חיבור מאוורר לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב,
ברשותי רסיבר חדש של DENON S660H

לפני כן היה לי רסיבר ישן של פיוניר שמרוב חום נראה שחלקי פלסטיק בפנים נמסו כבר עם השנים...
בשביל למנוע את התופעה רציתי להוסיף מאווררים לרסיבר דרך חיבור ה USB הקדמי של המכשיר.
(אני מתכוון שהמאווררים יפלטו אוויר חם החוצה ולא ידחסו אוויר לבפנים)

היציאה ב USB היא 1A 5V

הומלץ לי לחבר מאוורר בעל צריכה נמוכה של עד 200mah.
רציתי לחבר שני מאווררים של NOCTUA בחיבור מקבילי, כל אחד מהם צורך 125mah ב 12V שזה 1.5W

אני בכוונה רוצה מאווררים של 12V (בשביל שיסתובבו לאט יחסית)
עכשיו מכיוון ומאז הפעם האחרונה שעשיתי חישוב כזה עברו יותר מ 10 שנים רציתי לוודא שאני לא עושה טעות.

בחיבור מקבילי של שני מאווררים כאלו למתח של 5V
כל אחד מהם יקבל מתח של 5V וזרם של 0.05A כאשר הזרם הכללי הנצרך הוא 0.1A

משמע שבאופן הזה אני עומד בהמלצה של הטכנאי לחיבור שיצרוך עד 200ma ולא אמור להיגרם נזק למכשיר נכון?...

עכשיו לצערי יציאת ה USB במכשיר תמיד פולטת מתח גם כאשר הוא כבוי, בצריכה כזאת נמוכה יש סכנה להשאיר את המאווררים פועלים תמידית?

בתודה וברכה לכולם :)

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

תקנה מאוורר USB שקט ותניח אותו לפנות אוויר על הגריל
מאוורר אחד של 80 או 120 מ"מ זה די והותר
תן לו לעבוד כל הזמן עם שנאי חיצוני ולא דרך המגבר
אצלי זה ככה שנים והרסיבר תמיד קר
זה מתכון לאריכות ימים

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מה זה הגריל?... אתה מתכוון לצלעות האלו? לדעתי השנאי מתחמם אפילו יותר מהם אז רציתי לשים אחד מעל השנאי ואחד מעליהם והלוח...

גם הבנתי שעדיף שהאוויר החם יצא החוצה מאשר לדחוס לפנים אוויר.

בכל אופן שנאי חיצוני זה פתרון טוב ואני עדיין שוקל אותו בנוסף למפסק טרמי, השאלה אבל אם החיבור דרך ה USB לפי המפרט שרשמתי כאן יכול להינזק מיזה...

כרגע יש לי כבר שני מאוורים כפי שציינתי שמחוברים ל USB ודרך בטרייה ניידת עם מפרט זהה הם עובדים טוב, רק השאלה אם לפי המפרט הזה אפשר להעביר אותם ל USB של המפסק בשביל להימנע משנאי חיצוני...

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #4 

02/02/2023 17:33  
אלעד1234 כתב:
מה זה הגריל?... אתה מתכוון לצלעות האלו? לדעתי השנאי מתחמם אפילו יותר מהם אז רציתי לשים אחד מעל השנאי ואחד מעליהם והלוח...

גם הבנתי שעדיף שהאוויר החם יצא החוצה מאשר לדחוס לפנים אוויר.

בכל אופן שנאי חיצוני זה פתרון טוב ואני עדיין שוקל אותו בנוסף למפסק טרמי, השאלה אבל אם החיבור דרך ה USB לפי המפרט שרשמתי כאן יכול להינזק מיזה...

כרגע יש לי כבר שני מאוורים כפי שציינתי שמחוברים ל USB ודרך בטרייה ניידת עם מפרט זהה הם עובדים טוב, רק השאלה אם לפי המפרט הזה אפשר להעביר אותם ל USB של המפסק בשביל להימנע משנאי חיצוני...
...
גריל זה החלק המחורר בחלק העליון.
אני מחבר מאווררי USB לUSB של הטלויזיה והם נדלקים ונכבים איתה. בהרבה AVR הUSB מקדימה, זה לא נראה טוב.
Jack of some trades, master of none

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נשאיר בצד כרגע את עניין הנראות

לחבר לטלוויזיה זאת לא אופציה עבורי.

אין לי כרגע מאוורר ייעודי ל USB מותאם ל 5V אלא רק את אלו של ה 12V.

האם לפי התיאור של הרכיבים שרשמתי בפוסט יש סכנה כלשהי מבחינה תפעולית, או שהחישובים שעשיתי נכונים לגבי הצריכה שלהם?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

מאוורר של 12 וולא לא יעבוד ב 5 וולט. די פשוט
אין לך? תקנה!
זה זול ולא מייצר בעיות מיותרות

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

הרשה לי לתקן אותך, מאוורר של 12 וולט וגם שני מאווררים של 12 וולט יכולים לעבוד עם מתח של 5V... ישנם מאווררים שדורשים מתח מינימאלי מעט יותר גבוה, אך הרוב כן יעבדו פשוט בשליש בערך מהעוצמה... עובדות בשטח מעידות בעד עצמן ורשמתי כאן *ששני מאווררים* בחיבור מקבילי עובדים עם מתח 5V לאחר בדיקה עם בטרייה ניידת בדיוק באופן שאני רוצה...

השאלות שלי הן לא תקציביות הן ענייניות לסיטואציה מסוימת ששאלתי לגביה...

אני יכול לחבר אותם עם מטען של פלאפון והם יעבדו מעולה, רציתי מסיבות כאלו ואחרות להימנע מעוד חוטים ומטענים ופשוט להשאיר אותם עם ה USB של הרסיבר... בקושי רואים אותו והמאווררים בתור המארז פונים כלפי מעלה אז הם גם נסתרים, ובסה"כ שאלתי על צריכת הזרם אם החישוב שלי נכון... אתה יודע לענות לי על זה?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #8 

יש לי רסיבר דנון כבר 5 שנים ואני עובד עם זוג מאווררים כאלו ללא הפסקה (רק צריך לנקות אותם מדי פעם).

ניתן גם להרכיב אותם בשני כיוונים כלומר לבחור אם אתה רוצה שאיבה או דחיפה של אוויר.

כשהיה לי שילד 2019 אז חיברתי אותם ל USB שלו והגדרתי שהיציאה לא תהיה פעילה כשהמכשיר ישן.

https://smile.amazon.com/gp/product/B00IJ2J2K0

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3728
שם מלא: חיים
נתן תודות: 857 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

שליחה #9 

אצלי הנחתי מאוורר של לפטופ(אלו שמניחים מתחת ללפטופ) מעל הרסיבר.
מחובר מטען של נייד לחשמל עם מפסק.
בכל פעם שהרסיבר פועל אני מדליק את המאוורר והרסיבר לא מתחמם.
זול פשוט ויעיל.
Screenshot_20230203_214129_Gallery.jpg
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

03/02/2023 20:19  
oris74 כתב:
יש לי רסיבר דנון כבר 5 שנים ואני עובד עם זוג מאווררים כאלו ללא הפסקה (רק צריך לנקות אותם מדי פעם).

ניתן גם להרכיב אותם בשני כיוונים כלומר לבחור אם אתה רוצה שאיבה או דחיפה של אוויר.

כשהיה לי שילד 2019 אז חיברתי אותם ל USB שלו והגדרתי שהיציאה לא תהיה פעילה כשהמכשיר ישן.

https://smile.amazon.com/gp/product/B00IJ2J2K0
...
האמת שראיתי בדיוק את שני אלו בחיפוש באמאזון לפני... בסוף אבל הלכתי על מה שרשמתי כאן - שני מאווררים של 12V עם חיבור USB אל מטען של פלאפון ומפסק פשוט של מפצל USB
כאשר אצטרך את המקום בשקע חשמל אעביר אותם זמנית ליציאת ה USB ברסיבר עצמו.
הלוואי והיה אפשר להגדיר שהמתח ב USB יפסיק כאשר המגבר כבוי... לצערי לא מצאתי איך לעשות זאת הוא תמיד פולט אצלי מתח. אם אני טועה אשמח שמישהו יסביר לי איך.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #11 

אני לא מצאתי דרך לשלוט על ה USB של הרסיבר - הוא עובד תמיד כי הרסיבר גם כשכבוי הוא לא באמת כבוי אלא סוג של sleep

אגב - לא הבנתי איפה המאווררים שלך? אני מפספס משהו בתמונה? :-)

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #12 

אני גם עשיתי פרוייקט כזה של מאווררים לרסיבר, עם מפסק שתמיד אני מפעיל לפני שאני מדליק את הרסיבר, עובד מעולה, שקט ועושה את העבודה, הרסיבר לא מתחמם אף פעם.
צריך קצת ידע בהלחמה, לארגן מאווררים ישנים של מחשב, מפסק, ספק כח/שנאי של 5-6V וזהו.
אחד המאווררים שהתקנתי הוא עם לד בצבע כחול, כך שקל לדעת אם המאווררים עובדים או לא.
tx-nr609.jpeg

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3728
שם מלא: חיים
נתן תודות: 857 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

שליחה #13 

נראה שהמאוורר מותקן בתוך הרסיבר או שאני טועה?!
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #14 

אני התקנתי בתוך הרסיבר, לדעתי כך עדיף ופחות צורם לעין.
את החוט עבור המאווררים הוצאתי מהאחורה, שלפתי החוצה את קונקטור ה VGA שלא היה נחוץ לי והשתמשתי בחור שלו.
כך כל פעם כשאני רוצה להשתמש ברסיבר, אני מפעיל את הסוויץ של המאוררים ומיד אחר כך מפעיל את הרסיבר, לפעמים הוא עבד שעות על גבי שעות ולא התחמם בכלל, בגלל שהמאווררים עבדו כל הזמן, המאוורר המקורי של הרסיבר מעולם לא עבד עקב כך.
על הרכיב הראשי - הצ'יפ של DD/DTS גם הדבקתי גוף קירור קטן שיעזור בפיזור החום, זה הרכיב הבעייתי שגורם לרסיברים מהסדרות האלה להפסיק לתפקד.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

03/02/2023 15:40  
אלעד1234 כתב:
הרשה לי לתקן אותך, מאוורר של 12 וולט וגם שני מאווררים של 12 וולט יכולים לעבוד עם מתח של 5V... ישנם מאווררים שדורשים מתח מינימאלי מעט יותר גבוה, אך הרוב כן יעבדו פשוט בשליש בערך מהעוצמה... עובדות בשטח מעידות בעד עצמן ורשמתי כאן *ששני מאווררים* בחיבור מקבילי עובדים עם מתח 5V לאחר בדיקה עם בטרייה ניידת בדיוק באופן שאני רוצה...

השאלות שלי הן לא תקציביות הן ענייניות לסיטואציה מסוימת ששאלתי לגביה...

אני יכול לחבר אותם עם מטען של פלאפון והם יעבדו מעולה, רציתי מסיבות כאלו ואחרות להימנע מעוד חוטים ומטענים ופשוט להשאיר אותם עם ה USB של הרסיבר... בקושי רואים אותו והמאווררים בתור המארז פונים כלפי מעלה אז הם גם נסתרים, ובסה"כ שאלתי על צריכת הזרם אם החישוב שלי נכון... אתה יודע לענות לי על זה?
...
השאלה היא לא עניינית כי טכנית היא לא נכונה
לשים מאורר שעובד בשליש מהירות טוב כמו לשים כוסות רוח למת.
אז אם אתה מתעקש על הרעיון שלך ומתעקש שהמאווררים יעבדו רק כשהמגבר דולק (ומתעלם מהעובדה שגם בסטנדביי הוא מתחמם בעיקר כרטיס ה HDMI במצב שיש כניסה אחת שתמיד עוברת ליציאה במצב סטנד ביי) אז ההמלצה שלי להשתמש ביציאת הטריגר של המגבר ועם ממסר לשלוט במאווררי פו פו של ה 5V

ואם אתה רוצה לשמוע עצה... אז תחבר מאוורר שניזון מהמתח הנכון שלו, מספיק אחד בגודל של 12 מ"מ שיעבוד כל הזמן בלי קשר למצב המגבר.
איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו...

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

05/02/2023 10:57  
oris74 כתב:
אני לא מצאתי דרך לשלוט על ה USB של הרסיבר - הוא עובד תמיד כי הרסיבר גם כשכבוי הוא לא באמת כבוי אלא סוג של sleep

אגב - לא הבנתי איפה המאווררים שלך? אני מפספס משהו בתמונה? :-)
...
אני שמח ש"פיספסת" כי זה רק אומר שבאמת לא רואים אותם :)
שמתי בתוך המארז עם כבל שיוצא מהצד (תפוס מבפנים עם אזיקון בשביל שלא ימשך בטעות)

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

05/02/2023 14:43  
CRAZYDIAMOND כתב:
אני התקנתי בתוך הרסיבר, לדעתי כך עדיף ופחות צורם לעין.
את החוט עבור המאווררים הוצאתי מהאחורה, שלפתי החוצה את קונקטור ה VGA שלא היה נחוץ לי והשתמשתי בחור שלו.
כך כל פעם כשאני רוצה להשתמש ברסיבר, אני מפעיל את הסוויץ של המאוררים ומיד אחר כך מפעיל את הרסיבר, לפעמים הוא עבד שעות על גבי שעות ולא התחמם בכלל, בגלל שהמאווררים עבדו כל הזמן, המאוורר המקורי של הרסיבר מעולם לא עבד עקב כך.
על הרכיב הראשי - הצ'יפ של DD/DTS גם הדבקתי גוף קירור קטן שיעזור בפיזור החום, זה הרכיב הבעייתי שגורם לרסיברים מהסדרות האלה להפסיק לתפקד.
...
איך אני מזהה את הצ'יפ של ה DTS? אני חושב שברסיבר הקודם שהיה לי הוא נדפק כי עם ה DTS היו לי המון בעיות...

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

05/02/2023 15:13  
ahersko כתב:
השאלה היא לא עניינית כי טכנית היא לא נכונה
לשים מאורר שעובד בשליש מהירות טוב כמו לשים כוסות רוח למת.
אז אם אתה מתעקש על הרעיון שלך ומתעקש שהמאווררים יעבדו רק כשהמגבר דולק (ומתעלם מהעובדה שגם בסטנדביי הוא מתחמם בעיקר כרטיס ה HDMI במצב שיש כניסה אחת שתמיד עוברת ליציאה במצב סטנד ביי) אז ההמלצה שלי להשתמש ביציאת הטריגר של המגבר ועם ממסר לשלוט במאווררי פו פו של ה 5V

ואם אתה רוצה לשמוע עצה... אז תחבר מאוורר שניזון מהמתח הנכון שלו, מספיק אחד בגודל של 12 מ"מ שיעבוד כל הזמן בלי קשר למצב המגבר.
איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו...
...
שני מאווררים מהסוג הנ"ל גם בשליש מהמהירות שלהם עושים עבודה מעולה ולא שומעים אותם... למה במארזי מחשב אתה שם מאוורים על FUUL SPEED כל הזמן?... לא... הם נעים בין רבע למקסימום בהתאם לטמפרטורה... במתח המלא שלהם הם מגיעים למהירות מאוד גבוהה שלא מתאימה... במקום להתחיל להשתמש בממסרים אין לי בעיה שיעבדו כל הזמן בשליש מהמהירות, כי הביצועים שלהם גם ככה מעולים...

ולמה אתה רושם שהתעלמתי מהעובדה שהוא עובד בסטאנד בי?..אתה פשוט לא הבנת, דיברתי על כבוי ולא כבוי...
וסבבה מאוורר אחד מספיק, אבל למה לא 2? פיזור יותר טוב וממוקד בשני חצאי המארז... יש לי כבר שני מאווררים,פיזית, פה, קיימים... למה לא להשתמש בהם אם הם עובדים ואיכותיים?
ועל איזו "יציאת טריגר" אתה מדבר? לא הבנתי בבקשה...

השאלה שלי היא נכונה מאוד, כל עוד המאוורר עובד (בדוק בשטח) במתח של 5V שאלתי רק לגבי צריכת הזרם וזהו... לא אכפת לי שגם יעבדו כל הזמן אם זה לא פוגע במכשיר (דרך יציאת ה USB שלו) עם צריכה כזאת שלפי החישוב שלי נמוכה מאוד ושאלתי אם החישוב לזרם נכון... אתה מבין בחשמל? אתה יודע לחשב ולענות לי על צריכת זרם מעגל מקבילי? יודע להגיד לי אם הצריכה הקבועה דרך 5V תהיה פחותה מה 0.2A?
כן, תודה. לא, שלום.

אלעד1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

05/02/2023 14:38  
big007 כתב:
נראה שהמאוורר מותקן בתוך הרסיבר או שאני טועה?!
...
כן, קצת קומבינה, אבל יצאה טוב :)

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

מאורר 12 וולט שעובד ב 5V מקבל 40% ממתח העבודה שלו
זה לא אומר שהוא צורך 40% מהזרם (רמז, זה יהיה יותר) וגם ספיקת האוויר שלו לא תהיה רבע (וגם הסל"ד), בקיצור ההתנהגות לא לינארית!

כמה זה יהיה? לא יודע, לכל מוצר יש את דף היצרן שלו עם הפרמטרים (בהנחה שהם חוקיים)

אז כמה יצרוך המאוורר שלך אני לא יודע

חיבור במקביל מחבר את סכום הזרמים של שני המאוורים

בדרך כלל הדרייבר של ה USB יודע להגן על עצמו, ככה שקשה לי להאמין שתעשה נזק (בטח לא בטווח הקצר)

בעיקרון אני עדיין ממליץ על מאוורר בודד כדי למנוע תופעות של אוויר עומד/התאבכות הורסת

מאורר בודד יצור זרימה של האוויר, יש למקם אותו מעל הנקודה החמה ביותר

אם אתה מתעקש על 2 מאווררים, אז מעל הנקודה הפחות חמה לדחוף אויר ומעל הנקודה החמה לפנות אותו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”