05/02/2023 16:08ahersko כתב: מאורר 12 וולט שעובד ב 5V מקבל 40% ממתח העבודה שלו
זה לא אומר שהוא צורך 40% מהזרם (רמז, זה יהיה יותר) וגם ספיקת האוויר שלו לא תהיה רבע (וגם הסל"ד), בקיצור ההתנהגות לא לינארית!
כמה זה יהיה? לא יודע, לכל מוצר יש את דף היצרן שלו עם הפרמטרים (בהנחה שהם חוקיים)
אז כמה יצרוך המאוורר שלך אני לא יודע
חיבור במקביל מחבר את סכום הזרמים של שני המאוורים
בדרך כלל הדרייבר של ה USB יודע להגן על עצמו, ככה שקשה לי להאמין שתעשה נזק (בטח לא בטווח הקצר)
בעיקרון אני עדיין ממליץ על מאוורר בודד כדי למנוע תופעות של אוויר עומד/התאבכות הורסת
מאורר בודד יצור זרימה של האוויר, יש למקם אותו מעל הנקודה החמה ביותר
אם אתה מתעקש על 2 מאווררים, אז מעל הנקודה הפחות חמה לדחוף אויר ומעל הנקודה החמה לפנות אותו...
אני יודע שהזרם עולה כאשר המתח יורד ביחס להתנגדות... אני באמת מעריך שאתה מנסה להגיב ולעזור אבל לא קראת את הפוסט...
כי רשמתי את המפרט של המאוורים, 125mah 12V 1.5W וזאת חברה עם שם די מוכר מאמין שהם משתדלים לדייק בפרטים.
מכאן אני יכול להסיק שההתנגדות בכל מאוורר היא 96 אום - בעצם 12V לחלק 0.125A
בחיבור מקבילי של שני מאווררים כאלו למתח של 5V
כל אחד מהם יקבל מתח של 5V וזרם של 0.05A כאשר הזרם הכללי הנצרך הוא 0.1A
וטכנאי מסוים אמר לי שכל עוד אני מחבר מאוורר שיצרוך פחות מ 0.2A לאורך זמן לא אמור להיגרם נזק...
לגבי אופן חיבור המאווררים, אתה יכול לראות בתמונה שצרפתי בתגובות איך מיקמתי אותם. אחד מעל השנאי ואחד מעל הלוח. זה דווקא מעניין, אבל אני לא חושב שיש כאן מצב שיכול ליצור התאבכות הורסת, כי המערכת לא כזאת סגורה והמאווררים פולטים ישירות אוויר חם החוצה. זה דומה מאוד לעיקרון של שני מאוורים בחלק העליון של מארז מחשב מעל הלוח עם וה GPU.