flip flop relay

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

מישהו יודע איפה אני יכול למצוא משהו כזה בארץ? https://www.aliexpress.com/item/1005004380046181.html
לא בא לי לחכות חודש למשלוח מאלי

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

בול! מלך 👑

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

קח בחשבון בתכנון שתצטרך לתת לו פולס של 0 בממתח של מעל 6V שדולק קבוע כדי להיתפס (כנראה תעבור מסוללה 9V או ספק כח של 12V).

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לא הבנתי...

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שאלת ספציפית בהתחלה על ממסר מסוג Latch לא ממסר רגיל. רק לציין שאתה מבין מה המשמעות מבחינת מימוש.

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כן, האמת שקצת הסתבכתי עם הרעיון שלי משרשור הזה 🙂
היה לי זיכוי ב vesternet ובבלאק פריידי היה להם מבצע אז קניתי את ה POPP Door Opener
רק מסתבר שלמרות שהם אומרים שיש אפשרות לבטל לו את ה Auto Lock זה לא ממש עובד (וידאתי עם התמיכה שלהם) ולכן הוא לא מתאים לפתיחה של Dry Contact לזמן ארוך. מה שאומר שאחרי ששולחים לו פקודת פתיחה, הוא יסגור אוטומטית את המעגל אחרי כמה שניות (ניתן לקנפג אחרי כמה שניות שדרך אגב גם זה היה סרט בפני עצמו.. הייתי צריך להשתמש ב HA ביכולת לשלוח פקודות ZWave שאני מרכיב בעצמי כי אם משתמשים ברכיב הסטנדרטי של המנעול הזה השניות לא ניתנות לשינוי)

אז חשבתי שאם הוא פותח ומיד סוגר, אוכל להשתמש ב Latching Relay כך שבעצם אשתמש ב Popp כדי לתת פולס ל Relay והוא יהיה זה שיסגור/יפתח את הברז.
קניתי את הממסר שמצאתי בבלצר וזה אשקרה עובד 💪 רק שעכשיו יש לי בעיה שה zwave לא מגיע לאיזור של ברז ההשקיה 🤦..
בנוסף, יש לי הרגשה שהסוללה יורדת בצורה יותר מידי מהירה (אולי זה בגלל כל המשחקים שלי כי אני פותח וסוגר אותו המון פעמים תוך כדי האינטגרציה עם HA)
כרגע אני מחפש איפה להוסיף Range Extender אבל נראה לי שבקצב הזה כבר היה עדיף להחליף את שעון ההשקיה למשהו אחר וזהו 🤣

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ממסר מהסוג הזה צורך זרם קבוע ולא מיועד לעבודה עם סוללה כי ל"החזיק" אותו במצב מסויים דורש זרם קבוע, לא כמו הממסרים במערכות השקייה מבוססות DC שם התפיסה של הממסר היא מכאנית.
דרך אגב, גם אצלי יש מודול מסויים שעשה בעיות עם פרמטר ספציפי וכדי לשנות אותו יש תוכנה חינמית למחשב Zensys שמאפשרת לשלוט בצורה מלאה על כל הפרמטרים בחיבור דונגל ה zwave למחשב.
ובמקרה אם אתה מעוניין בלהגדיל את טווח רשת ה zwave , יש לי למכירה שקע חכם zwave שגם עובד כמגדיל טווח (תדר אירופאי) - אבל למחיר שהצעתי לא הסכמת...

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לגבי הממסר: להבנתי גם ה Popp משתמש בממסר דומה אז ציפיתי שצריכת הסוללה תשאר דומה.
תודה רבה על הטיפ לגבי ה Zensys - בהחלט אבדוק את זה
לגבי הגדלת הטווח: יש לי שקעים חיצוניים קרובים להשקייה אבל לא חושב שזה רעיון טוב לשים בהם שקע חכם. אנסה לשים בהם מודול מאחורי השקע.
לגבי המחיר: זה שהוא עדיין אצלך אומר שאני לא היחיד שלא מסכים למחיר .. :-)

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

למה לא שנאי וממסר בתוך הבית?

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

כי מדובר על השקיה בגינה ואין לי נקודת חשמל קרובה

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אין לך איך לצאת מהבית למקום כלשהוא בגינה עם שני גידים של מתח נמוך?

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

זהו שלא

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

ואין לך שום מיקום של 220 בחוץ שמשפר את מצב הקליטה שלך? (או שהוא מגיע לתוך הבית ואתה יכול להקצות אותו לטובת זה ולשים בבית את הממסר והשנאי או שהמיקום בחוץ מספיק טוב מבחינת הקליטה, ואפשר שם לשים קופסא מוגנת עם הממסר והשנאי). מרגע שיש לך שני גידים של מתח נמוך בגינה, אתה יכול לרוץ לכל מקום ולעטוף את זה בצינור 16 חום עיוור של צנרת ההשקיה.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

12/12/2022 13:13  
eyalpo כתב:
לגבי המחיר: זה שהוא עדיין אצלך אומר שאני לא היחיד שלא מסכים למחיר .. :-)
...
לא קשור למחיר בכלל. זה אמנם לא נושא השרשור אבל התעבורה (ואולי גם החשיפה) בפורום בנושא ירדה משמעותית בשנה האחרונה.
ההרגשה היא שאף אחד בכלל לא מסתכל על מוצרי ZWAVE בגלל המחירים הזולים של ZIGBEE ו WIFI שבכלל לא דורש התעסקות עם HUB כלשהו. זו הסיבה האמיתית שאף אחד לא מתעסק יותר ב ZWAVE . מי שכן מתעסק בזה הוא לא האנשים הרגילים.
כנראה ש ZWAVE דינו להיעלם בקרוב או להפוך לנישה מיוחדת מאוד רק למקצוענים.

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

מסכים איתך לחלוטין, זיגבי תפס הרבה יותר תאוצה ועכשיו ש Matter נכנס אז ZWave כמעט בטוח הולך להעלם.
מצד שני - זה בדיוק הקשר הישיר למחיר. ככל שהביקוש יורד המחיר שאתה מבקש הולך ונהיה יותר ויותר לא הגיוני

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”