אופציות ל AKG k701

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
miky פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,
מזל טוב לי, התחדשתי בAKG k701
הNAD 3150 הזקן ו Audigy לקחו אותה בלי בעיה מבחינת ווליום. מבחינת איכות ... לא יודעה. אני יכול להשוות רק לKoss Portapro, שנמחקה כליל (למרות משחק במגרש ביתי).
ומכאן מתחילות השאלות (כן, חרשתי את האתר, Google, Head-fi, HeadWize וכו‘).
ב80-90 % מהזמן מחשב הוא המקור (Audigy 2zs) ואני רוצה להתקדם ב2 שלבים:
DAC או כרטיס קול יותר טוב (0404/1212 ESI Juli, EMU ) ומגבר. ואולי DAC + מגבר (2.5 Zhaolu) ? או מגבר +DAC
(CORDA Aria)?
עם מה עדיף להתחיל קודם – מקור או הגברה?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

במקרה שלך עדיף להתחיל קודם במקור מפני שהאודיג'י של קריאייטיב לא כרטיסים לסאונד איכותי (בשביל זה יש את EMU) ולכן לא משנה איך תגביר, האיכות לא תהיה טובה. (מה שנקרא *** בפנים, *** בחוץ).
לי יש את הJuli@ (ג'וליה) והוא מהווה שיפור עצום על כרטיסים מובנים וכרטיסי משחקים. שמעתי שגם הEMU טובים אבל לא בדקתי אותם.
עוד אופציה שיש לעשות זה לקחת את הזאולו 2.5 ולהעביר לו מהאודיג'י (שהוא כרטיס קול bitperfect) כבל דיגיטלי. חשוב שההעברה תהיה מהאודיג'י ולא מהכרטיס המובנה מפני שהמובנה לא מעביר את כל המידע (לא bitperfect). מהזאולו תעביר להגברה ויהיה שיפור מאוד גדול באיכות.

יש עוד דרך להעלות איכות - אם הכרטיס שלך תומך ASIO תוריד FOOBAR ותשתמש בו (יש מלא מדריכים. תנסה בHEAD FI).אם לא אפשר להשתמש במיקסר אלטרנטיבי מברירת המחדל של הוינדוס שהוא גם יותר טוב. אתה יכול להשתמש או בFOOBAR או בפלאג אין של תוכנות אחרות שישתמש בFOOBAR בשביל האיכות היותר טובה.
מה שקורה בעצם זה שהמיקסר בברירת המחדל של הוינדוס פוגע באיכות בצורה מאוד רצינית. הוא מוריד את הוליום ואיזון התדרים שלו די מוזר ומאוד אנמי. תתחיל קודם עם זה ותראה אם זה מספיק. אני חושב שכרטיסי האודיג'י מסוגלים להשתמש בASIO.

hesher
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

גם אם אין לך asio, יש ב foobar פלאגאין שמאפשר לעקוף את המעבר דרך הדרייברים של ווינדוס ולהוציא סאונד ישר לחומרה.
זה נקרא kernel streaming.
לא בעיה למצוא, אם אתה מתקשה אז אני אמצא לך קישור..

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

לזה התכוונתי כשאמרתי אם אין תמיכה אז יש מיקסר אחר. תודה.
ההבדל בין ASIO לקרנל הוא לא גדול אבל ההבדל בין שניהם לברירת המחדל הוא עצום.

miky פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

קודם כל תודה
hesher אני מבין שיש לך k701. מה גרם לשיפור יותר רציני בצליל - 0404 או אקווה? (אני כבר עובד עם FOOBAR).

hesher
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

בינתיים יש לי רק אקווה שמחובר לכרטיס קול מאעפן במחשב.
היום אני אמור לקבל את ה 0404 , אז אם תחכה עוד קצת אוכל לאמר לך :)

בכל מקרה, אקווה לא תורם לשיפור בצליל, הוא יכול במקרה הטוב לתת הגברה יותר טובה מזו של ה 0404 ואז יהיה שיפור. בסופו של דבר אקווה רק מגביר ... אז השאלה היא אם המגבר הפנימי של ה 0404 יותר טוב מזה של אקווה ואת זה אני לא יודע... (עדיין)

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

מיקי תתחדש יש לך אחלה אוזניות.
מה שכן לא היתי במקומך ממהר כלכך לקנות ציוד חדש.
יש כאן אנשים שיש להם את ה701 "תציק" להם לרוב הם גם ישמחו לעזור.
והכי חשוב תקשיב לפני שאתה מזמין.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

לי יש K701 ו-Aria...

אני לא חושב שה-Aria יהיה שדרוג מבחינת מקור, ה-DAC הפנימי שלו הוא לא מדהים בלשון המעטה.
(לשם השוואה, יש ברשותי Alien DAC שעלה לי לבנות אותו 30$ והוא משתמש בשבב דומה והאיכות קול שלו מעט טובה יותר ורצפת הרעש הרבה יותר נמוכה)

הכול ענין של כמה אתה מוכן להשקיע...

אם אתה לא רוצה להשקיע הרבה כרגע, אני אישית הייתי מתחיל עם הגברה טובה, ורק אחרי זה משדרג את המקור.
האוזניות האלה צריכות מגבר שידחוף אותן טוב כדי להשמע כמו שצריך.

miky פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

hesher איזה גרסה הזמנתה - USB או PCI?

slavazh עצה טובה, אבל קשה למימוש (במיוחד בנוגע לDAC).

SoapSeller ברור שהכול ענין של תקציף. איך המגבר של Aria? יצאה לך להשוות אותו למגברים אחרים?

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

המגבר הוא הצד החזק של ה-Aria.

יצא לי לשמוע את ה-K701 עם עוד מספר מגברים(DarkVoice 336, אקווה, וינסנט ודוג' 6201, הזאולו עם המגבר המשורג והגרייס M902) חוץ מהגרייס שמעתי את כולם עם האוזניות הספציפיות שלי ובטווח זמן קצר.

ולטעמי ה-Aria שני רק לגרייס, ולא בהבדל ששווה את המחיר.
(ואני לא בטוח שבהשוואה ראש בראש הוא היה מנצח, במחשבה שניה)
אם אתה מעדיף מנורות, הדוג'(עם מנורות שונות מהסטוק) טוב כמו ה-Aria.
מכול השאר לא התלהבתי יותר מדי עם האוזניות האלה. אולי אקווה מותאם יכול לשנות את התמונה.
ברשותי גם SOHA, שדוחף את האוזניות האלה לא רע, אבל לפחות עם המנורה שלי יש הוא מאוד לא מאוזן(הרבה בס בעיקר) אבל מאוד כפי.

ה-Aria הוא שילוב משתלם של מגבר+מקור ואני לא מצטער שקניתי אותו(על עיוור, אגב). אבל כאמור, לא בטוח שהוא מקור יותר טוב ממה שכבר יש לך.

miky פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

hesher עוד לא הגיע 0404?
SoapSeller הפסיקו לייצר את ה-Aria. אתה זוכר עם איזה מנורות שמעתה את ה-Doge 6210?

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ה-Cantate אמור להיות אפילו יותר טוב, הטכנולוגיה של Balanced Ground מאוד מענינת.

ממש לא זוכר, יש כאן משתמש בשם a12beat, הדוג' האמור שייך לו.

YBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה #13 

לי יש את ה 601 עם מגבר X-CAN V3 נשמע סוף הדרך, אני בטוח שהוא ישמע נהדר גם עם ה 701 - המנורות עושות להן חסד.
אודיופיליה היא המחלה היחידה שניתן לטפל בה ע"י חשבון בנק מנופח...

hesher
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

hey miky, sorry that i'm not answering, i'm in france.
will be back tomorrow, but i can say that i heard it for 5 minutes and it sounds great.

more tomorrow...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #15 

ה-0404 הוא כרטיס נחמד מאוד למי שמחפש לתת לצליל של המערכת מימד אגרסיבי יותר. שמעתי אותו לא פעם ולא פעמיים ועם יותר ממערכת אחת (כמו גם עם break-out כבל ייעודי שהכנתי לו) יש לו פירוט טוב, באס עוצמתי, וסאונד שאם תשים אותו על סקאלה תקבל קערה (טרבל ובאס מוגבהים על חשבון מיד). אני אישית לא אהבתי את הצליל הזה, ואני מעדיף בהרבה את ה-1212M שהוא מפורט יותר, מאוזן יותר, מדויק יותר, ולדעתי נשמע יותר טוב בכל אספקט (ועם הבדל של 50$ סך הכל במחיר זה לא נורא לדעתי).

כמובן שיש הרבה מאוד אנשים שאוהבים את ה-0404 ובצדק, יש לו אופי צליל שהרבה אנשים מחפשים, ויש לו פירוט ובמה טובים סך הכל. עם זאת, אני אישית ממליץ למי שלא שמע את הכרטיס הזה לפני הקנייה (אלא אם כן הוא סגור שזה הצליל שהוא מחפש) להוסיף את הקצת אקסטרא וללכת על ה-1212M שהוא הרבה יותר וורסאטילי. וטוב יותר משמעותית מבחינה אובייקטיבית (ולרוב האנשים גם סובייקטיבית).

בנוגע למנורות בדוג' אני מניח שמדובר על אילו:
Ge 12ax7+refelctor el84

miky פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

hesher
כשתוכל, תשווה בבקשה בין K701 מחוברת ישירות לכרטיס O/B ו0404 בלי המגבר הפנימי, 0404 + מגבר הפנימי,0404 + AQUA, וכרטיס AQUA + O/B
מקווה שלא ביקשתי יותר מדי :)

anatoli15
השאלה היא יותר כלית. אין לי שום צורך באפשרויות הקלטה של 0404/1212M וכרטיסים דומים. האם עדיין כדי לבחור ביניהם או ללכת לכיוון DAC חיצוני ברמת מחיר 200-150$ (בחול)?
איך הDAC של 0404/1212M בהשוואה ל-Zhaolu וכו'?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ל-0404 אין יציאת אוזניות, רק ל-0404 USB יש מגבר אוזניות.
בנוגע לסאונד, כל מה שאמרתי נוגע ליציאות בלבד ולא קשור בכלל להקלטה או משהו אחר.

בנוגע להבדלים בין ה-DAC ל-1212M יש המון מידע בפורום השני (HWzone) תחפש שם ואני בטוח שתמצא. פשוט זה נושא שכבר דיברתי עליו כל כך הרבה שפשוט אין לי כח להשוות כל פעם מחדש :)

hesher
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

הי אנטולי, אתה מדבר על ה 0404 USB או כרטיס? כי ממה ששמעתי יש הבדל משמעותי באיכות ביניהם, ה USB נחשב איכותי יותר מהכרטיס ומביקורות שקראתי דווקא שקול ובקטגוריות מסוימות מתעלה על ה 0202.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ה-USB עדיף מה-0404 הרגיל. יותר טוב מה-1212M אני לא בטוח בכלל. לצערי, לא יצא לי לשמוע את ה-USB לכן בינתיים חוץ מלקרוא באינטרנט אין לי הרבה מידע עליו. בסופו של יום נתונים לא אומרים הרבה. עובדה שהשבב ב-0404 נחשב מאוד איכותי (DAC) ואיכותי יותר מכרטיסים אחרים כדוגמת ה-JULIA, עם זאת הוא נשמע פחות טוב מהם ולדעתם של הרבה אנשים (אני בינהם) הג'ולייה הוא כרטיס טוב יותר משמעותית ונשמע טוב יותר למרות הנתונם הפחות מרשימים. זה גם למה מה שקראתי באינטרנט על ה-0404 (כולל על הרכיבים) לא עוזר לי הרבה. אם יש למישהו את הכרטיס, אשמח להריץ עליו האזנה :D

hesher
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

מיקי, רק נחתתי לפני כמה שעות , אני אעשה את ההשוואות מחר :)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”