גודל וסוג מזגנים לבית חדש

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
PiEater פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
מבקש את עצת המומחים בבקשה לגבי גודל מזגנים בבית חדש (ראו תמונה). כרגע הכיוון:
מזגן סלון 1 - 2.5 כ"ס - מזגן ראשי
מזגן סלון 2 - 2 כ"ס - מזגן משני
חדר שינה מאסטר - 1.25 כ"ס
חדרי שינה נוספים 1 כ"ס

* גודל החלל המרכזי כ- 52 מ"ר + 10 מסדרון. בחדרי השינה המזגן מעל הדלת.

יש לציין שאנחנו חיים במיקום גיאוגרפי חם מאוד (באחד מעמקיי הצפון), בקיץ המזגנים עובדים כמעט נונ-סטופ כולל כל (או רוב) הלילה בחדרי השינה וכשאני אומר קיץ מדובר על מאי עד אוקטובר.
האם הגדלים של מזגניי הסלון הגיוניים? אני מתלבט האם כדאי מזגן 1 בסלון שיהיה 3.5 ואז יחזיק רוב הזמן לבד, כשהשני בגיבוי בשעות החמות ממש, מצד שני מפחד שה- 3.5 רועש משמעותית יותר מ- 2.5 ושאצטרך להדליק את השני בכל מקרה...

לגבי סוג המזגנים - המלצת המתקין היא לאינוורטרים בכל הבית בגלל המיקום הגיאוגרפי, לדבריו החיסכון בחשמל שווה את עלות המזגן והתיקון (טפו טפו) העתידי הגבוה אם יהיה. הנטייה שלי היא לשים אינוורטרים בסלון (הכיוון כרגע תאדיראן סופרים או אלפא - אשמח להמלצה) ו- ON/OFF בחדרי השינה (גם כן תדיראן, לא סגור על דגם).

בקיצור, אשמח להמלצה לגבי הגודל - האם מתאים - וסוגי המזגנים, ודגמים ספציפיים מומלצים יותר או פחות.
לא להמליץ על מיצובישי/טושיבה, לא במסגרת התקציב...
כמו כן מעדיף להתרחק מדגמים סיניים/מדבקה...
מיקום מזגנים סלון.png

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2557
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #2 

השאלה הראשונה שלי היא: האם יש לך מקום ל 6 מעבים במסתור כביסה ?

PiEater פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בית קרקע פרטי, הכל על הגג מוסתר.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אישית, הייתי מעדיף לעשות מיני מרכזי בחלל הגדול...ככה עשיתי גם אצלי.
גם בגלל הנראות וגם בגלל שאני לא מאמין בקטע של 2 מזגנים לחלל אחד.
לא ברור לי מה זה נותן... האם מזגן אחד מספיק כדי לקרר/לחמם ? אם כן, למה שניים ? אם לא, גם אז למה שניים ?

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #5 

יש לי תדיראן סופרים 35 שהותקן בקיץ הקודם. הוא שקט מאוד כך שזה לא אמור להדאיג אותך.
דיברתי עם כמה מתקינים לפני כן והם אמרו שבטווח המחירים ההגיוני זה הכי טוב שיש מהמזגנים הגדולים.
יש לי חלל של כ 45 מטר , קומת ביניים בבניין דירות ברעננה.
אני אף פעם לא מפעיל את המזגן בעוצמת 7 המירבית, אולי למעט 2 דקות ראשונות, כי הוא מקפיא את החלל.
לדעתי יוכל להתמודד לבד עם מה שיש לך, אבל אני לא מומחה.
יכול רק להמליץ על המזגן. שלי הוא חד פאזי, אבל יש לו גרסה תלת פאזית גם.
בנוסף יש לו פונקציה שמזיזה את הטריס ימינה-שמאלה, כך שהוא יכול לעבוד עם חלל מלבני רחב. אצלי הוא מותקן באמצע קיר ארוך, והקור מגיע לקצוות גם.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מזגן שמותקן בדירה ועוד בקומת ביניים לא ניתן להשוות כלל למזגן שמותקן בבית פרטי כשמעליו גג !
זאת תורה אחרת לחלוטין !!!

PiEater פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על התגובות.
מיני מרכזי אני לא עושה גם מבחינת תקציב וגם אם מתקלקל אני נשאר בלי כלום עד תיקון, ותאמינו לי בקיץ אצלנו זה לא מצב מומלץ. זאת אגב הסיבה שאני נוטה לעשות 2 מזגנים בחלל המרכזי שאם אחד מתקלקל עדיין יש גיבוי. כמו כן אני באמת חושש שאחד של 3.5 לא יספיק בבית קרקע עם גג, זה שונה מהותית מדירה מקומת ביניים.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #8 

מזגן אחד שעובד כגיבוי לא יוכל לעבוד עם המדחס שלו ליותר מ-48 שעות והמדחס יישרף כי אין לו כלום לקירור עצמי. זו גם ההערה של היצרניות לגבי מעבה VRF כאשר מרכיבים בתוכו 2 מדחסים.
אם אתה רוצה פיזור אויר מאוד אחיד ורחב בלי מיני מרכזי, צריך מעבה מולטי גדול מחובר לשני מאיידים בתפוקה דומה או בחלוקת תפוקה לא נבדלת מידי. בטכנולוגיית המולטי ניתן להפעיל מאייד אחד, לחסוך 50% חשמל ועדיין לקבל אורך חיי מדחס גבוה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בתצורה שאתה רוצה- יעבדו לך 2 מזגנים בלי הפסקה...פשוט כי אחד לא יספיק.
לחלל של 50-60 מ"ר בבית קרקע עם גג מעל לא יספיק מזגן של 3.5 כ"ס- תשכח מזה !!! ועוד באזור אקלים קיצוני.
כמובן שהכל תלוי גם בצורת הבניה שלך...סוג של בידוד טרמי (בקירות ובגג). לא יודע איך בנית.

לגבי האינוורטרים. בתקלה הראשונה שבה הולך הכרטיס- אתה זורק לרוב את כל המזגן. עלות הכרטיס היא בערך כמו כל המזגן. לכן לא היתי נכנס לקטע של אינוורטרים.
אצלי פעם הלך כרטיס (של היחידה החיצונית) של אלקטרה (ON/OFF), 400 ש"ח והמזגן חזר לעבוד. באינוורטר צריך למכור כליה.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

בקרוב מזגני האון אוף יהיו חלק מהעבר, הם לא יכולים לזכות בדירוג החדש שהחברות כעת מונחות לעבוד רק על פיו. היתה תקופה חופפת של דירוג ישראלי ואירופי, וכעת הישראלי כבר לא בתוקף ,לכן מדווחים בטעות שכביכול לא יביאו יותר מזגנים בודדים. הייבוא הופסק זמנית עד סוף השנה.
ישנה סבירות מסויימת שב-2024 נראה ירידת מחירים למזגני אינוורטר, כי עוברים למקדמים חדשים שיאפשרו ייבוא של סידרות יפניות, שטרם נראו בארץ.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

יש כרגע בלגן בתחום רק בגלל מלחמת מכס על המזגנים.
היו אמורים להוריד אותו, אך בפועל זה לא קרה.

גם מכוניות בנזין בקרוב יעלמו- זה לא אומר שהן לא טובות לחלק מאוד גדול של המשתמשים.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עד כמה שהבנתי החקיקה של רישוי להתקנות עם גז R32 נשארה תקועה בכנסת. זה חסם לנו המון שנים ייבוא סידרות חדשות. גם התקינה הישראלית עשתה לנו בלגן.
אני אוהב מאוד מזגני אינוורטר הם נוחים לשימוש ולא חונקים בחימום (כל עוד מדובר על ספיקות אויר של 160CFM לכל היותר בחדר שינה). אם יש דגמים אולטרא אמינים אז אלו החברות מיפן שמשקיעות בהם. זה מתסכל שהמחירים נותרו גבוהים איתם, אבל הם שווים את ערכם גם במצב הזה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הבעיות של האינוורטרים היפניים היקרים הם רק המתקינים !
זה קורה במיוחד עם מערכות VRF.
בשביל להוריד את המחיר הם מציעים מערכות שלא מתאימות לבית וע"י כך גורמים למערכות לעבוד גם מעל 100% ואז הכל קורס.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

גם את המקרים האלו אני מכיר. מהנדסי היבואניות היפניות לא מאשרים למתקינים מכירה של מערכות עם מעבה בעל הספק קטן ממה שהתוכנה לחישובי תפוקת VRF מול שטח מתירה להם.
אם המתקינים הרעים בכל זאת מוכרים אותן לשטחים הגדולים מידי והלא-מתאימים, ונותני השירות מציינים זאת בדוח לגבי תקלות קירור וחימום לקויים / מדחס שקרס, היבואניות מכניסות את המתקינים האלו לרשימה שחורה של מתקינים לא מאושרים לאישור הזמנות מהיבואניות. לכן חלקם מגיב בדף הפייסבוק של אותן חברות / בקבוצות מיזוג כלליות אחרות בצורה עויינת לאחר מכן לגבי אותם מותגים, שהיבואניות האלה מציעות, ומטנפים עליהם כמעשה נקם.
היות וכעת יש מחירים זולים במערכות VRF יותר עממיות, מתקינים לא איכותיים נכנסו לתחום. הם מתעלמים מהצורך למלא גז בכמות המתאימה (דבר שמייצר רעשים חריגים) וגם אינם מיידעים לקוחות על כך שמאיידים בעלי שסתומים מייצרים רעש מציק בחדרי שינה (הפיתרון הנו להזמין קופסת שסתום חיצוני או קופסת חלוקה). אין פיקוח על ריתוכי צנרות, והמפעיל בביקורת הסופית אינו חותך קיטעי צנרות לבדיקת פיח. פיח נוצר בגלל שלא ריתכו במקביל עם הזרמת חנקן. הביקורות הסופיות האלה לא באות לביטוי בהתקנות בדירות למגורים אלא בפרוייקטים מיסחריים גדולים. פיח שמשתחרר מהצנרות גורם לפגיעה קשה בהספקים ועד לתקיעת השסתומים.
לדירות מגורים ואפילו בית פרטי על קרקע אין סיבה מוצדקת לקנות VRF. לעיתים יש די והותר מקום לשתי מערכות נפרדות במיסתור למולטי ומיני מרכזי, ומי שרוצה אפילו במרפסת שמש או גג יכול ללכת על יחידות נפרדות (שהן ההמלצה הכי כדאית, והכי טובה עדיין).

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #15 

לגיסי שגר בבית שאן היה בעבר הרחוק מצנן אילת שעבד מעולה אבל נמאס לכולם להתעסק עם התחזוקה שלו והחליפו למזגני 3.5
אני ממליץ לך על מזגני אינוונטר. יש להם אחריות מלאה של לפחות חמש שנים ולדעתי צורת הפעולה שלהם ממש טובה

barnat
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

ההספק הרצוי תלוי גם בשיטת הבניה של הבית (בידוד...icf...) האם הגג מבודד עם לוחות פוליסטרין מוקצף? (80% מהאנרגיה יכולה להכנס מהגג), כמות החלונות והמפתחים, האם מבודדים או רגילים..., אם כל התשובות שליליות לגבי מה ששאלתי אתה צריך להעלות את מקדם הקירור שלך, אני גר בערבה בחרתי במזגני מיצובוצי אינוורטר, בית מבודד בכל הרמות ונוחות אקלימית טובה במינימום אנרגיה.

PiEater פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

10/03/2023 6:39  
verborn כתב:
מזגן אחד שעובד כגיבוי לא יוכל לעבוד עם המדחס שלו ליותר מ-48 שעות והמדחס יישרף כי אין לו כלום לקירור עצמי. זו גם ההערה של היצרניות לגבי מעבה VRF כאשר מרכיבים בתוכו 2 מדחסים.
אם אתה רוצה פיזור אויר מאוד אחיד ורחב בלי מיני מרכזי, צריך מעבה מולטי גדול מחובר לשני מאיידים בתפוקה דומה או בחלוקת תפוקה לא נבדלת מידי. בטכנולוגיית המולטי ניתן להפעיל מאייד אחד, לחסוך 50% חשמל ועדיין לקבל אורך חיי מדחס גבוה.
...
שמעתי דברים לא טובים על מולטי, שנוטים להתקלקל, למעט של מיצובישי שאני לא באזור חיוג שלו.
האם שילוב של 2.5 + 2 כשאחד עובד לסירוגין כחיזוק בחלל כזה לא מספיק?
אני גם עושה בית חכם ויכול לעשות אוטומציות על המזגן המשני לפי הצורך

PiEater פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

10/03/2023 20:03  
barnat כתב:
ההספק הרצוי תלוי גם בשיטת הבניה של הבית (בידוד...icf...) האם הגג מבודד עם לוחות פוליסטרין מוקצף? (80% מהאנרגיה יכולה להכנס מהגג), כמות החלונות והמפתחים, האם מבודדים או רגילים..., אם כל התשובות שליליות לגבי מה ששאלתי אתה צריך להעלות את מקדם הקירור שלך, אני גר בערבה בחרתי במזגני מיצובוצי אינוורטר, בית מבודד בכל הרמות ונוחות אקלימית טובה במינימום אנרגיה.
...
הבידוד מעל סטנדרטי. חלונות מבודדים.
אין תקציב למיצובישי וסהכ שומע רק דברים טובים על סופרים אינוונטר של תדיראן.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”