סאונד - מי יותר טוב לדעתכם ?

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

היות ולא מזמן קניתי אייפוד , ולצערי אני לא מצליח למרות כול הפורומים ודפי העזרה להגיע למצב שבו אני מסתדר איתו
לינק לבעיות :
בעיה אייטיונז http://www.zap.co.il/model.asp?model_id ... ה התחלתית http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=37247

ולמעשה אני חייב להודות שחוץ מזה יש לי בעיה קשה שאי אפשר לסגור אותו וכך הבטריה נגמרת . הבנתי שכך צריך כול כמה זמן לרכוש בטריה חדשה שעלותה נעה בין 200-470 ש"ח .

לאור כול זאת אני מנסה לדעת האם באמת כדאי לנסות להמתין עד שאמצא עזרה מספקת שאוכל לחיות עם האייפוד או שכדאי שאמכור ואחליף
בשביל זה רציתי לדעת האם יש הבדל גדול בסאונד ממי ששמע את האייפוד לעומת נגנים אחרים כמו הארקוס , הIAUDIO X5 או משהו אחר , עם אוזניה איכותית בפורמאט לוסלסס ?

אז האם מישהו שמע ויכול לומר לי האם איכות הסאונד של האייפוד שווה את הזמן והעצבים או ששמא אני אקבל את אותה איכות עם נגנים אחרים , ואם כן עם מה ?

חשוב לי להדגיש . מי ששמע אותם בפורמאט לוסלסס . כי לי לפחות כשאני שומע MP3 ב320BITRATE וWAV אני שומע הבדל לא קטן . האוזניה שאני משתמש בה עכשיו היא הזנהייזר , כשאם אמצא אוזניה יותר טובה או באי ביי או משומשת אני מתכווין לקנות .

אשמח לכול דיעה בנושא , ואולי עיצות מה עלי לעשות , כי עכשיו המצב הוא שקניתי אותו לפני שבוע ואני עדיין לא מצליח לעבוד איתו
בתודה מראש

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

תישאר עם האייפוד.
לדעתי IAUDIO יותר טובים אבל בכל מקרה אם כבר קנית אז ההבדל לא כזה עצום
פשוט תלמד איך עובדים איתו

MYSONY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הסאונד הוא בעייה של האוזנייות, לא של הנגן.
likenother. you know

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

MYSONY כתב:הסאונד הוא בעייה של האוזנייות, לא של הנגן.
...
הכוונה הייתה לאוזניות זנהייזר ולא האוזניות שבאות עם הנגן . במקרה וזה לא הובן .

ברור שאם אני אמצא את השור500 הן ישמעו יותר טוב בנגנים מסויימים מאשר הזנהייזר באותם נגנים . אבל כרגע ההשוואה היא על אותן אוזניות

ואם כבר נגעת בנושא של האוזניות , אני מניח שיש נגנים שממש לא שווה לשדך להם אוזניות יקרות מאוד כמו השור . השאלה היא איזה נגנים אלו ?

MYSONY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ממש לא נכון.

אין כל קשר בין דגם הנגן לאיכות הצליל. המרכיבים הקובעים הם המעבדים מדיגיטל לאנלוג ואיכות האוזניות בהם המבנה האקוסטי הפנימי התואם את טעמך האישי מבחינת הסאונד.

וכמוך, אני מדבר מניסיון.
likenother. you know

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

הכיבי של האייפוד מתבצע על-ידי לחיצה ארוכה על הלחצן התחתון (זה שמתחת לעיגול של הבחירה) וכדי שהוא לא ידלק אתה מפעיל גם את לחצן הולד (בחלק העליון של האיפוד)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

MYSONY כתב:ממש לא נכון.

אין כל קשר בין דגם הנגן לאיכות הצליל. המרכיבים הקובעים הם המעבדים מדיגיטל לאנלוג ואיכות האוזניות בהם המבנה האקוסטי הפנימי התואם את טעמך האישי מבחינת הסאונד.

וכמוך, אני מדבר מניסיון.
...
מה אתה מנסה לומר כאן ? שכול הנגנים נשמעים אותו דבר ? אם כך למה לקנות אייפוד? או IAUDIO או מיזו או קריאייטיב (כמה שמות של נגנים שכולם חושבים שנשמעים יותר טוב מכול האחרים) , ולא לקנות את הסאנסה למשל ? או אולי פשוט נגן מדבקה ? .
או שאולי החמצתי משהו בהבנת דבריך

וענבר תודה על העזרה

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

איזה עובד בעיות יש?
אשתדל לעזור
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

MYSONY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

truejoker כתב:
MYSONY כתב:ממש לא נכון.

וכמוך, אני מדבר מניסיון.
...
מה אתה מנסה לומר כאן ? שכול הנגנים נשמעים אותו דבר ? אם כך למה לקנות אייפוד? או IAUDIO או מיזו או קריאייטיב (כמה שמות של נגנים שכולם חושבים שנשמעים יותר טוב מכול האחרים) , ולא לקנות את הסאנסה למשל ? או אולי פשוט נגן מדבקה ? .
או שאולי החמצתי משהו בהבנת דבריך

וענבר תודה על העזרה
...
נגן הוא נגן. כלומר מקור האות. הצליל יוצא ומגיע מהאוזניות. כדי שהצליל יהיה איכותי על ממירי האות(בנגן דיגיטלי בכל פורמט) להיות באיכות גבוהה. כך גם החומרים המרכיבים את האוזניות. גם האקוסטיקה היא מרכיב חשוב ובעצם המרכיב החשוב. כל השאר עניין של טעם אישי.

כך גם במערכות קולנוע ביתי: קנית לדוגמא את הTX-NR905 של ONKYO וחיברת לו סט מחברה X. יכול להיות שתמצא שהסאונד מחורבן.חבר לו סט מחברה Y ותשפריץ מתענוג.

:lol:

אגב, ממש אין המלצה למותג מדבקה שהמעגלים בו מליגה ז ויתפגר תוך שנה גג בגלל בין שאר תנאי האקלים בארץ(בעיקר בקיץ).
likenother. you know

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

MYSONY אני מבין שאתה אומר שכול נגן אני אשמע אותו דבר ? או שהבנתי לא נכון . כי זה ממש לא נראה לי . אני יודע שיש אלו שנשבעים על IAUDIO , ויש את אלו שנשבעים על קריאטיב ויש את אלו שנשבעים על מאז'יו (לא מאפיו) . אז אין לי כרגע תקציב לקנות את כולם ולשמוע בהם בקובצי לוסלסס ע"מ לבדוק לבד . אבל כול פעם שמישהו אומר לי שאין הבדל שמיעתי , אני לפחות מבין שהוא לא שמע הבדל . ואת הסיבות לכך צריך למצוא אצלו , כי אני שומע הבדלים וגם די גדולים .
אני גם שומע הבדל די גדול (לפחות במוסיקה שאני שומע) בין קובץ MP3 עם BITRATE של 320 ובין קובץ FLAC/APE/WAV , ואני מודע לכך שהן בפורום הזה והן בפורומים אחרים כמעט כולם נשבעים שאין הבדל ואני לא אצליח במבחן עיוור . אז זה בסדר הם יחיו באמונתם אני חי באמונתי שיש הבדל . האם בנגנים ניידים יש הבדל גדול ששווה השקעה זו כבר שאלה אחרת שעליה ניסיתי לקבל תשובה כאן בפורום

MYSONY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אם אתה נעול על אופי סאונד(אני נעול על אופי סאונד)אז נקודת המוצא (הסטנדרד)שקבעת לעצמך הוא הקובע. ממנו תחליט אם סאונד של אוזניות X נראה לך לעומת אוזניות Y.

מותג הנגן ממש לא משנה כי קיים שיתוף פעולה בין היצרנים:יצרן X מייצר חלקים ומעגלים עבור יצרן Y.

באוזניות ורמקולים יש יצרנים (שאינם מותגים מפורסמים שמייצרים חלקים על-פי הזמנה ברמות גימור שונות:דרגה א, ב ופחות.
likenother. you know

LinkTree
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #12 

למה אתה שומע ב WAV כשיש לך APPLE LOSSLESS?
הרבה יותר חסכוני במקום ונותן לך איכות מצויינת

שלך לי במסר את ה MSN ./ ICQ שלך ואני אנסה לעזור לך עם האייטיונס והאייפוד

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

MYSONY: אני אתייחס רק לחלק הראשון של הדברים שלך שקשור לנגן ולא לחלק שקשור לאוזניות. אתה חצי צודק במה שאתה אומר, ז"א שאכן מה שיקבע את הסאונד זה הדאק, ונכון שיש מכשירים שונים מחברות שונות אם דאקים זהים אך רוב החברות משתמשות בדאקים שונים מה שגורם להבדל בצליל, מה גם שאפילו אם הדאק זהה זה עדיין לא אומר שהצליל יהיה זהה בגלל שעד שהאות יוצא לאוזניות הוא עובר ועוד כמה מעגלים, ואני חותם לך שהם בטוח אינם זהים בין חברות שונות.
truejoker: אני חושב שאתה צריך לעשות טבלה של בעד ונגד של הIPOD ולעשות חושבים מה יהיה יותר טוב בישבילך.
לדוגמה אני לא סובל את ITUNES ו70 אחוז מה מוזיקה שלי היא FLAC ולמרות שאהבתי מאוד את העיצוב וכל מה שבא אם APPLE, זה לא הנגן בישבילי לכן קניתי IAUDIO כי הוא כן ענה על רוב הדרישות שלי.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

MYSONY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

slavazh:מעט סדר בבלגן:
קודם כל נגן דיגיטלי אינו דק(DECK)כי הוא כולל מערכת הגברה פנימית. דק הוא כל יחידה ללא מערכת הגבר:CD PLAYER, פטפון,DVD PLAYER הם בהגדרה דק.
איכות וגוון הצליל תלויים ברבה משתנים ומרכיבים:איכות החומרים המרכיבים ואופי הרכבתם
לכדי יחידה אחת. גם האקוסטיקה משחקת כאן תפקיד מכריע.

נחזור לנגן[(דיגיטלי או אנלוגי(למעשה גם מקור האודיו בנגן הדיגיטלי הוא אנלוגי)]:התוצאה בסופו של דבר היא עניין לטעם אישי. גם של היצרנים שאחרי מבחנים מפרכים שכוללים קבוצות-מיקוד מחליטים אין יישמע הסאונד במוצר המוגמר וגם של הלקוח שיכול להגיע למסקנה כמו שמתבטא בשרשור הזה שעל וריח אין להתווכח. אבל אנחנו על ריח וטעם מתווכחים כל פעם כל הזמן.
likenother. you know

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #15 

אני חושב שלא הבנתה אותי נכון במילה דאק היתכוונתי ל DAC שהוא הממיר מדיגיטלי לאנלוגי.
שים לב שרשמתי אם א' באמצע בכוונה ולא דק (DECK) כמו שכתבתה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

slavazh כתב:MYSONY: לדוגמה אני לא סובל את ITUNES ו70 אחוז מה מוזיקה שלי היא FLAC ולמרות שאהבתי מאוד את העיצוב וכל מה שבא אם APPLE, זה לא הנגן בישבילי לכן קניתי IAUDIO כי הוא כן ענה על רוב הדרישות שלי.
...
האמת היא שבהתחלה חשבתי לקנות IAUDIO , הבעיה הייתה שחששתי שאני הולך להכנס לבי"ח לתקופה ארוכה , ולכן כשלא מצאתי הלכתי על אייפוד שהיה זמין .
הבעיה שלי היא לא FLAC (כי אצלי ממילה הרוב זה דווקה APE , ואת כולם אני מעביר לWAV , ולא אכפת לי להעביר לפורמאט אחר ), הבעיה היא שכשזה בא לאייטיונס במחשב שלי הכול בסדר , כשאני צריך להעביר את השירים היא גם מעבירה , (כי אני רואה שירד השטח הפנוי ), הבעיה מתחילה כשאני סוגר את האייפוד ורוצה למצוא את הקבצים שלי ו/או את רשימות ההפעלה שלי , ושניהם אינם פשוט .
אני גם לא מת על העובדה שאם אני רוצה לעשות אפל לוסלסס אני אאלץ לצרוב את הדיסק (כי אני לא רוצה לתת לו דיסק מקורי כי הם נהרסים (שריטות ועוד כול מיני מרעין בישין )) ובשביל זה בדיוק השתמשתי עים EAC מלכתחילה כדי לגבות אותם

מה שכן אני הבנתי שאם אצליח ללמוד לעבוד עם זה זה יהיה נהדר , כי אפשרויות של פליליסט כאלו לא ראיתי .אבל וזה אבל גדול , היות ואני לא מצליח אזי התסכול שלי גדול , מאידך זה כבר ברור לי שאם אאלץ למכור אותו אני הולך להפסיד עליו כי המחירים ירדו .
אז זה שווה לי להפסיד על המכירה ולהשקיע כסף , אבל לא בא לי לקנות משהו שאח"כ אני אתפוס את הראש ואומר לעצמי "וואלה איזה דפוק הייתי שקניתי משהו שנשמע פחות טוב "

כי לפחות איכות הסאונד היא הכי חשובה , אני מתכנן לשדרג את האוזניות שלי לשור גדולות , ולא רוצה לקבל נגן שלא יכול לעמוד בסטנדרטים

טוב ,נראה ,מתחילה שנה חדשה נקווה שנמצא דרך , לראות , אולי אחרי שאקנה את האוזניות , אני אקנה נגן אחר ואבדוק , ואז את הפחות טוב אמכור .(כי פשוט אין לי דרך להשוות נגנים מבחינת שמע )

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”