אינטרנט סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני בשעה טובה עובר דירה ומעוניין שיהיה לי אינטרנט סיבים, מה שלא היה לי עד עכשיו.
אבל יש לי צורך בשלושה דברים, שאני מבין שלא כל ספק מאפשר:
1) שאני מקבל מהספק אינטרנט כתובת IPV4 חיצונית ונגישה מבחוץ ולא נמצא מאחורי NAT של הספק. אין צורך ב-IP קבוע אבל שיהיה חיצוני.
2) שאני יכול להשתמש בראוטר שלי והציוד של הספק/תשתית יהיה בתצורה מודם/BRIDGE ולא יתפקד כנתב.
3) שהספק לא יבצע חסימה חלקית/מלאה של תעבורה בהורדות TORRENT וכדומה (לא יודע אם עדיין אקטואלי היום אבל בעבר היה מאוד אקטואלי).

איפה שאני הולך לגור יש תשתית סיבים רק של UNLIMITED ושל HOT (אם אני מבין נכון מדובר באותה תשתית).
נכון לעכשיו אני לקוח של הוט ו-HOTNET לא בסיבים ומרוצה מהאינטרנט שלהם אבל לא מהשירות לקוחות.
מבחינתי הייתי רוצה להמשיך עם הוט אבל הבנתי שבסיבים הם לא מאפשרים לא IP חיצוני ולא ראוטר שלי.
אגב כדי להבין את זה נאלצתי להיות איתם בטלפון כמה שעות כי בשירות לקוחות ואפילו בתמיכה טכנית התקשו מאוד להבין את השאלות שלי.

אם אני מבין נכון, לא כל הספקים עובדים עם התשתית הזאת, אבל גם אותם הספקים שמופיעים באתר של UNLIMITED זה מספיק. אבל אין לי את הזמן וכוחות הנפש לנהל את השיחה הזאת שעשיתי עם הוט, עם כל הספקים האפשריים.
לכן אשמח אם מישהו יכול לייעץ/להמליץ על ספק שעומד בצרכים שלי.

תודה מראש !

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

רק אוסיף שלא כך כך מזמן הוט או הוטנט כבר שמו אותי מאחורי NAT (בתשתית רגילה, לא סיבים) ואמרו לי שצריך IP קבוע כדי לבטל את זה.
הסכמתי לשלם להם על IP קבוע, אבל בנוסף אמרו שחיבור ב-IP קבוע מוגבל למהירות 100 מגה (ונציג אחר אמר 200 מגה) ואילו אני הייתי על מהירות 500 מגה שלא רציתי לוותר עליה (מה שהיה יותר חשוב לי זה 10 מגה UPLOAD).
לבסוף אחרי המון עצבים הצלחתי להגיע לנציג בכיר שהוציא אותי מה-NAT אבל אמר שאם זה יקרה שוב לא יהיה להם פתרון בשבילי.

אז השאלה שלי - האם בתשתית סיבים במהירויות הגבוהות עדיין קיימת האפשרות של IP קבוע ?
למען הסר ספק - אני לא מתכוון להפעיל שרת מתוך הבית שלי. אבל אני כן זקוק לאינטרנט שאני יכול לשלוט בו ולא לחיבור מסורס ומוגבל.

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #3 

שלום
אני אסכם בקצרה את מה שאני יודעה על ספקים בשתשתית Unlimited. ספק Cellcom נותן IP חיצוני בלי צורך לקנות IP קבוע. שירותי סיבם של Xfone ו-Hallo נמכרו ל-HOT. ספק Rimon זה ספק שעושה דגש על הגנה וסינון תחנים. ספק United , עד כמה שאני יודעה, זה ספק שעובד בעיקר עם מגזר ערבי. ספק 019 שמים אותך מאחורי NAT אבל נראה לי שאפשר לקנות IP קבוע. על ספק AmitNet אין לי בכלל מידע.

05/01/2023 19:22  
kmmng כתב:
אז השאלה שלי - האם בתשתית סיבים במהירויות הגבוהות עדיין קיימת האפשרות של IP קבוע ?
...
כן, קיימת אפשרות כזאת ובתשתית סיבים לא צריך להוריד את המהירות, כמו שזה בתשתית ה-Docsis של HOT, כדי לקבל IP קבוע

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

05/01/2023 21:24  
want_upload כתב:
שלום
אני אסכם בקצרה את מה שאני יודעה על ספקים בשתשתית Unlimited. ספק Cellcom נותן IP חיצוני בלי צורך לקנות IP קבוע. שירותי סיבם של Xfone ו-Hallo נמכרו ל-HOT. ספק Rimon זה ספק שעושה דגש על הגנה וסינון תחנים. ספק United , עד כמה שאני יודעה, זה ספק שעובד בעיקר עם מגזר ערבי. ספק 019 שמים אותך מאחורי NAT אבל נראה לי שאפשר לקנות IP קבוע. על ספק AmitNet אין לי בכלל מידע.

כן, קיימת אפשרות כזאת ובתשתית סיבים לא צריך להוריד את המהירות, כמו שזה בתשתית ה-Docsis של HOT, כדי לקבל IP קבוע
...
תודה רבה !
בהחלט עזרת לי להבין מי נגד מי.
רק אשאל עוד 2 שאלות להשלמת התמונה :
1) סלקום - האם מאפשרים שימוש בנתב שלי והגדרת הציוד שלהם במצב BRIDGE ?
2) הוט במצב רגיל שמים אותי מאחורי NAT. אבל האם בכלל קיימת אצלם אפשרות של IP קבוע בתשתית סיבים ?

למה אני שואל את השאלות האלה בפורום ולא מתקשר להוט וסלקום ? אני אשאל בהחלט אבל בהוט רוב מוחלט של נציגי השירות בקושי יודעים איך קוראים להם, הם מסתבכים אפילו כששואלים אותם שאלות פשוטות. חוץ מנציגים בכירים בודדים אף אחד שם לא מבין מה זה NAT ומה זה IP חיצוני.
אני לא יודע מה המצב בסלקום אבל משום מה קשה לי להאמין שהשירות שלהם יותר טוב.

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #5 

05/01/2023 22:48  
kmmng כתב:
תודה רבה !
בהחלט עזרת לי להבין מי נגד מי.
רק אשאל עוד 2 שאלות להשלמת התמונה :
1) סלקום - האם מאפשרים שימוש בנתב שלי והגדרת הציוד שלהם במצב BRIDGE ?
2) הוט במצב רגיל שמים אותי מאחורי NAT. אבל האם בכלל קיימת אצלם אפשרות של IP קבוע בתשתית סיבים ?

למה אני שואל את השאלות האלה בפורום ולא מתקשר להוט וסלקום ? אני אשאל בהחלט אבל בהוט רוב מוחלט של נציגי השירות בקושי יודעים איך קוראים להם, הם מסתבכים אפילו כששואלים אותם שאלות פשוטות. חוץ מנציגים בכירים בודדים אף אחד שם לא מבין מה זה NAT ומה זה IP חיצוני.
אני לא יודע מה המצב בסלקום אבל משום מה קשה לי להאמין שהשירות שלהם יותר טוב.
...
במקרה של סלקום, אם אתה רוצה להשתמש בציוד פרטי שלך, אתה יכול לבקש מסלקום ממיר מדיה אופטי. ממיר מדיה אופטי זה מכשיר עם 2 כניסות:כניסה של סיב אופטי וכניסת כבל רשת. לכניסה של סיב אתה מחבר את הסיב ולכניסה של כבל רשת אתה מחבר את הראוטר שלך. במקרה הזה אין בכלל צורך להשתמש בנתב של סלקום.

צירפתי תמונה עם דוגמה של איך ממיר מדיה אופטי נראה

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

נכון לעכשיו הוט אמרו שאפשרי אצלם בתשתית סיבים IP קבוע ב-15 ש"ח לחודש וגם ראוטר בתצורת BRIDGE.
אני מעדיף כרגע להישאר איתם וגם המחיר נראה מעט יותר זול מסלקום.
בימים הקרובים נראה אם יעמדו במילה שלהם. אם לא, אתנתק ואחפש ספק אחר. השיחה איתם מוקלטת.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #7 

אתה יכול לראות בשרשור שלי מה המצב בבזק.
יש דף סטיקי שמרכז את נושא ה NAT בספקיות השונות: מצב ה-cgNAT בספקיות שונות

לגבי עבודה עם ציוד פרטי בתשתית סיבים, לדעתי הכי טוב לקחת ממיר מדיה בתשלום חד פעמי של כ 100 ש"ח ולא להיות תלוי בציוד של הספק כי אתה תשלם עליו דמי שכירות באופן קבוע וגם לא תוכל להתנייד איתו לספק אחר במידה ותחליט לעבור.
אני משתמש ב TP-Link שהוצע כאן: MC-220L ועובד נהדר גם ה Dlink DMC-G01LC אמור לעבוד.

לגבי ממירי מדיה ובמיוחד המודול GPON/GBIC, מומלץ לוודא עם ספק התשתית (הוט במקרה שלך) את נושא התאימות כי יש עם זה סיפורים.
גם למהירות החיבור יש ממשעות, עד 1gb/s כולל לא אמורה להיות בעיה, לחבילות של 2.5/3gbs זה מתחיל להיות מאתגר אבל גם לזה יש פתרונות:
סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לצערי הרב הוט לא עמדו במילה שלהם.
ההתקנה עברה בשלום וגם IP קבוע קיבלתי (בתשלום כמובן) אבל הנתב לא נכנס למצב BRIDGE בשום אופן.
הייתי כמעט שעתיים בטלפון עם הוט שהעבירו אותי מהתמיכה לשירות לקוחות וחוזר חלילה ובסוף כולם הגיעו למסקנה שאין שום אפשרות למצב BRIDGE בתשתית סיבים.
לשאלתי איך הנציג הבטיח במפורש שאני מקבל את זה לא הייתה להם תשובה.
ניסיתי לשאול אותם לגבי ממיר מדיה וקיבלתי תשובה שהם לא תומכים בזה - ולכן אולי לא יעבוד בכלל ואולי יעבוד אבל לא כמו שצריך.
אז באמת חבל ששיקרו לי ועוד גרמו לי להפסיד שעות עבודה אבל לפחות הבנתי מכל זה שהגיע הזמן לעזוב את הוט.
אז התנתקתי והזמנתי חיבור של סלקום שמיד אמרו שניתן להשתמש בממיר מדיה ונתב שלי. נראה אם סלקום כן יעמדו במילה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #9 

מוזר שהוא הבטיח לך דבר כזה כי בכל הפרסומים שקראתי על הסיבים של הוט מצויין בפירוש שחייבים את שירותי הניתוב של הציוד שלהם.
אגב, מוזר לא אומר בהכרח מפתיע...

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אז היום התחברתי לסלקום.
בינתיים קיבלתי מהם שירות מאוד טוב.
רק אתמול בערב התקשרתי והיום הטכנאי שלהם כבר התקין אצלי.
נתנו אפשרות לעשות IP קבוע ב-10 ש"ח לחודש אבל בינתיים אני לא צריך כי גם ה-IP הרגיל שלהם הוא חיצוני ללא NAT.
אמרו מראש שאין בעיה להשתמש בראוטר משלי והם מביאים לי ממיר מדיה ללא תשלום.
גם המחיר יצא בסופו של דבר יותר זול מהוט כי המחיר שאני משלם הוא ללא שכירות ראוטר.

דבר אחד לא ברור לי עדיין ואצטרך לבדוק זאת בימים הקרובים.
דרך הראוטר הישן שלי הצלחתי לקבל רק 100 מגה מהירות.
אחרי ששיניתי את הקושחה של הראוטר ל-OPENWRT הצלחתי לקבל קצת יותר מ-200 מגה.
החבילה שלי היא 600 מגה.
כניסות ה-LAN וה-WAN של הראוטר הם 1 גיגה ולא 100 מגה, בדקתי את זה היום כמה פעמים.
מה שכן מדובר הראוטר כן ישן כי הראוטר היותר חדש נמצא בשימוש אחר בשבוע הקרוב.
אז חיברתי את הכבל רשת ישירות למחשב ללא שום ראוטר.
הייתי צריך להגדיר חיבור PPPOE במחשב כי מסתבר שסלקום עובדים בצורה הזאת ולא מקבלים כתובת IP ישירות מהסיב.
דרך אגב להגדיר חיבור PPPOE ב-WIN11 זה כבר לא כזה פשוט כמו שהיה פעם, אבל אפשרי בהחלט.
הבעיה שגם אז קיבלתי קצת יותר מ-200 מגה.
ובהוט קיבלתי 600 מגה בחיבור כבל רשת לאותו מחשב - רק שזה היה בחיבור לראוטר שלהם שאותו אני כמובן לא רוצה.

כרגע אני לא יכול לבוא בשום טענות לסלקום כי ברגע שאני משתמש בציוד פרטי שלי אז הבעיה יכולה להיות אצלי.
אנסה בימים הקרובים להביא ראוטר יותר נורמלי.

אז השאלה שלי - איזה ראוטר נחשב מספיק חזק עבור חיבור PPPOE של 600 מגה ? אני שואל רק על חיבור קווי ולא על WIFI.

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מעניין, בבדיקות האחרונות שעשיתי היום המהירות השתפרה והגיעה כמעט ל-400 מגה.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 733
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #12 

09/01/2023 12:01  
kmmng כתב:
נכון לעכשיו הוט אמרו שאפשרי אצלם בתשתית סיבים IP קבוע ב-15 ש"ח לחודש וגם ראוטר בתצורת BRIDGE
...
לגבי "ראוטר בתצורת BRIDGE":
מדובר על GR140DG או יש להם כבר משהו חדש??

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני חפרתי הרבה פורומים של altice(צרפת) ו optimum(ארצות הברית) שמשתמשים באותו הgpon gateway כמו הוטבוקס5 ולכל האלה יש בעיה עם מצב גשר.
משם מצאתי רק שיטה אחת:לחיצה ארוכה על כפטורים info וwps ביחד.
בגירסה של הוט הפעולה הזות משגעת את הקופסה כלל וניתן להחזיר אותה לחיים רק ע''י לחיצה ארוכה של reset מאחרי המודם.

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

16/01/2023 1:22  
amdr1 כתב:
לגבי "ראוטר בתצורת BRIDGE":
מדובר על GR140DG או יש להם כבר משהו חדש??
...
לא ממש שמתי לב איזה ראוטר הביאו לי כי בכל מקרה הוא לא עבד בתצורת BRIDGE ובתמיכה הטכנית חזרו ואמרו כמה פעמים שהדבר בלתי אפשרי בתשתית סיבים. זה לא הפריע לנציג שסגר איתי את העסקה להבטיח לי שאין שום בעיה ואני יכול לקבל BRIDGE ולחבר ראוטר משלי.
האם הוא עבד עלי בכוונה או פשוט טעה - אני לא יודע וזה גם לא משנה. אני עם אינטרנט של הוט גמרתי.

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אני מעדכן שעם ARCHER C7 המהירות היא 600 על 100, בדיוק כמו שסלקום הבטיחו.
גם השירות שקיבלתי מסלקום היה אדיב מאוד.
להבדיל מזה, הוט לא עמדו במילה שלהם ונתנו שירות גרוע שוב ושוב. גם עכשיו מאלצים אותי לנסוע למרכז שירות שלהם ולהחזיר את הציוד.

המסקנה מבחינתי ברורה - הוט לא מומלץ. סלקום כן מומלץ.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

מה הם נתנו לך: ONT "רגיל" או SFP--ONT
עם מימיר מדיה שלך?
אגב לפי משרשום באתר אנלימיטד הם מבטיחים
הרבעון מהירוית עד ל5/5 gbit סימטרי.זה בדיוק אותה התשתית של סלקום והוט.
https://www.unlimited.net.il/%d7%9c%d7% ... %98%d7%9b/
אני ממש לא מאמין שזה בארצנו
חשבתי,שבחיים שלי זה לא יקרא ...

kmmng פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

נתנו ONT רגיל.

yehuda-k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #18 

כתבת "גם עכשיו מאלצים אותי לנסוע למרכז שירות שלהם ולהחזיר את הציוד."
אבל לדעתי, החוק מחיב אותם לבוא אליך הביתה ולאסוף את הציוד שלהם.
מציע ש:
1. תודיע לחברת כרטיס האשראי לא לשלם יותר ל"הוט"
2. שלח מכתב רשום להנהלת "הוט" עם הודעה שהציוד שמור אצלך, ושיתאמו איתך תאריך לאסוף את הציוד.
תודיע גם בדוא'ל למי שאפשר ורלבנטי ב"הוט".
3. חכה בסבלנות. אם ירצו, הם יכולים להעביר את המקרה לעו"ד מטעמם, שישלח לך במכתבים מאיימים. אם כך, תענה לו (ותקליט) שמצידך ש"הוט" ובואו לקחת ואתה לא משלם להם שום דבר.
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”