פורמטי אודיו חדשים בתצורה 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

הרסיבר שלי כבר די ישן, pioneer vsx-924.
במידה ואני נשאר בתצורה של 5.1, האם יש הגיון בשדרוג הרסיבר?

להבנתי פורמטי האודיו החדשים נועדו לתצורות של 7.1 ומעלה.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #2 

כל עוד אתה ב5.1 אין שינוים מורגשים בפורמטים החדשים יותר ,אם תרכוש רסיבר מחברה אחרת תוכל לשנות את גוון הצליל ואז זה תלוי בטעמך האישי

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #3 

27/11/2022 21:50  
yan כתב:
היי חברים,

הרסיבר שלי כבר די ישן, pioneer vsx-924.
במידה ואני נשאר בתצורה של 5.1, האם יש הגיון בשדרוג הרסיבר?

להבנתי פורמטי האודיו החדשים נועדו לתצורות של 7.1 ומעלה.
...
כמו שאמר claudia5, אם אתה נשאר ב5.1, הפורמטים החדשים לא ממש ישנו לך. מה שכן, ממה שאני רואה הפיוניר שלך לא תומך ב4K HDR/DV. אם זה משהו שמעניין אותך ויש לך טלויזיה מתאימה, זה משהו כן יהיה שווה שידרוג עבורו. בפועל גם זה לא בהכרח חובה, כי אתה יכול לחבר את המקורות וידאו ואודיו לטלויזיה במקום לAVR שבתצורה הזאת ישמש רק לאודיו שמועבר מהטלויזיה. יש כמה מגבלות גם בזה, אבל זה תלוי מה השימושים שלך.
Jack of some trades, master of none

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

28/11/2022 9:58  
Avi_Dagan כתב:
כמו שאמר claudia5, אם אתה נשאר ב5.1, הפורמטים החדשים לא ממש ישנו לך. מה שכן, ממה שאני רואה הפיוניר שלך לא תומך ב4K HDR/DV. אם זה משהו שמעניין אותך ויש לך טלויזיה מתאימה, זה משהו כן יהיה שווה שידרוג עבורו. בפועל גם זה לא בהכרח חובה, כי אתה יכול לחבר את המקורות וידאו ואודיו לטלויזיה במקום לAVR שבתצורה הזאת ישמש רק לאודיו שמועבר מהטלויזיה. יש כמה מגבלות גם בזה, אבל זה תלוי מה השימושים שלך.
...
מה הכוונה שזה לא תומך ב 4K HDR/DV?
רכשתי Mecool KM2 Plus ומבחינת טלוויזיה יש ברשותי Hisense 55m7000.

חשבתי לחבר את הסטרימר ישירות לטלוויזיה ב hdmi ובנוסף לחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר בכבל אופטי.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

28/11/2022 16:22  
yan כתב:
מה הכוונה שזה לא תומך ב 4K HDR/DV?
רכשתי Mecool KM2 Plus ומבחינת טלוויזיה יש ברשותי Hisense 55m7000.

חשבתי לחבר את הסטרימר ישירות לטלוויזיה ב hdmi ובנוסף לחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר בכבל אופטי.
...
הפיוניר לא יכול להעביר 4K עם HDR או Dolby Vision ממכשיר שמחובר אליו. אתה יכול אבל לחבר מכשיר כזה (כמו סטרימר) ישירות לטלויזיה ולהעביר את האודיו למגבר ממנה. אין צורך באופטי, אני חושב שאמורה להיות לך כניסת HDMI ARC בשניהם.
כל זאת כמובן אם אתה צופה בתכנים כאלה.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

28/11/2022 17:20  
Avi_Dagan כתב:
הפיוניר לא יכול להעביר 4K עם HDR או Dolby Vision ממכשיר שמחובר אליו. אתה יכול אבל לחבר מכשיר כזה (כמו סטרימר) ישירות לטלויזיה ולהעביר את האודיו למגבר ממנה. אין צורך באופטי, אני חושב שאמורה להיות לך כניסת HDMI ARC בשניהם.
כל זאת כמובן אם אתה צופה בתכנים כאלה.
...
נכון, יש לי ARC מהטלוויזיה.
עם זאת, מה השוני בין חיבור ישיר בכבל אופטי בין הסטרימר לרסיבר לבין חיבור הטלוויזיה לרסיבר ב HDMI?
התוצאה לא תהיה זהה?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

28/11/2022 17:55  
yan כתב:
נכון, יש לי ARC מהטלוויזיה.
עם זאת, מה השוני בין חיבור ישיר בכבל אופטי בין הסטרימר לרסיבר לבין חיבור הטלוויזיה לרסיבר ב HDMI?
התוצאה לא תהיה זהה?
...
אם אני לא טועה אופטי מעביר עד KBPS 384 ולא מעביר +Dolby Digital שהוא הסטנדרט היום בסטרימינג (640-768). אתה עדיין תקבל אודיו אבל מקומפרס יותר. אם באמת תבדיל בינהם זו כבר שאלה אחרת, אבל אם אפשר טוב יותר עם HDMI אז בשביל מה לרדת. HDMI גם מאפשר שימוש בCEC. לא לכולם זה עובד חלק, אבל אם זה עובד זה די נוח.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

28/11/2022 18:44  
Avi_Dagan כתב:
אם אני לא טועה אופטי מעביר עד KBPS 384 ולא מעביר +Dolby Digital שהוא הסטנדרט היום בסטרימינג (640-768). אתה עדיין תקבל אודיו אבל מקומפרס יותר. אם באמת תבדיל בינהם זו כבר שאלה אחרת, אבל אם אפשר טוב יותר עם HDMI אז בשביל מה לרדת. HDMI גם מאפשר שימוש בCEC. לא לכולם זה עובד חלק, אבל אם זה עובד זה די נוח.
...
תודה רבה על ההסבר. אנסה לחבר ב ARC.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”