הגיגים כופרים - סאונדבר?
בהמשך לדיון על בניית הרמקולים לתוך הארון.... (אני עדיין כנראה בכיוון, אבל בודק אפשרויות)
נגיד שהייתי רוצה להחליף את הסטאפ של הרמקולים הקדמיים (2 + סנטר) בסאונדבר. היתרון (המרכזי/יחיד?) בקונפיגורציה הזאת שיש סאונדברים יחסית דקורטיביים, מה שאומר שאפשר יהיה למצוא סטאפ שבו הסאונדבר *גלוי* ומונח מתחת לטלוויזיה במקום גלוי ואולי פתוח יחסית, לעומת הרמקולים שיהיו חייבים להיות מוחבאים.
בהנתן זה - האם יש סאונדברים שהם ככ טובים שהם נותנים פייט רציני לרמקולים מדפיים פלוס סנטר, ככה שבאוויר הפתוח הם עשויים אפילו להתעלות?
מעבר לזה - בהנחה שאני חושב על כזה סטאפ, איך זה משתלב עם הרסיבר? כי סאונדבר רגיל לא עובד עם רסיבר אלא הגברה עצמית - מצד שני יש לי גם רמקולים אחוריים. אני מניח שאחד הפתרונות הוא להוציא אליו את הפרהאמפ? אלא שאז הסאונד כבר לא עובר דיגיטלי?
לא ממש מתקמפל לי איך אפשר לעשות סטאפ שמשלב סאונדבר עם רמקולים אחוריים...
נגיד שהייתי רוצה להחליף את הסטאפ של הרמקולים הקדמיים (2 + סנטר) בסאונדבר. היתרון (המרכזי/יחיד?) בקונפיגורציה הזאת שיש סאונדברים יחסית דקורטיביים, מה שאומר שאפשר יהיה למצוא סטאפ שבו הסאונדבר *גלוי* ומונח מתחת לטלוויזיה במקום גלוי ואולי פתוח יחסית, לעומת הרמקולים שיהיו חייבים להיות מוחבאים.
בהנתן זה - האם יש סאונדברים שהם ככ טובים שהם נותנים פייט רציני לרמקולים מדפיים פלוס סנטר, ככה שבאוויר הפתוח הם עשויים אפילו להתעלות?
מעבר לזה - בהנחה שאני חושב על כזה סטאפ, איך זה משתלב עם הרסיבר? כי סאונדבר רגיל לא עובד עם רסיבר אלא הגברה עצמית - מצד שני יש לי גם רמקולים אחוריים. אני מניח שאחד הפתרונות הוא להוציא אליו את הפרהאמפ? אלא שאז הסאונד כבר לא עובר דיגיטלי?
לא ממש מתקמפל לי איך אפשר לעשות סטאפ שמשלב סאונדבר עם רמקולים אחוריים...
ואיך הסאונד שלו ביחס למערכת עם רסיבר נורמאלי (דנון 3700) זוג מדפיים טוב ב-5-10K, סנטר וסאב ? (בלי אטמוס)19/02/2023 17:59עופרפולק כתב: החדש של גי בי אל עולה 3200 יצא לפני בערך שבועיים משהו כזה יש לו גם דולבי עמוס מובנה אבל אין לו אחוריים כמו לדגם 9.1 ....
תראה - בגדול אני מסכים איתך...
בקטן - יש מלא טענות שהם "סוגרים את הפער" בשנים האחרונות מצד אחד, וכאמור, מהצד השני, אני הולך קצת לפגוע במערכת האמיתית שלי בזה שאני נאלץ להכניס רמקולים לארון. אז בין שניהם תהיתי אם הפער נהיה כזה קטן שמצדיק לחשוב על סאונדבר. אני קצת קורא על זה אונליין - נראה שהתשובה היא חד משמעית לא.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אין שום היגיון בלהכניס רמקולים מדפיים בסכומים שדיברת עליהם לארון. אם עיצוב זו המטרה הראשונית, שקול רמקולים שקועים. שמעתי כאלו נהדרים.19/02/2023 18:51slarti כתב: תראה - בגדול אני מסכים איתך![]()
בקטן - יש מלא טענות שהם "סוגרים את הפער" בשנים האחרונות מצד אחד, וכאמור, מהצד השני, אני הולך קצת לפגוע במערכת האמיתית שלי בזה שאני נאלץ להכניס רמקולים לארון. אז בין שניהם תהיתי אם הפער נהיה כזה קטן שמצדיק לחשוב על סאונדבר. אני קצת קורא על זה אונליין - נראה שהתשובה היא חד משמעית לא....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
יש יופי של Sound Bars, כולל כאלו עם סאב אלחוטי ורמקולים אחוריים. יש גם חנויות שיאפשרו להאזין לחלק מהדגמים, שווה נסיון.
הרסיבר בתצורה כזאת מיותר ואפשר למכור אותו ביד 2.
הרסיבר בתצורה כזאת מיותר ואפשר למכור אותו ביד 2.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7400
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
כמו שאמר זיו ..... בהנחה שזה בעייתי אצלך אכן המגבר מיותר . עוד לא המציאו את הסאונד בר שמתקרב למערכת רגילה אבל זה בכיוון אך ורק אם יש לך ארבע קירות ולא אם פתח לפינת אוכל שם הבעיה הגדולה . לג'י בי אל סאונד דרמטי ברמה גבוהה ומה שעושה את הדרמה זה הסאב עצמו .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass