פורמטי אודיו חדשים בתצורה 5.1
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
היי חברים,
הרסיבר שלי כבר די ישן, pioneer vsx-924.
במידה ואני נשאר בתצורה של 5.1, האם יש הגיון בשדרוג הרסיבר?
להבנתי פורמטי האודיו החדשים נועדו לתצורות של 7.1 ומעלה.
להבנתי פורמטי האודיו החדשים נועדו לתצורות של 7.1 ומעלה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1657 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
כל עוד אתה ב5.1 אין שינוים מורגשים בפורמטים החדשים יותר ,אם תרכוש רסיבר מחברה אחרת תוכל לשנות את גוון הצליל ואז זה תלוי בטעמך האישי
כמו שאמר claudia5, אם אתה נשאר ב5.1, הפורמטים החדשים לא ממש ישנו לך. מה שכן, ממה שאני רואה הפיוניר שלך לא תומך ב4K HDR/DV. אם זה משהו שמעניין אותך ויש לך טלויזיה מתאימה, זה משהו כן יהיה שווה שידרוג עבורו. בפועל גם זה לא בהכרח חובה, כי אתה יכול לחבר את המקורות וידאו ואודיו לטלויזיה במקום לAVR שבתצורה הזאת ישמש רק לאודיו שמועבר מהטלויזיה. יש כמה מגבלות גם בזה, אבל זה תלוי מה השימושים שלך.27/11/2022 21:50yan כתב: היי חברים,
להבנתי פורמטי האודיו החדשים נועדו לתצורות של 7.1 ומעלה....
Jack of some trades, master of none
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

מה הכוונה שזה לא תומך ב 4K HDR/DV?28/11/2022 9:58Avi_Dagan כתב: כמו שאמר claudia5, אם אתה נשאר ב5.1, הפורמטים החדשים לא ממש ישנו לך. מה שכן, ממה שאני רואה הפיוניר שלך לא תומך ב4K HDR/DV. אם זה משהו שמעניין אותך ויש לך טלויזיה מתאימה, זה משהו כן יהיה שווה שידרוג עבורו. בפועל גם זה לא בהכרח חובה, כי אתה יכול לחבר את המקורות וידאו ואודיו לטלויזיה במקום לAVR שבתצורה הזאת ישמש רק לאודיו שמועבר מהטלויזיה. יש כמה מגבלות גם בזה, אבל זה תלוי מה השימושים שלך....
רכשתי Mecool KM2 Plus ומבחינת טלוויזיה יש ברשותי Hisense 55m7000.
חשבתי לחבר את הסטרימר ישירות לטלוויזיה ב hdmi ובנוסף לחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר בכבל אופטי.
הפיוניר לא יכול להעביר 4K עם HDR או Dolby Vision ממכשיר שמחובר אליו. אתה יכול אבל לחבר מכשיר כזה (כמו סטרימר) ישירות לטלויזיה ולהעביר את האודיו למגבר ממנה. אין צורך באופטי, אני חושב שאמורה להיות לך כניסת HDMI ARC בשניהם.28/11/2022 16:22yan כתב: מה הכוונה שזה לא תומך ב 4K HDR/DV?
רכשתי Mecool KM2 Plus ומבחינת טלוויזיה יש ברשותי Hisense 55m7000.
חשבתי לחבר את הסטרימר ישירות לטלוויזיה ב hdmi ובנוסף לחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר בכבל אופטי....
כל זאת כמובן אם אתה צופה בתכנים כאלה.
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

נכון, יש לי ARC מהטלוויזיה.28/11/2022 17:20Avi_Dagan כתב: הפיוניר לא יכול להעביר 4K עם HDR או Dolby Vision ממכשיר שמחובר אליו. אתה יכול אבל לחבר מכשיר כזה (כמו סטרימר) ישירות לטלויזיה ולהעביר את האודיו למגבר ממנה. אין צורך באופטי, אני חושב שאמורה להיות לך כניסת HDMI ARC בשניהם.
כל זאת כמובן אם אתה צופה בתכנים כאלה....
עם זאת, מה השוני בין חיבור ישיר בכבל אופטי בין הסטרימר לרסיבר לבין חיבור הטלוויזיה לרסיבר ב HDMI?
התוצאה לא תהיה זהה?
אם אני לא טועה אופטי מעביר עד KBPS 384 ולא מעביר +Dolby Digital שהוא הסטנדרט היום בסטרימינג (640-768). אתה עדיין תקבל אודיו אבל מקומפרס יותר. אם באמת תבדיל בינהם זו כבר שאלה אחרת, אבל אם אפשר טוב יותר עם HDMI אז בשביל מה לרדת. HDMI גם מאפשר שימוש בCEC. לא לכולם זה עובד חלק, אבל אם זה עובד זה די נוח.28/11/2022 17:55yan כתב: נכון, יש לי ARC מהטלוויזיה.
עם זאת, מה השוני בין חיבור ישיר בכבל אופטי בין הסטרימר לרסיבר לבין חיבור הטלוויזיה לרסיבר ב HDMI?
התוצאה לא תהיה זהה?...
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על ההסבר. אנסה לחבר ב ARC.28/11/2022 18:44Avi_Dagan כתב: אם אני לא טועה אופטי מעביר עד KBPS 384 ולא מעביר +Dolby Digital שהוא הסטנדרט היום בסטרימינג (640-768). אתה עדיין תקבל אודיו אבל מקומפרס יותר. אם באמת תבדיל בינהם זו כבר שאלה אחרת, אבל אם אפשר טוב יותר עם HDMI אז בשביל מה לרדת. HDMI גם מאפשר שימוש בCEC. לא לכולם זה עובד חלק, אבל אם זה עובד זה די נוח....