שימוש בשלט של הממיר הדיגיטלי במקום בשלט של מדיה סנטר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

האם זה אפשרי, בזמן צפיה בטלויזיה דרך המחשב, להשתמש בשלט של הממיר עצמו כדי שהוא יעביר ערוצים במחשב ולא בשלט של המחשב?

אפשרות זו עלתה במוחי בגלל שכידוע לכם, העברת ערוצים במחשב היא לא מיידית.. הכוונה היא שכשמעבירים ערוץ במחשב צריך לחכות כמה שניות כדי שיישלח האינפרה אדום לממיר והערוץ יעבור.. מדובר על שניות יקרות וממש מציקות.

עכשיו חשבתי על זה והגעתי למסקנה שזה יכול להיות פתרון טוב אם כל מה שקשור ל my tv במדיה סנטר יתופעל באמצעות שלט הממיר הדיגיטלי ולא באמצעות השלט של המחשב..
הכוונה היא שברגע שנעביר ערוץ בממיר עם השלט של הממיר, גם המחשב יקלוט את זה והערוץ יעבור גם במחשב (ככה נוכל לקבל תקצירים על הסדרות למינהם והכל)
כמובן שאפשר פשוט להעביר ערוצים בממיר מבלי להתייחס לאיזה ערוץ זה נמצא במחשב.. אבל אז כל הרעיון של אינפורמציה ומדריך הערוצים במחשב יהיה לא רלוונטיים לערוץ הנוכחי.

אני מקווה שהבנתם ואשמח לתשובה,
תודה!

switch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה #2 

צריך למצוא את הקוד של הIR ולנסות..
בעיקרון זה סוג של שלט אוניברסלי ידני..

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

בעקרון - אפשרי.

המחשב שלי מזהה גם את השלט שהגיע עם ה-PVR 150 , גם את השלט של יס, וגם שלט של imon.

הנקודה היחידה היא שאי אפשר ל"שלב" בין שיטות. כלומר: אם אתה מחליט שהעברת ערוצים נעשית עם השלט של יס - אתה חייב לעשות את כל העברות הערוצים עם השלט הזה (שכן אתה מורה לתוכנת המדיה לא להעביר ערוצים לבד - כדי שלא תשלח בעצמה אותות IR לממיר).

הבעיה עם המצב הזה היא שהוא מחייב שני שלטים בסלון. לשלט של יס אין מספיק כפתורים כדי שיוכל להחליף לחלוטין את השלט של ה-150 או את השלט של imon. כל אחד מהם עשיר הרבה יותר במגוון הכפתורים שיש לו.

אני ירדתי מהרעיון.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

Shed כתב:בעקרון - אפשרי.

המחשב שלי מזהה גם את השלט שהגיע עם ה-PVR 150 , גם את השלט של יס, וגם שלט של imon.

הנקודה היחידה היא שאי אפשר ל"שלב" בין שיטות. כלומר: אם אתה מחליט שהעברת ערוצים נעשית עם השלט של יס - אתה חייב לעשות את כל העברות הערוצים עם השלט הזה (שכן אתה מורה לתוכנת המדיה לא להעביר ערוצים לבד - כדי שלא תשלח בעצמה אותות IR לממיר).

הבעיה עם המצב הזה היא שהוא מחייב שני שלטים בסלון. לשלט של יס אין מספיק כפתורים כדי שיוכל להחליף לחלוטין את השלט של ה-150 או את השלט של imon. כל אחד מהם עשיר הרבה יותר במגוון הכפתורים שיש לו.

אני ירדתי מהרעיון.
...
אני מדבר כמובן רק על העברת הערוצים במחשב
ולא על דפדוף במדיה סנטר.

ואם אפשר הסבר קצר איך עשית שהמחשב יזהה את שני השלטים.

אני רוצה שהמחשב יעביר ערוצים באמצעות השלט של HOT אבל כל שאר המדיה סנטר שיפעל לפי השלט הרגיל של MCE.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

לדעתי פתרון של שני שלטים בסלון הוא נחות מפתרון של שלט אחד בסלון, גם אם הזפזופ מהיר יותר - אבל זו רק דעתי.

מבחינה טכנית - הרי שהמקלט IR שמחובר למחשב "רואה" גם את השלט של יס. כולם עובדים תחת אותו תחום תדרים. רק צריך "ללמד" את המחשב לפענח את האותות המגיעים מהשלט של יס.

אני עובד עם לינוקס. ובלינוקס אין שום בעיה ללמד את המחשב להכיר כל שלט. מריצים איזו תוכנה קטנה, ואז לוחצים על כל כפתור כמה פעמים, תוך כדי ציון תפקידו.
(למען האמת, תוכנת ה-IR של לינוקס מגיעה כבר עם קבצי קונפיגורציה למגוון רחב של שלטים, והשלט של יס מופיע גם הוא שם, כך שבכלל לא צריך לעשות כלום).

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

Shed כתב:לדעתי פתרון של שני שלטים בסלון הוא נחות מפתרון של שלט אחד בסלון, גם אם הזפזופ מהיר יותר - אבל זו רק דעתי.

מבחינה טכנית - הרי שהמקלט IR שמחובר למחשב "רואה" גם את השלט של יס. כולם עובדים תחת אותו תחום תדרים. רק צריך "ללמד" את המחשב לפענח את האותות המגיעים מהשלט של יס.

אני עובד עם לינוקס. ובלינוקס אין שום בעיה ללמד את המחשב להכיר כל שלט. מריצים איזו תוכנה קטנה, ואז לוחצים על כל כפתור כמה פעמים, תוך כדי ציון תפקידו.
(למען האמת, תוכנת ה-IR של לינוקס מגיעה כבר עם קבצי קונפיגורציה למגוון רחב של שלטים, והשלט של יס מופיע גם הוא שם, כך שבכלל לא צריך לעשות כלום).
...
הבנתי, תודה רבה.
אני אנסה למצוא תוכנה כזו גם לווינדוס אני בטוח שקיימת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”