היו לי מחשבות לשדרג מהג'ן לקולה מתקדם יותר, אבל ניסוי קטן גרם לי להבין שזה מיותר (עבורי)
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
הג'ין רחוק מלהיות קולה משולם ואין לי ספק שאחרים יכולים לקבל שיפור משמעותי עם קולה יותר מתקדם, אבל לי כנראה אין את היכולות להבחין בתועלת ששדרוג כזה ייתן לי (מבחינת איכות הקליה, לא מבחינת חווית משתמש ונוחות).
להלן הניסוי: קליתי שתי קליות של ברזיל בורבון, 250 גרם כל אחת. בשני המקרים כיוונתי לאותה רמת קליה, לקראת סוף פיצוץ ראשון. אלה ההבדלים בין שתי הקליות:
קליה #1: 4 דקות חימום מקדים, פיצוץ ראשון התחיל ב-10:00 (231 מעלות), עצירה ב-11:20 ואז העברה לקירור חיצוני שלקח כשתי דקות עד שהפולים הגיעו לטמפרטורת החדר.
קליה #2: ללא חימום מקדים, פיצוץ ראשון התחיל ב-11:50 (229 מעלות), ב-13:05 הפעלתי את הקירור הפנימי של הג'ין, עם מאוורר קטן מכוון מבחוץ אל התוף. לאחר כשתיים וחצי דקות הטמפרטורה ירדה ל-150 מעלות והקירור הסתיים אחרי כ-8 דקות (לא רשמתי את הפרט הזה).
אחרי שבוע עשיתי קאפינג משולש, עם שני ספלים מקליה אחת וספל אחד מהקליה השניה. לא הצלחתי לזהות את הספל השונה. חזרתי על זה חודש אחרי הקליה, וגם אז לא הצלחתי לזהות את הספל השונה.
האספרסו שהכנתי משתי הקליות אחרי חודש היה לי טעים מאוד, בניגוד למוניטין של הג'ין שלפיו אחרי שבועיים הקפה כבר לא ראוי לשתיה (מה שדי נכון אגב לקליות כהות, אבל אני לא קולה כהה).
כדי לוודא שאני לא תתרן ושלא מדובר בחוסר הניסיון שלי עם קאפינג עשיתי השוואה עם שלושה ספלים בין שני סוגי קפה אחרים (פולים אחרים ורמת קליה אחרת), וזיהיתי בקלות את הכוס השונה. אז אולי אני חצי תתרן, אבל לא תתרן מלא. מה שבטוח, אם הקפה טעים לי גם אחרי חודש ואם אפילו בהשוואה כזו אני לא מצליח למצוא הבדל, בטח שלא הבדל משמעותי, אז כל הטרחה סביב חימום מקדים וקירור חיצוני פשוט לא מוצדקים עבורי. אולי למישהו עם לשון וחיך יותר מפותחים יש בהם טעם, תרתי משמע, אבל אני חושב שאני הולך לוותר על שניהם.
להלן הניסוי: קליתי שתי קליות של ברזיל בורבון, 250 גרם כל אחת. בשני המקרים כיוונתי לאותה רמת קליה, לקראת סוף פיצוץ ראשון. אלה ההבדלים בין שתי הקליות:
קליה #1: 4 דקות חימום מקדים, פיצוץ ראשון התחיל ב-10:00 (231 מעלות), עצירה ב-11:20 ואז העברה לקירור חיצוני שלקח כשתי דקות עד שהפולים הגיעו לטמפרטורת החדר.
קליה #2: ללא חימום מקדים, פיצוץ ראשון התחיל ב-11:50 (229 מעלות), ב-13:05 הפעלתי את הקירור הפנימי של הג'ין, עם מאוורר קטן מכוון מבחוץ אל התוף. לאחר כשתיים וחצי דקות הטמפרטורה ירדה ל-150 מעלות והקירור הסתיים אחרי כ-8 דקות (לא רשמתי את הפרט הזה).
אחרי שבוע עשיתי קאפינג משולש, עם שני ספלים מקליה אחת וספל אחד מהקליה השניה. לא הצלחתי לזהות את הספל השונה. חזרתי על זה חודש אחרי הקליה, וגם אז לא הצלחתי לזהות את הספל השונה.
האספרסו שהכנתי משתי הקליות אחרי חודש היה לי טעים מאוד, בניגוד למוניטין של הג'ין שלפיו אחרי שבועיים הקפה כבר לא ראוי לשתיה (מה שדי נכון אגב לקליות כהות, אבל אני לא קולה כהה).
כדי לוודא שאני לא תתרן ושלא מדובר בחוסר הניסיון שלי עם קאפינג עשיתי השוואה עם שלושה ספלים בין שני סוגי קפה אחרים (פולים אחרים ורמת קליה אחרת), וזיהיתי בקלות את הכוס השונה. אז אולי אני חצי תתרן, אבל לא תתרן מלא. מה שבטוח, אם הקפה טעים לי גם אחרי חודש ואם אפילו בהשוואה כזו אני לא מצליח למצוא הבדל, בטח שלא הבדל משמעותי, אז כל הטרחה סביב חימום מקדים וקירור חיצוני פשוט לא מוצדקים עבורי. אולי למישהו עם לשון וחיך יותר מפותחים יש בהם טעם, תרתי משמע, אבל אני חושב שאני הולך לוותר על שניהם.
כן....יש לי גם הרבה חברים שלא רואים הבדל בן טלוזיות שונות וגם קאיה פיקנטו זה יופי של רכב...-) עבורם.
אני אישית מקנא בהם שכן כשאני קונה מברשת שיניים אני קורא חודשיים ביקורות
בסוף קונה את שלושת המועמדים ומחליט בעצמי.
יש לי גין כבר כמה שנים. ראשית אומר כך, אכן כן חימום לא חימום זה פחות קריטי לתוצאה הסופית.
אני קולה רק כהה, תחילת פיצוץ שני מוציא לקרור מהיר חיצוני.
קולומביה וסידמו אתיופי שילוב של השניים נותן כוס מושלמת עבורי(חזק מריר וללא חמיצות).
לפחות ארבע ימים מקליה נדרש להמתין.
הקפה מעולה מהיום ה 10 ועד ליום ה 20. אחכ הולך ויורד(מתמלא טיפות שומן) אבל עדיין סבבה.
בסוף הקליה העצמית מהווה את אחד השידרוגים המהותיים באיכות הקפה עבורי.
ברשותי LA MARZOCCO GS3 ומטחנה CEADO BARISTA.
השילוב של השלישיה מדהים אבל אין לי ספק שהשדרוג הבא כדאי שיהיה קולה מקצועי יותר.
הגין רגיש מאד לטמ חיצונית לדוגמא, בימים קרים אתה בקלות יכל לעשות סטול לפולים ולא להגיע בכלל לפיצוץ.
הקליה שלי היא :
חימום מקדים לכ 200 מעלות.
הכנסת פולים ליבוש ב 200 מעלות כחמש דקות (מתקדם לפי הצבע, ברגע שנהיים צהוביפ נגמר היבוש). בתוך החמש דקות הללו כשנותרו 2 דקות אני מעלה טמ כבר לכ 235.
לאחר היבוש מאפס שוב את הזמן לכ 5 דקות בסופם אני מגיע לפיצוץ ראשון. בשלב הזה אני שולט קצת ידנית בטמ כך שתשחק בטווח של ה 235 מעלות ולא תרד מתחת ידי או תעלה מעל מידי וזה על ידי סיבוב הטמ עד לקליק יציאת הוסת סופר עד 3 ומיד מחזיר אחרת עלול לאבד טמ מידי.
מיד לאחר פיצוץ ראשון ממשיך את הטמ למקסימום ומאפס לשלוש דקות אחרונות שמסתימות בפולים כהים ותחילת פיצוץ שני.
מאפס שוב
אני אישית מקנא בהם שכן כשאני קונה מברשת שיניים אני קורא חודשיים ביקורות
יש לי גין כבר כמה שנים. ראשית אומר כך, אכן כן חימום לא חימום זה פחות קריטי לתוצאה הסופית.
אני קולה רק כהה, תחילת פיצוץ שני מוציא לקרור מהיר חיצוני.
קולומביה וסידמו אתיופי שילוב של השניים נותן כוס מושלמת עבורי(חזק מריר וללא חמיצות).
לפחות ארבע ימים מקליה נדרש להמתין.
הקפה מעולה מהיום ה 10 ועד ליום ה 20. אחכ הולך ויורד(מתמלא טיפות שומן) אבל עדיין סבבה.
בסוף הקליה העצמית מהווה את אחד השידרוגים המהותיים באיכות הקפה עבורי.
ברשותי LA MARZOCCO GS3 ומטחנה CEADO BARISTA.
השילוב של השלישיה מדהים אבל אין לי ספק שהשדרוג הבא כדאי שיהיה קולה מקצועי יותר.
הגין רגיש מאד לטמ חיצונית לדוגמא, בימים קרים אתה בקלות יכל לעשות סטול לפולים ולא להגיע בכלל לפיצוץ.
הקליה שלי היא :
חימום מקדים לכ 200 מעלות.
הכנסת פולים ליבוש ב 200 מעלות כחמש דקות (מתקדם לפי הצבע, ברגע שנהיים צהוביפ נגמר היבוש). בתוך החמש דקות הללו כשנותרו 2 דקות אני מעלה טמ כבר לכ 235.
לאחר היבוש מאפס שוב את הזמן לכ 5 דקות בסופם אני מגיע לפיצוץ ראשון. בשלב הזה אני שולט קצת ידנית בטמ כך שתשחק בטווח של ה 235 מעלות ולא תרד מתחת ידי או תעלה מעל מידי וזה על ידי סיבוב הטמ עד לקליק יציאת הוסת סופר עד 3 ומיד מחזיר אחרת עלול לאבד טמ מידי.
מיד לאחר פיצוץ ראשון ממשיך את הטמ למקסימום ומאפס לשלוש דקות אחרונות שמסתימות בפולים כהים ותחילת פיצוץ שני.
מאפס שוב
-
boren
-
- חבר מביא חבר

לי אין אף פעם בעיה להגיע לפיצוץ ראשון כי אני קולה בחדר סגור עם ארובה DIY. התנאים מאוד דומים בכל ימות השנה ואף פעם אין שם רוח. בימים קרים במיוחד יכול לקחת עוד דקה עד שפיצוץ ראשון מתחיל.
אני חושב שאם תעשה קאפינג משולש אתה עלול (עשוי?) להיות מופתע מהתוצאות בין התהליך שלך לבין תהליך פשטני יותר. כמובן שצריך להקפיד לקלות את אותם פולים, באותו יום ותנאים סביבתיים ובדיוק לאותה רמת קליה. ייתכן שאני טועה והבעיה היא בחוש הטעם והריח שלי.
אני חושב שאם תעשה קאפינג משולש אתה עלול (עשוי?) להיות מופתע מהתוצאות בין התהליך שלך לבין תהליך פשטני יותר. כמובן שצריך להקפיד לקלות את אותם פולים, באותו יום ותנאים סביבתיים ובדיוק לאותה רמת קליה. ייתכן שאני טועה והבעיה היא בחוש הטעם והריח שלי.
אני קונה מקפה דאדא, נמצא לידי11/02/2023 15:44ירבוז כתב: רק אם אפשר לדווח -מאיפה אתם קונים את הפולים הירוקים ??..
בשנים האחרונות קונה באזור מכמה קולים ידועים והסחורה לא מה שהיתה פעם..
...
יש לך גם את קפה רות מפתח תקווה
-
boren
-
- חבר מביא חבר

עשיתי שוב השוואת קאפינג בין פולים (קולומביה סופרימו מקפה רות) בקלייה עם חימום מקדים וקירור חיצוני לבין אותם פולים לאותה רמת קלייה (שתי דקות לתוך פיצוץ ראשון) אבל בקליה ללא חימום מקדים ועם קירור פנימי. והפעם זיהיתי בקלות את הקפה היוצא דופן. הפולים ללא חימום מקדים ועם קירור פנימי היו עם טעם לוואי די מגעיל שמזכיר קצת גומי חרוך, למרות שוויזואלית רמת הקלייה נראית זהה. בשני המקרים מדובר בקליות מ-24/8, אז אולי גם הזמן שעבר עזר ליצור אפקט של התיישנות שהקצין את ההבדל.
-
boren
-
- חבר מביא חבר

ושוב חזרתי על הניסוי הזה, הפעם עם פולים טנזניה שירה AAA שקליתי לפני 13 יום. גם הפעם הצלחתי לזהות את הפולים שנקלו ללא חימום מקדים ועם קירור פנימי, וגם הפעם היה להם טעם לוואי כלשהו, אבל הרבה פחות מורגש. הייתי צריך לחכות בערך רבע שעה עד שהקפה התקרר מספיק כדי לחוש בהבדל. בטמפרטורה גבוהה יותר היה קשה מאוד להבדיל.
איפה רכשת את הטנזניה?14/09/2023 2:09boren כתב: ושוב חזרתי על הניסוי הזה, הפעם עם פולים טנזניה שירה AAA שקליתי לפני 13 יום. גם הפעם הצלחתי לזהות את הפולים שנקלו ללא חימום מקדים ועם קירור פנימי, וגם הפעם היה להם טעם לוואי כלשהו, אבל הרבה פחות מורגש. הייתי צריך לחכות בערך רבע שעה עד שהקפה התקרר מספיק כדי לחוש בהבדל. בטמפרטורה גבוהה יותר היה קשה מאוד להבדיל....