מסך למקרן, סוגים ו-16:9....

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
julian2003 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
שיחקתי בימים האחרונים עם המקרן החדש - panasonic ae700.
מכיוון שעוד לא רכשתי מסך, אני מקרין על הקיר.
פשוט רציתי לראות איזה גודל נראה לי מתאים בסלון, ואיזה יחס - 4:3 או 16:9.
דבר ראשון רציתי לוודא משהו, התמונה כרגע לא משהו, בעיקר בנושא ה-focus, ברור לי שזה על קיר (ומוקרן מדלפק) ואלה תנאים לא משהו, אבל יכול להיות שזה עד כדי כך רע שאין פוקוס ממש? וגם כשאתלה אותו מהתקרה, איך אדע שהוא באמת מאונך/מקביל לקיר, יש דרך לבדוק את זה? האם עדיף לקחת מישהו שיתקין לי ויכייל אותו ? אם כן - כמה זה אמור לעלות? כמה benfit יהיה לי מזה ואם יש מישהו מומלץ?

ועכשיו למה שאני באמת זקוק לעזרה - אני דיי סגור על קניית מסך 16:9, אני אראה שם בעיקר סרטים וגם הסדרות שאני מוריד מהאינטרנט והעתיד נראה לי 16:9. ואני חושב לקחת מסך בגודל 92" (מרחק הצפייה 4 מטר).
קראתי כמה thread'ים באתר שאנשים יותר בעד 4:3, אבל רציתי לשאול בכל זאת למי יש 16:9 והאם הוא מרוצה או לא ? האם בין האנשים באמת למשל יש חלוקה של 80% 4:3 או שזה יותר 50% ? אשמח לשמוע דברים בעד/נגד...

מישהו יכול לענות לי כאן או בהודעה פרטית לגבי מחיר של מסך 16:9 בגודל 92" ?
אני אשמח לקבל סדר גודל של מחיר לפני שאפנה לחנויות...
וגם אולי קצת מידע בקשר לדגמים/חברות של המסכים - חוץ מה-gain שאותו אני יכול לחשב לבד לא הצלחתי להבין אילו עוד פרמטרים מעניינים בתחום הזה...

תודה,
חגי.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

julian2003,
אתה צריך לשים לב לכמה דברים:
מסך 16:9 יקר משמעותית ממסך 4:3 שהוא יקר משמעותית (אבל פחות...) ממסך ריבועי.
מסך 16:9 לא פותר את עניין המיסוך (עליון ותחתון).
מכיוון שרוב הסרטים רחבים יותר, גם במסך כזה עדיין יהיו לך פסים שחורים למעלה ולמטה ולא תנצל את כל גודל המסך.
זאת הסיבה שהרבה אנשים קונים את הזול ביותר (ריבועי) - מורידים את המסך עד לחלק התחתון של התמונה וממסכים (או לא...) את החלק העליון, ככה שבעצם לא מרוויחים הרבה מזה שהמסך 16:9...
בהנחה שזה מסך נגלל מומלץ מסך חשמלי שמייקר עוד קצת את העסק.

לגבי הפוקוס, בהנחה שהמקרן תקין תשתמש בדיסק כיול כגון AVIA או DVE
ניתן להשתמש לכיולים בסיסיים גם ב-THX OPTIMIZER שמצורף חינם ל-DVD כגון מלחמת הכוכבים

גיא

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

מבדיקה שעשיתי השבוע בכמה חנויות התברר לי שמסכים בפורמט 3:4 ו 1:1 ( ריבועי )
נמכרים באותו מחיר.
אם אתה מתכוון להכניס את המסך לתוך נישת גבס כדאי שתקנה את 1:1 אבל אם אתה מתכוון לתלות אותו ישירות על התקרה או הקיר תקנה את ה 3:4 וכך תצטרך למסך רק בחלק העליון, לגבי ה 16:9 זה באמת מיותר מכל הסיבות שצוינו כבר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

מסך 16:9 הוא לדעתי רלוונטי רק אם מדובר במסך קבוע, לא נגלל.
אני ממליץ על 1:1 פשוט כי זה יותר מסך בפחות (או אותו) הכסף. אתה לא חייב להשתמש בכולו, וכמובן שלא תעשה כן. תגלול לפי הצורך, ותמסך אם תרצה. אם התקרה גבוהה ייתכן שרק עם 1:1 תגיע לתמונה בגובה הרצוי (מבלי לתלות את המסך על שרשראות).

לגבי כיוון. את המסך מתקינים עם פלס (עם התקרה מפולסת זה פשוט). אח"ח ניתן לכוון את המקרן, על ידי שימוש בדרגות החופש של מתקן התלייה, כך שהתמונה תהיה אופקית יחסית למסך. במקרה שלי התקינו לי את המסך ומתקן התלייה, אך את המקרן חיברתי לבד וכיוונתי (גיאומטרית) תוך זמן קצר.
בדגם שלך יש lens shift, נצל את האנכי כדי למנוע או לצמצם שימוש בkeystone.
משה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

שוב, אם יש לו תקרה בגובה נורמלי אין טעם לקנות מסך 1:1 זה סתם מיותר הרי אין שימוש "ביותר מסך " אז ככה שאין לזה אפקט מה עוד שבשידורים וסרטים של 3:4 לא יהיה צורך לשחק כל פעם עם המסך ולעצור אותו , וגם לגבי סרטים 16:9 אפשר להתקין מיסוך בחלק העליון ולהוריד את המסך עד הסוף.

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

מסך

שליחה #6 

צריך להבין שקיימים סרטים בפורמט 3:4 כך שמסך 16:9 לא ייתן דבר. עדיף מסך 3:4 או 1:1 וכשיש סרט בפורמט 16:9 לפתוח אותו לגודל המתאים ואז אין בעיה של פסים שחורים בשום פורמט. כך אני נוהג וזה בסדר גמור.
לגבי המיקוד, גם אני בעלים של פנסוניק 770E ולא היתה לי שום בעיה גם בהקרנה על קיר.,אלא אם כן שכחת להרכיב משקפיים (סתאאאאם), יתכן שיש בעיה קונקרטית במכשיר שלך. זה לא צריך להיות ולא צריך שום כלי עזר לכיול כדי לבדוק דבר כזה. כלומר זו בעיה בסיסית שניתן למדוד אותה בעין בלתי מזוינת.

vladkon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #7 

מישהו יודעה אם יש מסכים אפורים בארץ? קראתי שהם אמורים לשפר את יחס הנגידות, אבל רציתי לראות קודם...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

Vladkon,
מסכים אפורים לרוב יקרים יותר.
הם יישפרו את השחורים אבל באותה מידה הם ייפגמו בלבנים ככה ששיפור בקונטראסט לא ממש תקבל אבל שחורים טובים יותר כן.
פעם היה טרנד למסכים אפורים עבור מקרנים עם שחורים בעיתיים ועוצמת הארה גבוהה, כיום זה פות מקובל.
באותה מידה אתה יכול פשוט לשים פילטר ND או פולרייזר על העדשה של המקרן (ייתן אותו אפקט עם שליטה יותר טובה כי יש הרבה סוגי פילטרים ובעלויות נמוכות) או פשוט לשבת עם 8) ואני לא צוחק בכלל....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vladkon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #9 

רעיון מעניין. אז איזה סוג פילטר כדאי לנסות? איפה הם נמקרים? והכי חשוב - איך מחברים פילטר למקרן??

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

פילטרים אלו ניתנים להשיג בחנויות צילום.
יש כל מיני סוגים ודרגות וקטרים.

חשוב שזה היה בקוטר המתאים ועמיד בחום.
לחלק מהמקרנים יש הברגה (כמו בעדשה של מצלמות) בדיוק בשביל פילטרים כאלו, ובאחרים זה פשוט נכנס בלחץ, לקוטר הפנימי של הטבעת של העדשה.
About.me

julian2003 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66

14:9

שליחה #11 

בהמשך לשאלה המקורית שלי - המסקנה שהגעתי אליה, אחרי שהקרנתי במשך כמה ימים כל מני מקורות בכל מני גדלים, זה שאני הכי אוהב את התצוגה ביחס של 14:9 (זו אופציה שיש בפנאסוניק, אין לי מושג מה יש במקרנים אחרים).
מישהו נתקל בפורמט הזה? מישהו משתמש בו ?
אני מניח שאין כזה מסך, הקטע הוא שמסך 4:3 פתוח לגמרי ממש לא מתאים לי, ומסך 16:9 קצת רחב למקורות שהם לא 16:9.
אז אולי אני אקח 16:9, ואראה רוב הזמן 14:9 חוץ ממקרים שמשדרים 16:9...
אני עדיין מתלבט, אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

יש לי 14:9 בטלויזיה שלי (סוני), אף פעם לא השתמשתי כי העיוות הוא לינארי ובלתי נסבל מבחינתי.
אני מעדיף את העיוות של ה-SMART אצלי שמעוות פחות במרכז ויותר בצדדים.
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #13 

14:9 נשמע כמו איזה פשרה שלא מתאימה בדיוק לשום דבר.
בפלזמות יש צורך להתפשר למנוע צריבות. עם מקרנים, זה חבל. סרטים צריך לראות ביחס המקורי ללא עיוותים. לדעתי זה יותר חשוב מכל מסגרת שחורה. ואם רוצים מסגרת, להתאים אותה לסרט (לא ההיפך) או לוותר עליה.
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

מסכים עם כל מילה!