שליטה על לחץ חליטה במכונות breville/sage או Gaggia
ברשותי ברוויל בריסטה המפיקה אספרסו ברמה ״סבירה״ (לא משהו לכתוב עליו הביתה). עתה עם שדרוג מטחנה לדבר הרבה יותר רציני לפתע שמתי לב לבעיה בלחץ החליטה ללא כל קשר כמה גרמים נעמיס לסלסלה ועד כמה דק אפשר לטחון. ברירת המחדל של ברוויל הוא כמעט 15 בר. ניסיתי לכוון את ה OPV ל-9 בר אך הקפה יוצא מעט חמוץ…כמסתבר כי עבור משאבות vibratory pump שיש ב 90% ממכונת ברמת הכניסה (כמו ב breville/Gaggia Classic) לחץ גבוה הוא נורמלי.
ועדיין ניתן להפחית את הלחץ ולשלוט בחליטה ולקבל אספרסו מצוין באמצעות dimmer mod - מנגנון פשוט העולה בסיבות 12-6 דולר במקום לשדרג מכונה במחיר הקרוב לחמש ספרות דולר להלן:
הדוגמא בסרטון היא למנגנון העובד על 120v. שאלתי כאן האם מישהו מכיר מנגנון דומה הניתן לחבר ל Breville Barista העובד על 220v ??
ועדיין ניתן להפחית את הלחץ ולשלוט בחליטה ולקבל אספרסו מצוין באמצעות dimmer mod - מנגנון פשוט העולה בסיבות 12-6 דולר במקום לשדרג מכונה במחיר הקרוב לחמש ספרות דולר להלן:
הדוגמא בסרטון היא למנגנון העובד על 120v. שאלתי כאן האם מישהו מכיר מנגנון דומה הניתן לחבר ל Breville Barista העובד על 220v ??
שתי תהיות לגבי הסרטון:
1. בצפיה בסרטוני ביקורת של המכונה הנ"ל, נראה שמודד הלחץ של המכונה משתנה בהתאם לרמת הטחינה. בדרך כלל הבודקים ממליצים על טחינה שמביאה את הלחץ לקצת יותר גבוה מאמצע הסקאלה ובנקודה הזאת משבחים את התוצאה. כל זאת ללא קשר לאיזשהו אביזר חיצוני.
2. מוזר אבל כל שינוי הלחץ של הדימר שהכניס המציג בסרטון השפיע רק במקצת על הלחץ (14 ל 12 בר). אז מה הסיפור? דימר יכול להגיע גם ל 0.
מה פיספסתי?
1. בצפיה בסרטוני ביקורת של המכונה הנ"ל, נראה שמודד הלחץ של המכונה משתנה בהתאם לרמת הטחינה. בדרך כלל הבודקים ממליצים על טחינה שמביאה את הלחץ לקצת יותר גבוה מאמצע הסקאלה ובנקודה הזאת משבחים את התוצאה. כל זאת ללא קשר לאיזשהו אביזר חיצוני.
2. מוזר אבל כל שינוי הלחץ של הדימר שהכניס המציג בסרטון השפיע רק במקצת על הלחץ (14 ל 12 בר). אז מה הסיפור? דימר יכול להגיע גם ל 0.
מה פיספסתי?
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הדימר שולט בספיקה - מספר דחיפות נוזל ליחידת זמן - לא ישירות בלחץ.
הלחץ בפנים נקבע ע"י מספר גורמים:
עקום ספיקה/לחץ של המשאבה, מהירות תגובה של הOPV, תכונות הצנרת ותכונות העוגה (חדירות, דחיסות).
הלחץ בפנים נקבע ע"י מספר גורמים:
עקום ספיקה/לחץ של המשאבה, מהירות תגובה של הOPV, תכונות הצנרת ותכונות העוגה (חדירות, דחיסות).
Leffetripel
דימר משפיע על ההספק הממוצע כך שלא ברור לי מה זה "שולט בספיקה".
האם הוא משפיע על ההספק שמגיע למשאבה שדוחפת את הנוזל?
אני לא מכיר את המכונה הנ"ל, אבל אני מבין ממה שנכתב שהמכונה מצויידת ב OPV ופותח השרשור אפילו שינה אותו ל 9 בר. האם זה כך?
דימר משפיע על ההספק הממוצע כך שלא ברור לי מה זה "שולט בספיקה".
האם הוא משפיע על ההספק שמגיע למשאבה שדוחפת את הנוזל?
אני לא מכיר את המכונה הנ"ל, אבל אני מבין ממה שנכתב שהמכונה מצויידת ב OPV ופותח השרשור אפילו שינה אותו ל 9 בר. האם זה כך?
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

כמו שרשמת, במכונות זולות יש משאבה ויברציונית (דחיה חיובית).
מנוע שמזיז בוכנה כך שבכל מחזור עבודה נדחף נפח שווה של נוזל.
ומכיוון שמים הם נוזל יחסית לא דחיס, הספק קבוע יתן זמן מחזור קבוע ולכן ספיקה קבועה.
שאתה מעביר ספיקה קבועה דרך התנגדות קבועה נוצר לחץ קבוע,
אם הלחץ גבוה מהכיול של הOPV השסתום נפתח ומשחרר את עודף הספיקה.
כמובן שתכונות העוגה משתנות ויש ספיחת מים, שינוי נפח, סדיקת עוגה ולכן ההתנגדות לא קבועה.
גם לשסתומים יכולה להיות התנהגות לא לינארית, היסטרזיס למשל כך שהתנהגות הפתיחה שונה מהתנהגות הסגירה.
דימר משנה בפועל את זמן המחזור ולכן את ספיקת הנוזל, ובעקיפין את הלחץ.
משאבות רוטציוניות עובדות בצורה שונה, הן מסובבת מדחף בתוך גוף סגור ונותנות לחץ יציאה קבוע.
כתלות במהירות הסיבוב של המדחף, שתלויה בהספק המנוע.
לכן שליטה במשאבה רוטציונית אכן שולטת ישירות בלחץ - לא הדבר במשאבה וויברציונית.
מנוע שמזיז בוכנה כך שבכל מחזור עבודה נדחף נפח שווה של נוזל.
ומכיוון שמים הם נוזל יחסית לא דחיס, הספק קבוע יתן זמן מחזור קבוע ולכן ספיקה קבועה.
שאתה מעביר ספיקה קבועה דרך התנגדות קבועה נוצר לחץ קבוע,
אם הלחץ גבוה מהכיול של הOPV השסתום נפתח ומשחרר את עודף הספיקה.
כמובן שתכונות העוגה משתנות ויש ספיחת מים, שינוי נפח, סדיקת עוגה ולכן ההתנגדות לא קבועה.
גם לשסתומים יכולה להיות התנהגות לא לינארית, היסטרזיס למשל כך שהתנהגות הפתיחה שונה מהתנהגות הסגירה.
דימר משנה בפועל את זמן המחזור ולכן את ספיקת הנוזל, ובעקיפין את הלחץ.
משאבות רוטציוניות עובדות בצורה שונה, הן מסובבת מדחף בתוך גוף סגור ונותנות לחץ יציאה קבוע.
כתלות במהירות הסיבוב של המדחף, שתלויה בהספק המנוע.
לכן שליטה במשאבה רוטציונית אכן שולטת ישירות בלחץ - לא הדבר במשאבה וויברציונית.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
גם אני הולך להוסיף דימר
המטרה להוסיף pre infusion
קשה למצוא רכיב ראוי
מחפש משהו דומה לזה
https://www.amazon.com/dp/B002DN2PGY?re ... 5ACJTMEEJT
אפשר לראות פה
המטרה להוסיף pre infusion
קשה למצוא רכיב ראוי
מחפש משהו דומה לזה
https://www.amazon.com/dp/B002DN2PGY?re ... 5ACJTMEEJT
אפשר לראות פה
Leffetripel
תודה על ההסבר.
הסרטון שהביא zovirax עונה על השאלה ששאלתי בפוסט הראשון. מסתבר שהדימר כן משפיע בתחום די גדול של לחץ כי דימר יכול להגיע לכמעט אפס הספק.
כיוון שהנושא מענין (אותי) החלטתי להכנס קצת יותר לעומק. להבנתי המשפט שכתבת: "דימר משנה בפועל את זמן המחזור ולכן את ספיקת הנוזל, ובעקיפין את הלחץ" לא ממש מדוייק. כלומר לא מדוייק בהגדרה שהוא לא משנה את זמן המחזור.
למי שמעוניין הנה ההבנה שלי על תפקוד משאבה ויברציונית:
המשאבה בנויה מסליל ומגנט שמורכב על שסתום (די דומה למבנה רמקול) וקפיץ חזק שדוחף את השסתום למצב קבוע.
1. מתח חילופין של 220V מוכנס לסליל. בחצי המחזור החיובי של מתח החילופין, השסתום זז כי ההספק המוכנס מתגבר על הלחץ של הקפיץ. כשהשסתום זז הוא שואב כמות מים לתוך המשאבה.
2. בחצי המחזור השלילי הסליל לא מקבל מתח (יש דיודה בטור) והקפיץ "משתחרר", דוחף את השסתום וגורם למים לצאת לכיוון החליטה של הקפה. לחץ הקפיץ קובע את לחץ המים שזה ה 15 בר המפורסמים.
3. בתהליך הזה השסתום זז ימינה ושמאלה בתדר של 50 הרץ. כלומר, שואב כמות קטנה של מים ודוחף אותם לקפה בקצב של 50 פעם בשנייה. הקצב הגבוה מנסה לשמור על רציפות הלחץ.
ההסבר שלי בנושא הדימר.
דימר מוריד את ההספק לסליל ובכך גורם לתנועה קטנה יותר של הבוכנה. קצב התנועה נשאר 50 פולסים בשנייה (תדר רשת החשמל).
להבנתי זה מה שקורה וזה גם מה שמסביר את מה שרואים בסרטונים:
1. כמות המים בכל מחזור קטנה יותר (כי תנועת השסתום קצרה יותר).
זאת הסיבה שבסרטון השני רואים שזרימת המים מהמכונה נחלשה משמעותית בשינוי הדימר.
2. שינוי בדימר משאיר את הלחץ המירבי כמעט בשיא 14-15 בר (כי זה לחץ הקפיץ) אבל הלחץ נשאר פחות זמן בכל מחזור ולכן ממוצא הלחץ קצת יורד.
זה מסביר מדוע בסרטון הראשון שינוי הדימר השפיע על הלחץ בתחום די קטן של 12-14 בר.
בקיצור, כמו שכתבת, זה לא בדיוק מחליף משאבה סיבובית שבה הלחץ קבוע לכל זמן החליטה.
תודה על ההסבר.
הסרטון שהביא zovirax עונה על השאלה ששאלתי בפוסט הראשון. מסתבר שהדימר כן משפיע בתחום די גדול של לחץ כי דימר יכול להגיע לכמעט אפס הספק.
כיוון שהנושא מענין (אותי) החלטתי להכנס קצת יותר לעומק. להבנתי המשפט שכתבת: "דימר משנה בפועל את זמן המחזור ולכן את ספיקת הנוזל, ובעקיפין את הלחץ" לא ממש מדוייק. כלומר לא מדוייק בהגדרה שהוא לא משנה את זמן המחזור.
למי שמעוניין הנה ההבנה שלי על תפקוד משאבה ויברציונית:
המשאבה בנויה מסליל ומגנט שמורכב על שסתום (די דומה למבנה רמקול) וקפיץ חזק שדוחף את השסתום למצב קבוע.
1. מתח חילופין של 220V מוכנס לסליל. בחצי המחזור החיובי של מתח החילופין, השסתום זז כי ההספק המוכנס מתגבר על הלחץ של הקפיץ. כשהשסתום זז הוא שואב כמות מים לתוך המשאבה.
2. בחצי המחזור השלילי הסליל לא מקבל מתח (יש דיודה בטור) והקפיץ "משתחרר", דוחף את השסתום וגורם למים לצאת לכיוון החליטה של הקפה. לחץ הקפיץ קובע את לחץ המים שזה ה 15 בר המפורסמים.
3. בתהליך הזה השסתום זז ימינה ושמאלה בתדר של 50 הרץ. כלומר, שואב כמות קטנה של מים ודוחף אותם לקפה בקצב של 50 פעם בשנייה. הקצב הגבוה מנסה לשמור על רציפות הלחץ.
ההסבר שלי בנושא הדימר.
דימר מוריד את ההספק לסליל ובכך גורם לתנועה קטנה יותר של הבוכנה. קצב התנועה נשאר 50 פולסים בשנייה (תדר רשת החשמל).
להבנתי זה מה שקורה וזה גם מה שמסביר את מה שרואים בסרטונים:
1. כמות המים בכל מחזור קטנה יותר (כי תנועת השסתום קצרה יותר).
זאת הסיבה שבסרטון השני רואים שזרימת המים מהמכונה נחלשה משמעותית בשינוי הדימר.
2. שינוי בדימר משאיר את הלחץ המירבי כמעט בשיא 14-15 בר (כי זה לחץ הקפיץ) אבל הלחץ נשאר פחות זמן בכל מחזור ולכן ממוצא הלחץ קצת יורד.
זה מסביר מדוע בסרטון הראשון שינוי הדימר השפיע על הלחץ בתחום די קטן של 12-14 בר.
בקיצור, כמו שכתבת, זה לא בדיוק מחליף משאבה סיבובית שבה הלחץ קבוע לכל זמן החליטה.
נערך לאחרונה על ידי motico ב 18/02/2023 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

@motico
תודה רבה על התיקון, אני פשוט לא מבין במכונות אספרסו.
אני מהנדס כימיה, ולכן חשבתי שבציוד קטן ישימו מנוע DC - ושם אכן אתה שולט על זמן מחזור.
בכל מקרה, המפסק הוא אכן אמצעי פשוט וזול לשליטה ישירה בספיקה.
תודה רבה על התיקון, אני פשוט לא מבין במכונות אספרסו.
אני מהנדס כימיה, ולכן חשבתי שבציוד קטן ישימו מנוע DC - ושם אכן אתה שולט על זמן מחזור.
בכל מקרה, המפסק הוא אכן אמצעי פשוט וזול לשליטה ישירה בספיקה.
Leffetripel
גם אני לא ממש מומחה במכונות אספרסו. יותר באלקטרוניקה
אני פשוט צריך להגיד לך תודה כי מה שכתבת פשוט גירה אותי לחפור וללמוד על מבנה המשאבה. החלק השני של מה שכתבתי (הוספת הדימר) זה ההסבר שלי למה שראיתי בסרטונים שצורפו.
היה נחמד אם מישהו מהמומחים לאספרסו היה מסביר אם יש יתרון כל שהוא למנגנון הדימר שלדעתי בעיקר מקטין את הזרימה.
גם אני לא ממש מומחה במכונות אספרסו. יותר באלקטרוניקה
אני פשוט צריך להגיד לך תודה כי מה שכתבת פשוט גירה אותי לחפור וללמוד על מבנה המשאבה. החלק השני של מה שכתבתי (הוספת הדימר) זה ההסבר שלי למה שראיתי בסרטונים שצורפו.
היה נחמד אם מישהו מהמומחים לאספרסו היה מסביר אם יש יתרון כל שהוא למנגנון הדימר שלדעתי בעיקר מקטין את הזרימה.