טלויזיה מעולה - למה רואים גרוע
כן כן גם אני שואל את השאלה הזו למרות שנשאלה אין ספור בפורום
יש לי שתי טושיבותLCD A3000 אחת 32 ואחת 42 .
בקטנה רואים סבבה , בגדולה הרבה רעשים של MPEG לא משנה מה עשיתי (הפחתת רעשים דיגיטליים DNR וכולי )
אני ממש לא מבין את הסיבה , ראיתי שכתבו פה על הרזולוציה ואני לא מבין , אם השידור הוא 640X480 בערך ( PAL זה קצת שונה) מה הבעיה להכפיל כל פיקסל פעמיים ולתת לנו תמונה חלקה בWIDE .
מיותר לציין שבשידור סרט הדוגמא של MCE שהוא ברזולוציה גבוהה אם אני לא טועה 1280 * 1024 רואים חבל על הזמן
אז למה אי אפשר להכפיל כדי להגיע לאותה תוצאה
במקום זה רואים שאריות של אלגוריתמי דחיסה מגעילים
אשמח לתשובה מקצועית
שלומי
יש לי שתי טושיבותLCD A3000 אחת 32 ואחת 42 .
בקטנה רואים סבבה , בגדולה הרבה רעשים של MPEG לא משנה מה עשיתי (הפחתת רעשים דיגיטליים DNR וכולי )
אני ממש לא מבין את הסיבה , ראיתי שכתבו פה על הרזולוציה ואני לא מבין , אם השידור הוא 640X480 בערך ( PAL זה קצת שונה) מה הבעיה להכפיל כל פיקסל פעמיים ולתת לנו תמונה חלקה בWIDE .
מיותר לציין שבשידור סרט הדוגמא של MCE שהוא ברזולוציה גבוהה אם אני לא טועה 1280 * 1024 רואים חבל על הזמן
אז למה אי אפשר להכפיל כדי להגיע לאותה תוצאה
במקום זה רואים שאריות של אלגוריתמי דחיסה מגעילים
אשמח לתשובה מקצועית
שלומי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
PAL זה 576 שורות לא 480 אבל הבעיה בשידורי טלוויזיה זה לא רק הרזולוציה, הרי גם DVD רגיל הוא 576 שורות ולא שמענו שאתה מתלונן עליו.
ככל ששטח התצוגה של המסך גדול יותר הפגמים במקור השידור נחשפים יותר. זה מאוד קל להראות:
1. קח תמונה שצילמת במצלמה דיגיטאלית ברזולוציה של 640x480.
2. בעזרת מחשב הגדל.שנה את הרזולוציה ל 1024x768 ושמור את התמונה מחדש.
3. הצג את התמונה על כל המסך במחשב שמחובר למסך 15 אינטש ברזולוציה 1024x768. רואים לא רע נכון?
4. הצג שוב את התמונה אבל הפעם במחשב שיש לו מסך 22 אינטש ברזולוציה 1024x768. כבר מתחילים לראות את הבעיה נכון?
5. תציג שוב את התמונה, אבל הפעם לטלוויזיה LCD 42 שלך. כאן אני מתאר לעצמי שכבר אי אפשר להתעלם מהפגמים והעיוותים בתמונה. ומדובר בתמונת סטילס יחסית טובה שהוגדלה דיגיטאלית במחשב תוך שימוש באלגוריטמים הרבה יותר מתוחכמים ממה שמסך LCD מסוגל להרשות לעצמו. בשידור טלוויזיה שצולם ונערך מלכתחילה גרוע ושלאחר מכן דחסו לו את הצורה לא יעזור שום הכפלת שורות ופיקסלים או פילטרי DNR.
ככל ששטח התצוגה של המסך גדול יותר הפגמים במקור השידור נחשפים יותר. זה מאוד קל להראות:
3. הצג את התמונה על כל המסך במחשב שמחובר למסך 15 אינטש ברזולוציה 1024x768. רואים לא רע נכון?
4. הצג שוב את התמונה אבל הפעם במחשב שיש לו מסך 22 אינטש ברזולוציה 1024x768. כבר מתחילים לראות את הבעיה נכון?
5. תציג שוב את התמונה, אבל הפעם לטלוויזיה LCD 42 שלך. כאן אני מתאר לעצמי שכבר אי אפשר להתעלם מהפגמים והעיוותים בתמונה. ומדובר בתמונת סטילס יחסית טובה שהוגדלה דיגיטאלית במחשב תוך שימוש באלגוריטמים הרבה יותר מתוחכמים ממה שמסך LCD מסוגל להרשות לעצמו. בשידור טלוויזיה שצולם ונערך מלכתחילה גרוע ושלאחר מכן דחסו לו את הצורה לא יעזור שום הכפלת שורות ופיקסלים או פילטרי DNR.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה רבה על התשובה - אז מה כולנו יושבים ומחכים לשידור טוב יותר של הוט ויס ?
לגבי המעולה - כן אני מתייחס לשידור של סרט נורמלי ולא כבלים או יס (כי יש להם שידור מאד לא איכותי)
אני מהנודניקים שקוראים מאמרים בחול בלי סוף וישבתי בתצוגות הרבה מאד זמן .
קראתי לא מעט כאלו שאומרים שלטושיבה יש את המסכים הכי טובים שיש.
התכוונתי מעולה כי יש לה צבעים מאד טובים , חדות , לא מחסירה פרטים (כמו דש של חליפה של הקריין בחדשות )
במצב מתיחה של שידור 4:3 אתה לא רואה את האנשים שמנים בכלל , אפילו השוויתי לCRT שלי , רואים אותה פרופורציה
זה בגלל מצב צפייה super live , אבל ראיתי בטלוויזיות אחרות שהמריחה בצדדים מורגשת ומקבלים סחרחורת , פה לא .
לגבי המעולה - כן אני מתייחס לשידור של סרט נורמלי ולא כבלים או יס (כי יש להם שידור מאד לא איכותי)
אני מהנודניקים שקוראים מאמרים בחול בלי סוף וישבתי בתצוגות הרבה מאד זמן .
קראתי לא מעט כאלו שאומרים שלטושיבה יש את המסכים הכי טובים שיש.
התכוונתי מעולה כי יש לה צבעים מאד טובים , חדות , לא מחסירה פרטים (כמו דש של חליפה של הקריין בחדשות )
במצב מתיחה של שידור 4:3 אתה לא רואה את האנשים שמנים בכלל , אפילו השוויתי לCRT שלי , רואים אותה פרופורציה
זה בגלל מצב צפייה super live , אבל ראיתי בטלוויזיות אחרות שהמריחה בצדדים מורגשת ומקבלים סחרחורת , פה לא .
עוד שאלה
האם זה בגלל שגודל כל פיקסל הוא גדול יותר ?
כלומר ב32 אינטצ יש לי את אותה רזולוציה כמו ב 42 אז זה אומר שגודל הפיקסל גדול יותר לא ?
זה מזכיר לי את ה גודל נקודה במסכי מחשב ישנים 0.27 לעומת 0.15
האם זה בגלל שגודל כל פיקסל הוא גדול יותר ?
כלומר ב32 אינטצ יש לי את אותה רזולוציה כמו ב 42 אז זה אומר שגודל הפיקסל גדול יותר לא ?
זה מזכיר לי את ה גודל נקודה במסכי מחשב ישנים 0.27 לעומת 0.15
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
Catskinner כתב:PAL זה 576 שורות לא 480 אבל הבעיה בשידורי טלוויזיה זה לא רק הרזולוציה, הרי גם DVD רגיל הוא 576 שורות ולא שמענו שאתה מתלונן עליו.
5. תציג שוב את התמונה, אבל הפעם לטלוויזיה LCD 42 שלך. כאן אני מתאר לעצמי שכבר אי אפשר להתעלם מהפגמים והעיוותים בתמונה. ומדובר בתמונת סטילס יחסית טובה שהוגדלה דיגיטאלית במחשב תוך שימוש באלגוריטמים הרבה יותר מתוחכמים ממה שמסך LCD מסוגל להרשות לעצמו. בשידור טלוויזיה שצולם ונערך מלכתחילה גרוע ושלאחר מכן דחסו לו את הצורה לא יעזור שום הכפלת שורות ופיקסלים או פילטרי DNR....
תשובה יפה.
קבל חח
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הכל פונקציה של גודל מסך ביחס למרחק הצפיה שלך וכמובן עיבוד התמונה.
נניח שעיבוד התמונה בשני המסכים זהה.
האם כשבדקת את בעיות המאקרובלוקינג, היית באותו מרחק צפיה?
תתרחק לאותו יחס שבו צפית ב-32 והיית מבסוט מה-42 ותראה שגם שם זה "ייעלם".
לגבי "תכפילו את הפיקסלים וזהו", אז זה לא ממש פשוט.
דווקא הכפלה פשוטה כזו היא הכי גרועה כי היא באמת הופכת כל פיקסל במקור לאיזה 4 פיקסלים בגודל ואז המאקרובלוקינג יחגוג.
החוכמה (ופה המחיר של העיבוד עולה) זה ל"המציא" מידע בהתאם לפיקסלים מסביב, לפיקסלים בעבר ובעתיד וכו'.
נניח שעיבוד התמונה בשני המסכים זהה.
האם כשבדקת את בעיות המאקרובלוקינג, היית באותו מרחק צפיה?
תתרחק לאותו יחס שבו צפית ב-32 והיית מבסוט מה-42 ותראה שגם שם זה "ייעלם".
לגבי "תכפילו את הפיקסלים וזהו", אז זה לא ממש פשוט.
דווקא הכפלה פשוטה כזו היא הכי גרועה כי היא באמת הופכת כל פיקסל במקור לאיזה 4 פיקסלים בגודל ואז המאקרובלוקינג יחגוג.
החוכמה (ופה המחיר של העיבוד עולה) זה ל"המציא" מידע בהתאם לפיקסלים מסביב, לפיקסלים בעבר ובעתיד וכו'.
יש לי שאלה איך חיברת את הטלוויזיה ליס?
ואיזה דגם של הממיר יש לך?
כי כנראה שבקרוב ההורים שלי גם יקנו לי את הטלוויזיה הזאת(רק בגודל של 26 אינץ'), וכבר שאלתי מישהו אבל אני רוצה לדעת עוד כמה חוות דעת על הטלוויזיה הזאת.
תודה מראש
ואיזה דגם של הממיר יש לך?
כי כנראה שבקרוב ההורים שלי גם יקנו לי את הטלוויזיה הזאת(רק בגודל של 26 אינץ'), וכבר שאלתי מישהו אבל אני רוצה לדעת עוד כמה חוות דעת על הטלוויזיה הזאת.
תודה מראש
קודם כל ב 32 אינצ רואים מעולה (וכנראה זה באמת המרחק צפיה )
ביינתיים אני מחובר ליס עם RCA פשוט עד שיחליפו לי את הממיר ואז כנראה SCART ל SVIDEO או שאקנה TRANSCODER אם צריך ואז SCART ל COMPONENT.
אני לא יכול כבר לחכות לממיר , יש למישהו טושיבה 42A3000 או 42C3000 מחובר ליס והוא רואה פצצה ?
תודה שלומי
ביינתיים אני מחובר ליס עם RCA פשוט עד שיחליפו לי את הממיר ואז כנראה SCART ל SVIDEO או שאקנה TRANSCODER אם צריך ואז SCART ל COMPONENT.
אני לא יכול כבר לחכות לממיר , יש למישהו טושיבה 42A3000 או 42C3000 מחובר ליס והוא רואה פצצה ?
תודה שלומי
ובכן אני לא מבין מה קרה אבל פתאום אני רואה מעולה , לא החלפתי ממיר לא כבלים , כלום (אני עם RCA מסכן)
פשוט היה פה הטכנאי של יס היום , הביא את הממיר הלא נכון (ולכן לא התקין ) , כנראה שכמו תמיד שהטכנאי מגיע הדברים מתחילים לעבוד טוב
כנראה שלא אשדרג לC3000 לא מוצא את הטעם אם אני רואה סופרנוס באיכות של DVD .
שלומי
פשוט היה פה הטכנאי של יס היום , הביא את הממיר הלא נכון (ולכן לא התקין ) , כנראה שכמו תמיד שהטכנאי מגיע הדברים מתחילים לעבוד טוב
כנראה שלא אשדרג לC3000 לא מוצא את הטעם אם אני רואה סופרנוס באיכות של DVD .
שלומי