שלום לפלאזמה ???
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ראיתי את המסכים.
לא נפלתי מאיכות התמונה. זה היה 100,000:1 בעיקר בחלומות שלהם... יחס הניגודיות הטוב ביותר בתערוכה היה של סמסונג דווקא - עם LED BACKLIGHT.
כזכור לכם, פיליפס השלימה רכישה של אחת החברות הגדולות ביותר לייצור LED כיום ולדעתי היא בעלת כושר ייצור LED הכי גבוה בעולם. שאלתי את אחד מהמנהלים הבכירים בפיליפס על הנושא הזה של LED BACKLIGHT. הוא הסביר לי על כמה בעיות רציניות שעדיין מעכבות את הטכנולוגיה. הן ברות פיתרון ברמה הטכנולוגי, אך מבחינה עלותית עדיין אין פתרונות סגורים. לשאלתי אם הם מתכננים לעשות PER-PIXEL LED BACKLIGHT הוא חייך חיוך רחב ואמר שזה מאוד מאוד יקר, אבל סירב בכל תוקף לומר אם הם עובדים על זה או לא (רמז = הם כן)...
אגב, המסכים של שארפ מהסוג הזה היו דקים באופן מטורף...
יש לי צילומים מאוד משעשעשים עד כמה זה דק... זה דק כמו OLED (רק ש-OLED יש רק 24" לכל היותר, כאן הם עשו את זה עם 52" ואפילו גדול יותר), זה לא יאמן...
לא נפלתי מאיכות התמונה. זה היה 100,000:1 בעיקר בחלומות שלהם... יחס הניגודיות הטוב ביותר בתערוכה היה של סמסונג דווקא - עם LED BACKLIGHT.
כזכור לכם, פיליפס השלימה רכישה של אחת החברות הגדולות ביותר לייצור LED כיום ולדעתי היא בעלת כושר ייצור LED הכי גבוה בעולם. שאלתי את אחד מהמנהלים הבכירים בפיליפס על הנושא הזה של LED BACKLIGHT. הוא הסביר לי על כמה בעיות רציניות שעדיין מעכבות את הטכנולוגיה. הן ברות פיתרון ברמה הטכנולוגי, אך מבחינה עלותית עדיין אין פתרונות סגורים. לשאלתי אם הם מתכננים לעשות PER-PIXEL LED BACKLIGHT הוא חייך חיוך רחב ואמר שזה מאוד מאוד יקר, אבל סירב בכל תוקף לומר אם הם עובדים על זה או לא (רמז = הם כן)...
אגב, המסכים של שארפ מהסוג הזה היו דקים באופן מטורף...
יש לי צילומים מאוד משעשעשים עד כמה זה דק... זה דק כמו OLED (רק ש-OLED יש רק 24" לכל היותר, כאן הם עשו את זה עם 52" ואפילו גדול יותר), זה לא יאמן...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

israeli2k,
הכוונה היא LED אחד ששולט על התאורה ושלושה תאי LCD בשביל הגוון.
ב-LED השליטה על הגוון מאוד גסה.
המגבלה בתחום הזה כרגע היא עלויות מטורפות (תחשבו שכל LED עולה כמה סנט וצריך לפחות 2 מיליון כאלה - זה אומר שאפילו אם תמצא 2M לדים מושלמים, זה עדיין יעלה לך מאות אלפי דולרים להאיר את המסך מאחור).
המגבלה בתחום הזה כרגע היא עלויות מטורפות (תחשבו שכל LED עולה כמה סנט וצריך לפחות 2 מיליון כאלה - זה אומר שאפילו אם תמצא 2M לדים מושלמים, זה עדיין יעלה לך מאות אלפי דולרים להאיר את המסך מאחור).
אני לא בטוח ש LED לבן יחיד מסוגל לייצר ספקטרה מספקת. למיטב ידיעתי כל המסכים שמשתמשים ב LED BACKLIGHT נעזרים ב-3 סוגי LED - ירוק, כחול ואדום.oferlaor כתב:israeli2k,
המגבלה בתחום הזה כרגע היא עלויות מטורפות (תחשבו שכל LED עולה כמה סנט וצריך לפחות 2 מיליון כאלה - זה אומר שאפילו אם תמצא 2M לדים מושלמים, זה עדיין יעלה לך מאות אלפי דולרים להאיר את המסך מאחור)....
חוץ מזה, הדרך הכלכלית היחידה לצופף כמיליון LEDS ומעלה על שטח קטן יחסית היא באמצעות שיטות ייצור של ליטוגרפיה או הדפסה על מצע, שזה בדיוק מה שטכנולוגיות OLED, PLED וכו' מציעות. השאלה האם טכנולוגיית OLED תתחיל את דרכה כתאורה אחורית ל- LCD או שמיד תפרוץ כטכנולוגיית תצוגה אוטונומית. לדעתי קשה קצת להעריך מאחר שעלויות הייצור של האלטרנטיבות הנ"ל לא לגמרי ברורות.
- oferlaor
- מנהל

ido80,
בוודאי שבוודאי, רק שצריך לערוך את זה וגם זה צריך להיות מתוזמן כראוי. אל חשש.
israeli2k,
כדאי להמתין לכתבה הנ"ל ואז שאל אותי את כל השאלות. מה שכן - אלה בדיוק היו שלושת התמונות הטובות ביותר בתערוכה...
בוודאי שבוודאי, רק שצריך לערוך את זה וגם זה צריך להיות מתוזמן כראוי. אל חשש.
israeli2k,
כדאי להמתין לכתבה הנ"ל ואז שאל אותי את כל השאלות. מה שכן - אלה בדיוק היו שלושת התמונות הטובות ביותר בתערוכה...
- oferlaor
- מנהל