התיעצות לגבי SONY X90 ותופעת השתקפות
שלום
אני מעוניין לרכוש את SONY X90K בגודל 85".
קראתי ביקורות הטלוויזיה, ב RITINGS מציינים את תופעת ה BLOOMING (Some blooming around bright objects).
אני מנסה להבין איך זה ישפיע על הצפייה שלי.
לרוב אני צופה בחדר חשוך, כאשר יש מנורה בחדר ( לא ממול הטלויזיה).
מתי אני אשים לב לתופעה הזו ?
אשמח לחוות דעת נוספות על הטלוזיה.
אני מעוניין לרכוש את SONY X90K בגודל 85".
קראתי ביקורות הטלוויזיה, ב RITINGS מציינים את תופעת ה BLOOMING (Some blooming around bright objects).
אני מנסה להבין איך זה ישפיע על הצפייה שלי.
לרוב אני צופה בחדר חשוך, כאשר יש מנורה בחדר ( לא ממול הטלויזיה).
מתי אני אשים לב לתופעה הזו ?
אשמח לחוות דעת נוספות על הטלוזיה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4782
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
בלומינג ( לא השתקפות) זו תופעה שמקורה במגבלה הטכנלוגית של מסכי led. מכיוון שמדובר בחדר חשוך עדיף ללכת על מסך oled (יקר יותר) שלא סובל מבעיה זו.
בגדלים האלו ה OLED כמעט כפול במחיר.27/11/2022 15:24ChinggisKhan כתב: בלומינג ( לא השתקפות) זו תופעה שמקורה במגבלה הטכנלוגית של מסכי led. מכיוון שמדובר בחדר חשוך עדיף ללכת על מסך oled (יקר יותר) שלא סובל מבעיה זו....
היום יש לי OLED C7 של LG שנצרבה, מחפש להחליף למסך מעל 80".
לפי הסרטונים בביקורת נראה בלומינג משמעותי.
זה ישפיע בעיקר כאשר צופים עם תרגום ברקע תמונה כהה, אתה תראה שהתמונה מתבהרת מאוד כל פעם שתופיע כתוביות בעיקר בצפייה בסביבה חשוכה / מעומעמת ובעצם כל פעם שיהיה אובייקט בהיר על רקע כהה..
אני כיוונתי לרכוש לילד את הדגם הזה אבל בסוף רכשתי את ה x85. שניהם אגב הוצעו לי באותו מחיר.
זה ישפיע בעיקר כאשר צופים עם תרגום ברקע תמונה כהה, אתה תראה שהתמונה מתבהרת מאוד כל פעם שתופיע כתוביות בעיקר בצפייה בסביבה חשוכה / מעומעמת ובעצם כל פעם שיהיה אובייקט בהיר על רקע כהה..
אני כיוונתי לרכוש לילד את הדגם הזה אבל בסוף רכשתי את ה x85. שניהם אגב הוצעו לי באותו מחיר.
שחר
גם אני רכשתי את ה x85j לילד לפני חודש מסך מצויין,27/11/2022 20:08שחו כתב: לפי הסרטונים בביקורת נראה בלומינג משמעותי.
אני כיוונתי לרכוש לילד את הדגם הזה אבל בסוף רכשתי את ה x85. שניהם אגב הוצעו לי באותו מחיר....
זה עשה לי חשק להחליף ל 90x בסלון.
מתלבט..
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

זה משתנה ממסך למסך ומעין לעין27/11/2022 20:08שחו כתב: לפי הסרטונים בביקורת נראה בלומינג משמעותי.
אני כיוונתי לרכוש לילד את הדגם הזה אבל בסוף רכשתי את ה x85. שניהם אגב הוצעו לי באותו מחיר....
ייתכן שכן וייתכן שלא, אני בחרתי לא להכנס מראש למשהו שמסתמן כבעייתי....
שחר
90J מגיע עד גודל 75", 90K מגיע ל 85".27/11/2022 21:09שחו כתב: תתחדשו ותהנו , קניתי את ה k85
אם תמצא 90j לדעתי עדיף מבחינת איכות תמונה על ה 90k.
ובכל אופן למרות הביקורת הייתי מנסה למצוא מקום שמציג את ה 90k ומאפשר לשחק עם הגדרות התמונה, אולי הבלומינג לא כצעקתה בביקורת....
אני בספק אם בחנות ייתנו לי לשחק עם ההגדרות ובטח שלא אוכל לראות אותה בחדר חשוך.
אני מנסה להבין מה הערך מוסף של ה x90k על פני ה XH9096 שזולה ב 3000 ש"ח.
לפי הביקורות וההשואה ב riting היא קצת טובה מה x90, אבל זה החיסרון שלה :
VRR disables the local dimming feature.
האם יש הצדקה ללכת על ה x90k החדשה ? על פני הדגם 9096 משנת 2020 ?
האם יש הצדקה ללכת על ה x90k החדשה ? על פני הדגם 9096 משנת 2020 ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

מה זה אומר ? לא חושב שזה נתון לפרשנות. כל מסך הוא קצת אחר וכל עין רגישה באופן שונה....
אני גם חושב שמי שזה מפריע לו (אני למשל) לא צריך לקחת סיכונים וצריך ללכת מראש על מסך שאין בו את הבעיה הזו, oled.
ב-VRR זה כמעט חסר משמעות.28/11/2022 9:41tzahi כתב: אני מנסה להבין מה הערך מוסף של ה x90k על פני ה XH9096 שזולה ב 3000 ש"ח.
האם יש הצדקה ללכת על ה x90k החדשה ? על פני הדגם 9096 משנת 2020 ?...
לרוב אנשים משחקים בסלון דברים כמו פיפה או ספיידרמן.
משחקים שמראש מאוד בהירים, ו-local dimming חסר משמעות שם.
הוא יהיה משמעותי במשחקי אימה ומתח, ואנשים לא משחקים בכאלה יותר מדי בטלויזיה בסלון.
לגבי 9096 מול X90K.
חוץ ממה שרשום, יהיה כנראה הבדל בגירסת מערכת הפעלה, וכמה שנים הטלויזיה תקבל עדכוני מערכת הפעלה.
אני אישית לא חושב שזה קריטי במיוחד (אולי אפילו עדיף טלויזיה שכבר קיבלה עדכונים שמתקנים את רוב הבעיות שלה, מאשר טלויזיה שרק יצאה ועדיין צריכים לתקן אותה).
אבל לכל אחד יש את השיקולים וההעדפות שלו.
- GuyGeva93
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- שם מלא: גיא גבע
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם האם תופעת ההשתקפות שאתם מדברים עליה נצפתה בגודל 75"? הכוונה ל90k של סוני.
והאם בסלון מואר הבעיה הזאת ממש תפריע?
אני מחפש מסך לסלון בבית של אמא שלי. הייתי ממש על סף הזמנה שלו ועכשיו נעצרתי רגע כי ראיתי את הפוסט הזה. תודה לעוזרים
והאם בסלון מואר הבעיה הזאת ממש תפריע?
אני מחפש מסך לסלון בבית של אמא שלי. הייתי ממש על סף הזמנה שלו ועכשיו נעצרתי רגע כי ראיתי את הפוסט הזה. תודה לעוזרים