מפסק תאורה חכם בשביל דוד
היי, שאלה בסיסית, יש לי כרגע מתג גוויס פשוט לדוד, הוא נראה בדיוק כמו המתג של התאורה שלידו, רק עם נורה.
השאלה שלי היא אם אני יכול להחליף אותו במתג חכם שמיועד לתאורה. האם יש חייוט שונה לדוד שמצריך מפסק מיוחד עבורו?
השאלה שלי היא אם אני יכול להחליף אותו במתג חכם שמיועד לתאורה. האם יש חייוט שונה לדוד שמצריך מפסק מיוחד עבורו?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
לפי חוק החשמל, מפסק דוד חייב לנתק גם את הפאזה וגם את ה-0. אני משער שאם תפתח אותו תראה שהוא מבצע ניתוק כפול - אלא אם התקינו לך מפסק לא תקני.
חוץ מזה, מתג לתאורה תומך בעד 10A. דודי מים יכולים לצרוך 2300W ויותר, והמתג יישרף.
חוץ מזה, מתג לתאורה תומך בעד 10A. דודי מים יכולים לצרוך 2300W ויותר, והמתג יישרף.
תודה על התגובה. אם אפשר לחדד - יכול להיות שיש מתגי תאורה חכמים שמתאימים לדוד? ואם כן איך מה אני צריך לברר לגביהם?
לגבי ניתוק ה 0, האם זה עניין של התקנה או של המפסק? אם זה קשור למפסק, מה יהיה רשום על מפסק שתומך בזה?
לגבי המתח, הבנתי בגדול, גם כאן אשמח להבין מה הנתונים שיעזרו לי לבחור משהו מתאים
לגבי ניתוק ה 0, האם זה עניין של התקנה או של המפסק? אם זה קשור למפסק, מה יהיה רשום על מפסק שתומך בזה?
לגבי המתח, הבנתי בגדול, גם כאן אשמח להבין מה הנתונים שיעזרו לי לבחור משהו מתאים
- dr0r
-
- חבר ותיק

ניתוק ה-0 זה עניין יעודי. מתג חכם סטנדרטי לא עושה את זה, כי אין צורך וזה מקשה. אתה יכול להסתכל בתרשים החיבורים של המתג - במתג יעודי לדוד יש גם כניסה ל-0 מהקיר, וגם יציאה לכיוון הדוד. במתג רגיל ה-0 רק נכנס אליו, במקביל לתאורה או למכשור.
- dr0r
-
- חבר ותיק

נכון. אגב גם במתגים כביכול תקניים. ההורים שלי התקינו מפסק דוד עם שעון מכאני פשוט (מהום סנטר לדעתי), וכשהוא התקלקל ופתחתי אותו הסתבר שהמפסק עצמו (כנראה) ממתג גם את ה-0 וגם את הפאזה, אבל השעון (שפועל רק כשהמפסק ״דולק״) ממתג רק את הפאזה, וה-0 מקוצר לפניו. לא ברור לי איך הדבר הזה עומד בתקן, בהתחשב בכך שהשימוש הנפוץ הוא להשאיר את המפסק דולק תמיד, כדי שהשעון יעבוד - ואז ה-0 לעולם לא מנותק. מצד שני, כל התקן הזה קצת עקום, כי אף אחד לא מכבה את הדוד כשהוא הולך להתקלח...