מייבש כביסה משאבת חום

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
moz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

פותח בכוונה שרשור חדש...
יש לי מייבש משאבת חום של AEG, דגם 842. לפני כן, לפני כחמש שנים, היה לי של בוש. שניהם היו אכזבה. עובדים נורא לאט, נתקעים באמצע, כביסה לחה. ה-AEG גם מוציא מלא סיבים, הפילטרים שלו נוראיים.
לא נראה לי שזה אמור להיות ככה...
מבין שמייבש משאבת חום הוא איטי יותר, וזה בסדר. אבל מחפש מכשיר איכותי, שלא נתקע. ואם אפשר קצת יותר זריז.
המלצות?
תודה

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

צלם למטה את המעבה עם צלעות הקירור.

moz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לצלם? אני מקפיד לשאוב אותו מידי פעם, אבל הכל נהיה שם רטוב ומגעיל.
במייבש בוש אגב היה מעבה עם שטיפה אוטומטית, אבל גם זה היה פטנט לא מוצלח

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

צריך לשאוב אותו במסודר. יש מי ששואבים רק אחרי שרואים חיווי מהבהב מתאים בלוח התצוגה - לא השיטה הכי טובה, כי פיספוס שלו יוביל להזנחה של הניקיון לעוד כ-120 הפעלות. לכן מומלץ ביותר לבצע שאיבה מידי שבוע. אם השאיבה כבר לא עוזרת, זו תהיה סיטואציה שמצדיקה התערבות תחזוקתית חד-פעמית באמצעות שטיפת צלעות הקירור. באיטליה שטיפה היום ברוב הביקורים של טכנאי שירות כבר לא מתבצעת דרך פירוקים (הפירוקים יקרים, ולא מצדיקים את משך הזמן המוקדש להם) אלא באמצעות רסס ממוקד עם מרסס לגינה בעל בוכנת לחץ ידנית, שמעת לעת לוחצים עליה לבניית לחץ גבוה פנימי.
משתמשים במרסס בזמן הפעלת תוכנית כותנה עם TIME DRYING ללא כביסה בתוך התוף. מכוונים את הרסס לצלעות למשך 2 דקות בערך ממתינים 2-3 דקות, וחוזרים על זה עד שמגירת המים התמלאה לגמרי. חוזרים עוד פעם על זה שוב לאחר ריקון מגירה אחד, וברוב המקרים הסתימה מסולקת באופן משביע רצון. אם המשאבה לניקוז מים מאחורה נתפסה מפעולה זו, מוציאים אותה מהמקום ומנקים סיבים מהציר שלה. זו פרוצודורה פשוטה המייתרת פירוקים מסובכים. טכנאים יעשו את זה גם בארץ.
הנה המרסס, הוא עולה גרושים
https://he.aliexpress.com/item/32866057 ... pt=glo2isr

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

13/02/2023 11:32  
moz1 כתב:
ה-AEG גם מוציא מלא סיבים, הפילטרים שלו נוראיים.
...
אתה אמור למצוא סיבים, זה אומר שהמייבש עובד :)
תרחיב בבקשה מה בדיוק הבעיה עם המייבש שלך כרגע.

moz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לגבי הסיבים - הבעיה שזה מרגיש לא איכותי. כל סביבת המייבש מלאה בסיבים, כאילו הפילטרים לא מספיק אטומים.

לגבי הבעיה - הוא עובד המון זמן, לפעמים 5 שעות לייבוש מכונה של בגדי ילדים שנסחטה ב-1200 סל"ד. וגם אז לא תמיד הכל יוצא יבש.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

חשוב לנקות לפני כל הפעלה גם את האטם גומי הנשלף, שעליו מניחים את הפילטר המתקפל, כדי שתושג אטימה מעולה. קל לנקותו באמצעות פריט שכבר נסחט ומיועד לייבוש באותו הרגע. אם סיבים הצטברו בצורה מרוכזת על מקום מסויים באטם, המסנן לא יהיה מהודק כמו שצריך, איכות הסינון יורדת דרסטית, וכך רואים בסביבת צלעות הקירור סיבים מיותרים רבים, שלא אמורים להגיע לשם כל כך מהר.
5 שעות הם אכן ערך לא נורמלי. אם נבין נכון, בהתחלה הכל היה בסדר לאחר הרכישה, המייבש עבד מהר כמו שצריך ביצע ייבושים עד הסוף כמו שצריך, ועכשיו הוא לא טוב. המייבש לא מסוגל להמשיך, כי הסנסורים שלו מרגישים רמות טמפ' חריגות שמובילות ללחץ ראש גבוה במדחס. הם מדווחים על כך לפיקוד, והוא מפסיק את המדחס, מבצע מעבר מיידי לשלב קירור סופי, למרות שהבגדים לא התייבשו עד הסוף. זה קורה כשיש זרימת אויר מופרעת. אתה צריך לטפל בחסימת הזרימה.

moz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על כל המידע!
במייב הקודם שהיה לי של בוש המעברה היה מתנקה לבד עם מים מהייבוש.

בכל מקרה, נראה לי שאחליף את המייבש הזה. מתלבט אם משאבת חום או רגיל.

המלצות למשאבת חום 8-9 ק"ג?

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 213
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #9 

לנו יש מייבש AEG TX8E952M כבר חצי שנה. מאוד מרוצים.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לפני שתזרוק את המייבש, תזמין טכנאי שירות במידרג עם הציון הכי גבוה באיזורך, תגיד לו שיביא מרסס נייד מאותו סוג שהראיתי לך. פתיחת הסתימה תצליח בעזרתו ב-100% אחרי 15-20 דקות עבודה. שעת עבודה עולה כ-350 ש"ח, כך שזה יהיה לך הרבה יותר משתלם מלקנות מייבש חדש.
אתה מקשר בין הטכנולוגיה של המייבש הקודם שהיה לך לבין המרסס הנייד. אין קשר בין שני אלו. השטיפה במייבשים עם מערכת ניקוי עצמי עובדת באמצעות המטרת זרזיפי מים בכח הגרביטציה דרך תעלת שטיפה צרה, המחוברת לדמפר חשמלי שבתחתית תא מגירת המים (והיות שיש עוצמה חלשה וכושר הניקוי מידרדר, סיכמת בעצמך שהפטנט לא מוצלח). מרסס נייד לגינה משפריץ מים בעוצמה יותר גבוהה משמעותית, כמעט כמו גרניק עדין לסוללות של מזגנים הוא יעשה עבודה טובה בהרבה ממערכת ניקוי עצמי של מייבש, הבדל של שמיים וארץ.

עדיף לרכוש אלקטרולוקס, AEG או זנוסי מאשר דגמי יצרניות אחרות. קל להשיג להם חלקים באמזון, או בחנויות חלקי חילוף גרמניות עם מחירים נמוכים להפליא (ואין כל בעיה למצוא צד ג' שישלחם לארץ דרך Deutsche Post או Czech Post שכל אחד מהם הנו שירות דואר טוב מאוד ואמין).
אצלי יש אלקטרולוקס 9 קילו עם משאבת חום. הוא עשה עד כה 1300 ייבושים, ובמשך כל השנים של השימוש בו בוצעה שאיבה למעבה מידי שבוע לכן עדיין מתפקד טוב. יהיה לך קשה לרדת ליגה ממייבש משאבת חום למייבש רגיל שמחמם בהרבה את חלל החדר וגם מייצר בלאי גבוה יותר לבגדים.
נערך לאחרונה על ידי verborn ב 18/02/2023 4:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

moz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מה עם בוש/סימנס? סמסונג?

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #12 

המייבש שלי זה בוש SelfCleaning Condenser ואין אתו שום בעיה
מייבש משאבת חום אולי כבר בן ארבע וחוץ מלנקות את הפילטר שלו באיסוף סיבים ולפעמים גם לשטוף הוא 100% תקין
הבעיה במייבשים האלה זה זמן היבוש הארוך אבל חשבון החשמל שלי רק הולך ויורד אז כנראה זה בסדר

ליאור333
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: ליאור
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

הי verborn יש לי מייבש אלקטרולוקס בן שנתיים,
וכרגע לוקח לו זמן יבוש של 6-9 שעות, (ומיכל המים לא מתמלא)
ראיתי שאתה ממליץ על משתמשים במרסס בזמן הפעלת תוכנית כותנה עם TIME DRYING ללא כביסה בתוך התוף. מכוונים את הרסס לצלעות למשך 2 דקות בערך ממתינים 2-3 דקות, וחוזרים על זה עד שמגירת המים התמלאה לגמרי. חוזרים עוד פעם על זה שוב לאחר ריקון מגירה אחד, וברוב המקר…

אשמח אם תסכים לבוא לתקן בתשלום כמובן, שלח לי מייל ונדבר, המייל שלי lior313@gmail.com

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@ ליאור333
אמנם עניתי לך גם בשרשור אחר, אך לדעתי אותה התשובה צריכה להיות גם פה, וזאת לשימושם של מי שמחפשים אודות הנושא, ורוצים לדעת איך מתמודדים עם סתימה בשלב מאוחר ומתקדם במצב שבו שואב אבק מפסיק לסייע להם.
תוכל לרכוש את המרסס בלינקים הבאים
https://www.homecenter.co.il/products/1011906444
https://he.aliexpress.com/item/10050036 ... pt=glo2isr
אפשר להשתמש בו באותה שיטה שהודגמה בוידאו הבא.
ריסוס על ידי מרסס ידני לסוללת מזגנים הנו רעיון שאינו פרי המחשבה שלי, אלא הוא הוצג על ידי טכנאים איטלקיים בקבוצות חברתיות לדיונים על מייבשי כביסה. הם נוהגים ליישם זאת, לפני כל פירוק של מייבש משאבת חום לניקוי יסודי, היות וברוב המקרים הדבר מספיק מועיל על מנת לשחרר את הסתימה, ובתנאי שלא נוצרה סתימה בסוללת העיבוי השניה הנסתרת.

Jniv
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

05/01/2024 12:46  
verborn כתב:
@ ליאור333
אמנם עניתי לך גם בשרשור אחר, אך לדעתי אותה התשובה צריכה להיות גם פה, וזאת לשימושם של מי שמחפשים אודות הנושא, ורוצים לדעת איך מתמודדים עם סתימה בשלב מאוחר ומתקדם במצב שבו שואב אבק מפסיק לסייע להם.
ריסוס על ידי מרסס ידני לסוללת מזגנים הנו רעיון שאינו פרי המחשבה שלי, אלא הוא הוצג על ידי טכנאים איטלקיים בקבוצות חברתיות לדיונים על מייבשי כביסה. הם נוהגים ליישם זאת, לפני כל פירוק של מייבש משאבת חום לניקוי יסודי, היות וברוב המקרים הדבר מספיק מועיל על מנת לשחרר את הסתימה, ובתנאי שלא נוצרה סתימה בסוללת העיבוי השניה הנסתרת.
...
ראשית תודה על המידע הזהב הזה. מעריך מאוד את רמת הפירוט שלך.
קראתי כמה שרשרים פה של יקירי הפורום ויצאתי לעשות סיבוב בתצוגות מאחר ומעולם לא היה לי מייבש.

בחיפוש אחר מייבש 9 קילו עם משאבת חום הסמסונג DV9ST5241AT ‏עשה רושם חיובי עם רשת המוך הכפולה.
אך לא מצאתי שום ניקוז למקרה ואצטרך לנקות את המאייד עצמו בהזרקת מים ישירה.
הנה תמונה שלו:
תמונה

אני מניח שזה בעייתי. יש רעיון מה ניתן לעשות במצב כזה?

עוד מחשבה, ראיתי שלדגמי בוש יש מאייד נשלף. מעין מגירה שכזו.
מדובר בדגמים שעוברים את ה 4000 ש"ח שזה נשמע לי סכום מוגזם. מישהו כאן חושב שזה שווה את ההשקעה? זה אכן יאפשר ניקוי טוב והארכת חייו של המייבש? אשמח לשמוע מכם.

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #16 

05/01/2024 12:46  
verborn כתב:
@ ליאור333
...
יש לי גרניק על סוללה, אז הוא לא ממש חזק ויכול לעשות את העבודה של המרסס שהצעת.
פשוט משפריצים מים מהברז, או שצריך חומר כלשהו?
אצלי גם יש מייבש AEG עם משאבת חום וזמני ייבוש ארוכים מאוד )הניקוז לביוב, אז לא יודע כמה מים מגיעים למגירה)

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כשיש חיבור לביוב, זה אכן יכול להיות בעייתי להבין איזו כמות של מים משאבת הניקוז של המייבש הוציאה במהלך הריסוס. רצוי להעביר את צינור הניקוז מאחורה בחזרה למגירה, או שתוציא את צינור הניקוז מצינור הביוב, ותבקש ממישהו להחזיק אותו מעל דלי.
מאחר ויש דפים מאלומיניום עם ציפוי שקוף מיוחד, שעוזר לטיפות המים להגיע ביעילות לאמבטיה של המייבש, עדיף להשתמש במי ברז בלבד, בלי תוספת של שום דבר מיוחד שיכול אולי לעשות שיתוך לאלומיניום.

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #18 

30/06/2024 10:58  
verborn כתב:
כשיש חיבור לביוב, זה אכן יכול להיות בעייתי להבין איזו כמות של מים משאבת הניקוז של המייבש הוציאה במהלך הריסוס. רצוי להעביר את צינור הניקוז מאחורה בחזרה למגירה, או שתוציא את צינור הניקוז מצינור הביוב, ותבקש ממישהו להחזיק אותו מעל דלי.
מאחר ויש דפים מאלומיניום עם ציפוי שקוף מיוחד, שעוזר לטיפות המים להגיע ביעילות לאמבטיה של המייבש, עדיף להשתמש במי ברז בלבד, בלי תוספת של שום דבר מיוחד שיכול אולי לעשות שיתוך לאלומיניום.
...
תודה.
עשיתי אתמול אתמול נסיון נסיון ודווקא הלך בסדר.
אני שואב את המים מדלי, אז יש לי פחות או יותר מושג בכמה השתמשתי.
בגלל שזה היה נסיון ראשון, אז לא רציתי להעמיס יותר מידי, והשתמשתי בבערך רבע דלי עם מיי ברז.
עכשיו צריך לבדוק אם יש שיפור כלשהו, ואם לא, אז לחזור על התהליך.
יכול להיות שפעם הבאה אני באמת אחזיר את הצינור למיכל מים.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #19 

14/06/2024 15:36  
Jniv כתב:
ראשית תודה על המידע הזהב הזה. מעריך מאוד את רמת הפירוט שלך.
קראתי כמה שרשרים פה של יקירי הפורום ויצאתי לעשות סיבוב בתצוגות מאחר ומעולם לא היה לי מייבש.

בחיפוש אחר מייבש 9 קילו עם משאבת חום הסמסונג DV9ST5241AT ‏עשה רושם חיובי עם רשת המוך הכפולה.
אך לא מצאתי שום ניקוז למקרה ואצטרך לנקות את המאייד עצמו בהזרקת מים ישירה.
הנה תמונה שלו:
תמונה

אני מניח שזה בעייתי. יש רעיון מה ניתן לעשות במצב כזה?

עוד מחשבה, ראיתי שלדגמי בוש יש מאייד נשלף. מעין מגירה שכזו.
מדובר בדגמים שעוברים את ה 4000 ש"ח שזה נשמע לי סכום מוגזם. מישהו כאן חושב שזה שווה את ההשקעה? זה אכן יאפשר ניקוי טוב והארכת חייו של המייבש? אשמח לשמוע מכם.
...
ניסים לא קראים.
אין שום דרך כזות או אחרת חוץ מלפרק כל המייבש כדי להגיע למאייד ומעבה ורק אז לנקות אותם.בדיוק כמו שאתה עושה בהמזגן שלך.
משינקה למלות מעבה/מאייד במים לחצו גבוה תשימו לב,שלמלות אלומיניום מתקפפות תחת לחץ בקלות .
נערך לאחרונה על ידי amdr1 ב 30/06/2024 17:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #20 

Self cleaning
מטפטף בלחצ די נמוך על מאייד ולא נוגע מעבה כלל,אגב.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”