חוויה עם ARCAM AVR31
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
יום שבת התארחתי אצל חבר שיש לו ארקם חדש מדגם 31.
חשוב להגיד שיש לי מערכת קולנוע וסטראו בבית מאוד מכובדת שנותנת תוצאה ממש טובה ויש לי חברים עם מערכות רציניות מאוד כך שקצת ניסיון יש לי כי אני מאוד אוהב את התחום.
חלק מהחברים אמרו לי שמדובר בקפיצת דרגה ביחס למה שידוע לי ותאמת הגעתי ללא ציפיות כי שמעתי כמה מאות מערכות בחיי.
מדובר בארקם 31 ,אליו משודך מגבר לינדוף לקדמיים ,3 סאבים של svs ,קדמיים פוקל 926 ,ועוד סנטר אחוריים ואטמוסים,סה"כ 7 רמקולים ו 3 סאבים.
את אותו הרכב ציוד שמעתי פעמיים כאשר בעבר היה מחובר במקום הארקם רסיבר של ימאה דגם 3070.
בימאה הסאונד היה סביר עם הרבה בעיות אקוסטיות כי ישנם חלונות בחלל ,הסאונד היה קר ומרגיז באוזן פעמים רבות,צליל מטאלי לא ברור ,וזה אחרי מספר כיולים של חברים אלופים שגם חברים בקבוצה הזאת (אחד מהם זה ליאור שהוא אלוף הכיולים).
ואז הגעתי לשמוע את הארקם....
לא שמעתי קולנוע ברמה הזאת בחיי ,כמה רמות מעל מה שיש אצלי ,ובכלל ביחס לכל המערכות ששמעתי בעבר.
תחילה שמעתי דמו שהציג יכולות ולמרות שהתרשמתי בחרתי לא להסיק מסכנות ,אבל אז ראינו סרט ועוד סרט ועוד סרט והופעה חייה....פשוט מדהים,סאונד דינמי,הפרדת צלילים מטורפת,נמוכים שהם חלום ,החוויה היתה מטורפת ומאוד מהר הבנתי שאני צריך שינוים דחוף כדי להגיע לרמה הזאת.
את הכיול עשה אותו אלוף שעשה גם לימאה רק שהפעם הכיול לדבריו היה קל והתוצאה מרשימה.
בצד השלילי ברשת מקללים את ארקם על באגים רבים ותאמת המכשיר נכבה פעם אחת ונכנס להגנה שזה מאוד מוזר.
חייב להגיד שמדובר ברסיבר חלום ואני מקווה שגם הרסיברים החדשים שיכנסו לשוק עם dirac ועם dlbc יתנו את אותה תוצאה ואז מצבנו יהיה טוב יותר משמעותית בפחות כסף.
חשוב להגיד שיש לי מערכת קולנוע וסטראו בבית מאוד מכובדת שנותנת תוצאה ממש טובה ויש לי חברים עם מערכות רציניות מאוד כך שקצת ניסיון יש לי כי אני מאוד אוהב את התחום.
חלק מהחברים אמרו לי שמדובר בקפיצת דרגה ביחס למה שידוע לי ותאמת הגעתי ללא ציפיות כי שמעתי כמה מאות מערכות בחיי.
מדובר בארקם 31 ,אליו משודך מגבר לינדוף לקדמיים ,3 סאבים של svs ,קדמיים פוקל 926 ,ועוד סנטר אחוריים ואטמוסים,סה"כ 7 רמקולים ו 3 סאבים.
את אותו הרכב ציוד שמעתי פעמיים כאשר בעבר היה מחובר במקום הארקם רסיבר של ימאה דגם 3070.
בימאה הסאונד היה סביר עם הרבה בעיות אקוסטיות כי ישנם חלונות בחלל ,הסאונד היה קר ומרגיז באוזן פעמים רבות,צליל מטאלי לא ברור ,וזה אחרי מספר כיולים של חברים אלופים שגם חברים בקבוצה הזאת (אחד מהם זה ליאור שהוא אלוף הכיולים).
ואז הגעתי לשמוע את הארקם....
לא שמעתי קולנוע ברמה הזאת בחיי ,כמה רמות מעל מה שיש אצלי ,ובכלל ביחס לכל המערכות ששמעתי בעבר.
תחילה שמעתי דמו שהציג יכולות ולמרות שהתרשמתי בחרתי לא להסיק מסכנות ,אבל אז ראינו סרט ועוד סרט ועוד סרט והופעה חייה....פשוט מדהים,סאונד דינמי,הפרדת צלילים מטורפת,נמוכים שהם חלום ,החוויה היתה מטורפת ומאוד מהר הבנתי שאני צריך שינוים דחוף כדי להגיע לרמה הזאת.
את הכיול עשה אותו אלוף שעשה גם לימאה רק שהפעם הכיול לדבריו היה קל והתוצאה מרשימה.
בצד השלילי ברשת מקללים את ארקם על באגים רבים ותאמת המכשיר נכבה פעם אחת ונכנס להגנה שזה מאוד מוזר.
חייב להגיד שמדובר ברסיבר חלום ואני מקווה שגם הרסיברים החדשים שיכנסו לשוק עם dirac ועם dlbc יתנו את אותה תוצאה ואז מצבנו יהיה טוב יותר משמעותית בפחות כסף.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ככה זה שיש מערכת כיול טובה ועכשיו הצפי הוא שה ART יכנס בהדרגה לרוב החברות וצפויה חגיגת סאונד אמיתית.
וכן ,כפי שציינת, ארקם ואמינות לא ממש הולכים ביחד וזה חבל.
וכן ,כפי שציינת, ארקם ואמינות לא ממש הולכים ביחד וזה חבל.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
מי שחולם שהדנון שלו ישמע כמו ארקאם בגלל
שיהיה לו דיראק, שימשיך לחלום.
לכל חברה יש חתימת סאונד משלה.
שלא לדבר על הדגמים הישנים שעובדים על האנשים, מחליפים מספר דגם והפח אותו פח... ויש שנופלים בפח הזה.
שלא לדבר על הדגמים הישנים שעובדים על האנשים, מחליפים מספר דגם והפח אותו פח... ויש שנופלים בפח הזה.
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

תמיד טוב לקוות,ובלי קשר דנון עדיין מביאים את החבילה המשתלמת הטובה ביותר24/01/2023 11:58niko כתב: מי שחולם שהדנון שלו ישמע כמו ארקאם בגלל
שלא לדבר על הדגמים הישנים שעובדים על האנשים, מחליפים מספר דגם והפח אותו פח... ויש שנופלים בפח הזה....
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 294 פעמים
יצא לי להתקין סה"כ 3 רסיברים כאלה עד עכשיו - גם בלי כיול נשמעים מעולה וזה בעיקר בגלל שהחברה מתייחסת קודם כל לסאונד ואחר כך לפיצ'רים
אין ספק שהמכשיר מלא באגים - לא אפוי - אם כי הגרסא העדכנית מאוד יציבה יחסית למה שהיה לפני חודשיים (לא נכנס למצב דיראק גם אם תעמוד על הראש -הממשק היה קופא וכדומה)
קשה לי להגיד שהוא
או NAD778
או JBL SDR
ואפילו ROTEL RAP
אמורים באיזה שהיא צורה להתחרות בייצרנים כמו דנון פיוניר אונקיו יאמהה וחברים
הם בנישה אחרת מיועדים למשתמשים אחרים ומגיעים עם תג מחיר שונה ביחס לתוספות שלרוב הצרכן הסופי מחפש
אין ספק שיש חריגים גם אצל היצרנים הגדולים - כמו A1H החדש של דנון או RZ9 שצפוי לצאת לאונקיו - שיכולים לתת מענה לרמה הזו אבל גם עולים בהתאם
אין ספק שהמכשיר מלא באגים - לא אפוי - אם כי הגרסא העדכנית מאוד יציבה יחסית למה שהיה לפני חודשיים (לא נכנס למצב דיראק גם אם תעמוד על הראש -הממשק היה קופא וכדומה)
קשה לי להגיד שהוא
או NAD778
או JBL SDR
ואפילו ROTEL RAP
אמורים באיזה שהיא צורה להתחרות בייצרנים כמו דנון פיוניר אונקיו יאמהה וחברים
הם בנישה אחרת מיועדים למשתמשים אחרים ומגיעים עם תג מחיר שונה ביחס לתוספות שלרוב הצרכן הסופי מחפש
אין ספק שיש חריגים גם אצל היצרנים הגדולים - כמו A1H החדש של דנון או RZ9 שצפוי לצאת לאונקיו - שיכולים לתת מענה לרמה הזו אבל גם עולים בהתאם
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
ASH ידידי, דנון לצערי מזמן מזמן כבר לא החבילה המשתלמת ביותר לדעתי.24/01/2023 13:43claudia5 כתב: תמיד טוב לקוות,ובלי קשר דנון עדיין מביאים את החבילה המשתלמת הטובה ביותר...
לצערי הם הפכו למכונת פיצ'רים בכל הקשור להזרמת מוזיקה ושאר מיני ירקות ושכחו את העיקר שהוא אכות הסאונד.
גם הדגמים החדשים עים כל ההצהרות עדיין לא בדיוק מספקים את המובטח ברמת הסאונד וזה כבר ממש לא תקין.
אז הבטיחו דיראק והכניסו תמיכה בעד ארבעה סאבים שזה מעולה לכשעצמו אבל בכל ביקורת אשר קראתי עדיין אין שיפור משמעותי בסאונד ועדיין ניהול הבאס לוקה בחסר ואנמי ולדעתי זה MORE OF THE SAME.
הם אולי יחסית זולים בהשוואה לחברות אחרות אבל עדיין לא מספקים את התמורה גם למחירם האטרקטיבי כביכול.
שמעת את הארקם ונפלה לך הלסת ובצדק רב.מדובר במכשיר מטורף ברמה גבוהה מאוד עים מערכת כיול מהטובות ביותר שיש היום והתוצאות כמובן בהתאם למחיר ואכות המכשיר.
לי באופן אישי יצא לי להאזין ארוכות לארקם AV-10 שהוא דגם הכניסה של ארקם ובדיוק כמוך נפלה לי הלסת זה היה פשוט מדהים.
היה לי דנון X4500 ומעולם הוא לא נשמע כמו הארקם ולא משנה מה עשיתי ומה החלפתי ולכן דנון לא משתלמים היום ובמיוחד למי שמחפש סאונד אכותי.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

היה לי 8 שנים את הדנון 4000 אחרי הרבה רסיברים מחברות שונות,כיום יש לי את ה4700 שרכשתי בעיסקה טובה מאוד ושמעתי רבות גם את ה4500 ואת ה6700 ,ואישית אני מאוד אוהב בטח ביחס לחברות מקבילות שגם בדגמים בכירים יותר נשמעו לי פחות טוב בדרך כלל.שמעתי ימאה סדרות 3000 ו 2000 שמעתי הרבה אנטמים,מרנץ(שאני גם אוהב) אבל בסוף הדנון פוגע יותר לטעמי24/01/2023 16:39masteraudio כתב: ASH ידידי, דנון לצערי מזמן מזמן כבר לא החבילה המשתלמת ביותר לדעתי.
לצערי הם הפכו למכונת פיצ'רים בכל הקשור להזרמת מוזיקה ושאר מיני ירקות ושכחו את העיקר שהוא אכות הסאונד.
גם הדגמים החדשים עים כל ההצהרות עדיין לא בדיוק מספקים את המובטח ברמת הסאונד וזה כבר ממש לא תקין.
אז הבטיחו דיראק והכניסו תמיכה בעד ארבעה סאבים שזה מעולה לכשעצמו אבל בכל ביקורת אשר קראתי עדיין אין שיפור משמעותי בסאונד ועדיין ניהול הבאס לוקה בחסר ואנמי ולדעתי זה MORE OF THE SAME.
הם אולי יחסית זולים בהשוואה לחברות אחרות אבל עדיין לא מספקים את התמורה גם למחירם האטרקטיבי כביכול.
שמעת את הארקם ונפלה לך הלסת ובצדק רב.מדובר במכשיר מטורף ברמה גבוהה מאוד עים מערכת כיול מהטובות ביותר שיש היום והתוצאות כמובן בהתאם למחיר ואכות המכשיר.
לי באופן אישי יצא לי להאזין ארוכות לארקם AV-10 שהוא דגם הכניסה של ארקם ובדיוק כמוך נפלה לי הלסת זה היה פשוט מדהים.
היה לי דנון X4500 ומעולם הוא לא נשמע כמו הארקם ולא משנה מה עשיתי ומה החלפתי ולכן דנון לא משתלמים היום ובמיוחד למי שמחפש סאונד אכותי....
אם ברסיברים ששמעתי ההבדלים היו שונים באחוזים בודדים והרבה טעם אישי אז במקרה של הארקם זה כבר לא טעם אישי ....נשמע הרבה יותר טוב נקודה.
רק תיקון קטן ,תודה על המחמאות
, אבל הכיול של
דיראק אצל בעל הסטאפ שהיית אצלו, נעשה ע"י שני חברים
נוספים ויקרים בעיקר .יחד איתי .כולנו עמדנו בצד בשקט, הזזנו
את ה Umik לבקשת הכיול ( 9 נק' אם זוכר היטב ) . כאמור ה Dlbc עשה שם עבודה שלא ניתן לתאר במילים.
בחלל סופר לא קל .
מה ששמעת זו תוצאה אוט ללא שום התערבות. שתבין
את היכולות .
, אבל הכיול שלדיראק אצל בעל הסטאפ שהיית אצלו, נעשה ע"י שני חברים
את ה Umik לבקשת הכיול ( 9 נק' אם זוכר היטב ) . כאמור ה Dlbc עשה שם עבודה שלא ניתן לתאר במילים.
בחלל סופר לא קל .
מה ששמעת זו תוצאה אוט ללא שום התערבות. שתבין
את היכולות .
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 24/01/2023 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

למרות שיש המזלזלים ב DLBC ללא ספק אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה מבלי להזדקק לידע מקדים, פשוט הברקה של דיראק שעד היום לא קיבלה מענה משום מערכת כיול אחרת .24/01/2023 19:32LiorShap כתב: רק תיקון קטן ,תודה על המחמאות, אבל הכיול של
דיראק אצל בעל הסטאפ שהיית אצלו, נעשה ע"י שני חברים
בחלל סופר לא קל .
מה ששמעת זאת תוצאה אוט ללא שום התערבות. שתבין
את היכולות ....
האם טענתם גרפי מטרה של הרמן ?
אצלי הוספתי לזכרון הפרוססור ל DLBC גרפי מטרה של 4+/6+/8+/10+ ומחליף בניהם בהתאם לצורך והתוצאה ? חלום.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

איזה פרוססור יש לך?24/01/2023 20:35istarmini כתב: למרות שיש המזלזלים ב DLBC ללא ספק אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה מבלי להזדקק לידע מקדים, פשוט הברקה של דיראק שעד היום לא קיבלה מענה משום מערכת כיול אחרת .
אצלי הוספתי לזכרון הפרוססור ל DLBC גרפי מטרה של 4+/6+/8+/10+ ומחליף בניהם בהתאם לצורך והתוצאה ? חלום....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

STORM MK2...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
כל מי שמזלזל במערכת הכיול של DIRAC וב DLBC בפרט אין לו שום מושג ואפילו הקלוש ביותר באיך אמורה להישמע מערכת ניהול באס וממליץ לאותם מצקצקים לעבור לסאונד-בר.24/01/2023 20:35istarmini כתב: למרות שיש המזלזלים ב DLBC ללא ספק אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה מבלי להזדקק לידע מקדים, פשוט הברקה של דיראק שעד היום לא קיבלה מענה משום מערכת כיול אחרת .
אצלי הוספתי לזכרון הפרוססור ל DLBC גרפי מטרה של 4+/6+/8+/10+ ומחליף בניהם בהתאם לצורך והתוצאה ? חלום....
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
היי יואב24/01/2023 20:35istarmini כתב: האם טענתם גרפי מטרה של הרמן ?
הייתי אחד מאלה שנכחו בכיול.
עשינו רק נקסט נקסט.
התוצאה מעלפת.
לא משנה מה נכתוב פה זה לא באמת יעביר את החוויה.
רק אחדד שוב שהחלל סופר מאתגר.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

24/01/2023 22:23Mad כתב: היי יואב
הייתי אחד מאלה שנכחו בכיול.
עשינו רק נקסט נקסט.
התוצאה מעלפת.
לא משנה מה נכתוב פה זה לא באמת יעביר את החוויה.
רק אחדד שוב שהחלל סופר מאתגר....
אני ממליץ , מניסיון אישי, לשלב גם גרפי מטרה נוספים של הרמן (אולי גם של NAD ) אולי לא את ה 10+ וה 8+ אבל את ה 6+ וה 4+ בהחלט כן. (כמובן רק למי שברשותו סאב/ים שבנויים להתמודד ....)
התהליך הוא מאוד פשוט מורידים את הקבצים וטוענים אותם, לפני ביצוע החישובים ואז הדיראק מחשב בהתאם.
במידת הצורך אני אשלח בכיף את הקבצים , למי שמעונין.
שווה לנסות
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום