צופי הטלוויזיה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט כבר התרגלו לזה: עשרות בכורות בכל חודש, מאות תוכניות בכל שנה, והבטחה מהוליווד שתמיד יהיה משהו חדש לצפות בו. אבל בחודשים האחרונים יש כאלה שרואים מציאות חדשה בהוליווד, וסבורים שרגע השיא של הסטרימינג חלף.
מספר ההזמנות של סדרות מתוסרטות לקהל בוגר (תכנים לבני 18 ומעלה) על ידי רשתות טלוויזיה וחברות סטרימינג בארה"ב ירד ב-24% במחצית השנייה של השנה, לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, לפי חברת המחקר אמפיר אנליסיס. בהשוואה ל-2019, זאת ירידה של 40%. מתחילת 2022, הירידות החדות ביותר במספר ההזמנות נרשמו אצל נטפליקס, וורנר ברדרס, דיסקברי (+5.9% 24.43) (שכוללת את HBO וטרנר) ופרמאונט (שכוללת את CBS, פרמאונט פלוס ושואוטיים).
ההזמנות של סדרות מיוצרים או חברות הפקה ירדו בשיעור של בין 22% ל-27% בשלוש החברות האלה, לפי אמפיר. במחצית השנייה של השנה, הירידה הייתה אף חדה יותר. יש גם כמה שירותי סטרימינג שלא היו שותפים למגמה הזאת: אפל טי וי פלוס ואמזון הגדילו את מספר הסדרות המתוסרטות שרכשו לקהל בוגר השנה, וכך גם דיסני, לפי נתוני אמפיר.
המפסידה הגדולה מהמהלך הדרמטי של נטפליקס: גוגל
במשך שנים, בכירי התעשייה הוציאו מיליארדי דולרים על סדרות טלוויזיה במטרה להרחיב את שירותי הסטרימינג שלהם - ולהגדיל את כמות המנויים. אבל באביב האחרון החלו המשקיעים בוול סטריט לסלוד מהאסטרטגיה של קנייה בכל מחיר. נטפליקס, מעצמת הסטרימינג, דיווחה כי איבדה מנויים בראשונה מזה עשור. מניית נטפליקס (+3.39% 297.96) צנחה, וחברות בידור אחרות ראו עד מהרה גם את מניותיהן נופלות. החברות מיהרו לשנות אסטרטגיה, עם דגש חדש על רווחים גבוהים במקום על ספירת מנויים.
חברות הבידור החלו לחשוש יותר ויותר מההאטה בכלכלה, מהתנתקות של מנויים ומבעיות בשוק הפרסום. חברות בכל התעשייה פיטרו בכירים, צימצמו הוצאות וקיצצו כוח אדם. ג'יי קרסון, יוצר הסדרה "תוכנית הבוקר" באפל (+2.38% 135.45) טי וי פלוס שמפתח בימים אלה כמה פרויקטים לרשת FX ושירות הסטרימינג פיקוק של NBC, אומר כי סוכנים של טאלנטים שעובדים עמו הזהירו אותו בחודשים האחרונים מפני "מרחץ דמים בשוק".
"הסוכנים יכולים לאהוב פרויקט ולהאמין בו, ולדעת שהחומרים והחבילה חזקים, אבל הם גם מזהירים אותך מיד שאם תוציא אותו לפועל, תגמור כמו החבר'ה בסצנת הפתיחה של 'להציל את טוראי ריאן'", הוסיף קרסון.
חלק מהכותבים בוחרים לוותר על הרעיון של סדרת טלוויזיה, לנוכח המצב בשוק, ופונים לקולנוע. "בניגוד מושלם למה שקרה במשך יותר מ-20 השנה האחרונות, כותבים עכשיו לוקחים פרויקטים טלוויזיונים והופכים אותם לסרטי קולנוע כי קל יותר להפיק אותם", אומר קרסון. "האמת היא שהרבה פרויקטים של 20 השנים האחרונות, שצריכים היו להיות סרטי קולנוע, נמתחו לסדרות טלוויזיה רק כי זה מה שכולם עשו".
הסוכנים, בינתיים, ממליצים על אסטרטגיה שבה כמעט אף אחד לא משתמש: סבלנות. "עכשיו זה זמן גרוע למכור", אומר ריק רוזן, סוכן טלוויזיה בסוכנות WME. "אני מייעץ ללקוחות שלי שאם זאת סדרה טובה באמת, והגופים שלהם אנחנו רוצים למכור אותה מתעכבים או במצב שבו הם לא קונים כלום, כדאי לחכות".
לכתבה בניו יורק טיימס
https://www.nytimes.com/2022/12/18/busi ... celed.html
רגע השיא של הסטרימינג חלף
קטונתי מלנתח את מצב הסטרימינג, ואיך התדרדר שנה האחרונה. אני יכול בבטחון להגיד כמה דברים:
1. אני בעד שיהיו פחות הפקות אבל יותר איכותיות
2. אני מעדיף שרות עם פחות תוכן אבל איכות סטרימינג גבוהה
3. בהקשר של ירידה במניות, אני נזהר מכתבות שמציגות אותן כאילו שמנותקות ממצב הכלכלה העולמית, שבשנה האחרונה עוברת טלטלה בכל תחום כמעט. ירידה של 40% שיגידו כמה שונה מה ירידות שהיו בכללי. אחרת, הכותב מאבד אמינות, בעיניי.
התחושה שלי שסטרימינג לא רק שלא יעלם, אלה יהיה אופן צפיה השולט, ודווקא שידורי אוויר יתכווצו למינימום.
1. אני בעד שיהיו פחות הפקות אבל יותר איכותיות
2. אני מעדיף שרות עם פחות תוכן אבל איכות סטרימינג גבוהה
3. בהקשר של ירידה במניות, אני נזהר מכתבות שמציגות אותן כאילו שמנותקות ממצב הכלכלה העולמית, שבשנה האחרונה עוברת טלטלה בכל תחום כמעט. ירידה של 40% שיגידו כמה שונה מה ירידות שהיו בכללי. אחרת, הכותב מאבד אמינות, בעיניי.
התחושה שלי שסטרימינג לא רק שלא יעלם, אלה יהיה אופן צפיה השולט, ודווקא שידורי אוויר יתכווצו למינימום.