עזרה בחיבור מתג גוף תאורה ל shelly plus 1

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
חבר נתן לי מודול shelly plus 1 לשעשוע אז ניסיתי לחבר אותו למתג ששולט על גוף התאורה במטבח. ללא הצלחה :(

קצת רקע שאולי יהיה רלוונטי בהמשך.

1. מדובר בדירה שכורה אז אין לי ידע מקדים על מערך החשמל.
2. אין לי יכולת או רצון לבצע שינויים/ביטולים לפונקציות קיימות. אני רוצה לחבר את השלי במקביל לכל מה שכבר קיים.
3. בכניסה לבית ישנו מתג קסם שמאפשר כיבוי והדלקה של 5 גופי תאורה (בינהם המטבח והסלון) בו זמנית.
4. בקופסא שבא התעסקתי ישנם שני מתגים: מטבח וסלון.
5. המתג של המטבח ומתג הקסם הופכים זה את זה, אז אין באמת "דלוק" או "כבוי" לפי מצב אחד המתגים.
6. כשפתחתי את הקופסא גיליתי שם מודול של zwave plus (לא מאוד מכיר, מניח שזה מה שמאפשר את ההדלקה והכיבוי בו זמנית של 5 גופי התאורה כי מאחורי מתג הקסם בכניסה לבית מצאתי שני מודולים כאלו משורשרים).
7. כל הניסיון שלי במערכי חשמל הן חיבור גופי תאורה ביתיים, לכן אין לי טסטר למרבה הבושה, אך במקרה יש לי מולטימטר.

צפיתי במספר סרטוני יוטיוב כדי לקבל מושג מי נגד מי.
(
(

להלן התמונה שנגלתה לי מאחורי המתגים:
https://drive.google.com/file/d/1djHkbJ ... sp=sharing

הלוגיקה על פיה עבדתי היא
1. חיבור L,N שבשלי לאותם קווים שנכנים ל L,N במודול zwave.
2. חיבור הסוויץ שבשלי לקצה השני של מתג המטבח (לא אותו קצה שמקבל את L).
3. היות והכניסה I2 במודול zwave הולכת למתג המטבח הנחתי שהכניסה O2 מקבלת את גוף התאורה של המטבח ולכן חיברתי אותו לכניסה O בשלי.

ככה זה נראה עכשיו (סימנתי בהילה את התוספות מהמצב המקורי):
https://drive.google.com/file/d/1mnsZK1 ... share_link

העלתי את החשמל בבית ובדקתי שלא הרסתי כלום:
מתג המטבח פועל תקין כמו גם מתג הקסם.

בשלב הבא התקנתי את אפליקיית shelly על ה iphone.
יצרתי חדר והוספתי את המודול.

כשניסיתי לכבות ולהדליק באמצעות האפליקציה לא נרשם שום שינוי בגוף התאורה.
עם זאת, בכל לחיצה על הכפתור באפליקציה אני שומע נקישה מכיוון המודול, כלומר האירוע מגיע אליו.
כמו כן, שמתי לב שכאשר אני מכבה/מדליק את האור באמצעות המתג הפיזי החיווי באפליקציה משתנה בהתאם (כשהאור כבוי החיווי מציג שגוף התאורה כבוי, וכשהוא דלוק החיווי הוא גם כן של מצב דלוק).

צפיתי שוב בסרטוני היוטיוב ושמתי לב שבראשון, ישנו חיבור נוסף שלא עשיתי: חיבור קו ה L גם לתוך הכניסה המסומנת ב I במודול השלי.
כיוון שכבר חשוך העדפתי לא להוריד את החשמל ולבצע את החיבור בחושך אך במקום זאת ניסיתי (ביצירתיות אם יורשה לי אך לא בטוח שעם הרבה תבונה) לגשר בין כניסת ה L בשלי לכניסה ה I בשלי באמצעות המולטימטר (הדלקתי אותו על מצב V~) אבל לא נרשם שום שינוי.

באפליקציה יש המון הגדרות ואפשרויות תחת input/ouput settings. ניסיתי די הרבה אפשרויות ללא הצלחה. אשמח להכוונה גם כאן איך נכון להגדיר את המודול כדי שניתן יהיה להשתמש במתג הפיזי, במתג הקסם ובאפליקציה בצורה טבעית.

אשמח ואודה לעזרת המומחים כיוון שאני די תקוע ולא ממש יודע איך להמשיך מכאן.

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
הצטרף: דצמבר 2017
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שחיבור L ל I יפתור לך את הבעיה. הגישור שניסית לעשות עם המולטימטר הוא לא באמת גישור (במצב V זה מודד את המתח בין L ל N. אם זה היה מגשר זה היה יוצר קצר)
ה Shelly plus 1 לא מעביר את המתח בין ה SW ל O אלא ממתג את המתח בין I ל O (לכן הוא גם יכול לשמש למגע יבש)

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

27/12/2022 10:49  
eyalpo כתב:
נראה לי שחיבור L ל I יפתור לך את הבעיה. הגישור שניסית לעשות עם המולטימטר הוא לא באמת גישור (במצב V זה מודד את המתח בין L ל N. אם זה היה מגשר זה היה יוצר קצר)
ה Shelly plus 1 לא מעביר את המתח בין ה SW ל O אלא ממתג את המתח בין I ל O (לכן הוא גם יכול לשמש למגע יבש)
...
תודה אייל.
אז הבוקר ביצעתי את הגישור הנ"ל ואכן אני מצליח לשלוט על גוף התאורה במטבח באמצעות האפליקציה (Y)
עם זאת, הדבר אפשרי אך ורק כשצירוף המתגים הפיזיים הוא על כבוי (כלומר ה zwave לא נותן מתח).
כאשר המתגים הפיזיים במצב של דלוק אז על אף הניסיונות לכבות דרך האפליקציה האור נשאר דלוק.
כמו כן, כאשר אני מדליק דרך האפליקציה, לא ניתן לכבות באמצעות המתג הפיזי.

אני מניח שהסיבה לכך היא שהחיבור שביצעתי הוא בעצם במקביל ולכן כשאחד מהמודולים נותן מתח השני חסר משמעות.
אז אחרי שסיימנו את כיתה א בחשמל, איך אנחנו הופכים את המערך לטורי?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”