12/02/2023 16:46
Borderline1 כתב:
אז כבר קיבלת תשובה- עבור למדפייםאבל אם אתה ממש רוצה להיות שקט- תעשה ניסוי תתקין אותם בגובה הזה ותבחן את התוצאה - לשביעות רצונך - תהנה. לא לשביעות רצונך- לך על הפיתרון של המדפיים או שבכלל תתפרע ותעבור לסאונדבר.
...
מעדיף לא לעבור לסאונדבר. אני בטוח שלמרות כל הפיוריזם, אפשר להגיע לתוצאה טובה בהרבה עם מדפיים, גם אם הם בארון. קראתי עכשיו הרבה שרשורים ב-AVS. אנשים אוהבים להגיד שזה "נורא" - אבל בפועל יש לא מעט פתרונות להגיע לתוצאות טובות.
די ברור שאני חייב לעבור למדפיים, מה גם שלשלי יש פורט תחתון, מה שממש (!) גרוע.
הבנתי כבר כמה דברים מעניינים עד עכשיו:
1. עדיף רמקולים ללא פורט או עם פורט קדמי
2. עדיף שלא יהיה גב לארון באזור שבו אני שם את הרמקולים
3. ככל הנראה כדאי לבודד סביב הרמקול, לפחות את המשטח שעליו הוא מונח. בכל מקרה אני עוד צריך לנסות להבין קצת איך לתכנן את הארון. הםא לחפש לעשות חלל גדול יותר עם רווח או שדווקא להשאיר קטן יחסית. בכל מקרה זה דורש קצת התעמקות - אנסה להתייעץ בחנויות אודיו עם אנשים שמבינים.
4. לסאבוופר אייצר מקום שהוא על הרצפה, אמנם בתוך הארון, אבל שיהיה מונח ישירות על הרצפה. זה כנראה ייטיב עם זה מאוד
5. את כל הרמקולים צריך למקם בקו אפס עם הארון - אצטרך לראות איך עושים אופטימיזציה על הבד המסתיר.
עכשיו נשאלת שאלה אם אני צריך גם להחליף את הסנטר בהנתן שיש לו פורט.... או שאוכל לנסות לפתור את זה עם חלל מאחורי הסנטר שמגיע לקיר.