ערב מטאל גוטי .....בגני התערוכה

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם......

אתמול בערב יום חמישי 30.08......ביתן 11 בגני התערוכה היה ערב של רוק אפל שכלל 3 להקות.

דיסטורטד הישראלית....... ו2 להקות שבדיות בלונדיניות ממממ דארקוניון.... וטאריון.

מוזיקת המטאל הגוטי מאופיינת לרוב בנגני הבי מטאל כשלצידם לפחות.... זמרת אחת בעלת קול אופראי גבוה ונוצר שילוב מעניין לאללה של הרמוניה קולית או שירה אופראית בליווי גיטרות דיסטורשן.

קהל של כמה אלפים בודדים בלבד רוב משכנע למיגזר הרוסי שאוהב את הזאנר הזה בארץ.
הערב שהתחיל ב 7 בערב.....ניפתח בהופעה הראשונה שללהקת דיסטורטד הישראלית.
מה אגיד ומה אומר......התבעסתי לאללה. ולא כי אלו ישראלים. כי הסאונד היה משהו בין על הפנים עם הראש עמוק בחול או משהו שהיה קרוב ולזוועה אמיתית , והלהקה הייתה דווקא בעלת פוטנציאל מצויין עם זמרת ישראלית טובה, חומר מוזיקלי טוב.. נגנים לא רעים, אבל בלתי אפשרי היה לשמוע מי שר ולמה. שמעתי באוזניים כל הזמן רק קראש של מצילות שהרג לי את האוזניים מהר מאוד. בקיצור משהו כמו שעה של הופעה שיכלה להיות מצויינת אבל הסאונד הרס ללהקה את המופע. וחבל. אהבתי את החומרים שלהם.

קצת הפסקה לחלץ עצמות של הרגליים שעמדו ועל הבמה עלתה להקת דארקוניון.

לא אהבתי את הכבד האפל והאיטי שלהם. זו לא להקה שאני מת עליה וסבלתי בשקט כמו שאומרים. וסבלתי כי שוב.. הסאונד היה דיי על הפנים והיה שיפור קל ביותר לעומת ההופעה הקודמת. אבל עדיין חלש חלש חלשששששששש. גם הופעה שנהרסה בגלל סאונד גרוע. מעבר לזה שהם היו רחוקים מלעשות לי את זה.

שוב הפסקה חילוץ עצמות.........קצת נקניניה עם קולה ששחטו אותי במחיר אבל כבר 4 שעות עברו ויש עוד הופעה בדרך של להקת טאריון.

(בשלה הזה התגעגעתי לסאונד הנוצץ והנקי של ג'טרו טול שהיה חוויה מאלפת של איכות)

הפעם זה התחיל לפחות גם להיראות מבטיח.במה חדשה עם תפאורה של גדר בית קברות... 2 קנים של נרות כמו חנוכיות. אורות של אדום כחול ועשן ברקע.
פעם ראשונה שגם שמעתי שעושים קצת באלאנס לתופים ולגיטרה.

ואז החלה ההופעה השלישית. מה אגיד ומה אומר. הפעם זה היה לפחות ליגה מעל 2 ההופעות הקודמות. פתאום התחלתי לשמוע קולות כמו שצריך.... פתאום יש בייס דראם.........לא היה סאונד ענק אבל השתפר ללא הכר.
על המיקסר סאונד של הלהקה שעמדתי ממש לפניה עמד שבדי מבוגר יחסית שאם לא נראה ברחוב כמו פקיד שומה....אז אולי תכנת מחשבים חנון. אבל הוא עשה את העבודה הכי טובה מכולם בערב הזה.

בקיצור......טאריון טרפה את הקלפים של הערב במופע מהמם של מוסיקה ושואו והטריפה את הקהל שלמרות שהיה לבטח עייף.... לא הפסיק להשתולל מהתלהבות.
8 חברי להקה. 2 גיטרות... עוד באס ועוד תופים....ו 2 זמרים ועוד 2 זמרות שהתחלפו בינהם על המיקרופון בסולואי שירה ובהרמוניה קולית ביחד לצד מוסיקת כאסח של רוק מתכתי............אבל הם היו פשוט גדולים.

לשנייה היה רושם שהמופע ייגמר לפנות בוקר...... הם הרגישו שהקהל אוהב אותם......... והוא אכן אהב אותם יותר מכולם בערב הזה.......... והם לא הפסיקו לנגן. עוד שיר ועוד שיר ועוד אחד........והקהל רוצה עוד ומשתולל משמחה ( כן זה היה קהל רוסי ברובו שהיה ממש אחללה עם אחללה אוירה...........כל הכבוד פשוט אהבתי אותם )

אי שם לפני אחת בלילה זה הסתיים אחרי 2 הדרנים אני חושב.........כבר לא זוכר. האוזניים איבדו כמה די בי ברגישות נראה לי.........אבל אני מודה באשמה שלא הכרתי את להקת טאריון.........והם השאירו בי חותם עמוק של להקה פשוט מצויינת.......... נגנים מצויינים. להקה פירגנה לקהל בגדול...........ועשתה את שלה בגדול.
אגב חברים שלי שברחו אחורה........ ואני מאמין לפחות לאחד משהם שעובד איתי והוא איש סאונד לגמרי לא רע בלשון המעטה........שהסאונד היה נישמע טוב יותר שהם התרחקו. הוא העדיף לשמוע קצת יותר טוב ופחות לראות. חבל שלא עשיתי את זה גם במופע הראשון......... של להקה טובה שהסאונד הרע שלה דפק לי את האוזניים.

בקיצור ולסיום.........טאריון עשתה את הערב ורק בגללה היה שווה המאמץ של למעלה מחמש שעות שעל הרגליים.
המכה ה11 שניחתה עלי הייתה התשלום לחנייה...........55 ש"ח. שלא תעיזו להיכנס עם רכב פנימה לשם. חנו בחוץ וקצת ברגל. עוד מעט ורפורט היה זול יותר מתשלום לחנייה.

אז כל חובבי המטאל.........להקת THERION היא שווה אמיתית להאזין לה. והיה שווה להיתקל בהם ולהכיר אותם בפעם הראשונה.

לילה טוב ואחללה סוף שבוע

רפי א
.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

(Y)

אחלה סקירה !!!
תודה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

באופן כללי המפיקים בארץ מזלזלים מאוד בקהל של אוהביי המטל ולא משקיעים בסאונד יותר מהמינימום הדרוש וחבל.
לפני חצי שנה הייתי בהופעה של מרטי פרידמן (גיטריסט ספיד מטל מהמשובחים שיש ) ,לאולם דחסו פי 2 מקמות האנשים שאפשר לדחוס - אי אפשר היה לנשום והסאונד היה -- לא לא היה סאונד -- שמענו ויברוטים של גיטרה בס עם בומים המומים של בס דרם והיינו צרכים רק לנחש מה מרטי פרידמן מנגן . (n)

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

גם לי יצא להיות בהופעה, הקהל היה אחלה לגמרה, היה הרבה מקום ויכלת לנוע בחופשיות ולהנות מההופעה הגדולה של טריון, אני באתי רק בשבילהם - בהתחלה שמעתי את דיסטורטד ודראקוניאן שהיה מאוד קשה להבין מה הולך שמה בגלל הסאונד הגרוע, ובאמת מאחורה יצא לשמוע קצת יותר טוב אבל זה הורס את כל החוויה של ההופעה, בטריון הסאונד באמת השתפר והיה ניתן להבין את הווקאלים אך עדיין הכל היה מסובך וציפיתי לסאונד הרבה יותר נקי וטוב מהופעה כזו בגני התערוכה, כנראה שהמקום לא מתאים או שהם באמת זילזלו, טריון נתנו בראש כמו שצריך ואם ייצא לך אז תנסה לשמוע את הדיסק החדש שלהם מ2007 שנקרא GOTHIC KABBALAH, אלבום מעניין עם נגיעות של קלידים, סולואים מעניינים ומוסיקה מעניינת, אני לא מתחבר לקטע של ה"מטאליות" "גוטיות" וכל החרטאות האלה, אני בא למוסיקה ונהנתי ממוסיקה נחמדה ומסאונד גרוע שהשתפר לטובה אצל טריון. (Y)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

tzachi כתב:באופן כללי המפיקים בארץ מזלזלים מאוד בקהל של אוהביי המטל ולא משקיעים בסאונד יותר מהמינימום הדרוש וחבל.
לפני חצי שנה הייתי בהופעה של מרטי פרידמן (גיטריסט ספיד מטל מהמשובחים שיש ) ,לאולם דחסו פי 2 מקמות האנשים שאפשר לדחוס - אי אפשר היה לנשום והסאונד היה -- לא לא היה סאונד -- שמענו ויברוטים של גיטרה בס עם בומים המומים של בס דרם והיינו צרכים רק לנחש מה מרטי פרידמן מנגן . (n)
...
הסאונד לא היה משהו , אבל אתה מגזים...
המיקום שאני עמדתי הסאונד היה סביר, זיהיתי כל פריטה של מרטי.

אבל אין ספק שהם מזלזלים בסאונד של ההופעות בארץ.
יצא לי לראות הופעה באיטליה לפני שנתיים בערך והיה סאונד לא להאמין!!! מדהים!!

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #6 

אם אהבת את טריון, תנסה גם HYPOCRISY וGREEN CARNATION
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”