עזרה בהבנה של הקונספט של shelly

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Avifrankel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
במידה ואני שם לדוגמה shelly מאחורי המפסק תירס ״הטיפש״ שלי - וכך אני בעצם הופך אותו ל״חכם״

מה קורה במצב שהמספק ״הטיפש״ נמצא במצב של דולק כלומר חץ למעלה לחוץ , אבל בshelly הגדרתי שהתריס יהיה סגור והתריס בפועל סגור?

האם בשביל לסגור את התריס אני צריל להוריד את המפסק הטיפש ולעלות אותו שוב?ֿ

(אני מדבר על תשתית עם קופסאות גוויס 3 עמוקות + קו 0)

אותו דבר לגבי תאורה (למרות ששם זה משהו שאני מכיר ממפסיקים מחליפים).

תודה לעולנים

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #2 

זה תלוי בסוג המפסק שלך. לתריס עדיף שיהיה מתג קפיצי שלא נשאר לחוץ ואז אין בעיה של תאימות של מצב המתג למצב התריס

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #3 

בגדול כמו שנאמר כאן- לתריסים עדיף מתג קפיצי.
לתאורה אפשר להגדיר את המתג בכל מיני צורות-
- אפשר להשתמש במתג קפיצי (כמו שיש בחדר מדרגות) ואז להגדיר שכל לחיצה מחליפה את מצב התאורה
- אפשר עם מתג רגיל ושוב להגדיר שכל מיתוג מחליף מצב.
- או שהמתג הרגיל יגדיר בדיוק את מצב התאורה. ואז אם המתג למעלה וכיבית מהאפליקציה, כדי להדליק שוב תצטרך להוריד ולהעלות את המתג.

בגדול כמו שאתה מבין זה עניין של טעם.

אגב לגבי מתג קפיצי לתאורה- יש כאלה שהגדילו וחיברו את הלד הקטן שבמפסק ליציאה של המודול ואז הלד מצביע גם הוא על מצב התאורה. שימושי בעיקר אם המתג שולט על תאורה מרוחקת כמו למשל תאורה חיצונית לבית.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

התשובה פשוטה מאוד.
הבר מחולק לשני צדדים:
צד השליטה וצד המעגל החשמלי.
זאת אומרת שמה שמפעיל את הצרכן זה ממסר שמופעל מיחידת לוגיקה,
ואילו המפסק נמצא במבוא של יחידת הלוגיקה, זאת אומרת שאין בכלל קשר בין מצב המפסק לבין המצב בפועל של ההתקן או במקרה של השאלה שלך תריס.
ברוב הבקרים ניתן להגדיר את פעולת הלוגיקה ואיך היא תגיב לשינוי, לדוגמא האם מחובר מפסק או לחצן, בכל מקרה הפעולה האחרונה שתתבצע היא הפעולה האחרונה שתייצג את מצב ההתקן.
זאת אומרת שאם בלילה הפעלת את התריס באמצעות המפסק ובבוקר תשלח פקודה מהטלפון, בפועל הלחצן ימוקם פיזית למטה למרות שהתריס למעלה, וכדי להוריד אות שוב תחזיר את המפסק למצב אמצעי ושוב למטה.

יש בקרים שמאפשרים גם הגדרות נוספות בכל מקרה דבר אחד בטוח, אין התאמה בין המצב הפיזי של הלחצן להתקן כול עוד משתמשים במפסקים ולא לחצנים כי הפעולה ההאחרונה קובעת את המצב

Avifrankel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה רבה לכולם על התשובות.

לגבי התריסים -התשובה באמת בלהחליף למפסק קפיצי שתמיד חוזר לאמצע .

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”