חיבור רמקולים גדולים כרמקולים אחוריים
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
חג שמח לכולם.
אני שוקל אולי לחבר רמקולים בגודל מלא כרמקולים אחוריים, השימוש במערכת ק"ב הוא סרטים, מוזיקה דו ערוצית ומוזיקה רב ערוצית (SACD, DVD AUDIO)
השימוש ברמקולים האחוריים כמובן שיבוא לידי ביטוי בסרטים ובמוזיקה רב ערוצית כמובן.
האם יהיה איזשהו ערך מוסף לרמקולים אחוריים, לעומת רמקולים קטנים, כמו שיש ברוב מערכות ק"ב סטנדרטיות?
אני שוקל אולי לחבר רמקולים בגודל מלא כרמקולים אחוריים, השימוש במערכת ק"ב הוא סרטים, מוזיקה דו ערוצית ומוזיקה רב ערוצית (SACD, DVD AUDIO)
השימוש ברמקולים האחוריים כמובן שיבוא לידי ביטוי בסרטים ובמוזיקה רב ערוצית כמובן.
האם יהיה איזשהו ערך מוסף לרמקולים אחוריים, לעומת רמקולים קטנים, כמו שיש ברוב מערכות ק"ב סטנדרטיות?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תוכל להגדיר אותם כגדולים, זה אומר שאם יש בפסקול באסים, הם ינותבו גם לרמקולים האחוריים.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה.
התצורה שלי היא 5.2, כאשר יש סאב קדמי וסאב אחורי.
הרמקולים האחוריים הם הכי קטנים בסט אפ מן הסתם, ב"קו" שלהם מוצב הסאב האחורי.
האם עדיין יהיה הבדל כלשהו?
התצורה שלי היא 5.2, כאשר יש סאב קדמי וסאב אחורי.
הרמקולים האחוריים הם הכי קטנים בסט אפ מן הסתם, ב"קו" שלהם מוצב הסאב האחורי.
האם עדיין יהיה הבדל כלשהו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא רק שלא יהיה ערך מוסף זה עלול להרוס.06/03/2023 8:44CRAZYDIAMOND כתב: חג שמח לכולם.
האם יהיה איזשהו ערך מוסף לרמקולים אחוריים, לעומת רמקולים קטנים, כמו שיש ברוב מערכות ק"ב סטנדרטיות?...
בדרך כלל ניהול התדרים הנמוכים בקולנוע ביתי מנוהל על ידי קרוס אובר לכל הרמקולים בסט באזור ה 80hz ( לא בכל המקרים אבל ברוב המקרים) זה מבטיח שכל התדרים מתחת ל 80hz ינותבו לסאב או לסאבים במקרה שלך.
הסיבה היא לא בהכרח היכולת או אי היכולת של רמקול קטן או רמקול גדול לנגן את תחום התדרים מתחת ל 80hz (כי יש רמקולים שכן יודעים לרדת לאזורים של 20-25hz ) אלא הרעיון שהמיקום של הרמקולים האחוריים (והקדמיים) הוא קשיח כלומר אתה לא יכול למקם אותם במיקום האידיאלי לפי מימדי החדר כלומר המיקום האידיאלי מבחינה אקוסטית.
את הסאבים (במקרה שלך שניים) אתה יכול למקום באלכסון אחד מהשני ואם אתה בחדר מלבני סגור, אתה פותר לעצמך את בעיית האחידות של התדרים נמוכים בחדר. ברגע שיש לך הענות תדר זהה בכל מקום בחדר ( זה אף פעם לא 100% אבל שואף ל.. ) אתה יכול לטפל בליניאריות של התדר הנמוך כלומר כל שינוי שתעשה ישפיע אותו הדבר בכל המיקומים.
תוספת
אם הרמקולים האחוריים שלך יכולים לרדת לאזור ה 20hz ( אני בספק רב .. ) אז תיאורטית יכולת לעבור לעבוד בתצורה של 5.4 ואז יש לך למעשה ארבעה סאבים בהנחה שאת שני הסאבים מיקמת בשתי הפינות הקדמיות של החדר. שוב, זה ברמה התיאורטית, בהנחה שהחדר הוא מלבן סגור והאחוריים אכן יכולים לרדת ל 20hz.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
השאלה לדעתי היתה אם יש איזה יתרון בשימוש ברמקולים רצפתיים לסראונד לעומת קטנים, לאו דווקא כעזרה לסאבים.
אני מניח שהתשובה נמצאת באיכות הרמקולים והסאונד שלהם.
אני משתמש ברצפתיים לסראונד כי אין לי איך לתלות רמקולים מדפיים ואני לא אוהב סטנדים.
אני משתמש ברצפתיים לסראונד כי אין לי איך לתלות רמקולים מדפיים ואני לא אוהב סטנדים.
Jack of some trades, master of none
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

הרמקולים שאני מתלבט אם למקם אותם כאחוריים הם איכותיים יחסית, אך היענות התדרים שלהם הם מ 42Hz עד 20KHz.
הגובה שלהם הוא בערך 80 ס"מ.
כרגע יש לי כאחוריים זוג רמקולים קטנים של DENON SC-M70 שהם נחמדים סה"כ.
השאיפה שלי לשפר את הצלילים האחוריים, מה גם שברסיבר שלי מן הסתם, ניתן להגדיר את האחוריים כגדולים וניתן לקבוע להם תדרים.
השאיפה שלי לשפר את הצלילים האחוריים, מה גם שברסיבר שלי מן הסתם, ניתן להגדיר את האחוריים כגדולים וניתן לקבוע להם תדרים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אז לא.06/03/2023 21:09CRAZYDIAMOND כתב: הרמקולים שאני מתלבט אם למקם אותם כאחוריים הם איכותיים יחסית, אך היענות התדרים שלהם הם מ 42Hz עד 20KHz.
השאיפה שלי לשפר את הצלילים האחוריים, מה גם שברסיבר שלי מן הסתם, ניתן להגדיר את האחוריים כגדולים וניתן לקבוע להם תדרים....
כדיי לנהל כמו שצריך את התדרים הנמוכים אתה תחתוך אותם בלאוו הכי ב 80hz.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה לא קשור לאיכות הסאונד זה קשור לאיך תדר נמוך מתנהג בחדר. מכיוון שאתה לא יכול להזיז את הרמקולים האלו ולמקם06/03/2023 20:16Avi_Dagan כתב: השאלה לדעתי היתה אם יש איזה יתרון בשימוש ברמקולים רצפתיים לסראונד לעומת קטנים, לאו דווקא כעזרה לסאבים.
אני משתמש ברצפתיים לסראונד כי אין לי איך לתלות רמקולים מדפיים ואני לא אוהב סטנדים....
אותם במיקום האופטימלי ביחס לנקודת הישיבה שלך, עדיף לחתוך אותם ב 80hz ולמקם סאב ( עדיף שניים ) במיקום
שיתן לך תוצאה אופטימלית.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
באיכות סאונד התכוונתי האם הם נשמעים לבעליהם טוב יותר מהרמקולים הקטנים. ברצפתיים גם יכולים להיות דרייברים "רציניים" יותר שיעמדו יותר בכבוד בווליום גבוה וכו.06/03/2023 21:17Lior_M כתב: זה לא קשור לאיכות הסאונד זה קשור לאיך תדר נמוך מתנהג בחדר. מכיוון שאתה לא יכול להזיז את הרמקולים האלו ולמקם
אותם במיקום האופטימלי ביחס לנקודת הישיבה שלך, עדיף לחתוך אותם ב 80hz ולמקם סאב ( עדיף שניים ) במיקום
שיתן לך תוצאה אופטימלית....
מי שמשתמש בקרוסאובר לסאבים עבור הקדמיים סביר שיעשה אותו הדבר גם בסראונדים שקורה בהם עוד פחות.
Jack of some trades, master of none
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יכול רק לעזור, אם יש לך את המקום ואפשרות ההצבה וכו'. כפי שרמקולים גדולים (רצפתיים) עדיפים על מדפיים קטנים מקדימה, כך הם עדיפים גם מאחורה. צריך עם זאת לזכור שלא כל רמקול רצפה יותר טוב מכל רמקול מדף.06/03/2023 8:44CRAZYDIAMOND כתב: האם יהיה איזשהו ערך מוסף לרמקולים אחוריים, לעומת רמקולים קטנים, כמו שיש ברוב מערכות ק"ב סטנדרטיות?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בוקר טוב.
אין לי מגבר נפרד עבור הרמקולים האחוריים, יש לי רסיבר אונקיו TX-NR 609 שמנהל את כל הסט-אפ ועליו תהיה כל המעמסה.
אין לי מגבר נפרד עבור הרמקולים האחוריים, יש לי רסיבר אונקיו TX-NR 609 שמנהל את כל הסט-אפ ועליו תהיה כל המעמסה.