יש לי מערכת שכוללת רסיבר Onkyo, נגן DSD של PS Audio, קדם-מגבר של Emotiva ומגברי מונובלוק של Emotiva. הרמקולים שלי מבית Goldenear ויש להם הגברה פנימית לסאבוופרים.
כשהכל מחובר להכל, יש לי רעש מציק ביותר מהרמקולים של זמזום. לפי כל האתרים בנושא, כולל הלינק הבא שהיה מאוד מועיל: אני מסיק שיש לי בעית ground loop.
לאחר ניתוקים וחיבורים, כולל חיבור של כל המכשירים לאותו שקע - דבר שאמור למנוע כל היתכנות של ground loop, עדיין הרעש נשמע.
אפילו חיברתי את המכשירים למערכת של Audiolab DC Block אבל הרעש עדיין שם.
הפתרון ה*יחיד* שעבר לגמרי הוא: החלפת הכבל של נגן ה-DSD לכבל שאינו כולל פין הארקה. יש לי במקרה כבל כזה שנראה שמקורו בגרמניה, כיוון שיש לו את חלק המתכת להארקה בחלקו העליון, כמובן שזה לא עושה שום דבר בישראל, כך שבפועל אין הארקה למכשיר.
הבעיה היא שאני חושש להשאיר את המערכת במצב הזה עקב פוטנציאל לנזק או אפילו התחשמלות.
בעיה נוספת שנוצרת היא כשאני מחבר Intel NUC למערכת דרך כבל HDMI - יש שוב רעשים שחוזרים על עצמם, אפשר ממש ״לשמוע את המחשב״ בפנים. בלינק שצירפתי יש הדגמה מדויקת למה שאני חווה. ה-NUC לא מגיע עם כבל ״קומקום״ רגיל ולכן אין לי דרך לבדוק אם חיבור ללא פין הארקה יפתור את העניין, אבל אני די בטוח שכן.
נתון שחשוב לציין: הרעש קיים רק כשאני צופה דרך הרסיבר. הרסיבר מחובר לקדם-מגבר עם כבלים של RCA.
כל שאר הרכיבים במערכת מחוברים עם כבלים של XLR (קדם מגבר למגברים, נגן DSD לקדם מגבר).
כלומר, כשאני מאזין למוזיקה דרך נגן ה-DSD ועם balanced input אין רעש בכלל.
יש למישהו רעיונות איך לפתור את זה?