כעבור שנה מקניית הפלזמה (יש HD?)
לכשסקרתי את חשבון האשראי שלי גיליתי שעברה שנה מרכישת הפלזמה שלי (רציתי CRT אז, אבל בסוף "התפשרתי" ואני מרוצה, אבל זה סיפור אחר).
בזמנו כתבתי שמבחינתי לא חשוב אם המכשיר שאקנה יהיה ברזולוצית HD מכיוון שהוא משמש בעיקר לצפייה בטלוויזיה ולהערכתי לא יהיו שידורי HD מסחריים ברמות מחיר נורמליות ובכמות שמצדיקה רכישת מכשיר יקר יותר (דאז) בשלוש שנים הקרובות.
נענתי בכך שעוד בתחילת השנה הבאה (יענו 2007) תתחיל YES לשדר תכנים ב-HD.
עברה שנה.
משהו השתנה (חוצמיזה שמחירי LCD 42 ירדו במאוד מאוד...)?
בזמנו כתבתי שמבחינתי לא חשוב אם המכשיר שאקנה יהיה ברזולוצית HD מכיוון שהוא משמש בעיקר לצפייה בטלוויזיה ולהערכתי לא יהיו שידורי HD מסחריים ברמות מחיר נורמליות ובכמות שמצדיקה רכישת מכשיר יקר יותר (דאז) בשלוש שנים הקרובות.
נענתי בכך שעוד בתחילת השנה הבאה (יענו 2007) תתחיל YES לשדר תכנים ב-HD.
עברה שנה.
משהו השתנה (חוצמיזה שמחירי LCD 42 ירדו במאוד מאוד...)?
יש שמועה ששידורים ב HD יופיעו בתחילת 2008 ...
אבל לדעתי וגם לדעת עוד הרבה אנשים אחרים מביני עניין בתחום, זה לא הולך לקרות .
בנתיים הכל סיפורים - אין שום הודעה רשמית מ YES .

קניתי LCD קטן לחדר שינה ובסלון אני ממתין עם הרכישה ..
קניתי LCD קטן לחדר שינה ובסלון אני ממתין עם הרכישה ..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
_falou_,
מי ענה לך שבתחילת 2007 יהיו שידורי HD ביס?
לדעתי אתה טועה, הצפי היה שדווקא הוט ישיגו את יס ויתחילו לשדר HD. הם אכן עשו זאת, אבל אחרי זמן מה חזרו בהם ועד היום לא ממש הרימו את הכפפה מחדש.
לגבי יס רק לאחרונה קיבלנו סימנים מאוד מעודדים והכיוון הוא תחילת השידורים עוד לפני סוף השנה.
מי ענה לך שבתחילת 2007 יהיו שידורי HD ביס?
לדעתי אתה טועה, הצפי היה שדווקא הוט ישיגו את יס ויתחילו לשדר HD. הם אכן עשו זאת, אבל אחרי זמן מה חזרו בהם ועד היום לא ממש הרימו את הכפפה מחדש.
לגבי יס רק לאחרונה קיבלנו סימנים מאוד מעודדים והכיוון הוא תחילת השידורים עוד לפני סוף השנה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבין שאת העמוד הראשי אתה לא קורא, נכון?pessik כתב:יש שמועה ששידורים ב HD יופיעו בתחילת 2008 ...
קניתי LCD קטן לחדר שינה ובסלון אני ממתין עם הרכישה .....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=987
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מרטין טען.oferlaor כתב:_falou_,
מי ענה לך שבתחילת 2007 יהיו שידורי HD ביס?...
אני טענתי שייקח 3 שנים לפני ששידורי HD יהוו פקטור משמעותי מבחינת היקף התכנים והכדאיות הכלכלית (אני, כאדם מהשורה בענייני וידאו, לא מתכוון לשלם אקסטרה עבור דקסטר ב-HD. זה לא משפר את העלילה...). למה שלוש?! כי ככלל אצבע אנחנו מפגרים אחרי האמריקאים ב-3 שנים.
הניחוש שלי התבסס גם ההנחה שבעיני הצרכן הישראלי אין ערך אמיתי ל-HDTV. מסכים שטוחים נמכרים בגלל פונקציונאליות (גודל תמונה ונפח שהם תופסים). כנ"ל מכשיר כמו ה-Yes Max. על איכות המוצר מבחינת ביצוע המשימה אותה הוא מבצע, מר ישראלי לא משלם. לא באודיו, לא בווידאו וגם לא ברכב.
לכן, למי שצופה בעיקר בטלוויזיה, יכולות HD לא צריכות היו להוות שיקול בקנייה. למעשה, עדיף היה לקנות EDTV וכעבור 3 שנים לקנות HDTV במחיר כדאי (שוב, בהתייחס ליכולות HD בלבד, למי שצופה בעיקר בטלוויזיה ולא פריק של הנושא).
בינתיים עברה שנה ולמעשה... עוד לא קרה כלום בארץ.
נראה מה יהיה עוד שנה...
נ.ב. שלא תהיה טעות, אני חושב ש-HD זה לא פחות מ מ ה פ נ ט.
רק שאצלנו דברים זזים לאט יותר.
שוק קטן, בלי תחרות, קשה, קשה...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז תחרות יש - שתי החברות עובדות במרץ רב ובהשקעות לא מבוטלות של כספים כדי להשיק את ה-HD.
נכון שיש הרבה אנשים שעדיין לא ירדו מהגדר כי אין שידורים ציבוריים.
בוא נחכה עד סוף השנה הקלנדרית הזו (בהנחה שלא תהיינה תקלות לא צפויות) ונדבר אז שוב.
נכון שיש הרבה אנשים שעדיין לא ירדו מהגדר כי אין שידורים ציבוריים.
בוא נחכה עד סוף השנה הקלנדרית הזו (בהנחה שלא תהיינה תקלות לא צפויות) ונדבר אז שוב.
שני מתחרים זו לא תחרות. זה יותר קרוב למונופול והציבור לא "יושב על הגדר" כי אין שומדבר לרדת אליו, נכון לעכשיו.
גם אם בסוף השנה הקלנדרית יתחילו להציע שידורי HD, השאלה היא כמה זה יעלה ומה יהיה גודל ההיצע. אני אומר, עוד שנתיים לפני שלשידורי HD תהיה משמעות לאדם מהשורה, כמוני.
בינתיים,מהפעם הקודמת,אני טענתי שבשנה הקרובה לא יזוז כלום ואתה כתבת שבתחילת 2007 יהיו שידורי ניסיון ב-Yes. כלומר, יש לי כבר שנה פור עליך...
הלוואי ואתה צודק ואני אתבדה.
אני אשמח להעביר את הפלזמה לחדר השינה ולקנות מסך HD, ויפה שעה אחת קודם.
גם אם בסוף השנה הקלנדרית יתחילו להציע שידורי HD, השאלה היא כמה זה יעלה ומה יהיה גודל ההיצע. אני אומר, עוד שנתיים לפני שלשידורי HD תהיה משמעות לאדם מהשורה, כמוני.
בינתיים,מהפעם הקודמת,אני טענתי שבשנה הקרובה לא יזוז כלום ואתה כתבת שבתחילת 2007 יהיו שידורי ניסיון ב-Yes. כלומר, יש לי כבר שנה פור עליך...
הלוואי ואתה צודק ואני אתבדה.
אני אשמח להעביר את הפלזמה לחדר השינה ולקנות מסך HD, ויפה שעה אחת קודם.
נערך לאחרונה על ידי _falou_ ב 05/09/2007 10:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
MartinHSabag כתב:אני מבין שאת העמוד הראשי אתה לא קורא, נכון?pessik כתב:יש שמועה ששידורים ב HD יופיעו בתחילת 2008 ...
קניתי LCD קטן לחדר שינה ובסלון אני ממתין עם הרכישה .....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=987...
תודה שהארת את תשומת ליבי
בינתיים אני צודק.MartinHSabag כתב:אתה יודע מה? אתה צודק.
אני לא אומר יותר כלום. בכל מקרה, אתה תעשה מה שאתה חושב ואתה לא מאמין לי.
אני מקווה שאתה מאמין לי שיש דברים שאני יודע ואני לא יכול לספר......
בינתיים גם אין לי מה לעשות. את שלי כבר עשיתי וששת אלפים הש"חים הפרש בין מסך HD למסך EDTV הם חיסכון לגבי בשנה הזו.
בינתיים.
גם אם בינואר יתחילו שידורי HD ב-Yes בחינם, חופשי לכל מנוי, ואני ארוץ לקנות מסך HD טוב (לא מעולה, טוב) ואעביר את ה-EDTV לחדר השינה (או אמכור), כבר חסכתי כמה אלפים של ירידת מחירים בשנה הזו (אם כי כרגע יש בעיית כושר ייצור שדוחפת את המחירים קצת למעלה).
אני מאמין לך שיש דברים שנאמרים לך.
גם ב-Ynet מפרסמים כבר trcg שנים בתדירות של פעם ברבעון שקרסו מתעתדים לייבא את הדגמים הספורטיבים של רנו. וצוקרמן (הכתב) הוא חומד של בחור, ישר ותמים, אבל כל פעם מסבנים אותו מחדש.
בקיצור, נחיה ונראה.
אבל עקרונית, לקנות היום לקראת הטכנולוגיה של המחר זה בד"כ לא משתלם.
השתלם לשלם יותר בעבר עבור רסיבר כי יש לו DTS?
לא (לא היו כותרים)
השתלם לקנות טלפון סלולרי דור שלישי כשרק יצאו לשוק?
לא (עבד נורא ולא היו תכנים).
השתלם להתקין Vista במחשב הנייד שלי
לא...(ומארה על ביל וזרעו).
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
_falou_,
זה אף פעם לא משתלם מבחינה כלכלית לקנות את הטכנולוגיה של מחר...
קונים את זה מסיבות אחרות.
יש המון HD זמין כבר איזה שנתיים ככה שמי שקנה מסך/מקרן HD נהנה כבר שנתיים מתמונה באיכות גבוהה.
האם זה משתלם? תלוי מאיזו בחינה, כלכלית נטו כנראה שלא, אבל איך תתמחר את ההנאה מהמוצר? כל אחד רואה את זה אחרת מי שזה חשוב לו יותר מהשיקול הכלכלי יקנה, מי שלא, לא יקנה.
זה אף פעם לא משתלם מבחינה כלכלית לקנות את הטכנולוגיה של מחר...
קונים את זה מסיבות אחרות.
יש המון HD זמין כבר איזה שנתיים ככה שמי שקנה מסך/מקרן HD נהנה כבר שנתיים מתמונה באיכות גבוהה.
האם זה משתלם? תלוי מאיזו בחינה, כלכלית נטו כנראה שלא, אבל איך תתמחר את ההנאה מהמוצר? כל אחד רואה את זה אחרת מי שזה חשוב לו יותר מהשיקול הכלכלי יקנה, מי שלא, לא יקנה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
צריך להתייחס למשתנים של הדיון ולא לשנות ו/או להוסיף שונים.MartinHSabag כתב:מסכים עם כל מילה של guyezra.
כמה "שווה" לך או לי, זה שאני כבר מעל שנה תופה בסרטים רק ב-HD?
בוא תתמחר לי את זה.......
בדיון השאלה היתה מה כדאי לקנות למי שרואה בעיקר טלוויזיה. מי שמשקיע זמן ומאמץ בחיפוש אחר תוכן ב-HD בוודאי שמשתלם לו לקנות HD. גם מי שלא ורק נהנה לזרוק ראשי תיבות באנגלית לחבריו הקרובים...
לאדם הסביר, שרק רוצה לראות טלוויזיה, נכון ללפני שנה, השיקול של האם המסך הוא HD לא היה צריך להיות רלוונטי. אני מהמר שגם בשנתיים הקרובות לא יהיה שידורי HD זמין בכמות ובמחיר כדאיים (לאדם הסביר), אבל כיום האופק של שידורי ה-HD קרוב יותר וההימור שלי הוא הימור.
כל אחד צריך לעשות את שיקוליו הוא, אבל מי ששילם לפני שנה את האקסטרה על מסך HD כי "אוטוטו יש שידורים בישראל" עשה טעות.
אותו כנ"ל, דרך אגב, היה עם מסכי widescreen ותכנים מתאימים. לפני יותר מ-5 שנים המלצתי להורי לקנות מסך (יקר יותר) wide כי "אוטוטו יש שידורים בישראל" ואולי היום באמת יש מספיק תוכן ב-wide כדי להצדיק זאת.
אממה, היום השוק כבר בכלל לא מתמחר את התכונה הזו כבעלת ערך מוסף...
העצה שלי ברורה - אל תקנה תאימות לטכנולוגיה שנמצאת על העץ אלא אם אתה פריק או שלגביףך הטכנולוגיה כבר שימושית. טכנולוגיות חדשות תמיד מתעכבות ביותר ממה שמפורסם בתחילה, יש להן נטייה למחלות ילדות ומוגבלויות אחרות בתחילת הדרך, והעלויות שלהן בתחילה לא מצדיקות את התמורה.
זה ככלל.
עכשיו, איפה הפתי שקנה פלזמה ב-100K ש"ח, עם תמונה מחורבנת ובעיות צריבה קשות בשנת 2000?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
איזו טלוויזית CRT?MartinHSabag כתב:מי שרוצה לראות טלויזיה רגילה, גם אז עשה טעות כי טלויזית CRT היתה ועדיין טובה יותר....אז?...
כבר לפני שנה לא היתה אחת טובה לקנייה במחיר כדאי, בהתחשב ביתרונות שבכל זאת יש לפלזמה (דקות וגודל מסך).
אני רציתי לקנות CRT סבירה ולחכות שנתיים.
אפילו קניתי, אבל ה-Pixel Plus עשה לי כאב ראש... והחזרתי.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
_falou_
סלח לי אבל לא ממש הבנתי את מהות השירשור שלך?!
הרי מחד אתה טוען בצדקתך,ואין עוררין לגבי זה,היות וזו בחירה אישית שלך,ואם זה אי אפשר ממש להתווכח.
מאידך אתה בעצם מנסה לתת מוסר השכל קולקטיבי(על בסיס חוות דעת סובייקטיבית),אך משתנה אחד גדול שכחת לקחת בחשבון,הרי בניינו,אם עדיין לא שמת לב,מי שמגיע לאתר הזה הוא אחד שכן רוצה לעשות את הקפיצה הטכנולוגית ולעבור שלב,מלהיות "אדם סביר" ולהפוך לאדם "פחות סביר" אך בעל הנאה וחשיפה לטכנולוגיה מתקדמת יותר,ככה שמה שאתה מנסה לרמוז פה,נראה לי די תפל.
אגב,הפתי שקנה פלאסמה ב 100K הוא לא ממש פקטור עבורך,היות ופתי כזה,הוא לא ממש פתי,בתקופה שפלאסמה היתה עולה 100K זה היה סמל סטטוס, על אותו משקל,אני יכול להפגיש אותך היום עם כמה כאלה "פתים" ולשאול אותם מה הם חושבים על מישהו שמחכה לרנו ספורט,לעומת הקררה טורבו שהם נוהגים בה...? נראה אז מי יהיה פתי
סלח לי אבל לא ממש הבנתי את מהות השירשור שלך?!
הרי מחד אתה טוען בצדקתך,ואין עוררין לגבי זה,היות וזו בחירה אישית שלך,ואם זה אי אפשר ממש להתווכח.
מאידך אתה בעצם מנסה לתת מוסר השכל קולקטיבי(על בסיס חוות דעת סובייקטיבית),אך משתנה אחד גדול שכחת לקחת בחשבון,הרי בניינו,אם עדיין לא שמת לב,מי שמגיע לאתר הזה הוא אחד שכן רוצה לעשות את הקפיצה הטכנולוגית ולעבור שלב,מלהיות "אדם סביר" ולהפוך לאדם "פחות סביר" אך בעל הנאה וחשיפה לטכנולוגיה מתקדמת יותר,ככה שמה שאתה מנסה לרמוז פה,נראה לי די תפל.
אגב,הפתי שקנה פלאסמה ב 100K הוא לא ממש פקטור עבורך,היות ופתי כזה,הוא לא ממש פתי,בתקופה שפלאסמה היתה עולה 100K זה היה סמל סטטוס, על אותו משקל,אני יכול להפגיש אותך היום עם כמה כאלה "פתים" ולשאול אותם מה הם חושבים על מישהו שמחכה לרנו ספורט,לעומת הקררה טורבו שהם נוהגים בה...? נראה אז מי יהיה פתי
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
פה אתה בכלל לא צודק.crusader כתב:_falou_
,אם עדיין לא שמת לב,מי שמגיע לאתר הזה הוא אחד שכן רוצה לעשות את הקפיצה הטכנולוגית ולעבור שלב,מלהיות "אדם סביר" ולהפוך לאדם "פחות סביר" אך בעל הנאה וחשיפה לטכנולוגיה מתקדמת יותר,ככה שמה שאתה מנסה לרמוז פה,נראה לי די תפל....
יש הרבה שמגיעים לאתר כדי לקבל עצה פשוטה וחד פעמית לגבי איזה מכשיר כדאי לקנות כרגע, וזהו.
העצה לאדם כזה היא לא לשלם יותר על טכנולוגיה שאין לה עדיין שימוש נרחב, כי להצהרות לוקח הרבה זמן להתממש ועד אז המחיר ירד. זה היה נכון לגבי DTS ברסיברים, widescreen בטלוויזיות, מסכים שטוחים, טלפונים דור שלישי ועוד.
לא הבנתי את הדוגמא עם הקררה. הקררה היא מכונית שעולה על הרנו מבחינת ביצועים. פלזמה של שנת 2000 היתה מוצר נחות מבחינה זו.