BEZZERA MAGICA חדשה מה יציל את חוסר האחידות ?
-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- שם מלא: Dov Kivlovitch
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלוםן לכל המבינים .
קניתי לא מכבר ( לא מתכוון להחזיר.. ) בזרה מג'יקה BEZZERA MAGICA MN שהיא ידנית ברובה ( מחליף חום, ללא PID ,או בקרת טמפקטורה כלשהי) . אולי לא הייתי בקרב המבינים והיודעים אך הרכישה כבר נעשתה. לפי כל הביקורות הלא מקצועיות והמקצועיות שראיתי היא מכונת E61 סבירה עם תוצאות סבירות למי ש"יודע לנהוג" בה.
בהיותי מתחיל עם ניסיון ..מוגבל.. . שיחקתי עם נתוני טחינה והכנות ( טמפינג )אך טרם הגעתי לתוצאה עקבית אחידה וטובה.
הרבה צנלינג וחוסר אחידות . כולל חליטה מהירה מדי בראש ללא יכולות שליטה על זה גם מכיוון ההכנות .
כמה סרטונים טענו כי יש לשנות לחץ בדוד. הטכנאי של קדמה מכחיש בכלל את הקשר בין לחץ הדוד למהירות ואיכות החליטה במכונת מחליף חום זו.
בקיצור על מה ממליצים כדי להחזיר אותי לשפיות וסדר בעבודת החליטה?
תוספת בקרת חליטה( בקר זרימה ) בראש ? או בקר טמפרטורה בו?
למען הגילוי נאות טוחן בציאדו E5P עם טיימר ( אין בעיות בזבוזים וכן- לא SD.. מה לעשות) ושקילה אחרי טחינה.
אודה לכל הסבר והמלצה אפקטיבית , כולל המשך התנסות במכונה .
בתודה מראש לכל המשיבים ..
דב
קניתי לא מכבר ( לא מתכוון להחזיר.. ) בזרה מג'יקה BEZZERA MAGICA MN שהיא ידנית ברובה ( מחליף חום, ללא PID ,או בקרת טמפקטורה כלשהי) . אולי לא הייתי בקרב המבינים והיודעים אך הרכישה כבר נעשתה. לפי כל הביקורות הלא מקצועיות והמקצועיות שראיתי היא מכונת E61 סבירה עם תוצאות סבירות למי ש"יודע לנהוג" בה.
בהיותי מתחיל עם ניסיון ..מוגבל.. . שיחקתי עם נתוני טחינה והכנות ( טמפינג )אך טרם הגעתי לתוצאה עקבית אחידה וטובה.
הרבה צנלינג וחוסר אחידות . כולל חליטה מהירה מדי בראש ללא יכולות שליטה על זה גם מכיוון ההכנות .
כמה סרטונים טענו כי יש לשנות לחץ בדוד. הטכנאי של קדמה מכחיש בכלל את הקשר בין לחץ הדוד למהירות ואיכות החליטה במכונת מחליף חום זו.
בקיצור על מה ממליצים כדי להחזיר אותי לשפיות וסדר בעבודת החליטה?
תוספת בקרת חליטה( בקר זרימה ) בראש ? או בקר טמפרטורה בו?
למען הגילוי נאות טוחן בציאדו E5P עם טיימר ( אין בעיות בזבוזים וכן- לא SD.. מה לעשות) ושקילה אחרי טחינה.
אודה לכל הסבר והמלצה אפקטיבית , כולל המשך התנסות במכונה .
בתודה מראש לכל המשיבים ..
דב
-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

אודה אם תגיבו לעניין כלומר מנסיונו של כל אחד .
בדקתי שוב את התופעה עליה שאלתי . גם שינוי הטחינה לעדינה יותר לא שיפר את המצב ( אין יציבות בחליטה והיא נעשית בזרם עבה יותר ופחות אחיד לאחר חלוף מחצית או שני שליש מזמן החליטה ) בעוד שהטעם נעשה גרוע יותר .. למרות שזמן החליטה הוארך ( לא הגעתי למצב בו יש טפטוף בלבד)
בקרוב אעלה סרטון ( נדרש לצלם..)
בדקתי שוב את התופעה עליה שאלתי . גם שינוי הטחינה לעדינה יותר לא שיפר את המצב ( אין יציבות בחליטה והיא נעשית בזרם עבה יותר ופחות אחיד לאחר חלוף מחצית או שני שליש מזמן החליטה ) בעוד שהטעם נעשה גרוע יותר .. למרות שזמן החליטה הוארך ( לא הגעתי למצב בו יש טפטוף בלבד)
בקרוב אעלה סרטון ( נדרש לצלם..)
הי,
הדלק את המכונה והמתן חצי שעה לאחר שכבר הגיע לטמפרטורה כשהידית במקומה שגם תתחמם( זו לא חובה, רק בכדי להיות בצד הבטוח)
מציע להתחיל בסלסילה כפולה של 14 גרם( הקטנה 7 גרם מאתגרת יותר להצלחה)
טחן כ -16 גרם, דחוס בעזרת הטמפר חזק, ושנה את הטחינה עד לקבלת 60 סמ״ק ב- 30 שניות
( אני יודע שבעולם החדש רוצים לקבל נוזל במשקל כפול ממשקל הקפה, אבל הנ״ל אלה הכללים שהיו מקובלים כמה עשורים ועבדו לא רע )
אם הצלחת לקבל 60 סמ״ק ב 30 שניות והזרימה נראית לא למראה עיניך טחן גס למהירה יותר והפוך, כמה שניות לכאן או לכאן לא מעניינות.
זה כל הסוד, ידית ללא תחתית תעזור לך לאבחן בעיית צאנלינג אם יש.
לחץ החליטה צריך להיות לפחות 8 בר רצוי כ -9 אבל לא יותר מ - 12,
אם יש לך אפשרות לבדוק את הלחץ בעזרת מד לחץ שמחברים לתחתית הידית, תדע את הלחץ ההתחלתי ואולי אין שמירה על הלחץ הזה לאורך החליטה,
דבר נוסף הוא לגשת עם המכונה למקום שמכר לך ולבקש שיכין לך אספרסו ולראות אם שם הכל תקין( אולי הייתי מתחיל מזה)
והכי חשוב - פולי הקפה
תשתמש לפחות בהתחלה בשום דבר מתוחכם או נסיוני ולא קפה מוסדי או שמיועד למכונות אוטומטיות, פולי קפה מאיטליה של יצרן גדול, את הפולים הכי נפוצים יעלו כ -100-120 ש״ח תאריך קליה בן כמה חודשים זה בסדר, ברור שעדיף קליה טריה יחסית אבל יותר חשוב שתתאמן על פולים סטנדרטיים.
אגב, זנב העכבר מתבהר ומתעבה ככל שהחליטה מתקדמת בציר הזמן
בהצלחה
הדלק את המכונה והמתן חצי שעה לאחר שכבר הגיע לטמפרטורה כשהידית במקומה שגם תתחמם( זו לא חובה, רק בכדי להיות בצד הבטוח)
טחן כ -16 גרם, דחוס בעזרת הטמפר חזק, ושנה את הטחינה עד לקבלת 60 סמ״ק ב- 30 שניות
( אני יודע שבעולם החדש רוצים לקבל נוזל במשקל כפול ממשקל הקפה, אבל הנ״ל אלה הכללים שהיו מקובלים כמה עשורים ועבדו לא רע )
אם הצלחת לקבל 60 סמ״ק ב 30 שניות והזרימה נראית לא למראה עיניך טחן גס למהירה יותר והפוך, כמה שניות לכאן או לכאן לא מעניינות.
אם יש לך אפשרות לבדוק את הלחץ בעזרת מד לחץ שמחברים לתחתית הידית, תדע את הלחץ ההתחלתי ואולי אין שמירה על הלחץ הזה לאורך החליטה,
דבר נוסף הוא לגשת עם המכונה למקום שמכר לך ולבקש שיכין לך אספרסו ולראות אם שם הכל תקין( אולי הייתי מתחיל מזה)
והכי חשוב - פולי הקפה
תשתמש לפחות בהתחלה בשום דבר מתוחכם או נסיוני ולא קפה מוסדי או שמיועד למכונות אוטומטיות, פולי קפה מאיטליה של יצרן גדול, את הפולים הכי נפוצים יעלו כ -100-120 ש״ח תאריך קליה בן כמה חודשים זה בסדר, ברור שעדיף קליה טריה יחסית אבל יותר חשוב שתתאמן על פולים סטנדרטיים.
אגב, זנב העכבר מתבהר ומתעבה ככל שהחליטה מתקדמת בציר הזמן
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי ym ב 04/01/2023 7:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
כמה נקודות:
- המכונה עם מחליף חום. האם אתה מקפיד על פלאש קירור? האם הוספת מד חום לראש? אם עדיין לא, מומלץ מאוד.
- אם אתה מקבל צ'אנלינג, שפר את ה-puck prep שלך. אתה משתמש ב-WDT? כמו בנקודה הקודמת, אם עדיין לא, מומלץ מאוד לקנות או להכין כלי כזה.
- הלחץ בדוד פחות מעניין. מה שמעניין זה הלחץ בחליטה. תוכל לקבל אינדיקציה טובה לזה עם מד לחץ בראש, אבל גם מדידה במד הלחץ בגוף המכונה (אם יש כזה) תוך כדי שאתה עושה באקפלאש עם פילטר עיוור ייתן לך מושג. אם הלחץ הוא 10 באר או יותר, כדאי להוריד ל-9 ואפילו 8.
- אל תוסיף בקרת זרימה. זה רק ייסבך לך את החיים. ובכל מקרה זה מחייב מד לחץ בראש המכונה שיבוא על חשבון מד חום (שחשוב יותר במכונת מחליף חום).
- לגבי המטחנה, אל תשכח לטחון איזה שני גרם בתחילת יום כדי לנקות את המטחנה מהקפה של אתמול.
ועם כל זה, סרטון של תהליך ההכנה יעזור מאוד. יכול מאוד להיות שיש בעיה אחרת שלא ברשימה שלמעלה.
- המכונה עם מחליף חום. האם אתה מקפיד על פלאש קירור? האם הוספת מד חום לראש? אם עדיין לא, מומלץ מאוד.
- אם אתה מקבל צ'אנלינג, שפר את ה-puck prep שלך. אתה משתמש ב-WDT? כמו בנקודה הקודמת, אם עדיין לא, מומלץ מאוד לקנות או להכין כלי כזה.
- הלחץ בדוד פחות מעניין. מה שמעניין זה הלחץ בחליטה. תוכל לקבל אינדיקציה טובה לזה עם מד לחץ בראש, אבל גם מדידה במד הלחץ בגוף המכונה (אם יש כזה) תוך כדי שאתה עושה באקפלאש עם פילטר עיוור ייתן לך מושג. אם הלחץ הוא 10 באר או יותר, כדאי להוריד ל-9 ואפילו 8.
- אל תוסיף בקרת זרימה. זה רק ייסבך לך את החיים. ובכל מקרה זה מחייב מד לחץ בראש המכונה שיבוא על חשבון מד חום (שחשוב יותר במכונת מחליף חום).
- לגבי המטחנה, אל תשכח לטחון איזה שני גרם בתחילת יום כדי לנקות את המטחנה מהקפה של אתמול.
ועם כל זה, סרטון של תהליך ההכנה יעזור מאוד. יכול מאוד להיות שיש בעיה אחרת שלא ברשימה שלמעלה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@ym - אני חולק עליך לגבי שתי נקודות.
לחץ של 12 באר זה ממש על הפנים, ואפילו 10 באר במובהק גורם ליותר צ'אנלינג מאשר 9 באר. יש אפס חסרונות בלהוריד את הלחץ ל-9 או 8 באר, ובהחלט יש יתרונות.
פולי קפה מאיטליה של יצרן גדול לא מייצרים קפה טעים לדעתי. גם לא עם מכונה ומטחנה איכותיות ומפעיל מיומן. אולי זה כי אני לא אוהב רובוסטה שנפוצה מאוד ברוב התערובות משם, אולי זה כי הקלייה כהה מדי ברוב המקרים, ואולי זה כי כמעט בלתי אפשרי למצוא קפה מיובא שאינו בן כמה חודשים. בפועל, אם אלה היו הפולים היחידים שהיו עומדים לרשותי יש סיכוי גדול שהייתי זונח את התחביב הזה. אני חושב שסיכויי ההצלחה הרבה יותר גבוהים עם פולים טריים בקלייה מקומית, של תערובת עם 100% ערביקה או לכל הפחות 90%. זה לא אומר שצריך לסיים שם. היום אני בכלל שותה בעיקר חד זני וקליות בהירות יותר, אבל צריך להתחיל מאיפשהו, ולהתחיל מקפה מיובא לא טרי יקטין את סיכויי ההצלחה.
לחץ של 12 באר זה ממש על הפנים, ואפילו 10 באר במובהק גורם ליותר צ'אנלינג מאשר 9 באר. יש אפס חסרונות בלהוריד את הלחץ ל-9 או 8 באר, ובהחלט יש יתרונות.
פולי קפה מאיטליה של יצרן גדול לא מייצרים קפה טעים לדעתי. גם לא עם מכונה ומטחנה איכותיות ומפעיל מיומן. אולי זה כי אני לא אוהב רובוסטה שנפוצה מאוד ברוב התערובות משם, אולי זה כי הקלייה כהה מדי ברוב המקרים, ואולי זה כי כמעט בלתי אפשרי למצוא קפה מיובא שאינו בן כמה חודשים. בפועל, אם אלה היו הפולים היחידים שהיו עומדים לרשותי יש סיכוי גדול שהייתי זונח את התחביב הזה. אני חושב שסיכויי ההצלחה הרבה יותר גבוהים עם פולים טריים בקלייה מקומית, של תערובת עם 100% ערביקה או לכל הפחות 90%. זה לא אומר שצריך לסיים שם. היום אני בכלל שותה בעיקר חד זני וקליות בהירות יותר, אבל צריך להתחיל מאיפשהו, ולהתחיל מקפה מיובא לא טרי יקטין את סיכויי ההצלחה.
מגוון דעות זה מצוין, וכל אחד חיי בהתאם להחלטות שהוא קיבל03/01/2023 19:33boren כתב: @ym - אני חולק עליך לגבי שתי נקודות.
פולי קפה מאיטליה של יצרן גדול לא מייצרים קפה טעים לדעתי. גם לא עם מכונה ומטחנה איכותיות ומפעיל מיומן. אולי זה כי אני לא אוהב רובוסטה שנפוצה מאוד ברוב התערובות משם, אולי זה כי הקלייה כהה מדי ברוב המקרים, ואולי זה כי כמעט בלתי אפשרי למצוא קפה מיובא שאינו בן כמה חודשים. בפועל, אם אלה היו הפולים היחידים שהיו עומדים לרשותי יש סיכוי גדול שהייתי זונח את התחביב הזה. אני חושב שסיכויי ההצלחה הרבה יותר גבוהים עם פולים טריים בקלייה מקומית, של תערובת עם 100% ערביקה או לכל הפחות 90%. זה לא אומר שצריך לסיים שם. היום אני בכלל שותה בעיקר חד זני וקליות בהירות יותר, אבל צריך להתחיל מאיפשהו, ולהתחיל מקפה מיובא לא טרי יקטין את סיכויי ההצלחה....
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@boren
אין כמו פולים טריים.
אבל עכשיו סיימתי קילו של ברזיל סאדו (קפה עולה) שהיה עינוי להוציא כוס טעימה...
הכיוון היה ממש עדין. ה puck לא היה שלם אחרי חליטה.
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להגיע לשקית הקודמת מהם... ( אגב עליתי בטמפרטורה וזה נתן הבדל לטובה)
ועברתי עכשיו לשקית הבאה - גואטמלה... אני לא מפספס.
הכל אידיאלי.
אין כמו פולים טריים.
אבל עכשיו סיימתי קילו של ברזיל סאדו (קפה עולה) שהיה עינוי להוציא כוס טעימה...
הכיוון היה ממש עדין. ה puck לא היה שלם אחרי חליטה.
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להגיע לשקית הקודמת מהם... ( אגב עליתי בטמפרטורה וזה נתן הבדל לטובה)
ועברתי עכשיו לשקית הבאה - גואטמלה... אני לא מפספס.
הכל אידיאלי.
-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

תודה !!03/01/2023 19:25boren כתב: כמה נקודות:
- המכונה עם מחליף חום. האם אתה מקפיד על פלאש קירור? כן - 5 שניות
האם הוספת מד חום לראש? אם עדיין לא, מומלץ מאוד.
ומה עם בקרת לחץ? מבקש תשובו כולל הפנייה מדוע עדיף מד חום על פני בקר לחץ ?
עושה פלש אבל גם אחרי מספר שניות האדים עדיין שם..
כלומר גם - הפלש הזה לא נראה מבטיח - 10-15 שניו פלש ?? זה סביר ב כלל?
- אם אתה מקבל צ'אנלינג, שפר את ה-puck prep שלך. ???
אתה משתמש ב-WDT? כן.
כמו בנקודה הקודמת, אם עדיין לא, מומלץ מאוד לקנות או להכין כלי כזה.
אצלם ואשלח .
משתמש בWDT מאלי אקספרס העוגה ישרה =ומאוזנת- לא פתר בעייה
- הלחץ בדוד פחות מעניין. מה שמעניין זה הלחץ בחליטה. תוכל לקבל אינדיקציה טובה לזה עם מד לחץ בראש
?? מד לחץ בראש?? איך אפשר לשלב כזה וגם מד טמפרטורה???? אם אא למה עדיף מד חום?
, אבל גם מדידה במד הלחץ בגוף המכונה (אם יש כזה) - יש .
תוך כדי שאתה עושה באקפלאש עם פילטר עיוור ייתן לך מושג. אם הלחץ הוא 10 באר או יותר, כדאי להוריד ל-9 ואפילו 8.
איך להוריד ? אין לי פיד . לגעת בפרסוסטט ??
- אל תוסיף בקרת זרימה. למה?
זה רק ייסבך לך את החיים. ובכל מקרה זה מחייב מד לחץ בראש המכונה שיבוא על חשבון מד חום (שחשוב יותר במכונת מחליף חום).
נא הסבר להדיוטה מדוע מד חום מספיק? ומדוע אם כבר מוסיפים אין צורך בבקרת זרימה שהמליץ טכנאי הבזקה מקדמה?
- לגבי המטחנה, אל תשכח לטחון איזה שני גרם בתחילת יום כדי לנקות את המטחנה מהקפה של אתמול.-
עושה
מנסה להעלות MP4 ולא נותן... למה?...
-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

03/01/2023 18:48ym כתב: הי,
הדלק את המכונה והמתן חצי שעה לאחר שכבר הגיע לטמפרטורה כשהידית במקומה שגם תתחמם( זו לא חובה, רק בכדי להיות בצד הבטוח)- בוצע
משתמש בסלסלה כפולה סטנדרטית שניתן להכיל בה 18 גר
ה60 מגיע כבר ב25 שניות
אם הצלחת לקבל 60 סמ״ק ב 30 שניות והזרימה נראית לא למראה עיניך טחן גס למהירה יותר והפוך,
טחינה עדינה יותר לא משפרת
כמה שניות לכאן או לכאן לא מעניינות.
יש בשפע צנלינג
מקיים
שוב חוזרים לדיון: מה להרכיב על קרש הפאמה - מד לחץ עם שסום שליטה על הזרימה או מד טמפרטורה..
אשמח למומחה שיסכים לקבל אותי ואעשה את המאמץ כדי לפתור אח ולמיד את הבעיות ולהשאר רגוע ונהנה מקפה ופחות מתבדר בהכנתו
והכי חשוב - פולי הקפה
משתמש בקפה ישראלי טרי יחסית - של אילן מהגלריה לקפה
אגב, זנב העכבר מתבהר ומתעבה ככל שהחליטה מתקדמת בציר הזמן .
אצלי ממש מתעבה כמעט טייפון
בהצלחה...
- boren
-
- חבר מביא חבר

@Dov-k - קשה לקרוא את ההודעה כשאתה מגיב בתוך ציטוט ואי אפשר לצטט את הטסט. עדיף שתסמן את הטקסט שאליו אתה מגיב בתוך תגיות quote (אפשר לסמן את הטקסט וללחוץ על הכפתור עם המרכאות כפולות).
5 שניות קולינג פלאש בהרבה מקרים לא מספיק. במקרה שלך ברור שהוא לא מספיק כי עדיין יש אדים. תמשוך אותו כמה שצריך עד שאין, גם אם זה לוקח חצי דקה. הדרך היחידה לדעת בדיוק כמה זמן צריך היא עם מדחום בראש. בגלל זה הוא כל כך שימושי במכונות עם מחליף חום.
מד לחץ בראש לא קריטי בכלל, אלא אם יש לך בקרת זרימה. אם המכונה שלך בלחץ הנכון (כלומר לא יותר מ-9) אז אפשר לקבל שוטים מצויינים רק בעזרת הנתונים של משקל הקפה הטחון בסלסלה, משקל האספרסו בכוס וזמן החליטה.
אי אפשר לקבל גם מד לחץ וגם מד חום בראש. מבין שניהם מדחום הרבה יותר חשוב במכונה כמו שלך.
לגבי הלחץ בבאקפלאש, קודם תבדוק אם בכלל הוא גבוה. אם לא, הכל טוב. אם הוא גבוה מדי תצטרך לבדוק איך מכוונים את ה-OPV במכונה שלך. זה משתנה בין מכונות שונות ולפעמים דורש כניסה לקרביים שלהן (פחות מסובך ממה שזה נשמע).
אם הטכנאי של החנות המליץ לך לקנות קיט בקרת זרימה כדי לקבל אספרסו טוב אז זה הזמן להפסיק להתייעץ איתו. מכונה כמו שלך מסוגלת להוציא אספרסו מצויין בלי תוספת כזו. מעבר לכך, להוסיף בקרת זרימה לפני שהשתלטת על המכונה זה מתכון בטוח לתסכולים וחוסר עקביות.
5 שניות קולינג פלאש בהרבה מקרים לא מספיק. במקרה שלך ברור שהוא לא מספיק כי עדיין יש אדים. תמשוך אותו כמה שצריך עד שאין, גם אם זה לוקח חצי דקה. הדרך היחידה לדעת בדיוק כמה זמן צריך היא עם מדחום בראש. בגלל זה הוא כל כך שימושי במכונות עם מחליף חום.
מד לחץ בראש לא קריטי בכלל, אלא אם יש לך בקרת זרימה. אם המכונה שלך בלחץ הנכון (כלומר לא יותר מ-9) אז אפשר לקבל שוטים מצויינים רק בעזרת הנתונים של משקל הקפה הטחון בסלסלה, משקל האספרסו בכוס וזמן החליטה.
אי אפשר לקבל גם מד לחץ וגם מד חום בראש. מבין שניהם מדחום הרבה יותר חשוב במכונה כמו שלך.
לגבי הלחץ בבאקפלאש, קודם תבדוק אם בכלל הוא גבוה. אם לא, הכל טוב. אם הוא גבוה מדי תצטרך לבדוק איך מכוונים את ה-OPV במכונה שלך. זה משתנה בין מכונות שונות ולפעמים דורש כניסה לקרביים שלהן (פחות מסובך ממה שזה נשמע).
אם הטכנאי של החנות המליץ לך לקנות קיט בקרת זרימה כדי לקבל אספרסו טוב אז זה הזמן להפסיק להתייעץ איתו. מכונה כמו שלך מסוגלת להוציא אספרסו מצויין בלי תוספת כזו. מעבר לכך, להוסיף בקרת זרימה לפני שהשתלטת על המכונה זה מתכון בטוח לתסכולים וחוסר עקביות.
-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

שלום BOREN ותודה על התגובה המהירה והמפורטת .
היכן רוכשים מד חום לראש?
והאם ניתן להתקין עצמאית ?
איך בודקים לחץ נכון ? בהפעלת פילטר עיוור?
הטכנאי הסביר איך לכוון לחץ . עג הפרסטוסטט. עם ונגד כיוון השעון .
..לא בטוח שכבר צריך להגיע לשם .??
יועץ מסויים טוען כי מנסיונו יש צורך במסננת PUCK SCREEN כדי לעדן את הזרימה והחליטה בעוגה
אני מבין שצריך כזה שישב בתחתית הסלסלה? לגמרי בתחתית?
היכן רוכשים מד חום לראש?
והאם ניתן להתקין עצמאית ?
איך בודקים לחץ נכון ? בהפעלת פילטר עיוור?
הטכנאי הסביר איך לכוון לחץ . עג הפרסטוסטט. עם ונגד כיוון השעון .
..לא בטוח שכבר צריך להגיע לשם .??
יועץ מסויים טוען כי מנסיונו יש צורך במסננת PUCK SCREEN כדי לעדן את הזרימה והחליטה בעוגה
אני מבין שצריך כזה שישב בתחתית הסלסלה? לגמרי בתחתית?
- boren
-
- חבר מביא חבר

בד"כ אפשר לקנות את המדחום מאמזון, אבל עכשיו חסר.
https://www.amazon.com/gp/product/B07G72C6YG/
חנות פחות זולה אבל גם מומלצת שיש לה את המדחום במלאי:
https://www.bluestarcoffee.eu/coffee-se ... 9661-p.asp
ההתקנה קלה ולוקחת כמה דקות.
בדיקת לחץ עם ראש עיוור פחות מדוייקת מאשר בראש המכונה, אבל מספיק טובה. אם אתה מוריד אותה ל-9 יכול להיות שתקבל 8 בראש, אבל זה לא כל כך משנה. שני הלחצים מצויינים לאספרסו וההבדל מינורי. לעומת זאת אתה ממש לא רוצה שיהיה שם 10, 11 או 12 באר.
פרסוסטאט מאפשר לכוון טמפרטורת דוד (שמתבטאת בלחץ). זה לא רלוונטי ללחץ חליטה.
puck screen תמיד מומלץ. הוא עוזר לשמור על ניקיון המכונה ומקטין (קצת) את הסיכוי לצ'אנלינג. מניחים אותו מעל הקפה הטחון והדחוס. יש אפשרות להוסיף פילטר נייר מתחת לקפה ויש אנשים שנשבעים שזה משפר מאוד, אבל זה גם מקטין את הגוף של האספרסו. בשלב הזה הייתי מוותר. אני מאוד ממליץ על ה-puck scren הזה:
https://www.bluestarcoffee.eu/lower-sho ... 5340-p.asp
או על פילטרים מנייר (לשימוש על הסלסלה, כמו puck screen). שתי האופציות האלה טובות:
https://www.amazon.com/dp/B0B5DP647F
https://www.amazon.com/dp/B0BHVG9KF9
רק שים לב לקנות את הקוטר המתאים - 58 או 58.5 מ"מ, לא פחות.
https://www.amazon.com/gp/product/B07G72C6YG/
חנות פחות זולה אבל גם מומלצת שיש לה את המדחום במלאי:
https://www.bluestarcoffee.eu/coffee-se ... 9661-p.asp
ההתקנה קלה ולוקחת כמה דקות.
בדיקת לחץ עם ראש עיוור פחות מדוייקת מאשר בראש המכונה, אבל מספיק טובה. אם אתה מוריד אותה ל-9 יכול להיות שתקבל 8 בראש, אבל זה לא כל כך משנה. שני הלחצים מצויינים לאספרסו וההבדל מינורי. לעומת זאת אתה ממש לא רוצה שיהיה שם 10, 11 או 12 באר.
פרסוסטאט מאפשר לכוון טמפרטורת דוד (שמתבטאת בלחץ). זה לא רלוונטי ללחץ חליטה.
puck screen תמיד מומלץ. הוא עוזר לשמור על ניקיון המכונה ומקטין (קצת) את הסיכוי לצ'אנלינג. מניחים אותו מעל הקפה הטחון והדחוס. יש אפשרות להוסיף פילטר נייר מתחת לקפה ויש אנשים שנשבעים שזה משפר מאוד, אבל זה גם מקטין את הגוף של האספרסו. בשלב הזה הייתי מוותר. אני מאוד ממליץ על ה-puck scren הזה:
https://www.bluestarcoffee.eu/lower-sho ... 5340-p.asp
או על פילטרים מנייר (לשימוש על הסלסלה, כמו puck screen). שתי האופציות האלה טובות:
https://www.amazon.com/dp/B0B5DP647F
https://www.amazon.com/dp/B0BHVG9KF9
רק שים לב לקנות את הקוטר המתאים - 58 או 58.5 מ"מ, לא פחות.