PRE
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ואני חשבתי שמדובר במשהו אחר....
לפי הבנתי ויכול להיות שאני טועה, כאשר מחברים power ו PRE מי שייתן בדר"כ את גוון הצליל או חלק ממנו הוא ה PRE,
האם יש PRE שהוא שקוף ? ז"א שהוא לא ישפיע בכלל על הצליל אלא רק ה POWER ?
והמה PRE אפשר יהיה לשלוט על טרבל בס ועוצמה ?
לפי הבנתי ויכול להיות שאני טועה, כאשר מחברים power ו PRE מי שייתן בדר"כ את גוון הצליל או חלק ממנו הוא ה PRE,
האם יש PRE שהוא שקוף ? ז"א שהוא לא ישפיע בכלל על הצליל אלא רק ה POWER ?
והמה PRE אפשר יהיה לשלוט על טרבל בס ועוצמה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. מי שייתן את הגוון זה זה שיידפוק את הצליל הכי הרבה.
בהנחה שהמקסימום נמצא במדיה, כל רכיב בדרך רק יכול לדפוק את הצליל, קרי, לתת "גוון".
האם יותר קל לעשות PRE שלא יידפוק או POWER? לא חושב שיש לזה חוקים. יש מערכות שה-PRE ישפיע יותר ויש שה-POWER.
כמו שאני תמיד אומר, ואוהבים לצטט, החוק היחיד הוא שאין חוקים וכל מקרה לגופו.
2. האם יש PRE שקוף - האם יש אישזהו רכיב שהוא שקוף ?
מה זה שקוף? כזה שנמדד כאחד שלא משפיע או אחד שהכל נשמע לך יותר נכון וריאליסטי ?
כל הנושא הזה של "שקיפות" או "נאמנות למקור" הוא בעייתי מאוד בהגדרה ודנו על זה לא מעט בעבר.
3. יש קדם מגברים עם TONE CONTROL (שליטה על באס וטרבל) אולם מרבית רכיבים היקרים לא כוללים שליטה כזו ודוגלים במסלול אות כמה שיותר קצר ללא התערבויות שכן אלו בד"כ פוגעות יותר מאשר מועילות.
בהנחה שהמקסימום נמצא במדיה, כל רכיב בדרך רק יכול לדפוק את הצליל, קרי, לתת "גוון".
האם יותר קל לעשות PRE שלא יידפוק או POWER? לא חושב שיש לזה חוקים. יש מערכות שה-PRE ישפיע יותר ויש שה-POWER.
כמו שאני תמיד אומר, ואוהבים לצטט, החוק היחיד הוא שאין חוקים וכל מקרה לגופו.
2. האם יש PRE שקוף - האם יש אישזהו רכיב שהוא שקוף ?
מה זה שקוף? כזה שנמדד כאחד שלא משפיע או אחד שהכל נשמע לך יותר נכון וריאליסטי ?
כל הנושא הזה של "שקיפות" או "נאמנות למקור" הוא בעייתי מאוד בהגדרה ודנו על זה לא מעט בעבר.
3. יש קדם מגברים עם TONE CONTROL (שליטה על באס וטרבל) אולם מרבית רכיבים היקרים לא כוללים שליטה כזו ודוגלים במסלול אות כמה שיותר קצר ללא התערבויות שכן אלו בד"כ פוגעות יותר מאשר מועילות.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שליטה על הווליום
מרטין כתב:
האם להבדל בינהם יש השפעה על הצליל במידה ומחברים את ה cd ישירות למגבר כח?
לפי מה שקראתי בנושא של שליטה על ווליום דרך cd ולא pre, בווליום נמוך יש בדר"כ איבוד של מידע, האם בשליטה דיגיטלית אמור להיווצר מצב שבו פחות "מידע" יאבד כאשר הווליום נמוך ?
מה ההבדל בין שליטה אנלוגית לבין שליטה דיגיטלית (יש ברשותי cd של shanling עם שליטה דיגיטלית על הווליום).פשוט ל-DVD שלך יש שליטה על הווליום (סביר להניח שזה אנלוגית, אגב).
זה לא תחליף ל-PRE אלא אם זה המקור היחיד שלך....
האם להבדל בינהם יש השפעה על הצליל במידה ומחברים את ה cd ישירות למגבר כח?
לפי מה שקראתי בנושא של שליטה על ווליום דרך cd ולא pre, בווליום נמוך יש בדר"כ איבוד של מידע, האם בשליטה דיגיטלית אמור להיווצר מצב שבו פחות "מידע" יאבד כאשר הווליום נמוך ?
כבר חתמתי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ההבדל הוא שבשליטה על הווליום בדומיין הדיגיטלי, תיאורטית אין עיוותים ואין הכנסה של רעש או הפרעות.
אולם, כמו שאמרת, מתחת לווליום מסויים כבר מתחילים לאבד סיביות מידע קריטיות.
אני טוען שזה לא רלוונטי, כי ממילא בווליום נמוך, היחס בין האודיו לרצפת הרעש יורד ואז מעבדים פרטים בכל מקרה, גם עם מערכת ללא ווליום דיגיטלי.
אולם, כמו שאמרת, מתחת לווליום מסויים כבר מתחילים לאבד סיביות מידע קריטיות.
אני טוען שזה לא רלוונטי, כי ממילא בווליום נמוך, היחס בין האודיו לרצפת הרעש יורד ואז מעבדים פרטים בכל מקרה, גם עם מערכת ללא ווליום דיגיטלי.