נקודות הכוונה בבחירת מסך חדש
שלום לכולם
לאחר הגדלת הסלון באופן משמעותי ( מרחק צפייה משתנה של 3 עד 4.5 מטרים ) מחפשים לשדרג את חווית הצפייה עם מסך גדול יותר ותמונה איכותית יותר.
הסלון די מואר ביום וגם בלילה לא מאוד חשוך.
כיום אנחנו עם 43 אינץ של lg (lf540y) שאיתנו כבר מעל 6 שנים.
אחת התלונות המרכזיות של אשתי (שמרכיבה משקפיים בעיקר בלילה) על איכות הצפייה היא שבסצנות חשוכות קשה לה להבדיל בפרטים.
הניסיון שלנו עם האיכות של lg עם הדגם הנוכחי טובה (למעט עוצמת הסאונד. קיבלנו מתנה סאונדבר מאוד פשוט לפני כשנה ששיפר מעט את החוויה, הדגם שלנו הוא הבעייתי או שזה יחסית נפוץ בדגמי החברה השונים?).
מצד שני דרך בן משפחה יש לנו אפשרות לקנות דגמים של סמסונג בהנחה לא מבוטלת. אחד מבני המשפחה קנה לפני כשנה את הדגם ue65au9000uxsq אך לתחושתי איכות התמונה לא וואו בכלל (אולי זה פשוט מה שסלקום מוציאים מהממיר שלהם...).
לאור גדול הסלון אנחנו שוקלים גדלים שנעים בין 65 ל 77.
אופי הצפייה הוא ערוצים מסחריים, משחקי ספורט, נטפליקס דיסני ודומיהם.
אנו קוראים כאן בפורום מפעם לפעם אבל עדיין מבולבלים ממגוון הדגמים הגדול שיש לחברות להציע. נשמח לקבל כמה נקודות הכוונה ואו שמות של מושגים רלוונטיים לקריאה כדי שנוכל לקבל החלטה מושכלת יותר כשאנחנו משווים או שוקלים דגם כזה מול אחר.
בתור משתמשים ממוצעים כנראה שמיותר יהיה לשלם על הדגמים הכי מפוארים כי פשוט לא ננצל את כל מה שיש להם לתת אבל כן היינו שמחים לחוויית צפייה אייכותית ומשופרת יותר.
תודה רבה לעוזרים.
לאחר הגדלת הסלון באופן משמעותי ( מרחק צפייה משתנה של 3 עד 4.5 מטרים ) מחפשים לשדרג את חווית הצפייה עם מסך גדול יותר ותמונה איכותית יותר.
אחת התלונות המרכזיות של אשתי (שמרכיבה משקפיים בעיקר בלילה) על איכות הצפייה היא שבסצנות חשוכות קשה לה להבדיל בפרטים.
הניסיון שלנו עם האיכות של lg עם הדגם הנוכחי טובה (למעט עוצמת הסאונד. קיבלנו מתנה סאונדבר מאוד פשוט לפני כשנה ששיפר מעט את החוויה, הדגם שלנו הוא הבעייתי או שזה יחסית נפוץ בדגמי החברה השונים?).
מצד שני דרך בן משפחה יש לנו אפשרות לקנות דגמים של סמסונג בהנחה לא מבוטלת. אחד מבני המשפחה קנה לפני כשנה את הדגם ue65au9000uxsq אך לתחושתי איכות התמונה לא וואו בכלל (אולי זה פשוט מה שסלקום מוציאים מהממיר שלהם...).
אנו קוראים כאן בפורום מפעם לפעם אבל עדיין מבולבלים ממגוון הדגמים הגדול שיש לחברות להציע. נשמח לקבל כמה נקודות הכוונה ואו שמות של מושגים רלוונטיים לקריאה כדי שנוכל לקבל החלטה מושכלת יותר כשאנחנו משווים או שוקלים דגם כזה מול אחר.
בתור משתמשים ממוצעים כנראה שמיותר יהיה לשלם על הדגמים הכי מפוארים כי פשוט לא ננצל את כל מה שיש להם לתת אבל כן היינו שמחים לחוויית צפייה אייכותית ומשופרת יותר.
תודה רבה לעוזרים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
מי שרוצה להבחין בשחורים חייב oled. יש מבצעים מעולים עכשיו על cs 77 שעולה כ-9000 שקל ושווה כל גרוש.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
זה עניין אינדיבידואלי. לדעתי יש למסכים האלו יכולת מעולה להתמודד עם השתקפויות ולי לא חסרה עצמת תאורה בסלון מואר יחסית (ואני עם מסך פחות בהיר).
אני באופן אישי חושב שהמרדף אחרי עצמת תאורה הוא מוגזם והרבה יותר חשובים לי שחורים אמיתיים. זה עניין של איזון ולדעתי ה-cs מאוזן בצורה נהדרת.
אני באופן אישי חושב שהמרדף אחרי עצמת תאורה הוא מוגזם והרבה יותר חשובים לי שחורים אמיתיים. זה עניין של איזון ולדעתי ה-cs מאוזן בצורה נהדרת.
שאלה מצויינת!
לפי דעתי כדאי לכם ללכת על ״75 / ״77 מבחינת יחס מחיר-עלות-תועלת.
שזה אומר OLED ״77 בסיסית יחסית (דגם CS של LG למשל) או ״75 מיני לד פרימיום (סמסונג QN90B למשל).
מבחינת בהירות, ה-OLED בערך פי 3 פחות בהיר מהמיני לד נ״ל.
גם מבחינת הצפיה בחושך, נכון שב-OLED השחורים יהיו שחורים יותר.
אבל ב-מיני לד, התמונה גם בסצנות חשוכות תהיה בהירה יותר.
אז נכון, הסצינה תהיה פחות ״כמו שהבמאי רצה שהיא תיראה״. אבל מצד שני, אשתך תראה אותה יותר טוב - שזה יתרון.
הדגם שקרוב המשפחה שלך רכש (AU9000) הוא אכן ״לא וואו״. וזה בלשון המעטה.
זה דגם מאוד בסיסי, כמעט הכי בסיסי שסמסונג עדיין מייצרים.
אפילו לא QLED (שלא לדבר על מיני לד), אלא דגם LED פשוט ובסיסי של פעם. כמו לפני 5 שנים.
לכן לא מפתיע שהתמונה בו היא לא משהו להתפעל ממנו...
אתה יכול לראותה פה השוואה בין הדגם שלו (כמעט שלו, זה au8000), לבין המיני לד שהזכרתי:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10
לי יש מסך NU8000 מלפני 5 שנים, ואפילו הוא הרבה יותר טוב מהדגם הזה:
כן הייתי מציע לך להזדרז, כי נובמבר נגמר בקרוב, ואיתו גם המבצעים.
אבל לא צריך לדאוג יותר מדי - אותם מבצעים יחזרו שוב לקראת סוף השנה ב״מבצעי סוף השנה״ בחנויות.
ואז יחזרו שוב לקראת פסח בתור ״מבצעי פסח בחנויות״.
לפי דעתי כדאי לכם ללכת על ״75 / ״77 מבחינת יחס מחיר-עלות-תועלת.
שזה אומר OLED ״77 בסיסית יחסית (דגם CS של LG למשל) או ״75 מיני לד פרימיום (סמסונג QN90B למשל).
מבחינת בהירות, ה-OLED בערך פי 3 פחות בהיר מהמיני לד נ״ל.
גם מבחינת הצפיה בחושך, נכון שב-OLED השחורים יהיו שחורים יותר.
אבל ב-מיני לד, התמונה גם בסצנות חשוכות תהיה בהירה יותר.
אז נכון, הסצינה תהיה פחות ״כמו שהבמאי רצה שהיא תיראה״. אבל מצד שני, אשתך תראה אותה יותר טוב - שזה יתרון.
הדגם שקרוב המשפחה שלך רכש (AU9000) הוא אכן ״לא וואו״. וזה בלשון המעטה.
זה דגם מאוד בסיסי, כמעט הכי בסיסי שסמסונג עדיין מייצרים.
אפילו לא QLED (שלא לדבר על מיני לד), אלא דגם LED פשוט ובסיסי של פעם. כמו לפני 5 שנים.
לכן לא מפתיע שהתמונה בו היא לא משהו להתפעל ממנו...
אתה יכול לראותה פה השוואה בין הדגם שלו (כמעט שלו, זה au8000), לבין המיני לד שהזכרתי:
לי יש מסך NU8000 מלפני 5 שנים, ואפילו הוא הרבה יותר טוב מהדגם הזה:
כן הייתי מציע לך להזדרז, כי נובמבר נגמר בקרוב, ואיתו גם המבצעים.
אבל לא צריך לדאוג יותר מדי - אותם מבצעים יחזרו שוב לקראת סוף השנה ב״מבצעי סוף השנה״ בחנויות.
ואז יחזרו שוב לקראת פסח בתור ״מבצעי פסח בחנויות״.
תודה רבה לשניכם.
אבדוק את המחירים לגבי שני הדגמים שעלו כאן.
שתי שאלות נוספות בבקשה
1. על פי רוב המחיר שיופיע בחנויות השונות הוא כולל התקנה, תלייה על הקיר ואחריות ל 3 שנים?
אם לא, מה תוספות המחיר הממוצעות לשירותים האלו?
2. מבחינת התקנת אפליקציות - פרטנר, סלקום, יס, נטפליקס, דיסני, אמאזון - היחידה שלא נתמכת זה LG עם יס נכון? כל השאר נתמך (עד כמה שידוע)?
אבדוק את המחירים לגבי שני הדגמים שעלו כאן.
שתי שאלות נוספות בבקשה
1. על פי רוב המחיר שיופיע בחנויות השונות הוא כולל התקנה, תלייה על הקיר ואחריות ל 3 שנים?
אם לא, מה תוספות המחיר הממוצעות לשירותים האלו?
2. מבחינת התקנת אפליקציות - פרטנר, סלקום, יס, נטפליקס, דיסני, אמאזון - היחידה שלא נתמכת זה LG עם יס נכון? כל השאר נתמך (עד כמה שידוע)?
אתה צריך לוודא שהטלויזיה שאתה רוכש זה מיבואן רשמי.
אם זה יבואן רשמי, אז ב-LG אתה מקבל אחריות ל-3 שנים.
בסמסונג אתה מקבל שנה אחת אחריות, אם אפשרות להרחיב ל-4 בתוספת 200 ש״ח (לא משנה מחיר המסך). אתה יכול להתחשב בזה מראש כשאתה מעריך את מחיר המסך.
אם זה יבואן רשמי, אז ב-LG אתה מקבל אחריות ל-3 שנים.
בסמסונג אתה מקבל שנה אחת אחריות, אם אפשרות להרחיב ל-4 בתוספת 200 ש״ח (לא משנה מחיר המסך). אתה יכול להתחשב בזה מראש כשאתה מעריך את מחיר המסך.
CS היא קודם כל דגם בין C1 לבין C2.
ב-C2 עברו לטכנולוגיית OLED EVO שאמורה לתת מסכי בהירים יותר, לכן דגם C2 אמור להיות טוב יותר.
ונכון, היא מעל דגמי A ו-B.
אבל דגמי A ו-B הם דגמים בסיסיים לחלוטין.
עם בהירות מסך מאוד מאוד נמוכה.
באזור ה-300-400 ניטים לשידורי SDR. ו-500-600 ניטים בשידורי HDR. (בדגמי 2022, הבהירים יותר, דגמי 2021 אפילו פחות)
וסדרה C טובה רק במקצת מסדרה B בבהירות. 50-100 ניטים יותר לכל היותר. ובחלק מהפרמטרים אפילו לא זה.
יש לי טלויזית סמסונג LED (אפילו לא QLED) בת 5, ואפילו לה יש בהירות טובה יותר. (וקשה מאוד לצפות בה בקיץ כשיש שמש).
סדרה G זה כמובן כבר סיפור אחר.
אמנם בשידורי SDR אין הבדל במיוחד.
אבל בשידורי HDR יש עליה משמעותית ל-800-1000 ניטים (תלוי בדגם), וזה כבר מספרים רציניים.
גם עבור צפיה באור יום.
וגם עבור קבלת טווח צבעים אמיתי ב-HDR.
אז זה לא ש-CS זה הדגם הכי בסיסי של OLED.
אבל לדעתי הוא לא מאוד שונה מדגמי A/B (בניגוד ל-G שכן מאוד שונה), ולכן לדעתי האישית זוהי סדרה בסיסית+ או בסיסית++.
ב-C2 עברו לטכנולוגיית OLED EVO שאמורה לתת מסכי בהירים יותר, לכן דגם C2 אמור להיות טוב יותר.
ונכון, היא מעל דגמי A ו-B.
אבל דגמי A ו-B הם דגמים בסיסיים לחלוטין.
עם בהירות מסך מאוד מאוד נמוכה.
באזור ה-300-400 ניטים לשידורי SDR. ו-500-600 ניטים בשידורי HDR. (בדגמי 2022, הבהירים יותר, דגמי 2021 אפילו פחות)
וסדרה C טובה רק במקצת מסדרה B בבהירות. 50-100 ניטים יותר לכל היותר. ובחלק מהפרמטרים אפילו לא זה.
יש לי טלויזית סמסונג LED (אפילו לא QLED) בת 5, ואפילו לה יש בהירות טובה יותר. (וקשה מאוד לצפות בה בקיץ כשיש שמש).
סדרה G זה כמובן כבר סיפור אחר.
אמנם בשידורי SDR אין הבדל במיוחד.
אבל בשידורי HDR יש עליה משמעותית ל-800-1000 ניטים (תלוי בדגם), וזה כבר מספרים רציניים.
גם עבור צפיה באור יום.
וגם עבור קבלת טווח צבעים אמיתי ב-HDR.
אז זה לא ש-CS זה הדגם הכי בסיסי של OLED.
אבל לדעתי הוא לא מאוד שונה מדגמי A/B (בניגוד ל-G שכן מאוד שונה), ולכן לדעתי האישית זוהי סדרה בסיסית+ או בסיסית++.
תלך על המסך של TCL 75C935 מתאים בדיוק בשבילך. מסך מעולה תאורה מסך שמתאימה לחדרים מוארים. בטכנולוגיית Qled -mini led28/11/2022 8:50timon כתב: שלום לכולם
תודה רבה לעוזרים....
מגיעה עם מערכת Google TV, וגם סאונד בר מובנה של חברת Onkyo.
יש לי אותה ואני מרוצה מאוד.
תודה שניר, סקירה באמת מרשימה.
ניסיתי לחפש באתרים של החנויות השונות אבל לא כל כך הצלחתי למצוא. איפה קונים את הדגם הזה?
בנוסף, אם המחיר שמצויין בסקירה זה המחיר כיום אז היא לא כל כך מתאימה לנו. בנוסף עניין האחריות שעלה בנושא אחר השבוע גם קצת מבאס.
הדגמים של אל.גי (CS), וסמסונג (QN90B) חוצות את 9000 השקלים. קצת קשה לי עם סכום כזה כי אני לא באמת חושב שאני הצופה הנלהב שידע להעריך ולמצות את כל מה שהמסכים האלו מציעים.
אילו מסכים נכנסים בקטגוריה אחת "מתחת"?
לפי מה ש MDK_25 כתב סדרות A,B לא יתנו מענה לחלל המואר, אז בעצם הפתרון הוא רק מסך קטן יותר מסדרת CS או שיש פתרון יצירתי אחר כאן?
כנ"ל גם לגבי סמסונג? דגם פחות יוקרתי מ QN90B ב 75 אבל שעדיין יעשה עבודה טובה קיים?
תודה!
ניסיתי לחפש באתרים של החנויות השונות אבל לא כל כך הצלחתי למצוא. איפה קונים את הדגם הזה?
בנוסף, אם המחיר שמצויין בסקירה זה המחיר כיום אז היא לא כל כך מתאימה לנו. בנוסף עניין האחריות שעלה בנושא אחר השבוע גם קצת מבאס.
הדגמים של אל.גי (CS), וסמסונג (QN90B) חוצות את 9000 השקלים. קצת קשה לי עם סכום כזה כי אני לא באמת חושב שאני הצופה הנלהב שידע להעריך ולמצות את כל מה שהמסכים האלו מציעים.
לפי מה ש MDK_25 כתב סדרות A,B לא יתנו מענה לחלל המואר, אז בעצם הפתרון הוא רק מסך קטן יותר מסדרת CS או שיש פתרון יצירתי אחר כאן?
כנ"ל גם לגבי סמסונג? דגם פחות יוקרתי מ QN90B ב 75 אבל שעדיין יעשה עבודה טובה קיים?
תודה!
את דגם של ה65 אינץ יעלה לך 6100 ש"ח29/11/2022 20:30timon כתב: תודה שניר, סקירה באמת מרשימה.
תודה!...
הדגם של 75 אינץ יעלה לך 7500 ש"ח.
טלוויזיות פרמיום עולות כסף אבל איכות ממש טובה.
הTCL יותר זולה משאר החברות שמשווקות את מכשיר הדגל שהם.
אני קניתי מעזורי מוצרי חשמל הם נמצאים בקרית אונו אבל יש משלוחים לכל הארץ.29/11/2022 20:30timon כתב: תודה שניר, סקירה באמת מרשימה.
תודה!...