שאלה בקשר לרעש של מארזי HTPC
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום, חיפשתי פה בפורום וגם במאמרים וכמעט ולא מצאתי איזכורים לגבי הרעש שעושים המארזים. זה נושא מאוד רגיש ואני חייב לדעת מה הם הפרמטרים המדויקים שאני אמור לשים לב אליהם כשאני מחפש מארז שקט לחלוטין!!!
כמה אמור לעלות מארז שקט לחלוטין (סדר גודל כמובן. מהזולים ועד הסבירים)? אפשר לקבל לינק לחנות שאני אוכל לראות שם דגמים שקטים עם מחיריהם?
תודה רבה
כמה אמור לעלות מארז שקט לחלוטין (סדר גודל כמובן. מהזולים ועד הסבירים)? אפשר לקבל לינק לחנות שאני אוכל לראות שם דגמים שקטים עם מחיריהם?
תודה רבה
- orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני לא חושב שהשקט שאתה מחפש מגיע מהמארז אלא מ
1. ספק
2.מאוררים(מארז/מעבד/כרטיס מסך).
3. HDD
עם אתה מעוניין בשקט חרישי אזי קיימים ספקים ללא מאוררים וניתן למצוא קירור פסיבי לגבי מעבדים וכרטיסי מסך
1. ספק
2.מאוררים(מארז/מעבד/כרטיס מסך).
3. HDD
עם אתה מעוניין בשקט חרישי אזי קיימים ספקים ללא מאוררים וניתן למצוא קירור פסיבי לגבי מעבדים וכרטיסי מסך
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה שאורנטל אמר זה נכון.
אבל איכות בניה ואיכות חומרים משפיע גם כן על כמות הרעש שהמארז מסוגל לספוג מבלי שתשמע אותו.
לדעתי, אם אתה קונה מארז וצריך גם ספק כוח, הכי משתלם כרגע הוא הANTEC NSK2400, שעולה בסביבות ה620שקל.
יש כמובן מארזים יותר טובים מזה אבל הם כבר עולים 1000+ ומגיעים ללא ספק כוח איכותי ושקט.
אבל איכות בניה ואיכות חומרים משפיע גם כן על כמות הרעש שהמארז מסוגל לספוג מבלי שתשמע אותו.
לדעתי, אם אתה קונה מארז וצריך גם ספק כוח, הכי משתלם כרגע הוא הANTEC NSK2400, שעולה בסביבות ה620שקל.
יש כמובן מארזים יותר טובים מזה אבל הם כבר עולים 1000+ ומגיעים ללא ספק כוח איכותי ושקט.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ה-BACH בכלל לא מומלץ לHTPC, יש מארזים טובים בהרבה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לדעתי מארז של ANTEC NSK2400 + החלפת מאווררים מקוריים לאיכותיים ושקטים יותר (למרות שבמהירות נמוכה הם כמעט ולא נשמעים) יהיה פתרון מצויין.
המארז משתיק רעשים בצורה יוצאת מן הכלל.
המארז משתיק רעשים בצורה יוצאת מן הכלל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המארז 620-650 וכל מאוורר טוב ושקט בסביבות ה 50, אז סה"כ 700-750.
מאוורר למעבד שקט בסביבות ה 200 ש"ח
כרטיס מסך - רוב כרטיסי המסך ניתנים להשגה בצורת איורור פאסיבי (צלעות קרור) במחירים פחות או יותר זהים
HDD - מומלץ לחפש Seagate בארקודה - שקטים במיוחד.
כלל אצבע שיעזור לך - להשתדל לשמור על רמת רעש של רכיבים מתחת ל 21DB
אומרים כי 26DB זוהי רמת הסף לשקט בחדר בתנאים סטנדרטים אבל מניסיון 21 יתן לך שקט מעולה.
שים לב, למרות הכל שאין שום דרך ממשית לבנות HTPC ללא רעש לחלוטין ! בכל מארז ומרכיביו גם אם רובם מבוססי צלעות קרור יש צורך במאוורר או שנים לניידות האוויר
כרטיס מסך - רוב כרטיסי המסך ניתנים להשגה בצורת איורור פאסיבי (צלעות קרור) במחירים פחות או יותר זהים
HDD - מומלץ לחפש Seagate בארקודה - שקטים במיוחד.
כלל אצבע שיעזור לך - להשתדל לשמור על רמת רעש של רכיבים מתחת ל 21DB
אומרים כי 26DB זוהי רמת הסף לשקט בחדר בתנאים סטנדרטים אבל מניסיון 21 יתן לך שקט מעולה.
שים לב, למרות הכל שאין שום דרך ממשית לבנות HTPC ללא רעש לחלוטין ! בכל מארז ומרכיביו גם אם רובם מבוססי צלעות קרור יש צורך במאוורר או שנים לניידות האוויר
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי
נתת פה מידע חשוב מאוד.
לגבי כרטיסי המסך, האם ה GFORCE 8500 כולל את צלעות הקירור? האם יש כרטיס מסך פשוט שכולל יציאת HDMI או DVI שלא דורש שום קירור או בעל קירור שקט?
שאלה נוספת, אם אני קונה חלק, חלק. עד כמה זה מסובך להרכיב? עד היום יצא לי מקסימום להכניס כרטיס נוסף.
תודה רבה
נתת פה מידע חשוב מאוד.
לגבי כרטיסי המסך, האם ה GFORCE 8500 כולל את צלעות הקירור? האם יש כרטיס מסך פשוט שכולל יציאת HDMI או DVI שלא דורש שום קירור או בעל קירור שקט?
שאלה נוספת, אם אני קונה חלק, חלק. עד כמה זה מסובך להרכיב? עד היום יצא לי מקסימום להכניס כרטיס נוסף.
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תחפש כרטיסי HD2400PRO או HD2600PRO של ATI, הם ייתנו לך את התמורה הטובה ביותר לכסף.
יש גרסאות עם קירור פאסיבי.
פשוט לא צריך להתעצל ולהתחיל לחפש.
חיפוש ראשוני אפשר לעשות באתר ZAP למשל
יש גרסאות עם קירור פאסיבי.
פשוט לא צריך להתעצל ולהתחיל לחפש.
חיפוש ראשוני אפשר לעשות באתר ZAP למשל
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אם היית מכיר אותי, לא היית חושב שאני עצלן בדבים האלה. העיניין הוא, וכתבתי את זה בהודעה הראשונה באשכול, שאני לא מוצא איזכורים על עיניין השקט, החשוב כל כך, בעיניין של HTPC. בגלל זה הייתי חייב להבין פה כמה דברים. ברור שגם אם לא היית מזכיר את זה, הייתי ישר הולך לבדוק בזאפ על הכרטיסים שהמלצת פה.
אחרי חיפוש בזאפ, לא מצאתי את הכרטיסים שהזכרת
תודה רבה
אחרי חיפוש בזאפ, לא מצאתי את הכרטיסים שהזכרת
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
לגבי המאווררים של המארז, עדיף מאווררים של 80 מ"מ מאשר של 60, ניתן להוריד להם את המהירות וזה מועיל גם.
(לגבי הורדת מהירות, הדרך הזולה, זה להחליף את הכבל של המאוורר שילך לאדום ולא לצהוב -- צהוב 12V, אדום 5V שניהם ביחד [לא מומלץ!!] 7V).
לגבי הכרטיס מסך, במחשב הרגיל שלי יש כרטיס של gigabyte, עם קירור פאסיבי שקט לחלוטין ועובד מעולה.
מעבד: המאווררים המקוריים שבאים עם core 2 duo, דיי שקטים.
לוח אם - יש לי דגם של gigabyte, קירור פאסיבי.
ספק כוח - מומלץ לקחת enermax, יש להם סידרה של ספקי כוח שקטים ביותר.
(לגבי הורדת מהירות, הדרך הזולה, זה להחליף את הכבל של המאוורר שילך לאדום ולא לצהוב -- צהוב 12V, אדום 5V שניהם ביחד [לא מומלץ!!] 7V).
לגבי הכרטיס מסך, במחשב הרגיל שלי יש כרטיס של gigabyte, עם קירור פאסיבי שקט לחלוטין ועובד מעולה.
מעבד: המאווררים המקוריים שבאים עם core 2 duo, דיי שקטים.
לוח אם - יש לי דגם של gigabyte, קירור פאסיבי.
ספק כוח - מומלץ לקחת enermax, יש להם סידרה של ספקי כוח שקטים ביותר.