החשמל קופץ פעם בשבועיים בקומת גג
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3757
שלום, הבעיה שלי היא כזאת:
דירת גג עם חשמל תלת-פאזי. אני לא מבין בחשמל.
יש בארון חשמל פיוז ייעודי לחלק מהקומת גג. הוא מורכב מ 3 פיוזים מחוברים לפס אחד מפלסטיק, ז"א מתג אחד לשלושתם.
פעם בשבועיים בערך ניהיה קצר בכל הבית ואני חייב להוריד את הפיוזים של הקומת גג בשביל שיהיה חשמל בשאר הבית.
רק אחרי כמה שעות אפשר להעלות אותם בחזרה.
מה שמעניין זה שזה לא קורה בגלל הדלקה של מכשיר כלשהו, אולי כשמכניסים איזה תקע לשקע בגג בלי להפעיל.
אשתי אומרת שיום שאחרי גשם זה קורה יותר.
בקיצור, הקצר הוא לא עקבי, פעם בשבועיים או שבוע או חודש. כמעט תמיד בשישי בערב כשאישתי מבשלת בקומת גג ומזיזה דברים. לא כיף.
כנראה באחת התעלות משהו חשוף.
דיברתי עם חשמלאי והוא אמר לי: איך אפשר לתקן משהו שפועל?
יש איזו דרך לאתר את המקור של תקלה כזאת בלי להחליך חוטיי חשמל בכל הקומה?
דירת גג עם חשמל תלת-פאזי. אני לא מבין בחשמל.
יש בארון חשמל פיוז ייעודי לחלק מהקומת גג. הוא מורכב מ 3 פיוזים מחוברים לפס אחד מפלסטיק, ז"א מתג אחד לשלושתם.
פעם בשבועיים בערך ניהיה קצר בכל הבית ואני חייב להוריד את הפיוזים של הקומת גג בשביל שיהיה חשמל בשאר הבית.
רק אחרי כמה שעות אפשר להעלות אותם בחזרה.
מה שמעניין זה שזה לא קורה בגלל הדלקה של מכשיר כלשהו, אולי כשמכניסים איזה תקע לשקע בגג בלי להפעיל.
אשתי אומרת שיום שאחרי גשם זה קורה יותר.
בקיצור, הקצר הוא לא עקבי, פעם בשבועיים או שבוע או חודש. כמעט תמיד בשישי בערב כשאישתי מבשלת בקומת גג ומזיזה דברים. לא כיף.
כנראה באחת התעלות משהו חשוף.
דיברתי עם חשמלאי והוא אמר לי: איך אפשר לתקן משהו שפועל?
יש איזו דרך לאתר את המקור של תקלה כזאת בלי להחליך חוטיי חשמל בכל הקומה?
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
כן, בתור התחלה
אם זה קורה שמכניסים שקע לתקע הייתי מתחיל מלבדוק את השקע הספציפי או את הקו לשקע ובהזדמנות זו את כל מה שיושב על הקו
אבל מאחר ואינך מבין בזה כדאי שחשמלאי יעשה את זה.
בנוסף בשל הקישור לגשמים חפש רטיבויות או שאריות של רטיבות בכל קווי החשמל נק' הביקורת והשקעים לראות אם מים או לחות מגיעים אליהם וגורמים לתופעה
אם זה קורה שמכניסים שקע לתקע הייתי מתחיל מלבדוק את השקע הספציפי או את הקו לשקע ובהזדמנות זו את כל מה שיושב על הקו
אבל מאחר ואינך מבין בזה כדאי שחשמלאי יעשה את זה.
בנוסף בשל הקישור לגשמים חפש רטיבויות או שאריות של רטיבות בכל קווי החשמל נק' הביקורת והשקעים לראות אם מים או לחות מגיעים אליהם וגורמים לתופעה
- גלובל
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1296
תשים לב אם זה קורה לך כשיורד גשם , יתכן שנכנס לחות לאחד מהשקעים בגג ,
כמו כן תודא שכל השקעים החיצוניים הם מסוג מוגן גשם עם מכסה ,
ובלי קשר .....דבר עם חשמלאי רציני שיכול לבוא ולבדוק עם מכשירים ולא מי שנתן לך את התשובה הלא רצינית .
כמו כן תודא שכל השקעים החיצוניים הם מסוג מוגן גשם עם מכסה ,
ובלי קשר .....דבר עם חשמלאי רציני שיכול לבוא ולבדוק עם מכשירים ולא מי שנתן לך את התשובה הלא רצינית .
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

כל השקעים מוגנים מגשם ואין לי כיום בעיות רטיבות.
אם יש רטיבות, לא רואים אותה באף קיר והתופעה כבר כמה שנים אבל לאחרונה מתגברת.
אם יש רטיבות, לא רואים אותה באף קיר והתופעה כבר כמה שנים אבל לאחרונה מתגברת.
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2806
הבעיה יכולה להגרם גם כתוצאה מחרידת מים לגוף תאורה שבור או בשל זוג חוטים חשוף.
תבדוק טוב. סתם זה לא קורה
תבדוק טוב. סתם זה לא קורה
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

בדקתי חיצונית ולא מצאתי, לכן אני משער שיש זוג חוטים חשוף בתוך אחד הצינורות.09/12/2022 10:01lasik כתב: הבעיה יכולה להגרם גם כתוצאה מחרידת מים לגוף תאורה שבור או בשל זוג חוטים חשוף.
תבדוק טוב. סתם זה לא קורה...
השאלה היא איך חשמלאי יכול לאתר את זה על פני כל הגג בלי שאוציא אלפי ש"ח על החלפה מלאה של החיווט.
חשוב לציין שהחיווט לא פשוט ואין לי מיפוי שלו מהארון חשמל שמחוץ לדירה לקומת גג שכוללת חדר שינה ואיזור מקורה גדול עם המון שקעים ומתגי תאורה.
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
נשמע לי שיש כבלים ישנים (או מחברים) ויתכן שהבידוד שלהם נשחק במהלך השנים. מספיק לחות ונוצר זרם שם. ככל שזה קורה יותר כך זה שורף את הבידוד יותר וכן הלאה.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

זה גם מה שאני חושב.09/12/2022 18:03oferlaor כתב: נשמע לי שיש כבלים ישנים (או מחברים) ויתכן שהבידוד שלהם נשחק במהלך השנים. מספיק לחות ונוצר זרם שם. ככל שזה קורה יותר כך זה שורף את הבידוד יותר וכן הלאה....
יש אבל דרך לאתר את הנקודה הבעייתית בכל הסבך של החיווט שאין לי מיפוי שלו?
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
כן אבל כנראה שלא עם חשמלאי רגיל. צריך מישהו עם יכולת לזהות זליגות והתנגדות.
האם קופץ לך פקק ספציפי בנוסף לפחת?
האם קופץ לך פקק ספציפי בנוסף לפחת?
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

קופץ הפחת ואז אם אני מעלה אותו שוב הוא קופץ שוב אבל אם אני מוריד את השלושה פיוזים (עם פס מחבר את שלושתם) אז הכל בסדר.09/12/2022 20:10oferlaor כתב: כן אבל כנראה שלא עם חשמלאי רגיל. צריך מישהו עם יכולת לזהות זליגות והתנגדות.
האם קופץ לך פקק ספציפי בנוסף לפחת?...
אחרי כמה שעות אפשר להחזיר גם את הפיוזים של הגג.
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
לא הבנתי מה זה אומר בדקתי חיצונית? פירקת גופי תאורה, שקעים וקוסאות ביקורת לראות איך נראה השקע/גוף התאורה/קופסת הביקורת מבפנים לסימני התפחמות או חוטים גלויים? ואת מצב חיבורים שלהם לקוי החשמל ולבחון אם יש לחות או סימנים לרטיבות בעבר בתוכם?
זה לא משהו שעושים ברגע
חוץ מזה ניתן בזמן שזה קורה לנתק חלקים מקו החשמל דרך קופסאות הביקורת כדי לנסות ולאתר את המעגל הספציפי הסורר
יש לך רק מפסק אחד לכל הקו בחלק הזה של הבית? זה נשמע כאילו יש לך שם המון צרכנים ואמורים להיות כמה מפסקים לרשת בחלק הזה- קראתי שוב ואתה אומר שאתה צריך לנתק את כל המפסקים לגג כדי שניתן יהי להרים המפסק הראשי- תרים אותם אחד אחד כדי לזהות את המעגל הספציפי ממנו כנראה הבעיה ותוכל להיות יותר ממוקד בזיהוי
זה לא משהו שעושים ברגע
חוץ מזה ניתן בזמן שזה קורה לנתק חלקים מקו החשמל דרך קופסאות הביקורת כדי לנסות ולאתר את המעגל הספציפי הסורר
יש לך רק מפסק אחד לכל הקו בחלק הזה של הבית? זה נשמע כאילו יש לך שם המון צרכנים ואמורים להיות כמה מפסקים לרשת בחלק הזה- קראתי שוב ואתה אומר שאתה צריך לנתק את כל המפסקים לגג כדי שניתן יהי להרים המפסק הראשי- תרים אותם אחד אחד כדי לזהות את המעגל הספציפי ממנו כנראה הבעיה ותוכל להיות יותר ממוקד בזיהוי
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
תוריד את הפקק של הדוד שלא בשימוש ותבדוק!
היתה לי תופעה דומה פעם מזמן, מסתבר שהיתה זליגה דרך הגוף חימום של הדוד
ע"פ הדוד אמור להיות מנותק עם מגען כפול, אצלי פשוט חסכו ועוד יותר גרוע שמיתגו את האפס ולא את הפאזה
זה לונג שוט... אבל שווה לבדוק
היתה לי תופעה דומה פעם מזמן, מסתבר שהיתה זליגה דרך הגוף חימום של הדוד
ע"פ הדוד אמור להיות מנותק עם מגען כפול, אצלי פשוט חסכו ועוד יותר גרוע שמיתגו את האפס ולא את הפאזה
זה לונג שוט... אבל שווה לבדוק
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
מניסיון עם בעיה דומה, אצלי אחד משקעי החשמל "מוגני המים" לא הותקן/נאטם היטב. כשירד גשם, לפעמים, קפץ הפחת ולא הבנו מה הבעיה.
מה שעשיתי זה השפרצתי עם צינור מים על כל שקע מוגן מים כאילו יורד גשם והמתנתי רבע שעה.
לשימחתי, השקע השני שהורטב התגלה כגורם לבעיה.
פירוק, הרכבה מחדש ואיטום מסביב פתר את הבעיה.
מה שעשיתי זה השפרצתי עם צינור מים על כל שקע מוגן מים כאילו יורד גשם והמתנתי רבע שעה.
לשימחתי, השקע השני שהורטב התגלה כגורם לבעיה.
פירוק, הרכבה מחדש ואיטום מסביב פתר את הבעיה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- kmvsbemjammmawhezw
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
פעם הבאה שקופץ החשמל, תוריד את כל הפקקים בבית ואז תרים את הראשי.
כל עוד החשמל לא קופץ שוב, תרים פקק.
אם החשמל קפץ, איתרת את הפקק הבעייתי.
תנסה להבין מה מחובר לפקק, איזה שקעים מנורות.
ברגע שהבנת, תנסה להבין מה הבעיה (אם מנורה שמקצרת או מכשיר מסויים, נתק) או שתקרא לחשמלאי.
ברגע שהבנת, תנסה להבין מה הבעיה (אם מנורה שמקצרת או מכשיר מסויים, נתק) או שתקרא לחשמלאי.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

עשיתי את כל זה.17/06/2023 10:13kmvsbemjammmawhezw כתב: פעם הבאה שקופץ החשמל, תוריד את כל הפקקים בבית ואז תרים את הראשי.
ברגע שהבנת, תנסה להבין מה הבעיה (אם מנורה שמקצרת או מכשיר מסויים, נתק) או שתקרא לחשמלאי....
מדובר בפקק גדול יותר מהאחרים (ידית עם 3 פסים) שמכסה איזור שלם בקומת גג אבל לא את כל הקומת גג.
לא מדובר במכשיר מסויים כי הבעיה קורה לא עם מכשיר מסויים.
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
אמרת שזה קורה כשאשתך מבשלת בשישי.17/06/2023 11:42gilg7 כתב: עשיתי את כל זה.
מדובר בפקק גדול יותר מהאחרים (ידית עם 3 פסים) שמכסה איזור שלם בקומת גג אבל לא את כל הקומת גג.
לא מדובר במכשיר מסויים כי הבעיה קורה לא עם מכשיר מסויים.
גיל...
יכול להיות שיש לך הרבה צרכנים כבדים על אותו קו חשמל, למשל, תנור חשמלי / קומקום /מקרר?
אמרת שרק אחרי כמה שעות אפשר להרים את הפקק, אולי אחרי כמה שעות אשתך מסיימת לבשל?
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

הרעיון טוב אבל לצערי זה לא התרחיש הזה.18/06/2023 23:43kmvsbemjammmawhezw כתב: אמרת שזה קורה כשאשתך מבשלת בשישי.
יכול להיות שיש לך הרבה צרכנים כבדים על אותו קו חשמל, למשל, תנור חשמלי / קומקום /מקרר?
אמרת שרק אחרי כמה שעות אפשר להרים את הפקק, אולי אחרי כמה שעות אשתך מסיימת לבשל?...
אשתי מבשלת בשישי בגז ויש תנור אחד ונינג'ה גריל אחד אבל הפקק קופץ לפני שמפעילים את הנינג'ה אלא למשל כאשר למשל מכניסים אותו כבוי לפקק.
ז"א ההתנהגות היא כאילו תזוזה פיזית כלשהי גורמת ל 2 חוטים איפשהו במערכת להיפגש ולקצר.
לגבי היכולת לחזור לשגרה רק אחרי מספר שעות: הפקק קופץ גם אם התנור כבר לא דולק.
ההשערה שלי זה שמה שקיצר צריך לפחות שעתיים בשביל להתקרר.
דיברתי עם 2 חשמלאים טלפונית וההצעות שלהם לא נשמעו לי רציניות.
אז אני עדיין עם אותה בעיה
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
כשהתופעה הזאת מתרחשת צריך לשבת עם מגר (בדיקת בידודים) על כל הסנפים של הבית בארון החשמל ולבדוק אחד אחד
אני משוכנע שדי בקלות תזהו את הקו בו הבידוד בעייתי ומשם בידוד התשתית או הצרכנים על הקו היא די פשוטה.
הבעיה לדעתי היא בכלל לא קצר או זרם יתר
אפציה נוספת, פשוט ש"הפקק" שלך מקולקל וצריך החלפה
אני משוכנע שדי בקלות תזהו את הקו בו הבידוד בעייתי ומשם בידוד התשתית או הצרכנים על הקו היא די פשוטה.
הבעיה לדעתי היא בכלל לא קצר או זרם יתר
אפציה נוספת, פשוט ש"הפקק" שלך מקולקל וצריך החלפה
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457