע שלך הוא נספרסו. אתה יכול בקלות "להסתפק" בקיט שעולה 8000 ש"ח ולא תקבל שום הבדל מורגש בכוס, ואפילו תוכל לקבל תהליף הכנה קל יותר עם פחות סיכוי לטעויות או בעיות.
לגבי la marzocco micra
היא עדיין חדשה ויצאה לראשונה כמדומני רק לפני חודשיים.
לפני חודש בהדגמה באירופה יצא לי לטעום ולהתרשם מנוחות התפעול.
הקאפוצ׳ינו והאספרסו היו די טובים וכמה רחובות לפני המכונות החצי-אוטומטיות.
לא בטוח שניתן לרכוש את הדגם בארץ. אשמח לדעת אם אני טועה?
היא עדיין חדשה ויצאה לראשונה כמדומני רק לפני חודשיים.
לפני חודש בהדגמה באירופה יצא לי לטעום ולהתרשם מנוחות התפעול.
הקאפוצ׳ינו והאספרסו היו די טובים וכמה רחובות לפני המכונות החצי-אוטומטיות.
לא בטוח שניתן לרכוש את הדגם בארץ. אשמח לדעת אם אני טועה?
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1398
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 117 פעמים
מסכים09/03/2023 16:26boren כתב: לא ברור לי איזו סיבה יש להשקיע סכום כזה כשהרקע שלך הוא נספרסו. אתה יכול בקלות "להסתפק" בקיט שעולה 8000 ש"ח ולא תקבל שום הבדל מורגש בכוס, ואפילו תוכל לקבל תהליף הכנה קל יותר עם פחות סיכוי לטעויות או בעיות....
כל תהליך קבלת ההחלטות שלך ללא ברור, מדוע משדרג, מה רוצה מהמכונה החדשה, מה הצרכים
אין כל סיבה שתרכוש בחו"ל - התקציב שלך מכובד ומספיק לרכישה בארץ - אולי עדיף להתחיל עם מכונה יד 2 ולראות באם מתאימה כל ההתעסקות
מציע לך להחשף לסוגי המכונות בשוק - אוטומאטיות - דוד בודד עם מחליף חום וללא מחליף חום - דוד כפול - לראות את דרך התפעול והתוצר המתקבל
להבין תהליכים - מה ההבדל בין מטחנה שעולה 1000 + לבין מטחנה שעולה 5+-, למה מטחנה מנה בודדת כשאחרות יותר נוחות לשימוש
אני צורך כ-3 ק"ג קפה בחודש - הסט הנוכחי שלי עולה כ-15/16 אבל עברתי מספר מכונות ב-67 שנותי
ערן
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 09/03/2023 20:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
היי ערן,09/03/2023 19:53carmonle כתב: מסכים
כל תהליך קבלת ההחלטות שלך ללא ברור, מדוע משדרג, מה רוצה מהמכונה החדשה, מה הצרכים
אין כל סיבה שתרכוש בחו"ל - התקציב שלך מכובד ומספיק לרכישה בארץ - אולי עדיף להתחיל עם מכונה יד 2 ולראות באם מתאימה כל ההתעסקות
מציע לך להחשף לסוגי המכונות בשוק - אוטומאטיות - דוד בודד עם מחליף חום וללא מחליף חום - דוד כפול - לראות את דרך התפעול והתוצר המתקבל
להבין תהליכים - מה ההבדל בין מטחנה שעולה 1000 + לבין מטחנה שעולה 5+-, למה מטחנה מנה בודדת כשאחרות יותר נוחות לשימוש
אני צורך כ-3 ק"ג קפה בחודש - הסט הנוכחי שלי עולה כ-15/16 אבל עברתי מספר מכונות ב-67 שנותי
ערן...
ניסיתי לפנות למקום שהמליצו לי עליו לרכישת מכונה יד שנייה, אבל המכונה שהציעו לי (על־אף שהיא משודרגת) עולה כ־2,000₪ פחות מאותה מכונה חדשה (כאשר הדגם עצמו שודרג עם השנים). אני לא שולל יד שנייה.
אמנם אין כמו ניסוי בפועל, אבל קראתי (לא מעט...) על ההבדלים בין מטחנות וכו׳. האם זה מחליף ניסיון בפועל? לא; האם יכול להיות שבשלב הזה של החיים אני לא אשים לב להבדל? כן.
אני לא עורך תחרות עם אף אחד - אמנם אני לא צורך 3 קילו קפה בחודש, אבל אני צורך הרבה קפה ורוצה להינות ממנו וללמוד את התחום. יכול מאוד להיות שאין כל סיבה להשקיע במכונה שעולה 10K כי המים בישראל לא טובים, כי ניתן למצות את הפולים הנפוצים (מאורו ושות׳) והמכונות האלה באות לידי ביטוי רק ב״הוצאת״ ו״הדגשת״ טעמים מאוד מיוחדים וכו׳, כי דה־פקטו אין הבדל מורגש בין הקצפה במכונה עם מחליף חום שעולה8K להקצפה במכונה עם שני דודים שעולה 13K ועוד - אני לא יודע, ואשמח לדעת. בזמנו, כשהייתי פעיל בתחום הסטריאו, ניהלתי הרבה מאוד שיחות עם אנשים בנוגע לכבלים וכמה לא כדאי להשקיע 5,000₪ בכבלים שמחוברים למערכת של 30,000 ש״ח שממוקמת בסלון לא מטופל אקוסטית, אני הייתי שמח אם מישהו היה נותן לי את אותן עצות שימושיות כאן ואז אדע יותר למקד את עצמי. אולי אין טעם במטחנה אוריקה אטום, ואולי המטחנה הזאת היא־היא שתעשה את ההבדל.
כאמור, אני בנקודה בה אני רואה שני סוגים של תגובות - מצד אחד, תגובות בהן נכתב ״אם כבר אתה משקיע 8, תעלה עוד קצת ותקח מכונה דו־דודית בה יש דוד אחד להקצפה ודוד אחד לחליטה שניתן לכוון לטמפרטורות שונות״ ומצד שני ישנן תגובות בסגנון ״אתה לא תשים לב להבדלים״. אם הטענה היא שאני לא אשים לב להבדלים כי ״הטעם שלי לא מפותח מספיק״ אז אני בוחר להתעלם מתגובות כאלה; לא חושב שיש כאן מישהו שיכול לדעת אם טעם של זה או אחר מפותח או לא ותוך כמה זמן ״יתפתח״. אבל, אם התגובות הן שטכנית יהיה לי קשה לשים לב להבדלים כי א׳, ב׳ ו־ג׳, אז אשמח לשמוע וללמוד.
שמע, מכונה ידנית זה התעסקות לא קטנה עם תמורה נהדרת בהתאם. כדאי לך לבדוק האם זה מתאים לך.
לעבור מנספרסו למכונת עילית נראה לי לא נכון. יש לא מעט אנשים שמתפשרים על טעם כדי לא להתקשקש
עם מכונה ידנית ולוקחים מכונה אוטומטית טוחנת פולים וחולטת מיד. במחיר שאתה מוכן להשקיע יש אופציות בכלל לא רעות.
לעבור מנספרסו למכונת עילית נראה לי לא נכון. יש לא מעט אנשים שמתפשרים על טעם כדי לא להתקשקש
עם מכונה ידנית ולוקחים מכונה אוטומטית טוחנת פולים וחולטת מיד. במחיר שאתה מוכן להשקיע יש אופציות בכלל לא רעות.
היי
נראה שכמעט כל המגיבים כאן מנסים למנוע ממך מלהוציא הרבה כסף
אני דווקא בעד
כי אני חושב שכבר שיכנעת את עצמך שזה הכיוון וזה מה שאתה רוצה, אז למה לא?!
האם ההוצאה הגבוהה והקפיצה המשמעותית הכרחית? אולי ואולי לא אבל זו לא באמת השאלה הנכונה. אתה מכוון גבוה ולכן התוצאה ושביעות הרצון שלך ממנה תהיינה בהתאם!
אני בטוח שהתוצאה תהייה לטעמך ולא רק בגלל שאתה עולה מרמת הנספרסו לרמה גבוהה יותר, התוצאה אובייקטיבית תהיה טובה יותר ואתה תדע להעריך אותה!
אם לחזור לאנלוגיה שלך לתחום האנלוגי במוזיקה (פטיפון) אז מנסיוני האישי, אין קשר והתאמה בין השניים. נכון, ההתעסקות דומה אבל תוצאת הקפה לאין ערוך טובה לכל חיך לעומת הצליל האנלוגי שנשמע אחרת אבל לא בהכרח טוב יותר (לאוזני המאזין כמובן).
קנה מה שאתה רוצה, תלמד ותהנה מהתהליך ואל תשכח לדווח על התוצאות!
בהצלחה
נראה שכמעט כל המגיבים כאן מנסים למנוע ממך מלהוציא הרבה כסף
אני דווקא בעד
כי אני חושב שכבר שיכנעת את עצמך שזה הכיוון וזה מה שאתה רוצה, אז למה לא?!
האם ההוצאה הגבוהה והקפיצה המשמעותית הכרחית? אולי ואולי לא אבל זו לא באמת השאלה הנכונה. אתה מכוון גבוה ולכן התוצאה ושביעות הרצון שלך ממנה תהיינה בהתאם!
אני בטוח שהתוצאה תהייה לטעמך ולא רק בגלל שאתה עולה מרמת הנספרסו לרמה גבוהה יותר, התוצאה אובייקטיבית תהיה טובה יותר ואתה תדע להעריך אותה!
אם לחזור לאנלוגיה שלך לתחום האנלוגי במוזיקה (פטיפון) אז מנסיוני האישי, אין קשר והתאמה בין השניים. נכון, ההתעסקות דומה אבל תוצאת הקפה לאין ערוך טובה לכל חיך לעומת הצליל האנלוגי שנשמע אחרת אבל לא בהכרח טוב יותר (לאוזני המאזין כמובן).
קנה מה שאתה רוצה, תלמד ותהנה מהתהליך ואל תשכח לדווח על התוצאות!
בהצלחה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
קח למשל שתי נקודות מדוע קיט שונה וזול יותר מזה שאתה מתכנן לקנות יהיה עדיף:
1. משאבה רוטורית בדגמים היקרים. היא שימושית במכונות עם חיבור ישיר למים, אבל בלעדיו (כמו במקרה שלך) היא רק מגדילה את הסיכוי לצ'אנלינג בגלל שהלחץ עולה הרבה יותר מהר במאשר משאבה וויברציונית. זה יותר משמעותי לדעתי מזה שהיא קצת יותר שקטה ממשאבות וויברציוניות שיש במכונות זולות יותר.
2. מטחנה כמו האטום שלא משתמשת בשקילה אוטומטית ואוגרת הרבה קפה יחסית. היא איכותית, אבל בסופו של דבר לשימוש ביתי היא רק תקשה עליך בהשוואה לאופציות אחרות (זולות יותר).
1. משאבה רוטורית בדגמים היקרים. היא שימושית במכונות עם חיבור ישיר למים, אבל בלעדיו (כמו במקרה שלך) היא רק מגדילה את הסיכוי לצ'אנלינג בגלל שהלחץ עולה הרבה יותר מהר במאשר משאבה וויברציונית. זה יותר משמעותי לדעתי מזה שהיא קצת יותר שקטה ממשאבות וויברציוניות שיש במכונות זולות יותר.
2. מטחנה כמו האטום שלא משתמשת בשקילה אוטומטית ואוגרת הרבה קפה יחסית. היא איכותית, אבל בסופו של דבר לשימוש ביתי היא רק תקשה עליך בהשוואה לאופציות אחרות (זולות יותר).