מתאם אינטרקום דירתי לטלפויית VoIP

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

עריכה: הבעיה נפתרה באמצעות מעגל קטן ופשוט, לבידוד אדמות, שמזכיר שנאי מבדל רק בקטנה.

בבניין שלי מותקנת מערכת אינטרקום ישנה של וידקס, 5 גידים, שעדיין עובדת.
רציתי לחבר אותה למרכזיית IP אצלי בדירה, אבל לא מצאתי מוצר מדף שעושה את העבודה באופן ישיר. יש מוצרים כאלה שהם למעשה מערכת אינטרקום קומפלט, לרוב לבתים פרטיים, ויש גם מוצרי מדף להתממשקות לטלפונים אנלוגיים, אבל לא מצאתי את מה שהייתי צריך.
הכי קרוב היה המכשיר הזה: גם הוא לא נועד למטרת התממשקות לשפופרת אינטרקום בדירה, אבל תחושת הבטן שלי אמרה שקיימת היתכנות.
כדי לממש סגירת מגע בכניסת המכשיר בכל פעם שמישהו בלובי לוחץ על כפתור מספר הדירה שלי, נעזרתי במדריך הבא:
https://chris-m-whong.medium.com/connec ... 64cf6a3ce4
לשם הנוחות בלבד, הזמנתי מעגל מודפס מינימלי מעלי אקספרס, עם ממסר 5v וקונקטורים כניסה/יציאה בהברגה.
זה עובד.
המכשיר יודע גם לקבל קישור RTSP וידאו ממצלמת IP (יש לי כזו בכניסה לבניין, לא קשורה למערכת האינטרקום), וגם זה עובד. כשמישהו מצלצל לדירה ואני עונה בטלפון IP מתאים, הוידאו מוקרן על המסך שלו.

הבעיה היא עם האודיו הדו כיווני........
את ה- Speaker Out של המכשיר, חיברתי לקווי המיקרופון של אפרכסת האינטרקום, וזה עובד פצצה. שומעים בלובי הבניין באופן מאד חזק וברור. זה הפתיע אותי, דווקא כאן חשבתי שתהיה בעיית תאימות, כי היציאה הזו נועדה להיות מספיק חזקה כדי לדחוף רמקול, לא כדי לתת סיגנל בכניסה של מגבר אינטרקום של בניין. אבל זה עובד.
כשחיברתי את ה- Mic IN של המכשיר, אל קווי הרמקול של אפרכסת האינטרקום, לעומת זאת, לא שומעים את מי שמדבר למטה, לא משנה איך כיוונתי את הרגישות בכניסת המכשיר. יש רק המהום AC.
אני יודע שהאינטרקום תקין, כי אם אני מחבר רמקול של אפרכסת, אני שומע באופן ברור את רעשי הרחוב ללא המהום AC כמעט.
איזה מעגל אני צריך להוסיף שם כדי לתווך בין מגבר האינטרקום לבין ה- MIC In?

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”